שלום לכולם!!

סקיטוש

New member
שלום לכולם!!

שלום ליאת וכולם!! אני סטודנטית לחינוך מיוחד ועובדת עם ילדים בעלי סי פי. בעקבות עבודת המחקר שאני עושה בנושא, התעוררה אצלי שאלה ואשמח לשמוע את דעתכם: האם לדעתכם רצוי לשלב ילדים בעלי שיתוק מוחין בבית ספר רגיל? אשמח באמת לשמוע את כל הדיעות בנושא, זה מאד מעניין אותי, וגם יעזור לי במחקר. תודה...

לסקיטוש, טוב לראות אותך כאן!

דעתי בנושא שילוב ילדי C.P., במסגרות רגילות היא כזו:צריך לשלב את הילד, אבל להעניק לו את הרגשת הביטחון כדי שלא יפחד. כידוע לך, אצל ילדים עלולים להתעורר פחדים כשהם הולכים לקראת משהו חדש ולא ידוע. כשהייתי, [איזו מילה נוראית], בחממה שלי, הכוונה לביה"ס], שילבו אותי יום אחד בשבוע בביה"ס "עמל", בטבריה, עיר מגוריי. בהתחלה קצת פחדתי, ולא רציתי ללכת לשילוב, אבל אח"כ כשהבנתי מה קורה, נהניתי מזה מאוד, והיום אני יכולה להגיד ששילוב זה עזר לי מאוד להתמודד עם דברים חדשים שבאו לאחר מכן. בהערת אגב, אני אוסיף שהייתי משולבת גם במסגרות עבודה, וגם זה היה במסגרת החממה, עם תמיכה של המלאכית שלי, הכוונה למורתי. צוות נוסף של ביה"ס שכלל את חבריי, ואת העובדת הסוציאלית שלנו. בהצלחה במחקר, את מוזמנת לשתף אותנו בתוצאותיו, ליאת.

nir y agus

New member
אני יכול להגיד ש...../images/Emo183.gif

בבית הספר שלי, רעות, שזה בירושלים, יש שני ילדים חולי C.P ואני אחד מהם. מבחינת הבית הספר אני כמו כולם בלי יוצא מן הדופן ואני משתלב שם צוין. למעשה זו שנתי השלישית בבית הספר המצוין הזה שלא מתעלל בחולי C.P כמו ביסודי שחשבו אותי למפגר וזה די לא נכון. רק מוגבל מבחינת פיזית. לא מפגר כזה שצריך לרחם עליו. בברכה, ניר

לניר!

כל הכבוד על ההשתלבות ב"רעות", אני מאחלת לך בהצלחה מכל הלב. אני רוצה להוסיף הערה:זה מאוד לא נכון שנפגעי C.P., הם מפגרים, אם כי, לפי הנתונים שיש לי:50% מהם נולדים גם עם פיגור שכלי, ליאת.

nir y agus

New member
זה ממש מפגר לכנות את....../images/Emo183.gif

חולי הCP במשהו שהם לא. הם בס"ך אנשים עם לב ומוח וחוכמה אולי מעט שונה משלנו. ולדעתי האנשים חשים כי אנחנו חריגים ומכנים אותנו מפגרים. לו ביררו מעט מידע והיו בקשרים עם חולי CP כמו רון לדוגמה העולם היה טוב יותר.

לניר!

אתה צודק! אני חושבת שהעולם היה טוב יותר אם היו מבררים פרטים, ולא מפתחים סטיגמות ודעות קדומות מיותרות, ליאת.

nir y agus

New member
ראי את רעות לדוגמה../images/Emo183.gif

כל תושביה רואים בי ובילד הנוסף כמו כולם ולא מתייחסים כלל לעניין שאנחנו חולי CP. הלוואי כך בשאר הבתי ספר שרק זורקים את חולי הCP לעולם חדש ולא ורוד במיוחד, ניר

nir y agus

New member
הלוואי שכך היה בכל עולמנו...../images/Emo183.gif

האם יש לצפות לראותך כאן בערב?

כן, ניר!

לצערי, מתאפשר לי לגלוש רק בערב, בשל סיבות אישיות. ואתה צודק בקשר לעובדה שהעולם שלנו, היה יכול להיות קצת טוב יותר אם היו יודעים לקבל אותנו כמו שצריך, ליאת.

לשלב, לשלב, בטח שלשלב!

אם זה רק אפשרי, זו האופציה המועדפת, בעיני, מניסיוני כמתמודדת עם CP, שהיתה חלק ממערכת החינוך ה"רגיל" החל מגן חובה. לעיתים, לצערינו, כשהפגיעה היא מאד קשה, שילוב מלא, או אף חלקי, לא מתאפשר. אבל, לדעתי, תמיד יש לשאוף אליו. ואם זה נעשה בגיל צעיר מספיק, הילד לא חובה שום חשש, משום שהוא לא מכיר משהו אחר! לא הכל ורוד ... "ילדים הם עם אכזר" ... כמובן. למדתי על בשרי. אבל זה לא תרוץ להמנע מהתמודדות על מקומינו לצידם של כל "השאר".

לפולונית2 שלום!

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום! כפי שכתבתי לסקיטוש, גם בעיניי השילוב הוא אופציה מועדפת, אם כי, כמו שכתבת הכל תלוי במגבלה של הילד, [אם זה שילוב בביה"ס, כמו במקרה שלי], או שילוב בעבודה, כשמדובר באדם מבוגר יותר. אנחנו בהחלט חייבים להיאבק על מקומנו בחברה הרגילה שמגיע לנו בזכות ולא בחסד, ליאת.

CP זה שם מאוד כללי

שמאגד תחתיו נכויות שונות. יש נכי CP שנכים בכל 4 הגפיים. יש כאלה שהנכות שלהם משולבת בפיגור (כפי שכבר אמרו כאן). יש כאלה שאוכלים רק באמצעות צינורית. ולעומת זאת יש כאלה (כמו הבת שלי) שהם עצמאים, מסוגלים ללכת למרחקים קצרים (על אף הצליעה בהליכה), מסוגלים לשבת בכיתה, מסוגלים לכתוב באופן עצמאי ובעלי אינטלגנציה רגילה ואף גבוה מהרגיל (מה יש? אסור לי להשוויץ?) הבת שלי משולבת בחינוך רגיל. הגורמים המטפלים בה מעולם לא הציעו לשלב אותה בחינוך מיוחד. למעט הצליעה, והיציבה הגופנית (האופיינית לנכי CP) היא ילדה רגילה לכל דבר. אם היינו מכניסים אותה לבי"ס של חינוך מיוחד, היינו מרעים את מצבה. ילדים מאופן טבעם מחקים את חבריהם. עדיף שהיא תחקה ילדים שאינם סובלים מנכות מאשר שתחקה ילדים הסובלים מנכות (בדרגות שונות). אבל שוב, כל מקרה לגופו.

סקיטוש

New member
תודה רבה לכולם!!

תודה רבה לכם, בהחלט יש שלל רב של תגובות בנושא שילוב ילדים. מה שאני יכולה לספר, שאני מלמדת בבית ספר שבו לומדים ילדים עם CP ובכתה שאני מלמדת יש ילדה מקסימה שהוריה לוחצים לשילוב, אבל כשהיא משולבת היא עצובה ובוכה כל היום ומקבלת "כאבי בטן" בכל יום של שילוב. למרות שמבחינה שכלית היא תקינה לחלוטין כנראה יש בעיה לצאת ממה שליאת קוראת "חממה". אז שוב תודה לכולם. ואני נהנית כל פעם מחדש לקרוא את ההודעות שלכם.

סקיטוש!

כנראה שהילדה עדיין לא מוכנה נפשית לשילוב בביה"ס רגיל. מה שאני מציעה הוא דבר כזה:לשוחח עם הילדה, וכך להעלות לה את רמת הביטחון. אני בטוחה שככל שתהיינה יותר שיחות, הביטחון של הילדה יעלה, ואז בהדרגה, גם התופעות הפיזיות כגון, כאבי הבטן ייעלמו. לא סתם אני קוראת למסגרות החינוך המיוחד "חממה", בחרתי בהגדרה זו, מתוך הנסיון האישי שלי. טוב לדעת שאת נהנית בפורום, המשיכי כך! ליאת.

nir y agus

New member
ומדוע חממה?../images/Emo12.gif../images/Emo183.gif

הייתי מכנה אותם בתי סוהר

ניר!

כפי שכבר הסברתי כאן, בחרתי את הכינוי "חממה", בשל נסיוני האישי הטוב, אבל אני מכבדת את דעתך, ליאת.

למעלה