שלום לכולם !!!

Horovitz

New member
שלום לכולם !!!

התגובה שהוספתי בשרשור הסיור נשארה בדף 2, אז הנה היא שוב: חזרתי מעיסוקי יום יום מרובים ומטרידים שדחקו הצידה לזמן מה את העיסוקים החשובים באמת... בכל אופן נכנסתי לביקור, ואני שמחה לראות שאתם לא נחים לרגע. הסיור הזה נשמע כמו רעיון מדהים ואני אעשה כל שביכולתי להגיע (יכול להיות שעם עוד מישהו). אני מקווה שלא יהיה מאוחר מדי להודיע כיומיים-שלושה לפני. שאלה - האם הסיור עצמו דורש רכב? (כדי לעבור ממקום למקום - למשל?). אם לא, אז אין בעיה - ואם כן אשמח להצטרף למישהו מהמשתתפים (כנראה נהיה 2 אנשים). ובלי קשר (לא ממש גיניאולוגיה, אבל קשור מאד לשורשים של כולנו) - לא תאמינו מה מצאתי בתוך ערכת האב"ך שלי... את אוסף השטרות של אבא שלי (זכרונו לברכה). לצערי אין לי כרגע איך לסרוק אבל הדברים שם מדהימים, כמו למשל חמש לירות של בנק אנגלו-פלסטינה... ו
לאדר הדגיגה !

כוכה

New member
התגעגענו אליך../images/Emo24.gif אתי

ושאלתי עצמי לא פעם איפה את.... הרי הצטרפו עוד הורביצים והיה דיון, ראי עמודים לאחור. להת, במפגש!!!

ornan

New member
הי אתי

אורי הורוביץ ספר לי על המפגש המעניין שהיה למשפחתכם. קבלתי ממנו גם עותק של קורות חייו - שאת טיוטת כתב היד הדפסתי לו. מקווה שנפגש בירושלים אדר מודה על הברכה ומחשיבה את עצמה לטלה ולא לדגים.

אני, אמנם, לא נוהג להציק לאנשים

שהיו בעבר פעילים ולקחו "פסק זמן" ארוך, כיוון שאיש איש ועיסוקיו, איש איש ורצונותיו. אני גם ידוע שרבים שלא כותבים כאן - קוראים כל מילה בשקיקה. במקרה שלך, הייתי מאוד מאוד קרוב לברר אצל אם הכל בסדר, ואם לא היית משאירה את ההודעה - היית כבר שומעת ממני בשבוע הבא, לפני הסיור. ברור שאת יכולה להצטרף
בין שני מוקדי הסיור - נצטרך רכבים, אך נצטמצם כולנו לכמה רכבים, ולכן לא כל אחד צריך לבוא עם רכב
פרטים טכניים מדוייקים יותר לגבי יום רביעי ואישורים מחודשים (כדי להעריך באופן מדויק כמה שאפשר את מס' המשתתפים) - בתחילת השבוע הבעל"ט. שבת שלום וברוך שובך, ארנון

Melitz

New member
השטרות בתוך ערכת האב"ך מזכירות לי סיפור שאבי ז"ל נהג לספר לי וזה הולך בערך כך: אחרי שאבי נישא לאמי (לפני הרבה שנים), התגורר הזוג הצעיר בכפר חסידים אצל הורי אמי עקב המצב הכלכלי הקשה ששרר אז. סבי (אב אמי), שהיה אדם מאד דתי, נתן לאבי מתנה תפילין וביקש מאבי בקשה צנועה: שיניח תפילין, אם לא כל בוקר, אז לפחות לפעמים, יענו,,,מפעם לפעם. אבי, למרות שנולד במאה שערים, היה כופר רציני וידוע, אך לא כל כך נעם לו להשיב ריקם את פני חותנו והסכים, כמובן שמעולם לא פתח את תיק התפילין,,,, לאחר הרבה שנים, בהזדמנות מסוימת, פתחה אמי את תיק התפילין ומצאה בתוכו לא מעט שטרות כסף. לאחר שאלות ותהיות בקשר למקור ה"אוצר" - הסכימה סבתי (אם אמי) לגלות שלא לא היה זה המשיח ואף לא כל "נס" אחר, היה זה סבי שביודעו את המצב הכלכלי הקשה של הזוג הצעיר, נהג לפתוח בחשאי את תיק התפילין מפעם לפעם ולדחוף לשם שטר כסף. אין לי אמנם שטר של 5 לירות של בנק אנגלו-פלסטינה, אך מצאתי באוסף הפרטי שטר של לירה אחת. ושתהיה לכולנו שבת שקטה ולא,,,,,, להזריק אטרופין בטעות,,,המדינה השתגעה.

ornan

New member
עכשיו אני רצה לפתוח את ערכת

המגן של חמותי - היא אצלי.
לפני מס' חודשים החזרתי את הערכה של סבתנו ז"ל - אתם חושבים שהצבא "זכה" במשהו? לא נורא מגיע להם.

א77

New member
ערכת אבך של החמות

שהרי לחמות אין תפילין.
מקסימום לבעלה...

Horovitz

New member
וואו, אני כ"כ נרגשת מהתגובות ../images/Emo9.gif

תודה לכולם. אין מה לדאוג. פשוט כמו שהסברתי ענייני יום יום שוליים בישיבותם הרוחנית השתלטו על חיי, אבל אני מניחה שהשתלטות זו תוביל למקומות טובים יותר. בינתיים כתבתי לשגרירות מולדובה בישראל לברר כיצד אוכל להשיג פרטים לגבי בני משפחתי מהתקופה הרחוקה כ"כ שחיו שם. למרבה הפתעתי, קבלתי תשובה מהירה ואדיבה מאד. הם אמנם טורחים להדגיש שעבר זמן רב מאז ולא מעט משטרים, וארכיבים מסויימים נכחדו בשל כל המלחמות, אבל מעודדים אותי לנסות לגשת אליהם ולהגיש בקשה פורמלית. לכן, כעת אני מנסה לברר אצל בני משפחתי (ואולי מישהו מכם יודע) אם יהודים בסוף המאה ה - 19 ברוסיה השתמשו בשמות יהודים. אני חוששת שהשמות בהם אני מכירה אותם עלולים להיות עיברותים ציוניים שבוצעו לאחר העליה לארץ. עוד סיפור נחמד (אם כי בעיני אפילו מדהים) לי לספר לכם: אתמול בערב ערכתי "שיחת-וידאו" בינלאומית - אני ומשפחתי הקרובה ישבנו בארץ ו"שתינו מאטה" יחד עם בן דוד אחד במיאמי פלורידה ועם בן דוד נוסף ואשתו בקורדובה ארגנטינה! מעבר לחוויה הוירטואלית המדהימה - שני בני הדודים האלו היו בקשר לר רע בילדותם, אך כבר יותר מ 30 שנה (מאז שהראשון עזב את ארגנטינה) הם לא ידעו כלום איש מרעהו. אתמול "שידכתי" בינהם ואני חייבת להודות ששיחתם העלתה דמעות בעיני! - זה היה פשוט מדהים. וכבר קבענו לערוך "יחד" את ליל הסדר. יכול להיות שאוכל אפילו לכלול בני משפחה נוספים בחוויה עד אז. זהו, אילו סיפוריי לבינתיים. אשמח מאד להתראות בירושלים ויכול להיות שאבוא עם אחי. סליחה לאדר על הטעות במזל (לא שמתי לב שכבר התחלף..) ושוב תודה לכולכם על התגובות הלבביות. מיד כשיתאפשר לי - אשתף אתכם בחוויה הויזואלית של השטרות.

שרי סילבר

Active member
ברוכה השבה... אני מודה שכבר עלה בדעתי לשאול את ארנון אם יש לו מושג מה קורה איתך, כי היה ברור לי שלא נשבר לך מאיתנו כ"כ מהר...../images/Emo8.gif ובאשר לשמות, היה שימוש גם בשמות יהודיים, ואפילו שמות עבריים לעתים. אנא שתפי אותנו בשמות שאת חוקרת. אולי נוכל לעזור אם זה הגיע ביבוא ממולדבה או שהתגייר בארצנו, ואולי יתן רעיונות נוספים...

הלו גברת../images/Emo6.gif

אם לא ידעת ארנון מינה אותי על אפי ו... למשוררת הבית של הפורום(קרעכצן אבל נגיד) אז הנה שיר... פלאי הטכנולוגיה כה נחמדים בזכותם אוחדו שבת אחים רק מספיק לשים פה מצלמה קטנה ומקרוב ומרחוק רואים את כל המישפחה. שלך חנה גונן

למעלה