שלום לכולם

אור רון

New member
שלום לכולם

אני "חיית פורומים" די ותיקה, אך זו פעם ראשונה שלי בפורום גינון. יש לי מספר שאלות, ואשמח אם אוכל לקבל תשובות מנסיונם של אנשי הפורום: 1 - יש לי שטח די נרחב בגינה בו צומחת נענע. לדאבוני, כל שנה לקראת החורף (בדיוק עכשיו) הנענע נראית כסובלת, ולא מהקור אלא ממזיקים (לא ממש ברור לי אילו מזיקים, אבל הצלחתי להבחין הן ב"קופצים" למיניהם (=חגבים?), הן לחיפושיות אדומות (דומות ל"משה רבנו" אבל יותר גדולות ובלי הנקודות השחורות) ואף בזחלים נתקלתי. היות ואני אוהבת לשתות תה צמחים מהגינה, אני מעוניינת להפטר מהמזיקים. יש לי אבקה הנקראת "פרוביט" המתיימרת להיות טבעית ולא רעילה, ובכל זאת - שאלתי היא מה ניתן לעשות נגד המזיקים, ועדיין להנות מצמחי התבלין? האם למישהו יש נסיון עם ה"פרוביט"? 2 - יש לי די הרבה כרזנטמות (חרציות בשפת המשתלות) בגינה. האם מוכרת לכם תופעה שבמשך השנים הן משנות את צבען? מה הטיפול השנתי המומלץ בכרזנטמות? (מתי גוזמים, לאיזה גובה, כמה להשקות, זיבול וכ"ו). 3 - ניסיתי להקים "גן ירק". כמו שאמא שלי עשתה והצליחה - טמנתי באדמה ירקות כמו בצל יבש, תפוח אדמה, עגבניה, שום, פלפל ירוק, ועכשיו אני מתינה לצמיחה. בהנחה שאכן אצליח לרבות את אותם ירקות - כיצד אני יכולה לדעת שזה הזמן הנכון להוציא הירקות מהאדמה? (עגבניות פלפל חסה וכ"ו רואים כשהם טובים, אבל איך אדע אם הבצל, תפוח האדמה, הגזר והצנונית מוכנים לאכילה?) ובאותו עניין - האם ניתן להשתמש בעליו של הבצל היבש כמו בבצל ירוק? (עלים בלבד) והאם נגרם נזק לירק שבאדמה כשגוזמים את עליו הירוקים? מודה מראש על כל תשובה שתינתן..... שבוע נפלא.

ברוכה הבאה בצל פורומנו ../images/Emo140.gif

ואשר לשאלות: 1. מצב הנענע בכי רע בגלל העונה (החורף המתקרב) ולא בגלל החרקים השונים. זה הזמן לגזום אותה. באביב היא תשוב בחזרה ... לא כל החיות שיש לך על הנענע הן מזיקים. מושיות (עם או בלי נקודות) הן טורפות האוכלות כנימות עלה ולכן מועילות בגן. ניתן לרסס בתמיסת מי סבון וכך להפתר מהמזיקים אך נענע היא צמח שגדל מהר ולכן עדיף לגזום את הענפים הנגועים ולהשתמש בחדשים. בכל מקרה רוב המזיקים מתים בתה ... 2. החרציות אינן מחליפות צבעים. מה שקורה זה שיש זנים חזקים יותר מאחרים ולכן במשך הזמן החלשים מתנוונים ונעלמים ונשארים החזקים. רצוי להוסיף צבעים חדשים מידי פעם. לגבי הגיזום, צריך לפחות פעמיים בשנה לאחר הפריחה. יש לגזום את כל הענפים ולהשאיר כ- 10 ס"מ. 3. לגבי ירקות שורש (צנונית, גזר, תפו"א וכו´) צריך פשוט לבדוק. יש לחפור ליד הצמח ולראות מה גדל. אם יש צמחים רבים, ניתן לעקור מידי פעם ולראות. לגבי הבצל: כדי לקבל בצלים (בצל יבש) צריך להתחיל מזרעים. אם שתלת בצל, תקבלי עלים לשימוש כבצל ירוק. בהצלחה ובתאבון אורי

גינת ירק....היכן אפשר לקנות........

גם אני הכנתי גינת ירק חביבה......... בנוסף לחסה, כרוב, קולרבי,פטרוזיליה, שמיר - ששתלתי זרעתי ירקות שורש. אבל............... האם מישהו יודע - היכן אפשר לקנות שתילים של עגבניות???????? (מחר אני על הקו מהצפון לתל-אביב.........אז אם אקבל תשובה עד מחר בבקר - יבורך נותן התשובה. תודה

bel011

New member
עגבניה - זורעים ישר מהעגבניה שבבית

הכי קל לגידול זה עגבניה, אח"כ לא תוכלי להפטר ממנה.... פשוט זרעי כמה זרעים וזה גדל מאד מהר.

אור רון

New member
ואם בכל זאת רוצים שתילים...

אני מניחה שבכל משתלה יש... לא יודעת מאיזה "צפון" את נוסעת, אבל יש משתלות הן ביגור, הן בהזורע (שלוש המשאלות), הן ביקנעם (כחולי, אבל אין לי מושג אם הם פתוחים באמצע השבוע), הן בצומת העמקים (ג´למי) בכניסה לכלא קישון, הן בקיבוץ יפעת (אם לא שינו שם משהו) ו....אני בטוחה שבעוד מקומות..

המסע אחר ....שתילי ירקות.........

אז............ראשית המון תודות על התשובות........... וטפונת מידע למי ש"חפצה או חשקה נפשו" בגינת ירק........ במשתלות שלוש המשאלות - לא היו שתילי ירקות. במשתלת יגור כנ"ל. גם בג´למי אין. בנוסף במשתלות בלתי מוכרות בצמתים וכאלו - אין שתילי ירקות.... ישנה משתלה בכפר ברוך - אבל שהגעתי היה סגור......ואינני יודעת אם מוכרים לבודדים. בכל מקרה - כדאי להתקשר לשם אם רוצים להגיע...... וכמובן בכל המשתלות ישנם למכביר צמחי תבלין. אני כותבת לכם כדי לחסוך מיכם את מסכת החפושים.........למי שמעוניין כמובן. לקחתי את רעיון זרעים של עגבניות............ועכשיו מחכה לנביטה שלהם. המון המון תודה לכולם.............

האנפה

New member
שתילי ירקות יש בסלונר

אמנם לא על המסלול שלך צפון-ת"א אבל אולי המידע הזה יעזור למחפשי שתילים מאיזור המרכז. לפני כמה שבועות מצאתי שתילי ירקות (חסה, כרובית, ברוקולי ועוד כמה שאני לא זוכרת) במשתלת סלונר. הם נמכרים הישר ממגש ההנבטה במחיר של 60 אגורות האחד. עגבניות לא ראיתי שם, אולי באביב...

משתלת סלונר נמצאת בכניסה למושב

סתריה על כביש צומת בילו - רמלה (כביש 40). פתוח בין 9:00 - 17:00

אור רון

New member
וואוו. אורי...

המון המון תודה. זה היה ממש ממצה, לעניין, ונשמע מקצועי. את עניין מי הסבון לא הבנתי לגמרי, אם תוכל לפרט יותר (יחסי כמויות וכ"ו. יש לי "שפריצר" של ליטר אחד וכן תדירות ריסוס). ובכל זאת שואלת - האם מישהו יודע משהו בקשר לפרוביט? (עדיפות לבעלי נסיון
) תודה!!

שימוש בסבון להדברה

משתמשים בסבון כלים פשוט. המינון הוא כחצי כפית סבון כלים בליטר מים. מרססים את הצמחים עד שהם מכוסים לגמרי. תדירות הריסוס היא על פי הצורך כלומר כאשר רואים שיש מזיקים. כרגע אנחנו לפני החורף וחלק גדול מהמזיקים יעלמו בגלל הקור. את ה"פרוביט" אני לא מכיר. אורי

למעלה