שלום לכולם

ציפיתי להתיחסות רצינית יותר. זה הכל

לגבי סעיף 1- כל יוצר ריקוד צריך בדיוק כפי שצריך צייר, משורר, וכו'. גם בעיסוקים אחרים יש צורך בדימיון ויצירתיות (למשל ספר/ית, ועוד...). זה ברור לכל אחד. לכן ההערה הזו היתה מיותרת. לגבי סעיף 2 - ציפיתי לסיפור מעניין, קוריוז, אפילו צ'יזבאט. וכי למה לא? איזה סיפור מעניין כפי שנוהג יענקלה לוי מדי פעם לספר ל"חברה" (ואולי נצליח לשכנע אותו לכתוב פעם ספר על הסיפורים מאחורי הריקודים
יענקלה - אם אתה קורא כאן, לא נרפה מהלחץ הזה עליך, וזה רק מאהבה). זה נחמד, מוסיף המון "טעם, צבע, ריח" לריקוד עצמו. ובפרט שהזכרתי כמה מהיפים או לפחות הבולטים והמוכרים שבהם בדברי. אני מוצאת שהסיפורים מאחורי חיבור הריקוד מחזקים הן את הקשר לריקוד, הן את הקשר ליוצר הריקוד. יש בהם תוספת להווי. לגבי סעיף 3 - בהמשך לסעיף 2, כאן ממש מצאתי שהתשובה לא עניינית ואפילו פוגעת ברגשותי כאם. מעולם לא נהגתי אפליה בילדי ולעולם שאלה זו לא תעלה על הפרק. ובכל זאת זוכרת "קטעים" נחמדים ונעימים, ופחות נעימים, אצל כל אחד מילדי. ואף אחד מהם לא כועס כאשר אני מזכירה את אחד מהם ולא את האחר. נכון שאני " רק יצרתי/בראתי" את ילדי ואתה יצרת ריקודים. אך בכל זאת - יחי ההבדל הקטן !!! (והאם יש בכלל מקום להשוואה?). לסיכום - אין בליבי דבר וחצי דבר על אופן כתיבתך. העיקר שנהנית לרקוד מריקודיך. ואסתפק בכך.

שאלה דוגרית למושיקו.

ערב טוב. אני עוקבת אחר פועליך בשטח יצירת הריקודים שנים רבות. יותר מזה - רשומים אצלי 154 שמות של ריקודים שחיברת במשך השנים, מאז שהתחלת לככב כיוצר/מחבר מספר 1 בארץ, בכמות ובאיכות. אך אליה וקוץ בה. לדעתי עשית טעות גדולה, והנה ההזדמנות שלי לשים אותה כאן על השולחן. אתה מנעת ממפיצי הקלטות הגדולים ביותר, כמו יהודה עימנואל וירון מישר, להפיץ לקהל הרחב את ריקודיך הרבים, כפי שעשו (ולא הפסידו) רבים מאד מעמיתך יוצרי/מחברי הריקודים. הנה אני למשל, אספנית אובססיבית של קלטות וידאו, ובארוני יש עשרות רבות של צילומים נדירים, רובם רכשתי מהחנויות הידועות, וחלקן נאלצתי לצלם בדרכים לא לגליות, בין היתר, עקב אי רצונך, לתת למפיקי הקלטות, את הרשות לצלם את ריקודיך לטובת כלל הציבור הרוקד. הקלטת היחידה שיש לי, שכולה מריקודיך, זו קלטת ההשתלמות שנערכה ב"בית דני" בתאריך 17.7.1993 ובו יש 11 ריקודים מיצירותיך בלבד. לדעתי עשית טעות היסטורית שקשה מאד היום לתקנה. לו היית חושב לטווח של 50 שנה קדימה ויותר, היית מבין את הערך העצום של המפעל האדיר שבצילומי הריקודים עבור הקהל הרחב, אפילו במחיר של אולי פחות עשיית רווחים עכשיווים. האם לא טעית בשיקול הדעת ? לתשובתך אודה ! מירי.

samic

New member
שאלתך למושיקו

במקום לקטר מדוע לא תרכשי את קלטות הוידאו

חבל מאוד שחנטריש כמוך נכנס

לפורום בכלל, ועוד לנושא וליוצר חשוב כמו מושיקו. אם אתה כותב באנגלית לפחות תלמד קודם לדבר ולאיית נכון. treing מאויית trying bi מאויית be wriht מאויית right (צודק). חבל מאוד שירון לא מוריד תגובות של אנשים כמוך!!

כנרת יקירתי.

לא אזכיר כאן את מדיניות המחיקות שכבר הובהרה בעבר. דווקא את, הידועה בסגנונך הטוב, כותבת "חנטריש" שזו מילה מיותרת בדיון ענייני. במקום לצפות לחרב המחיקות, עדיף לענות לעניין, בנועם ובחכמה. אין לי ספק שאת יודעת לעשות זאת.

סליחה ירון, אבל הבנתי מהכתוב

שחנטריש הוא שמו, הלא כך? מה לא בסדר עם זה?.תקן אותי אם אני טועה. מה היה ענייני במשפט שכתב? איני מצפה ממך שתסיר את התגובה המיותרת שלו,כי כבר הספקתי להכיר את דרך מחשבתך קצת.(ומקובל עלי,רצונך כבודך) ועניתי אני חושבת מאוד לעניין, אם אדם חושב לנכון לכתוב באנגלית שלפחות יאיית נכון. איני מבינה מדוע הינך פונה אלי, אני מקווה שבמסר אישי הגבת לו בצורה חריפה יותר.

סליחה!

לא קראתי בעיון את שמו ולא שמתי לב שהוא בחר בשם זה. את צודקת וכתבת בסדר (כרגיל). לוקח את דבריי בחזרה, אך למחוק אין צורך.

את ממהרת להסיק מסקנות

וזה קצת חבל. כותבת לך מיכל. מושיקו לא מציץ כאן ולא מבין דבר בנעשה בפורום. לצערי ולצערו חלינו שנינו. מה לעשות מכורח הטבע.... רק עכשיו נכנסתי מאז אותו יום שבו היינו אמורים להפגש עם מירב השאלות ואז לא ממש היו אנשים. אז איתך הסליחה באמת ואני מקווה שמושיקו יענה לכל שאלותייך מיכל

למירי - את ממהרת זה ממני לא ממושיקו

ואגב אני מניחה בכל מקרה שלא בכל יום ניכנס לכאן אני פשוט עסוקה מאוד גם בדברים אחרים ועם כל הרצון שלי לעזור למושיקו ולמי שמעוניין לשאול הדברים ילכו לאט. יום טוב לכולם מילכ

למיכל ומושיקו הלוי

ראשית כל שתהיו בריאים. הבריאות קודמת לכל. וכשתבריאו ותרגישו טוב, ותמצאו קצת זמן וחשק, אשמח אם תשיבו לשאלה. ואם לא, לא נורא, שתישאר לה השאלה באוויר - אסתדר גם בלי התשובה. העיקר הבריאות. כל טוב. מירי.

למירי היקרה

ב 26/1/03 הכנתי לך תשובה לשאלתך שנשלחה במסר. אך מאחר ושאלתך לא נשלחה בפורום בזמן שהינו שם התבקשתי ע"י ירון לענון רק לאלו ששלחו את שאלותהם דרך הפורום. ובכל זאת אני שולח לך תשובה על שאלתך מן ה 20/1/2003. בעבר סיפקתי לירון כל חומר שלי וירון מכר. עד שיום אחד ירון אכזב אותי. לא אכנס לפרטים. כל עסקה מתבססת על אימון הדדי, ברגע שאחד הצדדים חש נפגע כמו שבמקרה זה אני חשתי, החלטתי לנתק את הקשר העיסקי עם ירון. אני מניח שגם למשה תלם סיבה זהה . כל מי שמעוניין לרכוש מוסיקה או וידאו של ריקודיי יכול לפנות אלי ישירות. מיותר לערוך סימפוזיונים שמעלים בהם ספקולציות שבינם לבין המציאות אין דבר וחצי דבר אמת. תודה לך בכנות מושיקו

מירי לשאלתך

מיום 26/01/2003 שנשלחה לפורום. בשעה שאנו סיימנו לענות לשאלות האנשים. מאחר והזמן שקבענו היה מ 18:00 עד 20:00. אין אנו נוהגים להרבות בישיבה ליד המחשב כפי שנוהגים רבים. לכן נבצר מאיתנו להשיב לשאלתך כבר באותו היום. ובאשר לשאלתך תאמיני לי אינני מצטער ולו לרגע שהחומר שלי לא נמכר בארץ ע"י סוכנים מקומיים אני מסתובב ברחבי העולם ומפיץ את הקלטות והמוסיקה שלי בידיעה שאני מקבל את מלא התמורה שמסייעת לי להכניס בחזרה את ההשקעות הגדולות שאני משקיע. מושיקו

מושיקו ידידי, אל תחשוב שנעלמתי

קראתי את תשובותיך לשאלות החברים. עמדת בכבוד באתגר זה. הנימוס והחוכמה שלך נבעה בכל תשובה. אישית , אני מודה לך על הדיון הנאה הזה, שלא גלש לסצינות מביכות. ואשר לשאלתה של מירי, אשר מוקש בה. הבנתי את עמדתך אתה מוכר בעצמך, בלי תיווך - כך , תשתכר יותר מפרי עמלך וכישרונך. אתה היוצר היחיד בינינו , שלא צריך טובות של מפיצים, מפני שבבעלותך השירים, המילים, הריקוד, הנגינה \השירה - הכל שלך . את היוצר. והעיקר - איכות יצירתך , אין לה מתחרה. כל מי שמשתתף אתך במכירות , נוגס בהכנסותיך. לכן, חשוב שהזכרת - אתה מוכר את מוצריך. כל מי שמעונין יכול לרוכשו ממך. מאידך , צריך להודות , שירון מישר ,עוזר למדריכים לקבל חומר טוב ויעיל , בצורה מרוכזת. היה כדאי להשאיר אצלו דגמים מהחומר שלך, ולאפשר לו לרכוש מוניטין בנושא המכירות. קשריו עם המדריכים בארץ ובעולם , יוצאים מן הכלל. זו בגדר המלצה. ההחלטה היא שלך. בידידות חברך יענקלה לוי

נראה לי שאתם מפספסים

מישהו יודע ממה מושיקו מתפרנס? איפה הוא עובד? עם איזו להקה? או אולי מתנס? נדמה שהוא בנסיעות כל הזמן אבל הוא בת"א הקטנה רוב הזמן.. לדעתי אם היה מפיץ את מרכולתו אצל אחרים סביר שהיה מרוויח יותר מאשר הוא מפיץ לבד. נכנסתם לדעתי לכיס ריק...

למעלה