שלום לכולם

דבורה72

New member
שלום לכולם

לאחר שאיבדתי לאחרונה את בעלי ז"ל איש יקר שלו הייתי נשואה 52 שנה אני מתלבטת מאד בשאלות אמונה. האמת שבעלי בשנותיו האחרונות התחיל מאד לפקפק בגלל המחלה והיסורים הקשים שהיו לו בנושאי אמונה והוא זה שגרם גם לי לשאול שאלות אז אני שואלת תאמרו לי בבקשה האם בגילי המתקדם עדיין שייך לצאת בשאלה או שעדיף כבר להשאר במה שמוכר ולא לחפש הרפתקאות?

R a c h e

New member
שלום גם לך!

לעניות דעתי, אין גיל ליציאה בשאלה, למרות שבגילך, וסליחה על חוסר הנימוס, העניין יכול להיות קצת מורכב, מצד אחד, יש ילדים נכדים וכו' שאת יכולה "לשבור" להם את כל מה שקיבלו ממך ומאישך כל השנים, ומהצד השני, אני מניחה שאת כבר לא יכולה לפגוע בשידוך של מי מילדייך... הרבה פעמים אני עונה שלא צריך לחיות בשקר 70-80 שנה, לי נראה מיותר לחיות בשקר גם שנה אחת, לא נראה לי שזה עושה משהו טוב לאדם, והרי כולנו רוצים שלווה....
לשאלתך, האם שייך, תשובתי שייך בהחלט! מה לעשות? אין לי מושג.......
מאיזה רקע את? האם יש מישהו קרוב שאת יכולה לשתף בלבטייך?
אני רק מוסיפה שאלות, לא יותר.....
משתתפת באבלך על מות אישך.
רחל

R a c h e

New member
חשבתי להוסיף שורה על מתחזים בסוף

אבל השארתי כך למקרה שאולי יש איזה בת 72 שלא כותבת ורק חושבת על לצאת/לא לצאת. אני לא חושבת שאני טובה מדי כי: א. אני יודעת שאני לא מעט קלפטע. ב. אין דבר כזה "טובה מדי". ......... רחל

טוב אז אחרי ההסתייגות

שאני מקווה שלא מדובר במיודעינו הטרול... אני חושב שגיל 70+ זה אחלה גיל לחזור בשאלה, בעצם את לא צריכה לעשות כלום רק להפסיק לקיים מצוות ואולי גם ליידע את המשפחה, אין עליך לגדל ילדים במצב מסובך ואין תשלום מזונות, וכל החלטה שאת עושה נוגעת רק לך, מקסימום אולי זה לעבור דירה למקום יותר פתוח, כמובן שעד גיל 20 זה הגיל הכי אידיאלי, אבל ביחס לאנשים שנמצאים באמצע החיים וחזרה בשאלה שלהם מאוד מסובכת את נמצאת במצב הרבה יותר טוב, בהנחה שאת כבר לא עובדת ולא מתפרנסת מהמגזר החרדי.

Le Fay

New member
חומד - תנוח דעתך. אשה בת שבעים

שנפרדת מאלוהיה לא זקוקה לעצותינו, לא בעניין של איך אומרים שלום (חזקה עליה שהיא מנוסה בזה מכולנו) ולא ביחס ללמי מספרים מה (היא לא היתה שורדת עד היום לולא למדה את השיעור המסויים הזה כהלכה).

../images/Emo26.gifלחברי הפורום שימו לב ../images/Emo36.gif

תראו מה הולך פה... יש פה בנאדם שפותח ניקים מוזרים כל חצי דקה, והתוצאה שכבר אי אפשר לדעת מי מתחזה ומי לא. קחו את זה לתשומת ליבכם.

היתרון הגדול שביציאה בגיל זה...

היתרון הגדול שביציאה בגיל זה הוא שברוב המקרים אין את הדילמה של "איך לספר להורים"

האמת ?

הייתי לפני המון שנים בקבר של רבן אלימל מלזנסק (פולין) וידוע בשם צדיקים מי שהיה בחייו בקבר של הצדיק הנ"ל מובטח שהוא לא ימות לפני תשובה ! אז איזה כייף לי !!!!!!!!!!!!!! אני בן עולם הבא !!!!!!!!!!!

MAYA20

New member
אתה פשוט חולה.

אני קוראת את כולם לתפילה המונית לעילוי נשמת החמור הקדוש רב דונקי זצ"ל <עכשיו בטח יבואו אלי במפגש פורום הבא ויוכיחו אותי על זה שאני: "פותחת פה לשטן... לא שאנחנו מאמינים לו, אבל זה לא סיבה לפתוח את פיו...">

רבי יוחנן כהן גדול עשה את זה בגיל

שמונים, אז זה אף פעם לא מאוחר. ומצד שני, הוא לא בדיוק חזר בשאלה, אלא נעשה צדוקי, שזה גירסה קצת אחרת לדת, והרבה יותר חניוקית. חזור בשאלה רגע אחד לפני מיתתך, ויפה שעה אחת קודם. אלישע, ראש וראשון ליוצאים

Le Fay

New member
אפשר רגע אחד אחרי מיתתך? כי חבל על

כל רגע בחיים.

המוטו שלי:"איש באמונתו יחייה"

שכל אחד יעשה מה שמתאים לו. תנחומי על מות הבעל, שלא תדעי עוד צער.
אוףףף, טוב שהזכרת לי. אני מוכרח ללכת לנחם חבר שיושב שבעה.

למעלה