שלום לכולם

אופירה10

New member
שלום לכולם

לפני מספר ימים גיליתי את קיום הפורום הזה ומאז דפדפתי בעמודי הפורום, נכנסתי למאמרים וקראתי הרבה. כבר מספר שנים שאני בונה את עץ השורשים של משפחתי. אוספת כל פרט ופרט, בסבלנות רבה, ולאט לאט מגלה מה עלה בגורלם של קרובי משפחתי. כך למשל גיליתי (לפחות עד לעכשיו) ש- 42 מבני משפחתי נספו בשואה (וזה רק מצד אמי. מצד אבי נספו עוד 5). העניין הוא שהגעתי לשלב שבו אני פשוט תקועה. לא מצליחה לגלות עוד פרטים. יש לי מזל גדול שסבי עדיין בחיים (בן 89). במהלך השנים האחרונות ישבתי איתו פעמים רבות וגם בשיחות טלפון הוצאתי ממנו כל בדל מידע אפשרי שהוא עדיין זוכר. את כל השיחות שערכתי איתו העליתי על דפים ששמורים אצלי היטב. אלא מה, לצערי סבתי נפטרה לפני 12 שנים ולא הספקתי לברר אצלה את כל הידוע לה וסבי מסרב לדבר עליה ועל משפחתה (שכן הם נפרדו לפני כמעט 30 שנים והוא לא מוכן לדבר עליה למרות שאני יודעת שיש בידו מידע רב בנוגע למשפחתה). בקיצור, אני מנסה לאתר קרובי משפחה משלושה מקורות: 1. משפחת יעקובסון מז´יררדוב, פולין (שקשורות אליה משפחות רובינשטיין, כ"ץ, אוסטרולנק, בלימזק והברמן מז´יררדוב, פולין) 2. משפחת יעקובסון מאמשינוב, פולין (שקשורות אליה משפחות קוז´נז´ניצר, אדינגר ווַגנר מאמשינוב, פולין) 3. משפחת קריבוס מפשיסחה, פולין (שקשורות אליה משפחות פשטיצקי, וייצהנדלר ואפל מפשטבוש ומפשיסחה, פולין) אם מישהו יודע משהו, איזושהי פיסת מידע כלשהי - אודה מאד. להתראות אופירה

אני מניח שחקרת ב jewishgen

ג´ואישגן הוא המשאב החשוב ביותר לגנאלוגיה יהודית. גם ב"גוגל" אפשר לעתים למצא מידע לא צפוי אם מקישים jewish+ <שם> עם את מאיזור תל אביב - בבית התפוצות יש מאגר גדול מאד של עצי משפחה. אני מבקר שם כל שנה עם כמה מהנכדים. יש מחשבים בהם אפשר לחפש במאגר. לצערי הם לא באינטרנט. בפעמים שהייתי שם ראיתי בכל פעם מחדש אנשים שמחפשים ולא מאמינים למראה עיניהם כמה מידע מצאו. אני עצמי מצאתי קרובים שמי שהוא מארה"ב הכניס במקביל לעץ שלנו שמאוחסן שם.

כוכה

New member
ברוכה הבאה לביתנו פורומנו

זה שקראת הרבה דפים זה מקדם את העניין וחוץ מזה כדאי לקרוא כמה מאמרים מעמ´ הפתיחה למעלה בשורה הלבנה הקליקי שורשים משפחתיים, יש שם גם הרבה קישורים חשובים. בפורום הזה בסוף כולם מתקדמים. בהצלחה!

אופירה10

New member
חיפשתי בכמה מקומות -

נסעתי במיוחד לבית התפוצות (אך התאכזבתי. חיפשתי במחשב שלהם אך מאחר ואת הנתונים שיש להם מישהו מהמשפחה צריך להכניס - לא מצאתי אצלם כלום. כשרציתי להכניס את הנתונים בעצמי, הם דרשו ממני תשלום "לפי ראש" ומאחר והיו לי למעלה מ- 100 קרובי משפחה להכניס למחשב - הסכום, שהגיע למאות שקלים, היה מבחינתי גבוה מדי וויתרתי). בנוסף נברתי בספרי יד ושם, בספרים על השואה, פגשתי אנשים מהעיר של סבתי ועוד. את האתר של ג´ואישגן גיליתי רק לאחרונה (שכן התחברתי לאינטרנט רק לפני 3 חודשים) ואני כעת "לומדת" אותו ומקווה להפיק ממנו את המירב. בכל מקרה, תודה ואם למישהו יש עוד איזה רעיון (אני אכן אחפש בגוגל ונראה מה אגלה) - אשמח על כל דבר! אופירה

בית התפוצות - הכנסת עץ

אם יש לך עץ והגעת כבר ל 100 שמות יש לך אולי כבר תכנה ל"ניהול" העץ. יש תכנות חינמיות ויש תכנות בתשלום. אם תקני או תורידי מהאינטרנט אחת התכנות הללו, תוכלי לנהל את העץ במחשב שלך, ואם תרצי להגיש אותו לשני מאגרי המידע - בבית התפוצות וה"ג´ואישגן" ללא תשלום. התשלום שגובים בבית התפוצות הוא עבור ההקלדה, אבל בין כך תרצי שהעץ ינוהל במחשב שלך. אני בעצמי רכשתי את התכנה של בית התפוצות, אבל יש בה תקלה כשמותקן במחשב שלך "אפיס 2000 " או איזה ממרכיביו, לכן רכשתי לאחרונה את DOROTREE ובקרוב אוכל לדווח אם היא ממלאת את כל הצפיות. אם תפרטי את השמות שאת מחפשת (לא רק שם משפחה, ביחוד אם הוא שם נפוץ) אני או מישהו מהחברים יעזור לך בחיפוש, למשל ב"ג´ואישגן" אבל אנא לא כל כך הרבה שמות בבת אחת. תדרגי אותם לפי סדר החשיבות למחקר שלך. זה יצא קצת ארוך. בכל זאת אל תהססי לבקש פירוט נוסף. כפי שראית בודאי, החברים כאן ששים לעזור.

ornan

New member
הכנסת עץ לבית התפוצות

לפני 10 שנים הכנסתי את עץ משפחתי לבית התפוצות, דבר שהיה כרוך בהוצאה של מאות שקלים, אני העברתי עץ כתוב ידנית והם הקלידו והכניסו למחשב. היום אכן הדרך להכנסת העץ יכולה להיות ללא תשלום/או תשלום מינימלי, ניתן להקליד את העץ בכל תוכנה, כפי שציינת ניתן להוריד תוכנות חינם כמו לדוגמת הGENOPRO, להעביר לקובץ GEDCOM ולהעביר במייל אליהם. אפשר להתייעץ אתם בטלפון לגב´ אודל במחלקת דורות, אשה חביבה מאוד ועניינית. להזכירכם בית התפוצות פועל בימים א-ד. ארנה

א77

New member
יש לך אוליי עוד פרטים

על משפחת וייצנהדלר? שבוע טוב זאבי.

אופירה10

New member
הפרטים שיש לי

שלום זאבי, הקשר שלי לוייצהנדלר: אחות של אבא של סבא שלי, ששמה היה בלומה קריבוס, התאלמנה מבעלה הראשון (ששמו היה לוין וממנו נולדה לה בת בשם פרנקה לוין) ולאחר מכן התחתנה עם וייצהנדלר ממנו נולדו לה עוד 3 בנות. הם כנראה נספו בשואה אך זה לא בטוח במאה אחוזים (שהרי אי אפשר לדעת). סבא שלי הכיר את וייצהנדלר היטב אך הוא אינו מצליח להיזכר מה היה שמו הפרטי. לאחר המלחמה סבא שלי הניח שכולם נרצחו, אך למעשה מעולם לא בדק את הדברים לעומק. בברכה אופירה

א77

New member
אז טוב שנתת פרטים.

אני מדפיס, ומכניס בכיס. ומקוה לפגוש בהזדמנות וייצהנדלר ממוצא פולני. כיום משתייכים לחצר אמשינוב, אבל איני יודע אם זה מה שהם היו גם שם במקור.

א77

New member
אופירה...

מקור המשפחה זה משידלובצא. נמסר לי שאין מהם הרבה. הסיבה היא, ששם המשפחה אינו כה עתיק. מקור השם בבעל ביח"ר ל___ חיטה. אוליי טחנה אוליי משהו אחר. וייץ=חיטה הנדלר=סוחר במוסד לביט"ל עבד יהודי בשם דוד וייצהנדלר. ידוע לי על שני אחים, שכבר אינם בחיים, ישראל יצחק וירחמיאל וייצהנדלר. בין חסידי ברסלב יש משפחת וייצהנדלר [כותב ספרים], כמדומני שאביו היה בן אח של שני האחים דלעיל, או בן אח של אביהם. או משהו כזה, האח ההוא ניצל מכיון שהגיע לארה"ב כמדומני. בנו עלה ארצה. המשפחה הענפה נהרגה על קידוש השם בשואה. הי"ד. הוייצהנדלרים הספורים שבספר טלפונים, חייבים להיות מהמשפחה. {כאמור השם לא עתיק כ"כ. ולכן המשפחה לא מורחבת מאד]. נמסר לי גם, שיש במשפחה, אוליי בירושלים, מישהו שיודע טוב מאד את כל השמות. עם מי ששוחחתי, אמר לי שסבתו תמיד היתה מספרת על המשפחה, אבל הוא לא התעניין בזה, וכעת הוא מתחרט. הוא עצמו כבר אינו צעיר היום. בהצלחה. זאבי.

א77

New member
הבן-אח שהגיע מארה"ב

שמו היה שלמה יודא וייצהנדלר.

אופירה10

New member
תודה

המידע אכן תורם מאד. משפחת וייצהנדלר קשורה למשפחתי בקשר נישואין ולא בקשר דם (אלא אם כן, כנגד כל הסיכויים, שרדו את השואה דודתו של סבי ושלושת בנותיה הרכות בשנים, שהן בנותיו של וייצהנדלר). כך שגם אם אמצא מישהו ממשפחה זו שאין לו קשר ישיר לאותו וייצהנדלר שנישא לדודתו של סבי - הוא לא יהיה למעשה קרוב משפחתי. אני מקווה למצוא מישהו ממשפחת וייצהנדלר עם מידע שיקשור אותו לתקופה ההיא ולנישואין ההם. אני מאד מודה לך על שנרתמת לעזור לי. אופירה

א77

New member
אין בעד מה...

מנסיוני, ונסיון כל הותיקים המנוסים כאן, כל שביב מידע ישי או עקיף, נרשם בהערה. וייתכן שבאחד הימים בעקבות אותה הערה, משלימים פזל. או שבעקבות מידע אחר, גם אותה הערה משלימה לפזל בבוא העת. איך שלא יהיה, אוליי יש מידע אודות אותם שלושה ילדים, שמותיהם או משהו כזה. אותי זה היה מעניין כמו כל פיסת מידע אחר. העיקר שיהיה בהצלחה.

friend9

New member
פיסת מידע על קריבוס

יש בג´ואישגן, במדור FTJP, כמה אילנות הכוללים בני משפחת Krybus, Kribus , ביניהם גם קריבוס אחד מפשטבוש. אפשר להתקרר אך בעל האילן ולברר פרטים.

אופירה10

New member
וואו! אני אכן...

אכנס לג´ואישגן לבדוק את זה! אם כן, מדובר במשפחה של אביו של סבי ואף סבו של סבא שלי. נו, אולי... תודה! אופירה

למעלה