שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני סקרנית שמעתי שבקנדה יש משהו דמוי "עליה" כלומר, שאם אנשי רוצים לרדת מהארץ ולעבור לקנדה הם יכולים לקבל עזרה ותנאים כמו עולים חדשים שמגיעים ארצה.. זה נכון? אפשר קצת פירוט והרחבה? תודה מראש! רומי

blondini

New member
זה לא מדויק ../images/Emo60.gif

עולים חדשים בישראל מקבלים חבילת סיוע ואזרחות במסלול מהיר מאוד. בקנדה אני לא מכיר משהו דומה למהגרים ("קנדים חדשים"). ניתן להגיש בקשה לתושבות קבע בשגרירות קנדה בישראל. ההחלטה אם להעניק לך מעמד של תושב קבע תלויה בין היתר במעבר של הערכת ניקוד לבקשת הגירה. ניתן למצוא את זה בקישורים של הפורום.

תודה! אז בעצם..

מישהו יכול לספר לי כאן את מהלך העניינים? איך זה עובד? כמה זמן זה לוקח? יש הרבה ישראלים בקנדה? איך הם חיים שם? למה עברו דווקא לשם? תודה מראש..

blondini

New member
פרטים נוספים

לגבי איך זה עובד, בקיצור: ישנם טפסים שצריך למלא ולהגיש, יחד עם תעודות נדרשות (כמו תארים אקדמאים, צילומי דרכון וכו'), לשגרירות קנדה בתל-אביב. השלב הבא הוא לקבל הודעה אם עברתם את השלב הראשון או לא. אם כן, אז ייתכן שיזמנו את מגיש הבקשה לראיון בשגרירות. אם עוברים את שלב הראיון או שמקבלים פטור ממנו - השלב הבא הוא בדיקות רפואיות. אם עוברים גם אותן, אז רשאים לקבל תושב קבע בקנדה, ויש לכם שנה כדי לבוא לקנדה ולממש את הזכות. כמה זמן זה לוקח? זה משתנה. שמעתי על כאלה שקיבלו אחרי שלושה חודשים, אבל סביר יותר שזה ייקח בין שנה (במקרה הטוב) לשנתיים. כמה ישראלים יש בקנדה? אני לא יודע, אבל רובם גרים בטורונטו. השמועות אומרות שיש 50 אלף ישראלים בטורונטו, אבל לא בדקתי... איך הם חיים שם ולמה עברו דווקא לשם? זה מאוד משתנה ומאוד ספציפי לכל אחד. לכל אחד יש סיפור שונה. אתם מוזמנים לכתוב לי הודעה אישית אם תרצו פרטים נוספים.

זה לא לגמרי מדוייק בלונדיני

שאין שום עזרה ל"עולים חדשים" בקנדה. ומה לגבי העזרה אותה כל new commer זכאי לקבל?? הפניות, עיצות, כתובות, משפחה מאמצת, ג´וב קלאב בחינם??? אולי זו לא עזרה כספית, או בתהליך מזורז לקבל אזרחות - אך זה בהחלט עזרה ראשונית בהתאקלמות! כיהודים/ישראלים ניתן לקבל זאת דרך: jewish family agency services אשר ממוקמים בבנין של jcc (לפחות כך בואנקובר).

תודה גם לך!

לא כל כך הבנתי מה היא בכל זאת העזרה שמקבלים? אדם נוחת בקנדה לא מכיר שם איש. מה הוא עושה? איך ההתאקלמות הראשונית מבחינת עבודה מגורים וכסף?? תודה שוב!

nehama horvitz

New member
נסיעה.

שלום. לא רוצה להשמע צינית,אבל...כאשר את נוסעת לטיול מה את עושה? קונה כרטיס,מארגנת מסלול נחיתה..בית מלון/ארחה..ניגשת לבנק לפרוט כסף.בודקת לפעמים אולי כדאי להשכיר רכב -בודקת מחירים.. כאשר מהגרים למדינה אחרת מארגנים את הדברים.אף אחד לא ימתין לך עם שטיח אדום ועם כסף להושיט לך להוצאות.את מביאה אתך אותו.שוכרת רכב בשדה התעופה אם תרצי..מחפשת מוטל זול באם אינך רוצה להוציא הרבה,כאשר קונים כרטיס מבררים כל זאת.

ברור שאף אחד לא יחכה לי שם..

ואני מזכירה שוב - אני רק סקרנית. לא מתכננת שום הגירה! פשוט שמעתי שבקנדה מקבלים משהו דמוי "עולים חדשים" בארץ. אני מבינה שזה לא ככה. רק רציתי לברר את זה, זה הכל. הרי פה בארץ.. עולים חדשים מקבלים המון. אין להם שום בעיה בתחילת דרכם, מלבד השפה וההתאקלמות.. אני גם יודעת שרובם מגיעים לכאן בלי שקל. אני מבינה שמי שאמר לי כך - טעה!

AmandAm

New member
חלק ממה שאמרו לך זה נכון... חלק לא

תראי, כיוון שקנדה היא מדינת מהגרים אז היא גם ערוכה לקבלתם ולעזרה מינימלית בקליטה. אני לא יודעת על הנחה במיסים כמו שיש בארץ אבל העזרה היא בתחומים אחרים . למשל לכל מהגר / פליט יש אפשרות ללמוד אנגלית ע"ח המדינה חינם אין כסף. ואני מדברת על קורסים מאוד אינטנסיבים. ישנן קורסים שונים שעומדים לרשותך כדוגמת איך לכתוב קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה וכו. כמו כן שמעתי גם על ייעוץ משפטי בחינם במקרים מסוימים. בקנדה כפי שאמרו פה כבר רבים, לא אוהבים מובטלים (לכן גם התנאים לקבלת דמי אבטלה קשים). הם יעזרו לך כמה שאפשר במציאת עבודה, שיפור השפהוקליטתך בחברה אך לא במתן טובות הנאה שמתורגמות לכסף... כדי לא ליצור מצב בו הכסף יחליף פרנסה. אני בטוחה שישנם עוד הרבה הטבות אך איני מודעת לכך. אבדוק אם יש אתר בו יש רשימה מסודרת. לעומת זאת מי שמגיע בתור פליט... מקבל גם עזרה כספית.. אך נראה לי שלא לזה התכוונתם. בכל אופן מאחלת בהצלחה בהמשך... ו... בשנה הבאה בקנדה...?????

תודה!

לא, בשנה הבאה אני לא אגיע לשם..
באמת רק רציתי להתעניין תודה על כל המידע.. ועוד שאלה קטנה.. במידה ומעוניינים להגר.. מה העלות ההתחלתית? עם כמה כסף כדאי לעזוב את הארץ כדי לא להיתקל שם בצרות מיותרות??

תודה רבה לך על התגובות!

אני באמת רק סקרנית ולא מתכוונת לעבור כרגע לקנדה פשוט שמעתי על כך ורציתי לבדוק את זה והרי, אם יש סיכוי לחיים טובים יותר במקום אחר, למה לא לבדוק את זה, נכון?? באמת תודה!! רומי

gozala

New member
רק רגע- יש עידוד הגירה../images/Emo168.gif

לקנדה בפועל ממש. מדובר באזורים מאוד לא מיושבים דלי אוכלוסין שאותם מעוניינים לישב, המידע הזה היה ב"ידיעות". בנוסף לכך ציינו שיהודים בקנדה מעודדים את יהודי ארגנטינה להגיע אליהם על סמך זה וכמה משפחות אכן הצטרפו ועברו לקנדה בעזרת היהודים המקומיים שם.

למעלה