שלום לכולם.

פראזניק

New member
הפורום הזה מייצג

את מי שכותבים בו. את ברסלב אין אף אחד שמייצג, כל אחד מייצג את הבנתו ו\או הבנת מורי דרכו בתורת רבינו. אלא מה? כל הכותבים כאן, נקראים "חסידי ברסלב" ושואפים להיות כאלה. ברוך הבא

לא הבנתי....?

מה פירוש את ברסלב אף אחד לא מיצג שמעתי שיש ועד עולמי לא? חוץ מזה, אם כל אחד רשאי ליצג את "תורת רבנו" כפי "הבנתו" או "הבנת מורי דרכו", אם כך מה היא תורת רבי נחמן מברסלב?

פראזניק

New member
לנסות להסביר?

הועד העולמי הוא גוף מנהלי גרידא, וגם כך הוא אינו מייצג (יחסית) את חסידות ברסלב על כל גווניה, אלא חלק מברסלב הירושלמית. אף אחד לא "רשאי" לייצג את ברסלב כולה, אלא את דרכו בברסלב (למשל: איש "שובו בנים" אינו מייצג את ברסלב, כי אם את שובו בנים - שהיא חלק מברסלב. איש "הועד העולמי" אינו מייצג את ברסלב כולה כי אם את הועד העולמי - חלק מברסלב, וכן על זו הדרך) אם כן, ובצדק, נשאלת השאלה "מהי תורת רבי נחמן"? אין זו שאלה. עם ישראל נחלק לאשכנזים, ספרדים ושאר ארצות מוצא, שקובעים גם הבדלי הלכה ומנהג. האשכנזים עצמם נחלקים לחסידים ומתנגדים והחסידים עצמם, כמו גם המתנגדים, חלוקים בדברים רבים מאד. אבל הבסיס, התורה, זהה בכולם. בברסלב המצב זהה. הבסיס זהה כמעט אצל כולם, ובכל השאר, ישנם חילוקי דעות, כמו: על איזה חלק מתורת רבינו לשים דגש, איך לפרש עצות מסוימות וכו'. אף אחד לא יחלוק על מרכזיותו של רבינו. אף אחד לא יחלוק על "התבודדות", אף אחד לא יחלוק על ה"קיבוץ" בראש השנה, אף אחד לא יחלוק על שמחה, אף אחד לא יחלוק על שרבי נתן הוא ה"יהושע" של "משה" - רבינו הק'. עד כאן בערך.

יפה../images/Emo70.gif הסבר די משכנע...

אם כך זה ממש נפלא ! אבל בעצם... זה לא יוצר מחלוקות? בטח יש כאלה שסוברים כך ואחרים אחרת... אם תגיד לי שאין מחלוקות אתפלא ! אבל בכל אופן זה נשמע מאוד מעניין ונדיר, כיון שרוב זרמי היהדות בנויים על מהלך אחיד, וכאן אתה מתאר מציאות של זרם אחד עם גוונים רבים, יש משהו שכולם מאוחדים עליו?

משמח לקרוא

ואני מצטט : אף אחד לא "רשאי" לייצג את ברסלב כולה, אלא את דרכו בברסלב (למשל: איש "שובו בנים" אינו מייצג את ברסלב, כי אם את שובו בנים - שהיא חלק מברסלב. איש "הועד העולמי" אינו מייצג את ברסלב כולה כי אם את הועד העולמי - חלק מברסלב, וכן על זו הדרך) שובו בנים שהיא חלק מברסלב . אשרינו שזכינו לראות בעינינו !

אביהו שלום,

למה יש בעיה עם שובו בנים? אני שמעתי על הרב ברלנד גדולות ונצורות!

elana7

New member
רבינו אמר

"נתתי לכם מתנה - מחלוקת." אם רבינו אומר שזו מתנה... ואגב, הרב ברלנד היה סנדק בברית של בני הבכור.

י ה ו ש ע

New member
חלילה !

אין בעיה עם הרב ברלנד אן עם שובו בנים , שמחתי בכל מקרה לקרוא את המילים הללו ממקלדתו של פראזניק ...

י ה ו ש ע

New member
חלילה !

אין בעיה עם הרב ברלנד אן עם שובו בנים , שמחתי בכל מקרה לקרוא את המילים הללו ממקלדתו של פראזניק ...

פראזניק

New member
וכי מה הפלא הגדול?

הרי אינך מכיר אותי, וכל מה שאתה אולי יודע, לגבי דעתי על שובו בנים וכו', נובעת אולי מקריאה בפורום זה או אחר את תגובתי על שאלה ספציפית, עליה עניתי תשובה ספציפית. שובו בנים היא חלק מברסלב (למרות שיש לי ביקורת עצומה על הביטול שלהם לרב ברלנד). גם "היכל הקודש", אנשי הרב שיק, היא חלק מברסלב, למרות כל הביקורת שיש לי או לאחרים עליהם. וכן על זו הדרך. גם אני הקטן, חסיד ברסלב. למרות שיש עצות של רבינו שעדיין לא זכיתי להוציא מכוח אל הפועל, למרות רצוני העז. הכלל והעיקר הוא שלא אני ולא שום אדם אחר יכולים לפסול קבוצה מהיותה שייכת לברסלב. רק רבינו מחליט מי נמנה על אנשיו ומי לא, אני יכול לומר רק "על פי מה שאני יודע מדברי רבינו, נראה לי שהנהגה זו או אחרת של קבוצה זו או אחרת, היא בעייתית". וגם אם אני צודק, זה לא יוציא אותם מגדר "ברסלב". על "הקטן שבאנשיו", שמעת? ו...ברוך הבא.

תגידו, מה זה בעצם ...

להיות חסיד ברסלב? אני חייב להסתנף לאחת הכיתות? אפשר לקבל מיותר ממורה אחד? ומי "מסמיך" אותי להיות "חסיד ברסלב"?

פראזניק

New member
להסתנף לאחת הכיתות..

רבינו אמר שבין אנשיו יש שלש כיתות, כת חוטפי שיריים, כת שבאים לשמוע תורה והכת השלישית, שאפוים בליבו. ו"רצוני", אמר רבינו, "שתהיו מהכת השלישית". אז אין שום חובה להסתנף לאחת הכיתות של היום וחסידי ברסלב רבים אינם משייכים עצמם לשום קבוצה. הצורך הוא להמנות על אחת הכיתות שמנה רבינו... אפשר לקבל יותר ממורה אחד, אבל זה לא תמיד מומלץ, משום שלעתים הדרך השונה יכולה לבלבל. ומה זה להיות חסיד ברסלב? אוהו, זה ארוך... אבל בקצרה: העקרון הוא להאמין בכוח צדיק האמת, אותו שלח הבורא לגלות לנו את הדרך. אחר כך - לקיים את העצות שהוא גילה כדי להתקרב. ובאנ"ש אמרו: התבודדות. לימוד הלכה. והשתתפות בקיבוץ הק' בראש השנה. (וכמובן שמחה). נשים, שאין עליהם חובת לימוד הלכה ואין עליהם חובת השתתפות בקיבוץ הקדוש, הרי שעליהם מוטל להאמין בכח רבינו ולעשות התבודדות (ושמחה, כמובן). כמובן שזה לא הכל, זה רק קצה המזלג. אבל זה העיקר. ללמוד ספרי רבינו ולקיימם. זו שאר התורה על רגל אחת.

תודה על האינפורמציה

אני מבין ש-3- הכיתות שמנית הן בעצם דרגות באמונה בצדיק, הבנתי נכון?. מה אני צריך להאמין שהצדיק הוא?. מהו "כוח הצדיק האמת?."

למעלה