שלום לכולם

iceviper

New member
שלום לכולם

אני חדש כאן,ואם אפשר רציתי קצת לספר על עצמי... אני בן 25 חוזר בתשובה, ורוב חיי הייתי ימני עד שלפני כ-5 שנים חציתי את הכביש ועכשיו אני די שמאלני בדעות שלי, בעיקר בקטע החברתי. בבחירות הקרובות אני לא יודע במי אבחר אני רק יודע שאבחר במי שישים את הדגש הרציני ביותר על העניין החברתי שזה הדבר החשוב ביותר היום. אז חשבתי על מרצ ואני לא יודע אם הם ראויים לכך. אשמח אם תשכנעו אותי שמרצ באמת עשתה מהפך בצורת המחשבה שלה ורואה את עצמה יותר כמפלגה חברתית ולא אוסף הזוי של ח"כים מדושני עונג כמו שינוי שרק דגל אחד שכולו אומר שנאה הם מניפים בגאוה.

eviv

New member
הם העביריו 20 חוקים חברתיים...

הם העבירו 20 חוקים חברתיים בעוד שכל המפלגות ה"חברתיות" העבירו ביחד רק 11 חוקים לדעתי זה מראה על מדיניות המפלגה ששמה בראשה את העניין החברתי אני פעיל במרצ מהסיבה העיקרית של הפעילות החברתית אני בנוער מרצ שפעיל בעניין החברתי לדוג´ עשינו קייטנות בשכונות מצוקה אנחנו עומדים מחוץ לסופר מרקטים ומבקשים שאנשים יתרמו לנו מזון ואת האוכל מעבירים לנזקקים ואלה רק חלק... גם שאני יודע שצעירי מרצ מפגינים כל שבוע ב12.15 נגד המדיניות הכלכלית חברתית של הממשלה הנוכחית מול ביתו של שר האוצר סילבן שלום אם אתה רוצה יותר פרטים אתה יכול לפנות אליי במסרים. EVIV

דובי123

New member
לפי הארץ מרצ היתה המפלגה השניה

בהעברת חוקיפ חברתיים ביחס למספר חברי הכנסת טומי משינוי הגיב כי שיוני נמצאת למטה בגלל שיטת הספירה אשר בזמנו בסקר הקודם האיר להם ותיקנו והוא מצפה שזה יקרה גם עכשיו דרך אגב במקום הראשון היתה מלפגה דתית /חרדית

eviv

New member
ותסביר לי מה הקשר...

בין מספר חברי הכנסת למספר החוקים החברתיים שמפלגה העבירה? על איזה מפלגה חרידית אתה מדבבר?

iceviper

New member
באמת על איזו מפלגה חרדית מדובר?

זה ידוע אמנם שאגודת ישראל עושים המון פעולות חברתיות (יד שרה,עזרה למרפא,חסד של אמת) וכאן באמת רואים באופן חד וחלק את מי שמדבר הרבה ועושה מעט (ש"ס) ומי שבכלל לא מקטלגים אותה כמפלגה חברתית (אגודה) ועושה המון.הסיבה שאני מסתכל בכיוון מרצ יותר היא שאני מחפש עשייה בהיקף גדול יותר ומאסיבי יותר ובהחלט יש רוחות חדשות במרצ בעניין הזה וכולם מוזמנים לפנות אלי במסרים ולהצביע על פעילויות\חוקים שונים.

דובי123

New member
הכתבה היתה בהארץ - מצטער אינני זוכר

שם המפלגה גם אני הופתעתי שמפלגה חרדית היא במקום ראשון החשיבות של מספר חברי הכנסת היא פשוטה הרי את ההצעות מגישים ח"כים אז אם יש לך רק 2 אלו יצטרכו לעבוד פי 5 ממפלגה עם 10חכים או שזה בכלל לא יבוא על חשבון דברים אחרים כי הרי פי 5 איננו ולך ברגל... מבקש להזכיר לכם כי ישנה חשיבות גם להגדרה של חוק חברתי ואח"כ גם למהות ההצעה... איני בטוח כי כל חוק חברתי בהגדרתו הוא גם טוב לחברה

המדד של קרן אייסף...

המדד בדק כמה דברים: כמות החוקים החברתיים שכל מפלגה העבירה, לצורך המדד חוק חברתי נחשב כ"חקיקה שתכליתה לפתור בעיות חברתיות בחברה הישראלית באמצעות חלוקה הוגנת של משאבים, קידום השיוויון המהותי, מתן שוויון הזדמנויות לפרט בחברה, ועיגון סטנדרטים מינימליים המאפשרים רמת חיים סבירה." בסעיף זה במדד המפלגה המובילה הייתה המפד"ל עם 2.33 חוקים חברתיים לח"כ, מרצ מקום שני עם 2 חוקים חברתיים לח"כ. (מרצ העבירה 20, מפד"ל העבירה 14). סעיף נוסף במדד קבע מידת מעורבות של סך כל הסיעה בהעברת חוקים חברתיים (גם של מפלגות אחרות) המובילה בסעיף זה הייתה יהדות התורה עם 80% מעורבות, ומרצ במקום השני עם 70%. עוד סעיף שהקרן בדקה היה הח"כים הפעילים ביותר בנושאים החברתיים שאותם הכתירה כתמר גוז´נסקי, נעמי חזן וזבולון אורלב. בשיקלול כולל של כל הסעיפים מרצ זוכה במקום הראשון. (כאשר ספירת החוקים נעשית לגבי חוקים לפי מספר חברי כנסת). את קרן אייסף ייסדו ב-1977 הבנקאי אדמונד ספרא ונינה ווינר, המכהנת כנשיאה העולמית של הקרן. מטרת הקרן היא לתרום לשוויון הזדמנויות ולצמצום פערים בחברה הישראלית. הקרן מפעילה פרויקטים חברתיים-חינוכיים בשכונות שיקום ובעיירות פיתוח ברחבי הארץ. היא גם מנסה לקדם חקיקה חברתית בכנסת באמצעות הקצאת סטודנטים חברי הקרן המספקים עזרה פרלמנטרית לכמה חברי כנסת מכל גווני הקשת הפוליטית, הפעילים בתחום. כנ"ל ד"א לגבי המדד הסביבתי של עמותת אדם טבע ודין. נכון ששינוי העבירו יותר חוקים סביבתיים ממרצ בהתאם למספר הח"כים, אך בקרב סיעת שינוי, כולם, מלבד פורז הם תומכים נלהבים בניסויים בבע"ח, ושלושה ח"כים של שינוי (מחצית סיעה!!!) תומכת בכביש חוצה ישראל. לכן גם בסופו של דבר בשיקלול כללי של פעילות הסיעה כמכלול הדעות בה וההצבעות שלה, מרצ היא המובילה בחקיקה הסביבתית (ובסופו של דבר גם מובילה אבסולוטית במספר החוקים שהעבירה). לכן כל האמירות שלפי מספר ח"כים מרצ אינה זוכה במקומות הראשונים בשני המדדים הללו, מהווים בורות מדהימה בכיצד נקבעו המדדים הללו, מכיוון שהם התחשבו גם במספר החוקים בהתאם למספר הח"כים, הם פשוט קבעו עוד מדדים (כמו מעורבות סיעה בחקיקה באותו נושא) מלבד מספר החוקים.

fulvio

New member
TO ICEVIPER

אתה שואל למה להצביע למרץ מרץ היא מפלגה שחרטה על דיגלה את הערך הדמוקקרטי הבסיסי והחשוב ביותר - שיוויון. שיוויון זכויות ל-כ-ו-ל-ם. לכן יצאו אנשי מרץ להגן על זכויותיהם גם של מי שיכולים להחשב במובן הפשטני כיריביה כאשר זכויותיהם של אלה יהיו בסכנה (כמובן כל עוד מימוש זכויות אלו לא פוגע בכלל) בניגוד לשינוי - מפלגה סקטורילית, שכל השוואה בינה לבין מרץ נראית הזויה ולא עיניינית, מרץ הובילה מאז ומתמיד בחקיקת חוקים חברתיים, סוציאלים, "ירוקים" ועוד. ומאז התאבדותה של מפלגת העבודה/אבודה עומדת מרץ גם בראש מחנה השלום (למען האמת היום היא די לבדה במחנה...) מול כוחותיו ההולכים וגדלים (לצערנו) של המחנה הלאומני-המשיחי שבעיוורונו מאמין עדיין שנוכל לפתור את הסכסוך באזורנו בכח (כאותה אימרה אווילית - מה שלא הולך בכח - הולך בעוד יותר כח) כפי שהמפה הפוליטית נראית היום, לאדם החושב, פשוט אין שום אופצית בחירה שונה ממרץ...

Moledet972

New member
שאלה.

1) האם מפלגת מרצ רוצה במדינת ישראל כמדינה יהודית? 2) האם מרבית מתפקדי מרצ רוצים במדינת ישראל כמדינה יהודית? 3) האם אתה רוצה בישראל כמדינה יהודית?

pelegs

New member
כן וכן

מרצ רואה בישאל מדינה יהודית ודמוקרטית - אך בד ובבד מדינה המתייחסת לכל אזרחיה בשיוויון. הרוב המוחלט של מתפקדי מרצ הם ציונים ורואים במדינה יהודית הכרח. אבל שוב, בתוספת שיוויונית לכל אזרחיה. מי שלא - מצביע שמאל רדיקלי יותר, כגון חד"ש רע"מ וכו´. בקשר לשאלה השלישית, את זה אני לא כול לענות, רק הוא :)

Moledet972

New member
במה מתבטאת הציוניות שלהם?

- איך הם יכולים להחשיב את עצמם כציונים אם אפילו שטחים שאין בהם כמעט אף ערבי, כמו הגולן ובקעת הירדן הם רוצים להחזיר?

למעלה