שלום לכולם

• פותח הנושא bvrs
  • פורסם בתאריך
על כלים ועל אחוזי שליטה בהם

לטעמי לא ניתן להבדיל בין בן הזוג ששולט 95% לזה ששולט 5%. כאשר יש בעיה בתקשורת, יש פער רגשי, יש מטענים לא מנוקים - הבעיה הינה משותפת וזהה אצל שני בני הזוג. מהם ה"כלים" הנדרשים? - לטעמי הכלים הנדרשים הינם אלו שמתאימים לבני הזוג הספציפי. נכון שרב המשותף כי כולנו בני אדם ורובנו גדל בתרבות דומה, אבל עדיין הכלים נדרשים להילמד באופן אינדיבידואלי על ידי שני בני הזוג. אמירה כמו "הוא שולט ב95% והיא רק ב5%" (או להיפך), מרמזת כאילו הבעיה כרוכה בשינוי אצל אחד מבני הזוג בלבד. זוהי התייחסות לסימפטום, בעוד ששורש הבעיה הינו תמיד משותף ולפעמים צואר הבקבוק יכול להתגלות אצל זה שחיצונית נחשב ל"בסדר". כמו שנאמר כאן בעבר - כל אחד אחראי במאה אחוזים לחלקו בזוגיות. עוד אמירה לגבי "ללמוד את הכלים": אין סט כלים סטנדרטי אלא הכלים מותאמים אישית. הדבר היחידי שיכול להיות קרוב לסטנדרטי הוא פתיחות. אם כל אחד מבני הזוג היה פתוח וסובלני לקבל את בן הזוג כפי שהוא, על מעלותיו ועל חולשותיו, אולי לא היה צורך בייעוץ כלל. כדי ללמוד להיות פתוח, סובלני ומקבל, צריך אדם לעבוד על עצמו עבודה פרטנית, לא כל כך עבודה זוגית. בדרך כלל אדם יהיה כזה ככל שבטחונו העצמי (האמיתי - לא הפוזה) יהיה גבוה יותר. זו דעתי.

adam33

New member
והוא אשר אמרתי

ניסיתי להסביר שתמיד יש אחריות לכל אחד מבני הזוג וגם אם אחד חושב שהוא צודק יש לו גם ללמוד בחלק שלו ( תקרא את מה שכתבתי ואת התגובה בהתאם) וזה אשר אמרתי אין אחד שהוא טלית שכולה תכלת...

omizu

New member
האם אתה רוצה לשפר את היחסים?

או שאתה כאן רק בשביל לפרוק? נראה לי שקודם כל אתה צריך להחליט מה אתה רוצה. הילדה תשאר של שניכם בכל מקרה השאלה היא האם יחד או לחוד?

30oldy

New member
תקרא את זה...............

אני לא יכולה לעזור זה בטוח אבל אני רוצה לספר לך משהו ואולי משם תקח את מה שמתאים לך. אני ובעלי בדיוק אותו הדבר ולכן אני יכולה להגיד לך, כך לפחות נדמה לי, מהיכן נובעות המריבות האלו. בעלי עושה הכל בבית נראה לי שזה דומה להתנהגות שלך אבל.......... זה גורם לי להעריך אותו פחות. תקרא לזה תסביך של נשים אבל זה ככה, לפעמים אני אומרת לעצמי די שיפסיק להתעסק עם הבית שיצא קצת לבלות שימצא תחביבים שיעשה עוד דברים. לפעמים נדמה לי שהוא הפך להיות עקרת בית. אז מצד אחד זה יופי וכשאני חושבת על זה עמוק בפנים אני אומרת וואוווו איזה בעל יש לי אבל מצד שני זה משגע אותי. ואז יוצא מצב שככל שהוא עושה יותר אני כועסת יותר ולפעמים נדמה שהוא תופס לי את המקום. אצלינו גם ישנם דברים נוספים כמו לא לבלות לא חברים וכד' אז גם זה בטח מוסיף ומדבריך לא הבנתי מה המצב בדברים אחרים. בכל מקרה מה שאני הייתי רוצה מבעלי (ותראה אם זה מתלבש גם אצלכם) הוא ככה: תעזור בבית אבל אל תגזים תשאיר לי מקום אל תיראה כאילו אתה מסתדר לבד גם אם זה נכון, צא מהבית תבלה עם חברים תעבוד תמצא תחביבים בקיצור גם אם זה נשמע רע "תהיה גבר" (לפעמים אישה זקוקה לזה) תיזום לנו טיולים תקנה לי מתנה תיזום בילויים והעיקר תפסיק להיות כל כך נהדר עם הבית והבנות גם אני כאן ואם הוא לא יכין אוכל אנחנו לא נשאר רעבות ואם הוא לא יעשה כביסה אנחנו לא נלבש בגדים מלוכלכים . בקיצור תבחר לעצמך איזה דמות אחרת ולמשך זמן קצר תנהג כמותו גם אם זה נוגד את אישיותך תראה איך אישתך מגיבה. אני יודעת שאחרי כל העצות שכתבו לך כתבת שאתה מעוניין רק ביעוץ לגבי הילדה אבל אני קוראת כבר כמה פעמים את ההודעה שלך והיום החלטתי לרשום את אשר על ליבי. בכל אשר תחליט המון בהצלחה.

נהניתי מן הגישה

אני רוצה לברך אותך באופן מיוחד על התגובה הזו, יש בה שפיכת אור על משהו מהותי במערכת הזוגיות, ואחד מהם הוא- האיזון שבין הנתינה לבין הלקיחה, זאת ועוד, מנקודת ראותה של אישה מביאים הדברים את האיזון מאיליו כי מרחבי המחיה שבזוגיות חשובים עד מאוד. אינני יודע את גילך כמו גם לא כמה זמן הזוגיות שלך נמשכת, אך בהחלט יש כאן בגרות בגישה הראויה לציון מיוחד. כה לחי

silverytide

New member
משהו שקצת פסחת עליו...ואולי גם

המגיבים פה הוא שאלת האהבה ; האם אתה עדיין אוהב את זוגתך ? האם אתה מיואש מהקשר וגם לא אוהב אותה יותר ? אם התשובה היא כן מוחלט (את זה אתה תחליט לאחר בדיקה מעמיקה עם עצמך !) אז לצערי יש לחשוב על מוצא כלשהו מהנישואין הללו ואז כדאי שתעזר בכל הטקטיקות שאנשים פה בפורום הציעו לך כדי להשאיר את הילדה אצלך... אם התשובה היא לא - ובגלל היאוש מהיחס שלה אליך האהבה שלך אליה נפגמת אבל לא מתה אז כפי שיעצו לך הרבה לפניי אתה צריך לשקול פנייה ליועץ נישואין עם זוגתך אם בכלל היא מעוניינת לשפר את מערכת היחסים בכל מקרה... אתה בתור האדם היותר דומיננטי מבחינת יוזמה ועשיה בקשר אמור לשקול ולהחליט מה אתה רוצה מהקשר...כי במצב הנוכחי אתה עובד משק בית נפלא וגם שק אגרוף נהדר עבור אשתך שאולי לא שמה לכך לב ממש כי נוח לה שאתה כזה-אבל מה איתך ? בהצלחה !

simonch

New member
שלום ל bvrs .. חשוב לקרוא

קודם כל אינני יודע כמה זמן אתה נשוי אני בן 36 ונשוי כבר 16 שנה . צריך להבין שבכל קשר יש עליות ומורדות עד שמגיעים לאיזון וזה נובע מכך שכדי להכיר את בן/בת זוגך/תך יש צורך בהשקעה של שנים וטועה כל מי שחושב שאחרי שנה או שנתיים הוא מכיר את בת זוגו מצויין. באשר אליך נראה לי שבסיס הבעיה שלך היא שאתה כל היום בבית ולמעשה "לא נותן SPACE " לאשתך אבל אם אתה לא תהיה בבית כל אימת שהיא בבית ואם תתנו SPACE אחד לשני (קצת יותר חופש) וקצת יותר לדבר וללבן בעיות אין לי ספק שהיחסים שלכם ישתנו מהקצה אל הקצה - אם כמובן יש רק רצון בשני הצדדים .

למעלה