שלום לכולם

שלום לכולם

רציתי לשאול שאלה קטנה בערך באיזה גיל מתחילים הילדים להתלבש לבד ולאכול לבד תודה מראש על כל תשובה

zimes

New member
תלוי מה זה לבד

למשל- לבשל ארוחה שלמה - בגיל די מבוגר, לא?
לאכול בעצמם מהצלחת - תלוי כמה הזדמנות הם מקבלים להתאמן. תלוי אם "לבד" זה ביידיים או בכפית/מזלג, ולכמה לכלוך את מצפה. שנה-שנתיים-שלוש, בהתאם למפרט שתתני, לילד, ולמשפחה בה הוא גדל. כנ"ל לגבי בגדים - סנדלים קל יותר מנעליים, וסקוץ' קל יותר משרוכים. חולצה קצת רחבה קל יותר מצרה, ובגד גוף - לסגור למטה - ממש קשה. טרנינג ממש קל, אבל מכנסי ג'ינס קשה, ואוברול בכלל מבלבל. וגם - האם את כוללת לבחור את הבגדים? לשים את המלוכלכים בכביסה? להחליט שהם רוצים עכשיו גרביים, ולבקש עזרה מאמא? גם פה שנה-שנתיים-שלוש-ומעלה (למסובכים), בהתאם להגדרתך, לילד ולמשפחה. ועוד חידוד לגבי שני הנושאים - האם את שואלת על האחריות ("מרק!", "לא רוצה", "גרבים!", "לא מעיל!" - הכל מהרפרטואר של בני השנתיים שלי), או על היכולת הטכנית? הקיצר - שאלת שאלה גדולה ולא קטנה, אם תסבירי מה בדיוק את רוצה לדעת, ואולי גם מה מטרתך, יהיה קל יותר לתת תשובה שתספק אותך.

אני עושה עבודה

בספרות סתם בכלליות מה בערך הגיל שהם מסוגלים להתלבש לבד סיבכת את השאלה הפשוטה שלי... בערך בגיל שנתיים נכון?

נעה גל

New member
אז זהו, שאין בערך גיל כזה

בעיקרון אפשר לומר שרוב הילדים נכנסים לכיתה א' כשהם מתלבשים לבד וגם אוכלים לבד. לפני זה, זה ממש תלוי בכל ילד וכמו שצימס אמרה - במשפחה שלו ובמידת ההתנסויות שהוא זוכה להחשף להן.

אפרתש

New member
נשמע עבודה מעניינת

תשלחי לנו עותק? לצןרך הספרות - בגיל שנתיים הם מסוגלים לפשוט בגדים, לפעמים עם עזרה. לפעמים גם לחלוץ או לנעול נעליים. בגיל שלוש הם מסוגלים להתלבש, אבל עם הרבה עזרה. לא מכפתרים, למשל. בגיל ארבע - כמעט לבד, עזרה בחלקים הקשים. בני השש אמורים להתלבש לחלוטין לבד. (כל זה, כמובן, לצורך הספרות. לא מדויק)

תודה רבה לכם../images/Emo24.gif

זה לא עבודה ממש לגיל הרך לקחתי את השיר של יהונתן גפן היי אני כבר לא תינוק והייתי צריכה לרשום מה גיל הדובר (כלומר הילד) אם זה עדיין מעניין אותכם אני אשלח... אני סטודנטית לחינוך לגיל הרך אז בטח אני אצטרך את עזרתכם במשך השלוש וחצי השנים הקרובות

zimes

New member
אני לא זוכרת את כל השיר, אבל מהמרת

על 4-5. (בא לך לכתוב פה את החלקים הרלבנטיים?)

נעה גל

New member
גם אני הייתי מהמרת על כך שהשיר

הזה מבטא תחושות של ילדים בגילאי 5 ואולי אפילו 6. ואם יורשה ליל עזור לך קצת בעבודה
, מה שמעיד על הגיל שאליו השיר מכוון הוא לא הפעולות שהוא מציין שבשיר (מתלבש לבד, מתפשט לבד, אוכל לבד, שותה לבד, צוחק לבד, בוכה לבד, חולם לבד...) אלא המודעות שיש לו לכך שהוא עושה את כל הדברים האלה לבד. המודעות הזו מופיעה בגילאי 4 אבל היא הרבה יותר "חזקה" בגילאי 5 והלאה. עוד דבר שמרמז על כך שמדובר על גילאים גדולים יותר הוא הבית השני, שבו הוא אומר מה אימא שלו אומרת ("אמא אומרת שאני צריך לאכול הרבה כי עכשיו אני כל הזמן גדל") אבל הוא כבר יודע שזה לא נכון - הידיעה שאנשים אומרים לפעמים גם דברים לא נכונים עליך, ורק אתה יודע מה קורה איתך באמת, אופיינית לגילאי 5 ומעלה. כדאי לך לחפש חומר על התיאוריה של ה- Mind ואיך היא מתפתחת. נראה לי שזה מאוד יעזור לך בניתוח השיר הזה.

דיאנה1

New member
מעניין, אני פרשתי אחרת את השורה הזו

השיר מדבר על זה שהילד כבר גדול וכל הדברים שהוא עושה לבד. אבל בלילה, כשאף אחד לא רואה, הוא מרשה לעצמו לעצור לרגע את המרוץ הזה קדימה ולהפסיק קצת לגדול... אולי להיות טיפ-טיפה תינוק... ואחרי ההפסקה הזו הוא שוב חוזר לגדול.

נעה גל

New member
מסכימה גם לפירוש הזה - כי הוא לא

סותר את שלי
. סתם. האמת היא, שזה לא משנה איך מפרשים הרעיון פה שהוא מודע לתהליך שהוא עובר (בין אם נח ממנו בלילות ובין אם לא). ואת המודעות רוכשים בגיל מסוים.

ממש מורות לספרות!../images/Emo8.gif

נתתן לי הרבה רעיונות כעקרון זה עבודה נורא פשוטה... אבל נחמד שפתאום זה תפס תאוצה כאן וכל אחת הביעה את מה שהיא רואה בשיר... זה ממש יפה אני שולחת לכן את העבודה אבל אני אוסיף עוד כמה דברים שרשמתן כאן(כשיהיה לי זמן לשבת על זה...) זה ממש עזר תודה!

zimes

New member
אבל....

יכולה להיות למחבר/מספר מודעות שלגיבור עצמו אין, גם אם השיר כתוב בגוף ראשון.

נעה גל

New member
בוודאי!

אבל, אם תקראי שירים של מיריק שניר שמוכוונת לגילאים צעירים יותר תוכלי לראות שהיא לא משתמשת (בכל מקרה בשירים שאני ראיתי, ולא עשיתי ניתוח מעמיק של השירים שלה - טרם הספיקותי
) במודעות הזו, הנושאים שלה הם אחרים (מבנה השיר שלה והאורך שלו הם אחרים) כי היא מוכוונת גילאים צעירים יותר. סוף סוף יש שימוש ל-5 יחידות ספרות שעשיתי בתיכון

zimes

New member
הו!

אבל זה כבר ענין "למי מכוון השיר", ולא "מה גילו של גיבור השיר". 5 יח"ל ספרות? אני לא, ואנחנו מבינות זו את זו. מענין

עוד לא הוספתי

את מה שרשמתן... אבל אני מתארת לעצמי שיהונתן גפן לא ניתח את השיר הזה כמו שאני ניתחתי אותו... אבל אם ככה מרצה רוצה אז ככה היא תקבל לא?!
אני צריכה להגיש את העבודה עוד שבוע.... ואם כבר בא לכן לעזור לי.... אני צריכה לחשוב על פעילות עם השיר הזה ולאיזה גיל זה מתאים... אם יש לכן רעיונות זה יהיה מעולה! ושוב תודה רבה לכן!

כל ילד בגיל שלו.

אצלי אוכלים לבד לפני גיל שנה, ומתלבשים לבד סביב גיל שנתיים-שלוש. זה בא מהם, אגב.

למעלה