נו טוף... לסטט הסכת נה
אז ככה - יש מערכת שלמה ועולם שלם של וויט וולף שנקרא (בתרגום חופשי) עולם האפלה (the world of darkness) אחד מהאספקטים שלו הוא איך שערפדים רואים אותו, ויש על זה ספרות מכובדת ביותר. אני לא בטוחה - אבל אני לא חושבת שזה תורגם, כך שיש פה התמודדות מה עם אנגלית. הערפדים של וומפייר ד'ה מסקרייד מזכירים במידה מסויימת את הערפדים של אן רייס, אבל הם בגדול חזקים יותר, ויש הסברים מפורטים הרבה יותר על המבנה החברתי וההסטוריה שלהם ממה שרייס אי פעם כתבה. אני אקצר פה מאוד (כי אני דרקונית עצלה משהו) ואם תרצה תוספות חפש בהודעות קודמות שלי כ wolfdragon comeback מידע נוסף. בגדול - הערפדות היא מוסד שנוצר מהקללה של קין (זה שהרג את הבל וקיבל אות קין וגלות בתמורה). הערפדים בעולמנו (עולם האפלה הוא העולם שלנו בתוספת ערפדים, אנשי-זאב, קוסמים, שדים והוא בגדול העולם שלנו רגע לפני ארמגדון) מחולקים למספר שבטים. השבטים נובעים מהדור ה-4 אחרי קין (כלומר קין עירפד את אלו שעירפדו את אלו שעירפדו אותם). יש סיפור שלם של מרד ובלאגנים, שנגמר בזה שלכל אחד מהם מאפיינים מאוד בולטים, שהפכו להיות מאפייני השבט שלהם, וזאת בשל ההנחה שערפד ירצה לערפד אנשים שדומים לו. תהליך העירפוד דורש מהערפד, כמו אצל רייס, לרוקן את האדם מדם, לטפטף מעט מדמו אל פיו של הערפד שבדרך, ואז לתת לו לשתות אדם אחר. האמת היא שהערפדים שולטים בחלק משמעותי מהפוליטיקה העולמית של בני האנוש, ויש אצלהם לא מעט פוליטיקה פנימית : יש 3 סוגי שבטים - שבטי הקמרילה, ארגון הסדר, הדוגל בהטמעות בבני האדם כדי שלא ינסו לצוד את הערפדים, והגבלה על התרבות הערפדים לשם כך, שבטי הסבת' - ארגון האנרכיה, שעובד לפי העקרון שערפדים חזקים מבני האדם ולכן טובים מהם, ולכן יש לנצל אותם ככל האפשר, ורצוי שיהיו כמה שיותר ערפדים חזקים, והשבטים החופשיים שלא מחוייבים לארגוני הגג אלא רק לעצמם או לשבט שלהם. ערפשים פגיעים לכמה דברים : אור השמש ואש הם הקשים ביותר להם, ומיד אחריהם יש את עניין הערפדים האחרים. ערפדים אחרים יכולים "לשתות אותם" - לשתות את דמם ואת נשמתם, ובכך לקדם את עצמם. ככל שדם שלך הוא מדור קרוב יותר לקין, או ששתית ערפד שקרוב יותר לקין - אתה חזק יותר, יש לך יותר יכולות וידע, ויותר יכולת להשתמש בתכונות הקסומות של הדם שלך. זה ממש ממש על רגל אחת. מידע נוסף יכול להתקבל דרך הספרים של וויט וולף (wight wolf) כאמור. ד"א אם אתה מאוד מתעניין - פנה אלי באימייל שלי, אני יכולה לספק לך עותק אלקטרוני של רובם. מרוצים?