שלום לכולם.

backdoorslam

New member
בדיוק

פעם אחרונה ששמענו על ואל זה היה...מזמן מאוד. דאגנו לה, חשבנו שהיא כבר גמורה!

טוב, תראו...

זאת לא בדיוק אשמתי... לא שיחקנו מאז העדכון האחרון. ענייני מילואים (עברנו מילואים אחד אחרי השני של כל חברי הקבוצה הזכריים), מעבר דירה, ובנוסף כל מני ארועים טראומטיים. בכל מקרה, בקרוב בקרוב פרק הסיום בסיפורה של ואל, והGM שלנו הבטיח שזה משהו מיוחד... (מפחיד אותי לחשוב מה זה אומר. הוא, איך נאמר "קצת" מופרע...). בנוסף - לא היתה לי דרך להתחבר אל אהובתנו האינטרנט למשך זמן לא מבוטל... אבל נחמד שאכפט לכם מספיק כדי לדאוג לי :) (תמיד טוב לראות את הצד החיובי בכל דבר)

Gilgam69

New member
אז אולי, כערפדית זה זמן רב

תעני את ללסטט על השאלה שלו?

נו טוף... לסטט הסכת נה

אז ככה - יש מערכת שלמה ועולם שלם של וויט וולף שנקרא (בתרגום חופשי) עולם האפלה (the world of darkness) אחד מהאספקטים שלו הוא איך שערפדים רואים אותו, ויש על זה ספרות מכובדת ביותר. אני לא בטוחה - אבל אני לא חושבת שזה תורגם, כך שיש פה התמודדות מה עם אנגלית. הערפדים של וומפייר ד'ה מסקרייד מזכירים במידה מסויימת את הערפדים של אן רייס, אבל הם בגדול חזקים יותר, ויש הסברים מפורטים הרבה יותר על המבנה החברתי וההסטוריה שלהם ממה שרייס אי פעם כתבה. אני אקצר פה מאוד (כי אני דרקונית עצלה משהו) ואם תרצה תוספות חפש בהודעות קודמות שלי כ wolfdragon comeback מידע נוסף. בגדול - הערפדות היא מוסד שנוצר מהקללה של קין (זה שהרג את הבל וקיבל אות קין וגלות בתמורה). הערפדים בעולמנו (עולם האפלה הוא העולם שלנו בתוספת ערפדים, אנשי-זאב, קוסמים, שדים והוא בגדול העולם שלנו רגע לפני ארמגדון) מחולקים למספר שבטים. השבטים נובעים מהדור ה-4 אחרי קין (כלומר קין עירפד את אלו שעירפדו את אלו שעירפדו אותם). יש סיפור שלם של מרד ובלאגנים, שנגמר בזה שלכל אחד מהם מאפיינים מאוד בולטים, שהפכו להיות מאפייני השבט שלהם, וזאת בשל ההנחה שערפד ירצה לערפד אנשים שדומים לו. תהליך העירפוד דורש מהערפד, כמו אצל רייס, לרוקן את האדם מדם, לטפטף מעט מדמו אל פיו של הערפד שבדרך, ואז לתת לו לשתות אדם אחר. האמת היא שהערפדים שולטים בחלק משמעותי מהפוליטיקה העולמית של בני האנוש, ויש אצלהם לא מעט פוליטיקה פנימית : יש 3 סוגי שבטים - שבטי הקמרילה, ארגון הסדר, הדוגל בהטמעות בבני האדם כדי שלא ינסו לצוד את הערפדים, והגבלה על התרבות הערפדים לשם כך, שבטי הסבת' - ארגון האנרכיה, שעובד לפי העקרון שערפדים חזקים מבני האדם ולכן טובים מהם, ולכן יש לנצל אותם ככל האפשר, ורצוי שיהיו כמה שיותר ערפדים חזקים, והשבטים החופשיים שלא מחוייבים לארגוני הגג אלא רק לעצמם או לשבט שלהם. ערפשים פגיעים לכמה דברים : אור השמש ואש הם הקשים ביותר להם, ומיד אחריהם יש את עניין הערפדים האחרים. ערפדים אחרים יכולים "לשתות אותם" - לשתות את דמם ואת נשמתם, ובכך לקדם את עצמם. ככל שדם שלך הוא מדור קרוב יותר לקין, או ששתית ערפד שקרוב יותר לקין - אתה חזק יותר, יש לך יותר יכולות וידע, ויותר יכולת להשתמש בתכונות הקסומות של הדם שלך. זה ממש ממש על רגל אחת. מידע נוסף יכול להתקבל דרך הספרים של וויט וולף (wight wolf) כאמור. ד"א אם אתה מאוד מתעניין - פנה אלי באימייל שלי, אני יכולה לספק לך עותק אלקטרוני של רובם. מרוצים?

Lalaith

New member
לסטט, אני מבינה אותך

גם אני ממש חדשה בתחום משחקי התפקידים ואני לא מבינה חצי ממה שמדברים כאן...

backdoorslam

New member
תשאלי

אנחנו נשמח לעזור. הבעיה במשחקי תפקידים היא שמאוד קשה להסביר דברים אודותיהם, אלא רק באמצעות הדגמה.

Gilgam69

New member
ולילך, עוד דבר אחד...

תשתדלי לשרשר הודעות רלוונטיות תחת השירשורים הקשורים ולא לפתוח הודעות חדשות בשביל לענות על הודעות של אחרים, זה דוחף את ההודעות האחרות החוצה. תודה.

magnus the red

New member
הצעה

אם את רוצה ללמוד עוד על משחקי תפקידים כדאי לך להכנס לאתרים של חברות כמו Wizards of the Coast- החברה שמיצרת את D&D מהדורה שלישית, או לאתרים כלליים כמו דימונס (בעברית) בהם לרוב יש הסבר די מפורט ומלא. כמובן שהדרך הכי טובה היא לקנות או לשאול ממישהו ספר חוקים של משחק, אבל אני מבין שאת לא בדיוק יכולה לעשות את זה. בכל מקרה, עמדי בפיתוי! אל תורידי ספרים שלמים הניתנים להורדה חינם ב kazaa ודומיה! ואם להשאיל מהתמונה בעמודו האישי של אויבי משכבר הימים akutenshi: when you pirate MP3s, you're downloading COMMUNISM (אלף מסריח... חכה, אתה עוד תקבל את מה שמגיע לך...)

shadowfax

New member
לא הבנתי את עניין הקומוניזם

יש לי אבל שאלה, מה אם כל הספרים שהופסקה הדפסתם? נניח שאני רוצה לקורא את החוברת האדומה של הD&D המקורי, מה אז אוכל לעשות? שלא כמו מוזיקה, מ"ת כן משתנים ודברים כן יוצאים ממחזור המכירות וההדפסה (בניגוד למוזיקה- שלמה ארצי האיש שממחזר את עצמו כבר שנים), ומתי מעט משתמשים בה. להשיג אותה זה אומר לקנות אותה ביד שניה ומעלה מה שאומר שהחברה היוצרת אינה מקבלת כסף ולכן נשאלת השאלה מה אז? האם זכויות היוצרים בספרים משמשות את שוק האספנים? האם ע"י הוצאת ספרים מהדפסה למעשה החברה מוותרת על הכסף מזכויות היוצרים?

backdoorslam

New member
דווקא wotc עדיין עושים מזה כסף

הם עדיין מוכרים אותם בצורה מקוונת על גבי קובץ פי.די.אף.

shadowfax

New member
ניסו, על כל מקרה הם גם איפשרו

להוריד חלק מהדברים באתר שלהם, אני חושב שזה הכניס את הרעיון לתזוזה (הפשטות של סריקה ושיתוף). ד"א כל החברות עושות את זה כניסיון נוסף להרוויח.

backdoorslam

New member
רעיון גאוני לטעמי

זה מה שיפה בספרות מקוונת - להיות מסוגל להמשיך להרוויח כסף על מוצרים שיש לך זכות עליהם אך אין הצדקה להדפיסם.

shadowfax

New member
לא גאוני ,תעשית הסרטים עושה את

זה כבר שנים ע"י סיפריות הוידאו ומכירת הסרטים לטלביזיה. אנשי המחשב עושים זאת ע"י שיווק "חבילת תוכנות". יש בזה ניצול מחפיר (לדעתי), אבל יש עתיד, WOTC הוציאה מוצרים ישנים כך גם קואוזים שהוציא את הגירסה הישנה של ארס מג'יקה להורדה בחינם.

shadowfax

New member
lalaith לאט לאט אין לך מה לדאוג

אפשר להתחיל בבסיס: משחק תפקידים: יצירה הידודית (אינטרקטיבית) של עלילה תוך גילום תפקידים עיקבי. מ"ת הוא מעיין הכלאה של תיאטרון, ספרות וסרטים ביחד. מה זה אומר? במשחק תפקידים מטרת השחקנים היא לגלם דמויות דימיוניות בסביבה דימיונית, השאיפה העקרונית היא ליצור דמויות "אמיתיות" ז"א דמויות בעלות נפח (כמו בסיפרות)בעלות רצונות ויצרים שאיפות ומחשבות עם עבר הווה ועתיד. את הדמויות ממקמים בעולם דימיוני (אך לא תמיד) שהוא פרי יצירת המנחה (אני אדבר עליו אחר כך), ע"י הכרה והבנת הדמויות (תהליך אישית של התחברות לדמות) הם מתחילים לגלם את הדמות בדומה לתאטרון אך בצורה חזקה יותר (אינך קורא שורות אלא מחליט החלטות מדבר ומתנהג בהתאם למאפייני הדמות) ובמטרה לגלם את הדמות בצורה אמינה יותר. המנחה (ידוע גם כשליט המבוך/המשחק- שה"מ לקיצור או DM/GM באנגלית ועוד שלל שמות נוספים): תפקיד המנחה הוא שונה, המנחה הוא שופט מעשי הדמויות על רקע סצינה שהוא יצר. מה זה אומר ? תפקיד המנחה הוא ליצור את העולם סביב הדמויות (דימיוני בדיוק כמו הדמויות), ולישפוט את התנהגות הדמויות כלפי העולם וההפך. המנחה מתאר את העולם שסביב הדמויות לשחקנים ואלו בתורם מתארים למנחה את מעשי הדמויות שלהם והמנחה מקשיב ובוחן את המעשים ומתאר את התוצאות (יותר פשוט ממה שזה נישמע) לדוגמה: היילאק ניכנס לחדר חשוך בתוך מגורי החיילים: היילאק: אני פותח בזהירות את הדלת. המנחה: אתה שומע נחירות..."היי אתה שם סגור את הדלת כבר אנשים פה יושנים!!!" היילאק: אני נכנס במהירות וסוגר את הדלת. המנחה: אוקיי אתה בתוך החדר. היילאק: אני מחכה שעיניי יתרגלו לחושך. המנחה: לאחר שעינייך מתרגלות לחושך אתה מבחין במספר מיטות דו קומתיות, על הריצפה מפוזר ציוד וניראה לך שישנים עליהם. היילאק: אני מנסה בשקט לאסוף כמה שיותר בגדים ונעליים וכל דבר שאני יכול. המנחה (זורק מספר קוביות): ידיך מלאות בציוד. היילאק: אני חוזר לדלת ויוצא. המנחה: "היי אתה שם סגור ת'דלת!!!!" היילאק: אני סוגר במהירות את הדלת. המחנה: אתה סוגר בדיוק בזמן מגף גדול פוגע בדלת שניה לאחר מכן... היילאק: אני פורס את הציוד. המנחה: אלו בגדי פרשים, יש לך 5 חולצות 3 מכנסיים ו4 מגפיים. היילאק: אני מנסה למצוא סט במידה שלי...

shadowfax

New member
בו אני אנסה לעזור

נתחיל בבסיס, ישנה שיטה בשם "ערפדים - ההתחזות" (רק בישביל BLUEPRINT) של חברת WHITE WOLF שעוסקת בערפדים, השיטה נותנת דגש על רעיון "איבוד האנושיות" שעובר על הערפד (או הדמות) לאורך הזמן, המלחמה כנגד ה"צמאון" וכו'. אני ממליץ לך לנוסות להשיג את השיטה ולעיין בה (אין לי אותה, מצטער)... יצא פעם כחלק מריונלופט ספר בשם ערפד הערפילים (גם תורגם) שנותן קצת התבוננות לחיי הערפדים והשינוי שנגרם. הבעיות שאני רואה בלשחק ערפד כחלק מקבוצה הם רבות: אי חשיפה לשמש הוא בעייתי- זהו חיסרון קריטי בחיי הרפתקנות, ולמצוא קבוצה שתקבל אותך זו משימה שוברת SOD (לדעתי). אי מגע עם מים- בD&D ערפד רגיש למים (זורמים) מה שמהווה עוד בעיה. חוסר שיוויון - ערפד חזק יותר מכל דמות רגילה, לא מקים רעש, יכול להפוך לענן גז, יכול להפוך לזאב, נפגע רק מנשקים קסומים או כסופים, כל אלו הם יתרונות אדירים שיוצרים חוסר שיוויון בין הדמויות. משחק כערפד הוא יותר יחידני כי משחק של ערפד בקבוצה רגילה יוצר בעיתיות רבה מידי וחוסר איזון, לאומת זאת משחק של מספר ערפדים הוא אפשרי בהחלט (במהדורה ה3 של D&Dאף ניתן להתאים בקלות יחסית את השיטה)

למעלה