שלום לכולם!

soapsfan

New member
שלום לכולם!

אממ.ץץ יש לי שאלה שאני בטוח שתישמע טיפשית אבל- יש הבדל בין מישהו טיבעוני למישהו צימחוני? ( אתם יכולים להסביר לי את בבקשה? בכל מקרה- תודה רבה!)

soapsfan

New member
אה ועוד שאלה.. האם "תבשיל כפרי"

של חברת "טבעול" הוא צמחוני? כי על האריזה כתוב- עם נתחי בשר מן הצומח. תודה לכל מי שיענה.. מקווה שאני לא מעצבן עם השאלות האלו!

Neta558

New member
שתי תשובות

יש הבדל בין טבעונים לצמחונים. צמחונים אינם אוכלים בשר, ואילו טבעונים ניזונים מתזונה צמחית, כלומר, ללא בשר, חלב וביצים. כשכתוב "בשר מן הצומח" לא מדובר בבשר, אלא ברכיב צמחי (סויה לרוב) שאמור להיות "כאילו בשר". המוצרים של טבעול הם צמחונים, אך רובם לא טבעונים (מישהו בטבעול חושב שביצים צומחות על עצים, אנחנו נוטים שלא להסכים). ואתה מוזמן לשאול תמיד

tamar brandy

New member
אז מה אני???

אני לא אוכלת בשר חלב וביצים רגילות, אבל אני אוכלת ביצים אורגניות... אני קוראת לזה טבעוני ולא צמחוני...

זה לא ממש נחשב לטבעוני

גם תעשיית "ביצי חופש" היא בעייתית. (אני צמחונית שאוכלת מוצרי חלב וביצי חופש, ומדחיקה היטב את הבעייתיות שבכך
) אבל מצד שני... יש כאלו שלא אוכלים בשר, אבל כן אוכלים דגים וקוראים לעצמם צמחונים. מסקנה: זה לא ממש משנה איך את קוראת לעצמך, כל עוד את חיה לפי האמונות שלך בשלום ובשלמות.

יש גם טבעונים שלא אוכלים דבש...

בקשר ל"בשר מהחי", אפשר פשוט לבדוק על האריזה מהם הרכיבים של המוצר. יש כאלה שחושבים שטבעונים חיים בצורה "טבעית" בלי כל הטכנולוגיה- אז זה שטויות. ותמיד טוב לזכור- לא לעור, נוצות, משי, צמר, מוצרי קוסמטיקה שנוסו על בע"ח, ניסויים על בע"ח.

Neta558

New member
יצור משי

בכלליות-מרתיחים את הגלמים, עם התולעים בפנים.

NightElf

New member
ידע כללי בקשר לתולעי משי ../images/Emo60.gif

אני לא ארחיב על מחזור החיים של תולעת המשי,אלא רק אומר בכלליות שלאחר מחזור הזחל,מגיע השלב של הגולם שהזחל טווה אותו מחוטי משי.לאחר תקופה של כמה שבועות שהזחל בגולם מתפתח לפרפר הוא מפריש חומר חומצי שממיס חור בגולם ושמאפשר לפרפר המשי לצאת החוצה.על-מנת למנוע את המצב הזה שגורם להרס חוטי המשי,מרתיחים את הגלמים על מנת להרוג אותם ולמנוע מהפרפרים מלבקוע בעתיד ובעצם "לפגום" בחוטי המשי

yaeltal

New member
לא ממש שטויות..

"יש כאלה שחושבים שטבעונים חיים בצורה "טבעית" בלי כל הטכנולוגיה- אז זה שטויות." - זה לא שזה "שטויות", זה פשוט פירוש נוסף, וקביל באותה מידה, למילה "טבעונות", שהוא אמנם לא זה שנוטים להשתמש בו בפורום הזה, למשל, אבל נעשה בו כנראה שימוש במקומות אחרים..

TheHead

New member
מבחינה לשונית

מישהי מפורום אספרנטו נכנסה לפה פעם ותיקנה אותנו: למרות שהמשמעות הפופולרית לטבעונות היא אי-אכילת מוצרים מן החי (כולל חלב ביצים דבש וכו'), הרי שהמשמעות המקורית של המילה היא אכילתם של דברים מהטבע בלבד - קרי: מזון לא-מעובד.

Veggie John

New member
אכן, אבל

אנו אמצנו את המילה ומשתמשים בה במובן המוסרי של העניין, ולא הבריאותי. ותבשיל כפרי של טבעול היו אחד המאכלים שהיה לי הכי קשה לוותר עליהם
אבל אני נוטה לחשוב שמניעת כמויות עצומות של סבל ורצח שווים את זה

זה כמו שצמחונות...

יכולה להיות צמחונות-אידיאולוגית או צמחונות-בריאותית או עוד כמה סוגים. ככה טבעונות יכולה להיות טבעונות-טבעית (חיחי, נשמע מצחיק), או טבעונות-אידיאולוגית. בלופ.

yaeltal

New member
זה לא בדיוק אותו דבר..

שני סוגי הצמחונות שציינת הם למעשה אותו דבר בפועל והשוני הוא רק במניעים שמובילים אליו. ושני סוגי הטבעונות הם דברים שונים בפני עצמם, שבמקרה ניתן להם אותו שם.. וחוץ מזה, גם מה שהגדרת "טבעונות-טבעית" יכול להיות ממניעים אידאולוגיים.. פשוט לא אידאולוגיה שקשורה בהכרל לזכויות בע"ח..

למעלה