שלום לכולם...

פגפגית

New member
שלום לכולם...

ליאל שלי חגגה אתמול חודשיים כרונולוגי (עשרה ימים מתוקן).(2,920 ק"ג) רציתי לדעת - מניסיונכם - למה לצפות בגיל כזה מבחינה התפתחותית? מה פגים בגיל כזה מסוגלים לעשות? אני מנסה לתפוס את מבט העין שלה אך לא כל כך מצליחה.. האם גם לכם זה קרה? ועוד שאלה בנושא מנשא אינדיאני.. אני מאוד רוצה לקנות מנשא לימים שטופי שמש בהם אני רוצה לשאת את ליאל צמודה אלי. האם כדאי לרכוש את המנשא האינדיאני או מנשא רגיל? האם יש סוג מסויים שעליו אתם ממליצים? תודה ושיהיה לכולנו שבוע שקט!

../images/Emo65.gifשלום פגפגית

מזמן לא ביקרת אותנו, טוב שחזרת. מזל טוב לליאל ביום הולדת הכרונולגי ,היא בסה"כ מתפקדת כמו תינוקת בת 10 ימים, אני לא חושבת שבגיל הזה אפשר לקבל קשר עין, או כל דבר אחר שמתאים לתינוקות בני חודשיים. את צריכה להתייחס אליה כאל תינוקת בת 10 ימים ובעתיד ( שנתיים בערך ) לא לצפות ממנה לעשות דברים של ילדים בגילה. לגבי מנשא אין לי מושג , לא השתמשתי אף פעם..... בהצלחה בגידול ליאל המקסימה, ותעדכני אותנו מדי פעם בשלומה / ובשלומך
והנה באה לי שאלה לשרשור חדש.......

ayelet i

New member
לגבי המנשא...

עדיין לא רכשתי אבל יכולה לומר לך שבפורום הריון ולידה נעשו המון דיונים בנושא - את יכולה לבצע חיפוש ו/או לשאול שם. ו... מזל טוב ליום ההולדת החודשיים!

קרן משם

New member
שלום לך פגפגית:))

אני לא חושבת שיש לך מה לצפות מליאל בגיל 10 ימין מתוקן...גם לא שתעקוב אחרייך בעיניה, ככה אני חושבת אבל כדאי לברר זאת מול מומחים ממני. לגביי מנשאר אינדיאני אני ממש לא מכירה ולא יכולה לעזור לך בנושא לצערי. מזל טוב לליאל ליומולדת חודשיים!!!!

לגבי המנשא../images/Emo91.gif

שלום לפגפגית. ראשית כל מזל-טוב. אנחנו מחר (בעצם זה כבר היום) חוגגות יום הולדת 9 חודשים כרונולוגי, ו-6.5 חודשים מתוקן. אני חייבת להעיר שאני ממש לא זוכרת מה היה בגיל 10 ימים מתוקן, אבל אני לא חושבת שהיה הרבה יותר מאוכל, בכי, קקי, פיפי, ושינה. ולגבי מנשא - יש לי מנשאי הורות טבעית מהסוג שקושרים על הגוף ואפשר לשים את התינוקות בתנוחות שונות. (אפילו הצלחתי פעם לשים את שתי בנותי ביחד). זה מנשא מאוד נוח ומאפשר קרבה מקסימלית לתינוק, למרות שהוא דורש קצת מיומנות בקשירה ובהושבה בתוכו. כיום כבר יש מנשא שמדלג על שלב הקשירה, הוא נקרא loopi שיוצר את אותו האפקט ע"י 2 לולאות שלובשים בהצלבה, אבל הגודל שלו קבוע לעומת המקורי הנקשר. בכל מקרה אם את מזדמנת לפרדס חנה, את יכולה לבדוק אותם (וגם אחרים) בדרך אם (מקום מקסים וחמים לאמהות, אבות, תינוקות, וילדים). לגבי המנשא האינדיאני, אם את מתכוונת למנשק, שמעתי מחברות שהוא בעייתי למדי: התינוק "נעלם בשק", כל המשקל על כתף אחת. כך שהוא נראה פשוט אך למעשה מסובך לשימוש. בהצלחה

בוקר טוב ומזל טוב לשיחרור

10 ימים זה באמת לא גיל שאת צריכה לצפות ממנה למשהו. קודם כל תצפי מליאל לעבור את ה-3 ק"ג (שזה ממש בפתח) ואז, לאט לאט, את תראי איך היא, בקצב שלה, מתחילה להשתנות. פתאום עוקבת, פתאום מזיזה יותר, פתאום מגיבה. תני לה קודם כל לקבוע לבד את הקצב ואז תבדקו אם זה "מספיק" מהר או לא. אבל איך תוכלו לשפוט אם לא תתנו לה יד חופשית? ו... מנשה. לנו יש את המנשה ה"טבעי". אכזבה!!! אין סיכוי לאדם אחד לשים אותו לבד!!!!אם יש מנשה "תעשייתי", עדיף... תעדכני אותנו, אורן

ניסיון עם מנשא

המנשא של "דרך" הוא מצויין!!!! עד שעופרי היה לי כבר מידי הוא היה במנשא (הוא התחיל להיות לי כבד, שהוא שקל 10 קילו ואז גם נכנסתי להריום והפסקתי גם עם ה"בייבי יוגה...) בכל אופן המנשא הוא חתיכת בד לייקרה ארוך שיש דרך קשירה אחת (שברגע שלומדים אותה היא קלי קלות) ואז יש הרבה תנוחות שאפשר לשים את התינוק במנשא, וגם להניק אותו תוך כדי, לעופרי גם היה מאוד כייף להירדם במנשא ובכלל להיות בו. בכל אופן שווה ניסיון ושווה בכלל!!! אמא של עופרי

26יפעת

New member
מינסרי

אנחנו משתמשים במנסרי של שילב ומאוד מרוצים! הדבר היחיד שמעיק מבחינתי זה ההערות של הסביבה! לכל אחד יש מה לומר על המינשא!!! טוב נו, בטח גם ככה הדודה הישראלית הייתה מוצאת מה להעיר! דרך אגב השהוע קיבלתי הערה ראשונה מגבר - הוא שאל אם המנשא לא מזיק לגב, אז אמרתי לו שישאל אורטופד...

למעלה