שלום לכולם..

שלום לכולם..

עכשיו נכנסתי לארכיון סקרים ונתקלתי בסקר הבא"מהו האמצעי הנוח והיעיל ביותר לעבודה בשריפה בדירה" גלגלון לחץ גבוה אם אפשרות של הערכה בזרנוקי צול(בלחץ רגיל) זרנוק 2 צול אחר התפלעתי לראות שהבחירה הראשונה היא גלגלון. הרי כולנו יודעים שברגע שיש שריפת דירה גדולה אז הגלגלון לא עוזר בהרבה. נכון שהגלגלון הוא הכי נוח אבל צריכים להסתכל לפניי הנוכות על היעילות אוליי בגלל זה לוקח לכבות שריפת דירה כמה שעות ולא חצי שעה. אני מקווה שמישהו ינסה להסביר לי למה משתמשים בגלגלון ולא בזרנוק צול וחצי או 2 צול

fireman

New member
ובכן בעבר דנו בנושא ארוכות

אפשר לומר שלא ניתן לקבוע מהו אמצעי הכיבוי האידיאלי בהשוואה של נוחות אל מול כמויות מים אני אישית חושב שגלגלון או זרנוקי 1 צול / גלגלון לחץ גבוה מסוגל לתת מענה ראשוני ואף מענה מלא לדליקה מקומית בתוך דירה. להזכירך בדירה בד"כ לא קיימים מטעני אש גדולים אשר דרושים להם כמויות מים אדירות בכדי לכבותם כמו זו שמסוגל לתת זרנוק 2 צול. אני לא מדבר על דירה שמכל החלונות הלהבות כבר מגיעות לשמים אלא על דירה שהדליקה בה מתפשטת בתוך חדר או שניים במקרה של דליקה בסדר גודל גדול בתוך דירה שבה אין אפשרות לחדור לתוך דירה לדעתי אין לפסול את האפשרות להסלין מים מבחוץ באמצעות תותח גג או סולם הידראולי/מנוף גבהים בכדי לתת מכת מים ראשונית וקצרה. היתרון הבולט של זרנוק צול לעומת זרנוקי 2 צול הוא הקלות שבהתניידות איתו, להזכירך בית הוא מקום צפוף מכדי "לטייל" בו בנוחות כשאתה גורר מאחריך זרנוק 2 צול כבד והמשימה הופכת ליותר ויותר קשה כשאתה נאלץ לעלות איתו מדרגות או כשאתה נאלץ להכנס איתו למרחב קטן, קשה לכופף אותו וקשה לנוע איתו לעומת זרנוק הצול אותו יכול למשוך כבאי אחד ביתר קלות ולהתנייד איתו בקלות מה גם שבפועל מצטמצם באופן משמעותי האספקט של נזקי המים לאחר השריפה. אגב....על איזה זרנוקי צול וחצי אתה מדבר? אני לא מכיר כאלה.....

g a b b r i e l

New member
זרנוק 1.5 צול

זרנוקי 1.5 צול הם שילוב בן זרנוק 2 צול לזרנוק צול קוטר הזרנוק עצמו הוא 1.5 צול ומחובר לו מצמד (שטורץ) של 2 צול

IאביעדI

New member
קשקוש זה בטח לא

אם כל הכבוד לך, אני חושב שבהרצליה יש כבאים מספיק מקצועיים ומבינים שלא היו חושבים בכלל על קשקוש כזה. חוץ מזה שזה זרנוק נוח מאוד, הוא לא כבד מוציא בלחץ לא רע וגם מאפשר כמות מים טובה.

fireman

New member
אביעד.....

זה שבתחנת הרצליה רוצים להבדל משאר תחנות הכיבוי בארץ זה עניין שלהם כשמעמידים סקר (להזכירך הדיון עסק בסקר בין צול לבין 2 צול ולא לגבי צול וחצי) יש לערוך אותו ולהתייחס אליו עפ"י המשתנים שנמצאים בסקר שהם מייצגים את רוב מערך הכבאות בארץ, זרנוקי צול וחצי זה כנראה רכש מיוחד בהרצליה שכן עד כה לא היה ידוע לי על קיומם של זרנוקים אלו בארץ כשמבקשים לבחור בין שחור ללבן אי אפשר לבחור באפור

IאביעדI

New member
ערן....

אני בכלל לא דיברתי על הסקר דיברתי על העובדה שאתה פוסל משהו חדשני בלי בכלל שראית אותו או התנסית בעבודה איתו.

זרנוק " 1.5

לידיעתך אביעד , גם אם אתה לא יודע על קיומו של זרנוק כזה , או לא שמעת עליו , זה לא אומר שאין זרנוק כזה . ותחנת הכיבוי בהרצליה אכן משתמשת בו , והוא נוח מאוד לעבודה בבתים שהתנועה בהם מוגבלת , הוא מעביר כמות מים טובה יותר מזרנוק של צול אחד וגם הפסדי הלחצים הם נמוכים יותר לעומת הפסדי הלחצים בזרנוק של צול .כך שהם יעילים יותר ונוחים יותר בעבודה בתוך דירות , כמו גם בשרפות קוצים , או ביערות .

IאביעדI

New member
קשקוש זה בטח לא

אם כל הכבוד לך, אני חושב שבהרצליה יש כבאים מספיק מקצועיים ומבינים שלא היו חושבים בכלל על קשקוש כזה. חוץ מזה שזה זרנוק נוח מאוד, הוא לא כבד מוציא בלחץ לא רע וגם מאפשר כמות מים טובה.

ערן....

לנו יש בתחנה זרנוקי צול וחצי יש להם שטורץ של 2 צול והזרנוק עצמו בגודל של צול וחצי

ערן תקשיב !!!

זרנוק 1.5 צול זה לא דבר חדש בשירותי הכבאות במדינה חנת הרצליה היא לא הראשונה בין תחנות הכיבוי במדינת ישראל שעובדים עם זרנוק 1.5 צול כזרנוק תקיפה בשירותי כבאות איילון עוברים בהדרגה לזרנוקים של 1.5 צול ידוע לי על עוד מס´ תחנות כיבוי בארץ שכבר עובדים בשיטה הזו ועוד דבר שכדאי לדעת לא קוטר הזרנוק קובע את כמות המים עם כי הנחיר במזנק הוא שקובע את כמות המים . המשך יום טוב גיא מנשרוב

שלום גיא

את זה אני יודע שהנחיר של המזנק קובע את כמות המים אבל אני דיברתי בכלל על הנוחות של הזרנוק לזוז איתו ממקום למקום. המשך יום נעים.

למעלה