שלום לכולם

ronylew

New member
שלום לכולם

ילדתי בתאריך 11.1.03 תאומות בשבוע 30 הלידה התבצעה בניתוח קיסרי בהרדמה מלאה אחרי שלא הצליחו לעצור את הצירים ,מצד אחד ההיסטריה חגגה ובכיתי המון לא עיכלתי שילדתי כ"כ מוקדם ומצד שני בכיתי מהתרגשות לא האמנתי שסוף סוף אני אמא. בנותיי מאושפזות בפגייה בשניידר , אורי נולדה במשקל 1266 והייתה שלושה ימים בטיפול נמרץ מונשמת בנוסף צינור הדוקטוס לא נסגר ובעזרת תרופה הצליחו לסגור אותו לאחר מכן היא חטפה NEC והייתה בצום שבועיים עד שהתחילה לאכול שוב . שחר נולדה במשקל 1252 ואצלה לא היו בעיות נשימה אבל גם היא זכתה ל NEC מיד אחרי שאורי הבריאה וגם אצלה רק אחרי שבועיים היא חזרה לאכול. חודש ושבוע עברו אורי עלתה במשקל ל 1922 אך עדיין יש לה ברדיקרדיות דבר שמאוד מלחיץ , שחר הגיעה למשקל 1708 היום כבר הוציאו אותה לעריסה ואני מאושרת מאוד . אחרי שלושה שבועות חזרתי לעבודה לצערי במדינה הזאת אין התחשבות ביולדת ואת זה אתם בטח כבר יודעים אני מאוד מקווה שעוד שבועיים הם כבר יגיעו הבייתה אני מאוד אשמח לשמוע אם יש כאן תינוקות עם מקרה דומה של בעיות נשימה שהשתחררו מהפגייה , איך התמודדתם , הפחד מכרסם בי תודה רוני

../images/Emo65.gifברוכה הבאה לפורום שלנו

חבל שהיית צריכה להגיע לכאן, אבל אם כבר , אז להפיק את המיטב. אני שמחה בשבילך ששמעת על הפורום הזה שנותן תמיכה ועזרה לכל מי שצריך, בזמני לא היה את מי לשאול , והפורום לא היה קיים ( או שלא ידעתי אליו). בכל מקרה מזל טוב על התאומות הקטנות. למזלי הרב מאור לא זכה לקבל NEK אבל אני יודעת שזה מאוד לא נעים. לגבי בעיות נשימה , גם למאור היו הרבה הפסקות נשימה והוא היה מונשם במשך חודש וחצי עד שלאט לאט ובהדרגה גמלו אותו מההנשמה וזה בכלל לא היה קל. גם אני חזרתי לעבודה אחרי 3 שבועות , אבל מתוך בחירה , וברגע שמאור השתחרר הביתה , לקחתי את חופשת הלידה ( במקום " לבזבז " אותה בפגיה ואחרי השחרור לקחת חופש על חשבוני ). אני מקווה בשבילכם שהבנות יצאו הביתה כמה שיותר מהר, אבל גם אזה, הדרך עוד ארוכה , מעקבים בדיקות וכאלה. שיהיה בהצלחה ושחרור מהיר

דבר ראשון מזל טוב

מי יתן והשהות שלכם תהיה קצרה מאוד. דבר שני- שלושה שבועות? חופשת הלידה בתשלום היא של שלושה חודשים ועד חודש הארכה למי שילדה מאושפז והיא בחופשת לידה. אם את לא בחופשת לידה את לא מקבלת את ההארכה.. בידקי שוב. אני חושב שעשית טעות.... וחוץ מזה- אני בקשר עם משרד המשפטים על מנת לשנות את חוק חופשת מחלה להורים של פגים. נראה עם אצליח... שיהיה לכן בהצלחה וכל שאלה שיש לך- שאלי אותנו. לילדה שלי (איה, 25+6) גם כן היה נק ותודה לאל היא התגברה עליו... היא היום בת 9 חודשים בלי בעיות שאנו מודעים אליהן, והיא הייתה בהרבה מאוד מעקבים ורופאים. תשמרי על אופטימיות...

../images/Emo65.gifלגבי חופשת הלידה

לפי חוק ביטוח לאומי יש אפשרות לחזור לעבודה לאחר 3 שבועות ( לא לפני ) ואחרי שהילד/ה משוחררים מבית החולים לקחת את חופשת הלידה. גם אני לא ידעתי על כך, העובדת הסוציאלית מהפגיה עידכנה אותי וזה התאים לי. בעבודה היו מאוד גמישים איתי ככה שהגעתי מאוחר ויצאתי מוקדם , למזלי הבוסים שלי בסדר גמור.

אבל יש לה עוד שבוע "להרוויח"

הארכת חופשת לידה עקב פגיה היא עד 4 שבועות רק אם הייתה בחופשה בזמן האישפוז, משמע היא יכולה להיות עוד שבוע בבית כדי לקבל עליו החזר אח"כ. כרגע היא תקבל הארכה רק של 3 שבועות...

קרן משם

New member
היי רוני../images/Emo140.gif

הספקתי "ללוות" אותך עוד בהריון בתאומים ושלישיות. קודם כל ועל לכל
להולדת אורי ושחר
ללא ספק "זכיתם" לחוות "מכל טוב"
כמה דברים שמעולם לא ידענו לומדים בזמן השהותבפגיה-סיוט! אני מקווה ומחזיקה לכם אצבעות שמהיום יהיו רק חדשות טובות ושהם ישוחררו מהפגיה במהרה. אנחנו לא עברנו NEC וגם לאבעיות של דוקטוס עם אף אחד מהשלושה (למזלי) אך יודעת שהרבה כאן עברו גם עברו...מקווה שישתפו אותך בקרוב בנסיונם. לגביי הברדיקרדיות זה אכן מלחיץ זאת אני זוכרת היטב! אין לי מה להוסיף בנושא כי נותרתי חסרת אונים עם כל ברדיקרדיה בדיוק כמו שתיארת.
לגיבורים שלך! מקווה שבמהרה תוכלו להנות מהם בבית במקום שבו החיים נראים הרבה יותר טוב ונורמלי!

קרן משם

New member
לגביי חופשת לידה

ממה שקראתי ולמדתי שלתאומים מגיע 12 שבועות ולכאלה ששהו בפגיה יש עוד שבועיים דהיינו 14 שבועות סה"כ, אם לא מיצית את מה שמגיע לך לדעתי רוצי לברר את הנושא!

קרן משם

New member
מתקנת את עצמי

לתאומים 14 שבועות (+שבועיים על ילד יחידני) ועוד שבועיים לאלה ששהו בפגיה.

ronylew

New member
לגבי חופשת לידה

ביררתי בצורה מקיפה את כל הנושא למי שילדה תאומים מגיע חופשת לידה 14 שבועות אם התינוקות באישפוז יותר משבועיים מגיע עוד שבועיים סה"כ 16 שבועות , בשביל לא להפסיד את חופשת הלידה כשהבנות בפגייה מותר לחזור לעבודה רק 3 שבועות אחרי הלידה ואח"כ כשהן משתחררות לקחת את שאר הימים שמגיעים לי זה נקרא פיצול חופשת לידה

ברוכות הבאות רוני, אורי ושחר

איזו חוויית לידה מפוקפקת שעברתן... שלא לדבר על כל מה שבא אחר כך. לגבי הברדיקרדיות אין לי שום דבר חכם להגיד, גם אני יושבת ומסתכלת על הקו במוניטור, מנערת את התינוקת ובינתיים עושה איזו ברדיקרדיה קטנה בעצמי. אין לי גם תשובה עדיין לגבי בעיות הנשימה כי אנחנו עדיין לא ממש נגמלנו מחמצן. לפי חשבוני הן צריכות להיות עכשיו בשבוע 35-36, נכון? אז הן עדיין קטנות. לנו אמרו שהברדיקרדיות עוברות לקראת שבוע 40-42 מתוקן ולפעמים גם אחרי. היא מקבלת אמינופילין או קפאין? תחזיקי מעמד, אין לך עוד הרבה זמן בעבודה עד חופשת הלידה האמיתית.

ronylew

New member
היי אינה

אני עוקבת אחרייך וכל הכבוד לך על צורת ההתמודדות מחזיקה לך אצבעות חזק חזק בקשר לאורי היא מקבלת קפאין

ברוכה הבאה ומזל טוב ../images/Emo140.gif

קיבלת המון עצות טובות ואינפורמציה מועילה, אז אין לי מה להוסיף. רציתי רק לאחל מזל טוב, ומחזיקה לכם אצבעות שתגיעו הביתה כמה שיותר מהר. וכל הכבוד לך על ההתמודדות, נשמע לי כל-כך קשה לחזור לעבודה כשהן עוד שם...

מזל טוב רוני

וברוכה הבאה. לפי המשקלים שלהם נראה כי הן בדרך הנכונה ואוטוטו בבית, אז שיעבור מהר. ושתוכלי להנות מחופשת לידה מרגיעה ושקטה. אמא של עופרי

למעלה