שלום לכולם!

שלום לכולם!

פעם ראשונה שלי כאן ויש לי שאלה שמעתי פעם מחבר שמאחורי השיר של הנדריקס Ηey Joe יש איזשהו סיפור על חבר טוב שלו או משהו שמת. מישהו יכול לתת לי קצת פרטים?

האמת קצת יפתיע אותי

בעיקר בגלל שג'ימי לא כתב את השיר, הי ג'ו התפרסם לפני הנדריקס, ובוצע בידיי אמנים רבים לאורך השנים. לא ברור מי כתב השיר, יש המיחסים אותו ל Billy Roberts ויש המיחסים אותו לצ'אט (צ'סטר) פאורס. הלהקה הראשונה להקליט את השיר הייתה ה Surfaris ב 1965, ואחריה הקליטו אותו מספר של להקות ענק בסיקסטיס בינהם, Byrds,The Leaves, , Shadows of Night, ואפילו להקה יפנית אחת בשם: the Golden Cups הקליטה אותו ב 1966, הגירסה שהנדריקס עשה לה cuver היא גרסתו של tim rose ששינה קצת את הלחן, האיט את הקצב והוסיף לשיר מילים משל עצמו, שנה לאחר מיכן ביצע הנדריקס את השיר לפי השינויים של רוז, והפך את השיר ליצירת מופת אותה ביצעו אמנים רבים מספור לאורך השנים מאז. אם הייתה לו סיבה מיוחדת לבצע את השיר אני ממש לא יודע

המיש

New member
cuver?

הנדריקס עמו ביצע את היי ג'ו פעמים רבות, והביצועים משתנים מהופעה להופעה, וגם לאורך השנים. אין להשוות את היי ג'ו מ- 1967 להיי ג'ו של סוף הדרך. מה שכן, בסוף הדרך די נשבר לג'ימי מלנגן את היי ג'ו, אפילו שהקהל דרש זאת - ובגדול. hey Joe, Where are you going with that gun in your hand? I'm going to shoot my lady, cause I found her messing around with another man.

למעלה