שלום לכולם

שלום לכולם

--- יש למישהו מושג בעניין סוס פיינט להרבעה עם דם ערבי? לעניות דעתי הסוסים הערבים הינם סוסי צמרת ועם צבעי הפיינט יכולים לקבל את הסוס האולטמטיבי. לא שזה משנה אבל סתם ליופי תודה

אבו-דני

New member
ערבי ופיינט?

--- סוסי הפיינט שמקורם בארה´ב מזוהים יותר עם סוסי הקאורטר הסוסים הערבים כל כך יפים ואצילים ואתה אומר להכחידם? לערב את דמם עם פיינט זה פשוט קטסטרופה

taz512

New member
לא קיים כזה דבר

סוס ערבי טהור גזע לא יכול להיות פיינט, כי כמו שאבו דני אמר, הפיינט הוא קרוב משפחה של הקווטאר. ככה שאם אתה מערבב ערבי עם קווטאר אז הוא פשוט לא יצא טהור גזע. אני אישית לעומת אבו דני מעדיף את הפיינטים, האופי שלהם הרבה יותר מוצלח לדעתי. טאז, השד והפיינטים

אורלי 2

New member
אולי אני טועה אבל....

לפי מה שאני יודעת, פיינט עם תעודות שירביע טורוברדית או ערביה (עם תעודות כמובן), מה שיצא יהיה "פיינט גיזעי" . תקנו אותי אם אני טועה אך זה מה שהסביר לי פעם מישהו שאמור להבין. כמו כן, אני עם טאז- לא מתה על סוסים ערביים ומעדיפה קווטרים או הכי טוב - טורוברדים, כי איך אפשר לרכב על מכונת תפירה??????????? אל תעלבו לי כל חובבי הסוס הערבי

וואלה טאורוברד הסוס הכי מעאפן

--- חוץ מיופי מה יש בו? הקאונטר שלו על הפנים שובר את הגב הסוס הזה עשו אותו גבוה רק בשביל תחרויות אבל לא בשביל טיולים זה רק בשביל מי שרוצה סוס דאווין או בשביל המשטרה לפזר הפגנות או תחרויות כמו שאמרתי

אורלי 2

New member
אז עדיין לא פגשת את הטורוברד הנכון!

מעפן????????? ממש לא. סוס עם נשמה ועוצמה ויופי מדהימים. נכון יש כאלו עם צעד גרוע אך בכל גזע תמצא כאלה. יש בארץ טורוברדים בקפיצות ובדרסאג´ , בבתי ספר, וברכיבה טיפולית!

angel457

New member
אלנו למשל........

יש מדריכה בשם טלי שיש לה סוס טורובריד גזעי עם תעודות... שהיא מתחרה איתו ברמה הכי גבווה בארץ ב-1.30 והוא סוס מצויין!!! אבל הוא ממש שובב והוא עוד צעיר(בן 6) חוץ מזה הטורברדים משמשים בעיקר למרוצים.. הם יכולים להגיע למהירות של יותר מ-60 קמ"ש... והם סוסים יפים וחמודים אבל בעיקר שובבים ועם יותר מדי רוח חיים...

אבו-דני

New member
טהורוברד

--- סוס גבוה שבגלל מבנהו גורם לטילטול מעלה מטה יותר מאשר סוס נמוך כמו הסוס הערבי למשל, הסוסים מיועדים למירוצים ולכך יעדו אותם המרביעים, מהירות ולטווח קצר יחסית. בעיקרון הם לא נוחים לטיולים וברור שבגלל "פיקחותם" הם לא נועדו לעבודה עם בקר למשל.

דקויות, פיינט מול קוואטר...

לפני לפני הכל אני מדגיש, השאלה עומדת על דקויות. ברוב המקצים בתחרויות הווסטרן, בולטת במיוחד נוכחות הקוואטרים (רבע מייל)והפיינטים (רבע גלון, אחרת היו מסיימים לצבוע אותם). ידוע שהבחירה היא דווקא בגלל התכונות של הגזעים שמתאימות בעיקר לעבודה בווסטרן. אחרי שחיפשתי ברחבי הרשת ותשובה אין, נשאלת השאלה: מה ההבדל בין שני הגזעים, איפה הנקודות הקטנות שמיחדות את הפיינט מול הקוואטר ולהיפך. וכן אני מתכוון לפינאטס (יענו בוטנים). טאז, אבו דני, ווסטרנים, לכם הפתרונים ?

taz512

New member
תאמת ההבדלים ממש דקים

תוריד את הצבע מהפיינט, ויהיה לך מאוד קשה לזהות אותו. ההבדל הוא ככה, הפיינטים הם קצת יותר גבוהים וקצת פחות רחבים. הקווטאר ה"קלאסי" הוא רחב, נמוך וקצר, מותאם לעבודת בקר ולכן נראה כמו פרה. לפיינטים כמו לאפלוסות יש מספר סימני זהוי שע"י אפשר לזהות סוס טהור, ולא מחויב שהסוס יהיה עם "צבע" (שני צבעים). למשל, צבע שונה באברי המין, לבן בעיינים, ועוד כמה סימנים. בקיצור האפלוסה הפיינט והקווטאר, הם קרובים מאוד מאוד, ועד לפני כמה שנים עירוב בין הגזעים האלה, (קווטאר+אפלוסה= אפלוסה, קווטאר+פיינט = פיינט) בגלל הקירוב הרב בינהם. לפי זיכרוני היום העירוב כבר לא מותר, והוא היה מותר רק בגלל ששני הגזעים האלה היו בסכנת הכחדה, והיה רצון להשביח את הגזע, והכנסת קצת דם חדש לגזעים האלה. טאז, השד והגזעים

תוהה עדיין..

מי יותר דומה לפרה, קווטר קלאסי או פיינט (-חצי גלון שחרחר-).... wonder wonder.

taz512

New member
זה הרעיון...

שהפרה לא תיבהל. ככה הסוס נכנס לתוך עדר הפרות בלי לגרום יותר מידי בלאגן, וזה עוזר מאוד. לעומת לנסות להוביל עדר אם איזה ערבי או טורבראד חמי מזג, שיריצו את הפרות סתם בשביל הכיף. טאז, השד והסטייקים (סליחה הפרות)

יש אצלנו

סוסה שאמא שלה טורברייד ואבא ערבי והיא סוסה ממש נחמד לקפיצות והכול היא ממש טובה והיא מתחרה בנתיים ב 90 היא סוסה פרטית לא גדולה ולא קטנה וצעד נוח מאוד!

למעלה