שלום לכולם.

לסטט365

New member
שלום לכולם.

בעקבות קריאת הספר "ראיון עם הערפד" של אן רייס, רציתי לדעת - האם אפשר לשחק ערפד? האם אפשר לשלב ערפד במערכת משחק רגילה? אני שיחקתי בזמנו את הדי אנ די מהקופסאות האדומות, והייתי קורא מאמרים בתחום, ואני זוכר מאמר על איך לשחק ערפד. אבל זה היה מזמן. אני רק עכשיו חוזר לתחום. אז יש דרך לשחק אחד כזה? ואיך אפשר לשלב אותו במשחק רגיל? תודה

DDN

New member
רעיון יפה.

גם אני קראתי את אותו מאמר, באחד הוויזים הראשונים תחת "תחמונים". אני מניח שזה המאמר הזה. בכל מקרה, ברוך הבא לפורום! זה המקום לשאול שאלות כאלה. מה הכוונה לשלב אותו במשחק "רגיל"?

The Black Horse

New member
../images/Emo129.gif הכל תלוי בdm שלך

אם הdm שלך יסכים לזה אז אין בעיה אני חושב שזה רעיון די טוב לשחק ערפד אבל הוא די דפוק כמו לדוגמה: מה תהיה מטרתו של הערפד? וגם שזה סתם רעיון נחמד ולא יותר מזה

DDN

New member
כמה סתירות בהודעה אחת.

שתהיה לי בריא. בכל מקרה, שאלה מעניינת מהן המטרות של ערפד? התשובה הפשוטה: היות והערפד הוא דמות של שחקן (גם הוא בנ'אדם, לא?) אז המטרות שלו זה מה שהשחקן יציב לו, והוא יצטרך להתייחס אליו כדמות לכל דבר. זה שהוא ערפד לא אומר שהדבר היחיד שמעניין אותו זה לרצוח ולמצוץ דם.

לסטט365

New member
חחחחחחחחח די די אן

זה בדיוק מה ששאלתי. נגיד שהוא ערפד, ולא כל מה שמעניין אותו זה למצוץ דם ולרצוח אנשים. איך משחקים דבר כזה? איך הוא יכול להשתלב במשחק רגיל, ואיך אפשר להחביא את זה מהדמויות האחרות?

דרגורן

New member
איך? ביצירתיות!

לדוגמא: את העובדה שאתה לא יכול לצאת בשמש אפשר לתרץ בתור מחלת עור (ולצבוע את העור) במקום לשתות דם של אנשים, אתה שותה דם של חיות, או שאתה דואג לשתות מחוסרי בית/משוגעים וכו'. והעיקר זה לחשוב ולהמציא פתרונות יצירתיים...

mormegil

New member
יש אפשרות שיכול להיות שתאהב

קראת לעצמך לסטט נכון? אז תבנה דמות לפי חלק מקווי הדמות של לואי

לסטט365

New member
אבל. . . .

ערפדים לא חייבים להיות רעים? אני לא יודע אם אני יכול לקטלג את לואי כרע, אבל בתיאור של ערפד כתוב "רשע".

DDN

New member
שאלה מעניינת

במשחק המחשב "QUEST FOR GLORY IV: SHADOWS OF DARKNESS", יש ערפדית, קטרינה, שגם מתאהבת בך (הגיבור), גם יש לה ילדה שאותה היא אוהבת. המטרות שלה: היא רוצה לשחרר את האדון האפל כדי להחשיך את העולם כדי שהיא לא תצטרך לפחד מאור יום. אין לה כוונות לפגיעה ישירה באף אחד, אבל עדיין, זה אקט לא נחמד. נגד המוסכמות=רע?

backdoorslam

New member
שוב נכנסים לשאלות הגדרה וסמנטיקה

"רע" ו"טוב" אלה ערכים שמוגדרים על ידי החברה. כמובן שחברת ערפדים תראה בכל דבר שמטרתו המשך קיומם כדבר טוב. ערפד חייב דם טרי כדי להתקיים. זה טבעו.

DDN

New member
אוקיי

אז אם חיה טורפת בשביל להתקיים והיא "נטראלית", למה זה לא יכול לחול גם על ערפד? אני זוכר בספרי רייבנלופט, בספר הראשון היה אלף-ערפד. הוא שתה השתדל לשתות בעלי חיים. הוא לא היה רע. לדעתי. תראה, לסטט (מהסרט) היה מודע לזה שהוא רע. הוא במודע הזיק לאחרים, בשביל הכיף שלו. זה רע. ולסטט365 - אל תיקח את כל מה שכתוב בספרי החוקים כ"מובן מאליו".

backdoorslam

New member
כמובן שלכן יש "איכויות" לדם אדם

זה לפי V:TM. מומלץ לרפרף קצת בספר המשחק - נותן הרבה רעיונות בקשר למשחק דמות כזאת.

Gilgam69

New member
בואו נודע בזה

לפי הגדרת היסוד של טוב ורע במו"ד 3, שתיית דם של יצורים אחרים, בין אם חיות ובין אם בני-אדם (ובכללותם אלפים, גמדים, זוטונים וכו') היא פעולה רעה. כן, כל אחד מגדיר לעצמו טוב ורע וכן מוגדר לפי הגדרות החברה של טוב ורע אבל מושג הטוב והרע מוגדר במו"ד 3. אבל, כמו שאנחנו תמיד אומרים, נטייה היא דבר מעוד "מיושן". ערפד יכול למצוא את דמם של אנשים זרים וכן לרצוח ולהיות רשע, אבל עם חברים קרובים או כלפי קבוצות אוכלוסיה מסוימות (החל מאנשים זקנים, כלבים ובעלי חיים בכלל) הוא יתנהג אחרת לחלוטין, "כמו שאדם טוב יתנהג". בנוסף לזה, עצם קיומו של הערפד, קיום האל-מוות שלו הוא התגלמות של רשע כזה או אחר. 99.9% מהאל-מתים (ואני מדבר על האל-מתים ה"חושבים", לא כולל זומבים ושות') הם רעים כי זה בטבע שלהם, בטבע האל-מוות שלהם. כמובן שיש יוצאי דופן, אז הערפד לא יהרוג את כולם אלא רק "אוכלוסיות יעד" שלו, אבל עדיין דם הוא יצטרך (אוכלוסיית היעד יכולה להיות גם רק חיות כמו שצוין פה בשירשור).

Gilgam69

New member
תיקון שגיאות מהבוקר

נודע=נודה מעוד=מאוד למצוא=למצוץ מה לעשות? אחרי שחזרתי העבודה בשעה הזו, לא ממש שמתי לב לשגיאות כתיב.

BluePrint

New member
ערפד אוהב אדם?

אפשר לשחק ערפד שמאד "מחובר" לצד האנושי שלו, לא רוצה לפגוע באנשים ומחזיק את עצמו על סף רעב בשביל לא לשתות יותר מדי דם אנושי.

EverMan

New member
אפשר לשחק ערפד בסגנון לואי

מראיון עם ערפד. שלא מוכן לוותר על האנושיות שלו.

לסטט365

New member
איזה משחקים על ערפדים?

שמעתי על זה משהו. אבל אני לא רוצה להסתבך. אני מדבר על ערפד במשחק די אן די רגיל. ללכת עם חבורות למבוך לחסל את הדרקון וכדומה.

כאילו דההה, וומפיירס ד'ה מסקרייד

למה אני טורחת להסביר לכם על ואל, להכניס אתכם אל צל עולמה וקורותיה למה?

למעלה