שלום לכולם :)

KiCKAs5

New member
שלום לכולם :)

פעם ראשונה שלי בפורום המדהים הזה עושה לי ממש טוב לראות שיש עוד אנשים שאוהבים היסטוריה כמוני אם לא יותר
אז אם כבר אני פותח שרשור , אז אני רוצה לנצל את זה לשאלה קטנה.. אני פריק רציני של מלחמת העולם ה 2 וכל דבר שנוגע לה.. רציתי לדעת מה אתם חושבים על הסדרה "אחים לנשק" של DREAM WORKS ומה רמת האמינות שלה מבחינה היסטורית ? אגב , איפה ניתן להשיג את הספר של אמברוז בארץ ?

רוצה לענות

אבל האמת, לא הצלחתי לשרוד מעולם יותר מכה דקות בסדרה הזו, אז אני סתם מקפיץ את השאלה

Vincent Glenn

New member
הסדרה לא רעה מבחינה היסטורית

ה"פגם" שלה, אם בכלל, הוא בהצגה מאד "צרה" של המלחמה. למשל, אחד מהקרבות המכריעים, "הקרב על הבליטה" של פטון, לא מתואר כלל אלה מוחלף בפרק שלם של שלג. למה? כי המוטסת ה-101 לא היתה שם. גם התפקיד של השריון, שהלך והיתעצם עם הזמן, מוזנח כמעט לחלוטין. מצד שני, יש משהו יפה בתאור של "גובה העינים" של הסדרה, גם אם זה בא על חשבון התאור ההיסטורי.

KiCKAs5

New member
אסור לשכוח שהמיני סידרה מבוססת

על ספרו של סטפן אמברוז שסיפר את סיפורה של פלוגת איזי בפרט ולא את כלל המערכה באירופה ולכן הקרב על בליטה מתרכז בתרומה של ה 101 להחזקת הקו כנגד הכוחות הגרמנים , ורק לצורך העניין , פטון כן מוזכר בתור המושיע של ה 101. ואגב , אם כבר הזכרת שיריון , אולי אתה תוכל להגיד לי איזה משורינים כבדים היו לבריטים\אמריקאים בזירה האירופאית ?? אני יודע על הפנצרים הכבדים של הגרמנים כמו הTiger וה Panther שהפכו את השרמנים האמריקאים לגרוטאות פלדה .. אבל איך בעלות הברית הגיבו ??

קוכולין

New member
ראיתי כמה פרקים של הסדרה הזאת

ומאד מאד לא אהבתי אותה. בקשר לאמינות ההיסטורית אני לא יודע, מכיוון שאני לא בקי בכל פרטי הפרטים של קרבות נורמנדי. אבל לדעתי מדובר בסדרה משעממת, בבימוי גרוע (בחלק גדול מהקרבות לא הצלחתי להבחין בין אמריקנים לבין גרמנים, בחיי, תמיד רואים רק אנשים שפופים עם קסדות הרצים בשוחות). לא אהבתי גם את הפריזמה הצרה של הסדרה- רק חיילים, רק בפלוגה אחת- פחות מעניין. תשווה את זה ל"יום הארוך ביותר" האגדי, שם מציגים את אותם הקרבות בתמונה רב מימדית מרתקת- גם דרך המפקדים העליונים וגם דרך החיילים הפשוטים, גם דרך הגרמנים וגם דרך בעלות הברית. בקיצור- לא אהבתי את אחים לנשק, אבל זה לא אומר שיש לה בעית אמינות, זה רק אומר שהיא לא לטעמי.

KiCKAs5

New member
מאוד קשה לי להסכים איתך..

"בחלק גדול מהקרבות לא הצלחתי להבחין בין אמריקנים לבין גרמנים, בחיי, תמיד רואים רק אנשים שפופים עם קסדות הרצים בשוחות" אין לי מושג על מה אתה מדבר , חוץ מהפרק השני שבו קבוצת חילים מנטרלת סוללת ארטילריה ביום הפלישה ושם באמת החילים מתרוצצים בתוך שוחות אין שום דיוק במה שאמרת... ובהמשך לכך אני חושב שבפרק 2-3 שמתארים את הימים הראשונים של הפלישה , היה רצון להדגיש את הכאוס שהתרחש מאחורי הקווים לאחר הצניחה.. למרות שלא היתה לי כל בעיה להבדיל בין אפור לירוק.. אבל זה אני. בקשר לשאר הההודעה אין טעם להתווכח כי זה כבר עניין של טעם אישי..

Vincent Glenn

New member
בקושי

אאל"ט[1], בעלות הברית לא הספיקו להכניס טנקי מערכה כבדים יותר והיסתפקו ביתרון המספרי כדי להכריע את הקרבות. מה שכן, ושוב אאל"ט, הגרמנים לא הספיקו לייצר מספיק טנקים כבדים כדי להכריע את המערכה. הטייגרים היו טנקים יותר טובי, אבל לא היה מהם מספיק כדי להכריע את המערכה שכבר פנתה כנגד הגרמנים.

huddy

New member
tanks

true point.when the allies entered the german army industries they where amazed at the non finished projects and the advanced machinery that could have been used if the war prolonged for another year or so.the advanced anti-tank artilery,they found a prototye,was so advanced that the british pailed at its discovery,not to mention the rocket technology and more....

1. המוטסת ה-101 השתתפה בקרב

על הבליטה. 2. רוב הטנקים הגרמנים כלל לא הגיעו למגע קרב עם האמריקאים על הקרקע בקרב על הבליטה - הם נתקעו בפקקים או שנגמר להם הדלק.

קוכולין

New member
פרופ´ אוברי כותב גם על כך

הוא טוען, ובצדק לדעתי, שדווקא המקצועיות והפרפקציוניזם הגרמני עמד לוורמאכט כאן לרועץ. הגרמנים התפזרו בין המון פרוייקטים, ניסו לפתח דגמים רבים ובסופו של דבר לא התקדמו בהרבה. נקודה נוספת היא שהצבא הגרמני היה מודרני במיוחד בחלקו הקטן (בעיקר פנצרים וצוללות), ודי פרימיטיב ברובו (הוא עדיין התבסס על סוסים לתובלה). בניגוד לבעלות הברית, שפיתחו את צבאם באופן אחיד "ואפור" הרבה יותר, של ייצור המוני. לדעת אוברי, שאני מסכים איתו, תרמו הבדלי הגישות הללו לא מעט לניצחון בעלות הברית במלחמה.

2. הטנקים נתקעו לפני שהושמדו

מזג האוויר השתפר והעננות הסמיכה התפזרה רק כשבוע לאחר תחילת המתקפה

למעלה