שלום לכולם!!!!!!!!!!!!!!

אנהלה

New member
שלום לכולם!!!!!!!!!!!!!! שלום, אני חדשה פה... אז ככה, קוראים לי אנה, ולמדתי שש שנים פסנתר. בסופו של דבר נמאס לי מהמורה שלי ומהכל אז לקחתי הפסקה. עברו שנתיים ועכשיו אני רוצה לחזור ללמוד - בעיקר את כל האקורדים, כדי שאני אוכל לנגן לבד עם חוברות. יש לי בעיה ובקשה בקשה - אם המורה תרצה לקבל אותי שוב, זה יהיה רק באוגוסט עד אז - מישהו יכול לפרסם את השמות של האקורדים והתווים שלהם (אני מגזימה קצת, לא?! אם זה קשה מידי אז לא צריך...) שאלה - לא למדתי תאוריה בכלל (היתה בקונסרבטוריון מורה גרועה אז הברזתי...) זה יפריע לי בעתיד?, אני צריכה להתחיל ללמוד אותה עכשיו? מישהו יכול לומר לי היכן ניתן ללמוד רק תאוריה... המון תודה ואני מקווה להשתלב פה שנתיים בלי לנגן במסגרתץ ממש גרמו לי להתגעגע...

ברוכה הבאה! ../images/Emo13.gif דבר ראשון, אני אביב, לומד שנתיים פסנתר במסלול לאקדמיה. דבר שני, למה את מתכוונת בללמוד את האקורדים כדי שתוכלי לנגן עם חוברות? לגיטרה יש אקורדים... את מתכוונת לתווים? בקשר לתיאוריה - זה תלוי לחלוטין במה את רוצה להיות - מקצוענית או חובבנית. אם חובבנית אז אין הרבה טעם שתלמדי תיאוריה (חוץ מהעשרה), אם מקצוענית אז זה חובה. אני אישית לומד אצל מורה בנתניה, שהיא גם מורה באקדמיה של תל אביב. אלה לימודים ברמה של הכנה לאקדמיה, כך שאם את רוצה ללמוד תיאוריה לאקדמיה, אני ממליץ (בהנחה שאת קרובה לנתניה...). לכתוב את האקורדים ותוויהם? הממ... את מתכוונת לתווים של כל אקורד בכל סולם? או רק הדרגות הראשיות (נגיד הטוניקה של דו מז'ור: דו-מי-סול)?

אנהלה

New member
אז ככה אני רק בת 14 ואני רוצה לנגן בשביל עצמי, אני רוצה לדעת לנגן לא באופן מקצועני, לא כמקצוע אבל אני רוצה לדעת לנגן טוב כדי שאני אוכל לנגן בכל פעם כשאני רואה פסנתר... ודרך אגב אמרו לי ישי לי כישרון אדיר (לא מנסה להשוויץ...) אז צריך תיאוריה?? אני רוצה אקורדים בשביל לנגן עם חוברות, נגיד עם יש שם של אקורד באותיות אנגליות אז מה התווים שלו?

Mr Peiser

New member
אם את רוצה ללמוד אקורדים אין בעיה.. אם את כבר יודעת לנגן קצת בפסנתר לדעתי לא תהיה לך בעיה ללמוד כיצד לקרוא ולבנות אקורדים לבד גם ללא מורה...כמובן שתוך קצת אימונים ותרגול. תוכלי להעזר בתור התחלה במאמרים האלה שפורסמו בפורום כלי נגינה ונגנים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumArticles.asp?id=212&t_name=t_212&catName=מבנה%20האקורד יום טוב.

utoo

New member
שש שנים ואת לא יודעת כלום באקורדים? נראה לי קצת מוגזם. תמצאי מורה אחר ודחוף !!!!!

Ne§t£A Gi®L

New member
סליחה, אבל...../images/Emo108.gif אני לומדת כבר 8 וחצי [עוד מעט 9] שנים פסנתר- ואקורדים למדתי רק חודש שעבר. אין בכלל שום קשר! זה תלוי בסגנון. אני, למשל, נגנתי בעיקר קלאסי-אז לא היה צורך בזה, ולא למדתי. אין קשר...../images/Emo4.gif

giladsh

New member
אין קשר?? אין לי מושג אם התכוונת רק לקריאת סימני אקורדים המקובלים במוסיקה הקלה או בכלל להבנת מבני האקורדים ותפקודם במערכת הטונאלית. סימני האקורדים הם רק שפה ובאמת לא חייבים לשלוט בהם אם נמצאים בסגנון אחר (אם כי מומלץ...), אך להבין את מבנה האקורדים, ותפקודם במערכת הטונאלית- חובה של כל מוסיקאי רציני העוסק במוסיקה מערבית (על אחת כמה וכמה- קלאסית). הרמוניה היא חלק חשוב ביותר במוסיקה המערבית. בלי לדעת הרמוניה (בפשטות נוראית: מבנה האקורדים והיחסים בינם לבין עצמם) אי אפשר להבין ולנתח את המוסיקה שמנגנים או שומעים. לנגן תקופה כה ארוכה בלי להבין מה מנגנים- נראה לי תמוה ביותר.

Ne§t£A Gi®L

New member
כמובן שהתכוונתי לכיתוב!:)../images/Emo108.gif את ההירמון, למדתי כבר בשנה שנייה או שלישית שלי...

utoo

New member
אם את רוצה עוד עזרה כנסי לשני האתרים הבאים והם יתנו לך מידע מלא על כל האקורדים הקיימים בצורה ברורה לעיון.בהצלחה !!! http://www.pianoworld.com/fun/vpc/piano_chords.htm http://www.looknohands.com/chordhouse/piano/

אנהלה

New member
הי, לא להעליב את המורה שלי!!! ניגנתי קלאסי, לכן לא היה לי צורך באקורדים התחלתי להתעניין בזה רק עכשיו!

shykedmi2

New member
ניסיתי לרשום הכל פה - אבל זה המון ידע תיאורטי. אני אשמח מאוד לעבור איתך על זה באימיילים או בכל דבר אחר כדי לוודא שתביני. זה הרבה חומר.

למעלה