שלום לכולם

מוזר

New member
שלום לכולם

התלבטתי רבות לפני שהחלטתי לכתוב הודעה לפורום ועכשיו שאזרתי אומץ אין לי מושג מה לכתובטז מה שלומכם אנשים תגידו לי איך אתם חיים בפלנטה החילונית רחוק מיליון קילומטר מאיפה שאני (עדיין?)תקוע?ספרו לי על שבטינו הנחמד מעבר להררי חושך יש ביניכם גם כאלו שזרקו את הכל מטעמי נוחיות או שאתם כולכם אפיקורסים מושבעים?ממני-המתלבט הנצחי

גל נעים

New member
אני אפיקורס מטעמי צניעות.

חבר ועד ההלכה השכונתי, וחבר מועצת הדגים של עמק חפר, אני גם מכהן כראש הדירקטוריון של "המוסד לדברי ההלצה" בראשות הגר"ניחגן גכון"Rעלחכעה. ולעיתים אני מוסר שיעור חומש+רש"י מול משחקי כדורגל של ליגת האלופות ללשון הרע ורכילות. (גביע וואפאע) מידי פעם (כשמתחשק לי) אני מחדש חידושים וכותב בעלון שנקרא "מקווה נייעס" (שמוע´ס מהמקווה). ובלילה לפני השינה אני קורא את משנתו של סטאלין על המיטה לשמירה מפני מזיקים ומוצצי דם ועושקי ציבור שנורריסטים למינהם.

כמו ההבדל בין תרכובת לתערובת

אבל כמו המון דברים בחיים, העולם אינו שחור או לבן, ואפילו לא רק אפור. העולם צבעוני מאוד. ובקשר לשאלה שלך, כווווולם נמצאים על הרצף שבין אי אמונה/אפיקורסות מוחלטת בצד אחד לבין תאוות החיים והעולם הזה בקצה השני. כמו שכוווולם נמצאים אי שם על הרצף שבין אי קיום מוחלט של כל המצוות והידור בעשיית עבירות (יש לנו אפילו "חברת עבירעס נדירעס") ובין קיום ודקדוק על כל המצוות קלה כחמורה עד דלא פסיק פומיה מגירסא. מה שכמובן אומר שגם אתה שייך לקבוצה הזו.... מצד שני גם הרבבוידה...

הדבר העקרוני הוא

איפה אתה נמצא, כי יש חילונים שומרי מצוות (חלק) ויש חרדים שלא מקפידים על קלה ועל חמורה וגם לא מאמינים בשום דבר. אני הייתי חילוני מבחינת האמונה וקיום המצוות הרבה לפני שיצאתי בשאלה אבל יצאתי בשאלה רק כשיצאתי בפועל. כשהורדתי את הכיפה. ההבדל לדעתי בין חרדים לחילונים הוא בעיקר הבדל תרבותי וגם קצת הבדל דתי. קאפיש?

מוזר

New member
אם זה בסה"כ הבדל תרבותי

או בא נגיד 75% (ואני גם מסתדר יותר טוב עם "שייגעץ" דובר יידיש מהרקע שלי מאשר עם בעל תשובה המקפיד על קלה כחמורה)במה לדעתך מתבטא הבדל התרבויות?והאם אתה מתכוון לתרבות ה"ישראלי" מערבי-כללי או משהו אחר בכלל תכיר לי קצת ת´עולם שלכם עוד שאלה- מצאתם את מקומכם בעולם החילוני? אתה מרגיש את עצמך כחילוני מצוי או משהו יוצא דופן ממני- המתלבט הנצחי נ,ב,אפשר לענות בעברית יידיש או english לא משנה

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif:אני בגיל 18 החלטתי שאני רוצה

להנות מהחיים. הלכתי לצבא והשאר היסטוריה. לא חשבתי על אלוהים ולא על דת. נוחות ועוד פעם נוחות.

ידו בכל

New member
זה מטעמי צניעות

אז אני שייך ללו צדיקים נסתרים. אבל כדי שאף אחד לא ידע וכדי שאני אשאר ניסתר, אני עושה המון חטאים בפרהסיה. אני אפילו מקפיד להיות כופר לתאבון כדי לא להיות יותר מידי קיצוני וככה התחפושת מושלמת. אבל בלילה, שכולם הולכים לישון ואף חד לא רואה, אני פותח את הגמרא ולומד עד אור הבוקר בקדושה ובטהרה יחד עם עוד לו צדיקים שאף אחר לא שמע עליהם וככה עם ישראל שורד

מני3

New member
ידו בכל...אני מודה לך

על זה שבזכות הלימוד שלך אני שורד. כעת... מה דעתך להתאמץ קצת יותר כדי שאני גם יקבל העלאה במשכורת. דיברתי עם הבוס שלי וזה לא כ"כ עוזר בפעם הבאה שאתה פותח גמרא, תכוון אלי ספציצית

למעלה