כמה רעיונות...
הי הדס. אני דווקא לא מבלה עם ישראלים ואין לי הרבה קשר עם התרבות הישראלית כאן בנ.י., כך שהנחת היסוד שלך ("למה ישראלים בחו"ל מעדיפים..") לא מדוייקת. אולי עדיף לחשוב למה ישראלים מסויימים מעדיפים, ואחרים לא. יתכן שאני עוף קצת שונה מהישראלי הטיפוסי, כי הורי אמריקאים ודברנו אנגלית בבית, כך שמאד נוח לי עם השפה ואני שולט בה ברמה גבוהה, וה"קודים" החברתיים שאנשים כאן דברו עליהם מובנים לי לחלוטין. במובן מסויים אני אמריקאי, ואני גם נראה אמריקאי - כבר אימצתי לעצמי את שפת הגוף האמריקאית, את המטאפורות הנפוצות בשפה, והרבה מהערכים האמריקאים. וחוצמיזה, בטבעי אני מעדיף להפתח לחברה חדשה, ללמוד ולחוות דברים חדשים, ולא להיות תקוע במסגרת או דפוס חיים קבוע. אני אוהב שינויים ולא מפחד מהם. לעומתי, אני מכיר ישראלים שאכן מתקשרים בעיקר עם ישראלים, עדיין אוכלים שוקלד השחר, חייבים לקרא עיתונים בעברית וכן הלאה. דומני שהסיבות לזה הם מורכבות. דבר ראשון זה קשור לפסיכולוגיה של האינדיבידואל. מה רמת הגמישות של האדם. איך הוא מתייחס לשינויים - האם שינויים מדליקים אותו או שהוא פוחד מהם? האם הוא רואה בחברה זרה ומנוכרת אתגר, אתגר ללמידה והתפתחות אישית, או דבר שכדאי למנועו ולהתרחק ממנו? האם הבלתי-ידוע מפחיד או מגרה? דבר שני זה קשור לצורה שבה האינדיבידואל מזדהה עם מוצאו. אני למשל מרגיש פחות ישראלי ויותר איש העולם הרחב. אז למרות שאני גם ישראלי, אני לא רק ישראלי. אינני מפחד להתבולל בעולם האמריקאי, כי באותה מידה קל לי להשתחרר מזה ולהתבולל בחברה הישראלית כשאני נמצא בארץ (שוב זה קשור לגמישות). ישראלי המרגיש שהישראליות היא חלק מהותי מזהותו כאינדיבידואל, ינטה להתחבר עם אנשים בעלי זהות דומה, ערכים דומים ועבר דומה. אספקט שלישי קשור למהירות וליסודיות שבה האינדיבידואל "קולט" את העולם שסביבו. לי קל מאד להבין את הקודים הסמויים בחברה חדשה, בפרט אם אני מבין את השפה. אנשים חושפים המון בצורה שבה הם מתבטאים, ואם אתה יודע איך לקלוט זאת ולשים לב לדברים העיקריים, די קל לקלוט מסרים סמויים. אבל לאדם שאיננו כה רגיש לדברים כאלו יקח משך זמן ארוך יותר לקלוט - וכתוצאה מכך להתאקלם. כשקשה להתאקלם, תחושת הזרות והניכור בולטות יותר, והוא מחפש אנשים דומים לו. מלבד הפסיכולוגיה האישית, יש גם סיבות פרקטיות - לעיתים קשה למהגרים לתקשר עם אנשים באנגלית בצורה שוטפת ולהתבטא בצורה חופשית. יותר נוח לתקשר עם אנשים שיודעים את שפתך, לעיתים הם יכולים לעזור בצורות שונות, להמליץ על דברים, וכן הלאה. אני בטוח שיש עוד סיבות, אבל זה מה שעומד לי בראש כרגע. מקווה שזה עוזר. צבי