שלום לכולם

שלום לכולם

קוראים לי איתן.לפני כמה חודשים כתבתי כאן בקהילה הזו את הסיפור שלי ונתתם לי הרבה עצות שעזרו לי.עכשיו אני בעוד בעיה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני בתיכון בכיתה י"א ואני מרגיש שאני תקוע במקום.כולם מתקדמים הלאה מתחילים עם בנות ויש לנו הרבה זוגות בשכבה,רק אני נשאר לבד לבד.הגעתי למסקנה שזה יכול להיות בגלל האופי שלי ואין דבר שיעזור.אני לומד פסיכולוגיה ושם למדתי שהחמש השנים הראשונות בילדות משפיעים הכי הרבה על האופי של הבנאדם בעתיד ואני עברתי הרבה בשנות ילדותיי המוקדמות-יכול להיות שבגלל זה האופי שלי כזה? גם למדנו שאחרי שאופי התעצב קשה מאוד לשנות אותו אם בכלל, וזה מכניס אותי לדיכאון,אני לא רוצה להישאר ככה כל החיים שלי.האם יש לי סיכוי לשנות אותו? אני מודה שמשהו פגום באופי שלי האם זה צעד ראשון??? בתודה איתן

היי איתן- אין דבר שלא ניתן לשינוי|ח

עם כל הכבוד לכל התאוריות של הפסיכולוגיה שחלקן למדת בבית הספר, כל תאוריה אפשר להפריך... אין אמת מוחלטת ואין דעה אחת שהיא שלטת. זכור תמיד שזכות הבחירה היא בידך. חשוב חיובי היה חיובי וככה החיים יהיו חיוביים אליך. שנה דפוסי חשיבה, תן לעצמך המון מחמאות, אתה מוצלח עם בנות וככה תצליח. הכל הוא עניין של חשיבה נכונה. אם המח חיובי גופנו יהיה חיובי. אז אין לך שום בעיה עם האופי שלך. כל מה שנעשה בחמש השנים הראשונות לחייך ניתן לתיקון. שכח מן העבר!!! הסתכל על העתיד וחפש דרכים לשפר את חייך בנחישות. תפסיק לרחם על עצמך ולהכנס לרחמים עצמיים. קום על רגליך וצא לעשיה, תאהב את עצמך, היה שלם עם עצמך, פנק את עצמך... אם אתה באמת רוצה לצאת עם בנות אז קדימה בלי פחד תתחיל להתחיל איתן. גם אם תקבל תשובות שליליות זה לא סוף העולם. הים מלא בהמון המון דגים. בהצלחה.

החיים כבחירה

הי איתן החלטת לבחור לחלוק את הקשיים והלבטים שלך עם אחרים, כי יש לך צורך בעזרה. לכל מקום שתלך , כל הרגשה שאתה מרגיש אתה יכול - לבחור - אם תבחר לחייך ותעשה את שבחרת תרגיש פתאום אחרת ,אם תבחר להרים גבה ותעשה זאת תרגיש אחרת, אם תבחר לחמול על אנשים אחרים פתאום תרגיש את זה, אם תבחר להיות שמח גם את זה תרגיש, אם תחליט לבחור לעזור לאחרים - תעשה את זה. אתה יכול לבחור שאתה אוהב את כל העולם סביבך ותפתח לך דרך חדשה. אני רוצה לומר שהחיים הם כחומר ביד היוצר - כל שאתה מחליט לעצב בתוך חייך כך יהיה. אתה הוא האדון להחלטתך והאחריות היא עליך, לך עם זה בגאווה ובראש מורם! מה שהיה בעבר --מת ! החיים הם ההווה !! אתה משלם ביוקר על היסורים של העבר ודאגות העתיד. איך אתה מרגיש עם מה שאני אומרת? ביי
ציפור דרור

לאיתן המתולתל שלום

הפתעה
ומהי ההפתעה? ובכן, האופי כן יכול להישתנות. אין דבר כזה שאנו מקובעים. החיים הם השתנות מתמדת. אף פעם אנו לא עומדים במקום אחד. גם ברובד הפיזי אנו משתנים מרגע לרגע וגם ברובד הנפשי והרוחני. יכולת השינוי תלויה לרוב במחשבה מודעת. אם לפעמים אנו מרגישים כי אנו מקובעים על משהו, זה מפני שאנו בוחרים להיות מקובעים על אותו משהו ולא רוצים לשנותו מתוך הרגל או פחד משינויי או כל סיבה שהיא. מבחינה פזיולוגית, הבחירה שלנו לשנות היא גם כן מודעת ואפשר לתת דוגמה קטנה. סוגי האוכל שאנו אוכלים, סוגי הפעילות שאנו עושים, התמכרויות למיניהם וכו' ומבחינה נפשית ורוחנית, השינוי יגיע מתוך בחירה להשתנות. נכון כי השנים הראשונות מעצבות את אישיותנו אך עיצוב זה אינו קבוע ללא יכולת שינוי. העבודה העצמית הינה מפתח לשינוי - הבחירה להשתנות למה שאנו בוחרים להיות ולעבוד על כך. אותם אנשים שמתרצים דברים כי זה האופי שלהם ואין מה לעשות - זה תירוץ ותו לא. לגביך, אתה צעיר מאוד ודרכך ארוכה ומלאה בפוטנציאל לשינוי. ראשית כל, תחשוב על האופי כדבר גמיש ולא מקובע. שנית, החלט לעצמך, מה אתה רוצה להיות בכדי לשנות את עצמך וכך תוכל לשנות את הסביבה שלך. אני יכולה להעיד כי אני מכירה הרבה אנשים שלפני 10 שנים, היו אחרים לגמרי. השינוי שחל בהם הפך אותם לאנשים אחרים לגמרי. אתה מרגיש כי אתה תקוע במקום ואחרים מתקדמים הלאה ומתחילים עם בנות וכו'... מה מונע בעדך להתחיל עם בנות? האם אתה ביישן? אם כן, אז תדע - מי שמתבייש מפסיד. אתה פוחד מתשובה שלילית? גם תשובה שלילית היא תשובה. חוץ מזה, אתה עלול להיות מופתע ודווקא לקבל תשובה חיובית. ואפילו אם נניח קיבלת תשובה שלילית,אז מה? אם 8 בנות יתנו לך תשובה שלילית, אז הבת ה- 9 תיתן לך תשובה חיובית. אין דבר כזה שאדם יהיה דחויי לאורך כל הדרך - אלא אם כן, בחר להיות כך. אז, אתה בוחר להיות דחויי או רצויי? אתה מודה שמשהו פגום באופי שלך - זה כבר צעד ראשון לשינוי. אם אתה מזהה את אותו משהו הפגום שאתה חושב שצריך לשנות - פשוט החלט כי אתה משנה אותו ותעבוד על כך עם עצמך. שוב אני מזכירה לך - מי שרוצה להשתנות , יכול גם יכול ! בהצלחה ובהצלחה עם בנות - אל תדאג, אתה תצליח !

טוב אז ככה....

קודם לא חשבתי שיש משהו לעשות בנידון אך היום בבוקר קמתי עם גישה שונה לגמרי לחיים והכל בזכותכם שהראיתם לי שתמיד אפשר לשנות.. תודה

למעלה