שלום לכולם

L i b e r t a s

New member
זה כבר קצת היפותטי מדי

א סקסואליים? כמה כאלה את מכירה ומה ההסתברות שהם יהיו בני זוג אם לא תכננו מראש לבחור בן זוג לפי הקריטריון הזה?
&nbsp
אני בהחלט נוטה לראות באהבה שאין בה משיכה מינית אהבה לא רומנטית. מה שהופך את זה לשונה מלהתכרבל עם החתול או הילד בפיג'מה מול הטלוויזיה זה בדיוק העניין הזה של המשיכה המינית. זה עניין של הגדרה. אני לא רואה באהבה א מינית אהבה פחות חזקה, אבל אני כן חושב שהיא שונה מאהבה רומנטית כפי שאני תופש אותה. בסופו של דבר אהבה נתפשת כמכלול של דברים ומדובר בסמנטיקה. הבעיה לדעתי ברוב המקרים היא לא פערי ליבידו אלא הצורך להרגיש את ההיבט הפיזי של האהבה הרומנטית.
&nbsp
את כנראה חושבת שלרוב האנשים זו לא בעיה ואני חושב שלרוב האנשים זו בעיה מספר אחת, בעיה שמחוברת בשורשיה לדימוי עצמי, לביטחון עצמי, מגוון סוגי פחדים ומה לא. אני נשען על ניסיון החיים שלי, את על שלך וכמה ספרים שקראת וכל אחד מאיתנו חושב משהו אחר. זה בסדר.
&nbsp
בסופו של דבר, אנחנו עוסקים כרגע בתיאוריה ולא במעשה כי הבחור ממילא לא כאן בשביל לקבל עצות ומלכתחילה בשלב הזה אנשים לעיתים נדירות מסוגלים לקבל אותן.
אני לא מכיר את ה"כידוע " הזה של 20% ממערכות היחסים ארוכות הטווח שהן חסרות סקס. זה הגיוני במידה מסוימת אם זוכרים שמלכתחילה נתח לא זניח של הזוגות הם בגיל מבוגר וכן הלאה. אי קיום סקס בתוך זוגיות לא אומר שאין לשניהם צורך בזה והכל דבש.
&nbsp
אף אחד לא אמר שנשים מתחתנות עם אנשים שההתאמה המינית איתם הכי טובה אבל זה נכון מנסיוני באותה מידה לגבי גברים. אני לא חושב שאנחנו יכולים לגזור איזשהו נתון בעל משמעות לדיון הזה מכלל האוכלוסייה לגבי משמעות הקונטרסט בעת פתיחת מערכת היחסים לצורך השלמת פערי מיניות. יש משפט יפה שאומר שרב טוב יכול לקשר כל נושא בעולם לפרשת השבוע ורב גרוע גם עושה את זה. לסטטיטיקות האלו אמינות קלושה ממילא ובלי פילוח ובקרה אמיתית הן רלוונטיות בערך כמו לקשר השקפה פוליטית לנושא. אני חושב שיותר זוגות מוותרים על סקס בגלל ויכוחים וכעסים וענייני יומיום ואגו מאשר בגלל שסקס לא מעניין אותם. לדעתי זה הרבה יותר עניין של תעדוף מאשר של קיום או היעדר צורך באופן בינארי. זה הרבה יותר שהיא כועסת עליו על ההערה המגעילה שזרק לאמא שלה ושהיא בדיוק בקטע מותח בספר שלה מאשר שנמאס לה מסקס. ולא, כמובן שאין לזה סטטיסטיקה רלוונטית.

ברור שיש כל מיני סיבות לזה שנגמר הסקס

ממחלות, דרך דעיכת תשוקה שגרתית דרך כעסים ומטענים שאנשים סוחבים, חוסר גיוון מיני, תחושת חובה, יש מיליון סיבות. אפרופו מחקרים עשו מחקר וגילו שיש נשים שלוקחות גלולות זה משבש להן משהו כימי בגוף וכשהן מפסיקות לקחת גלולות הן מפסיקות להימשך לגבר שהן איתו. אז הנה גם משהו כימי.
הבעיה בעיני היא שכשאנשים ניגשים לזה בצורה דיכוטומית: באהבה רומנטית אמור להיות א, ב, ג, ד ואם אין את זה בואי ניפרד או אני אפגע מאוד, אז נשים ישכבו עם הגברים הללו מתוך פחד שהם ילכו, מתוך תחושת חובה וזה רק יעצים את חוסר הרצון לשכב איתם כי סקס יהפוך לעוד מטלה. ואין לך מושג מכמה נשים שמעתי שסקס הפך עבורן למטלה. אז אני מאשרת בשבילך ובשביל רכה ובשביל יעל שאצלכם התשוקה לא עברה. אבל בדיוק התפיסות הללו שאסור לה שתיגמר או תרד בעיני יש להן פוטנציאל של גרימת נזק של ממש לצד השני. אהבה זה יותר מסקס. סקס יכול להעצים אהבה הוא יכול להוליד אהבה הוא קשור אליה בהרבה רמות. אבל הוא לא חובה. של אף אחד.

L i b e r t a s

New member
את לוקחת את זה למקום אישי

וזה לא.
אין אסור.
אבל בדיוק כמו שיש נשים שאיתן דיברת שבשבילן לשכב עם בן הזוג שלהן זה עול, סוג של חובה מעיקה, אני מניח שיש אנשים שלהציג מראית עין של אהבה עם בת הזוג שלהם זה עול עבורם. להקשיב לכל הסיפורים המשעממים שלה על החברה ההיא ועל ההוא והבעיות עם הנכדים ועוד ועוד זה מתיש אותו, אבל אם הוא יגיד לה שהיא לא מעניינת אותו היא תקום ותלך. למה זה צריך להיות חובה בזוגיות ללכת איתו להורים שלו שהיא לא סובלת ולהציג כאילו שהיא מקבלת בחיבה את אח שלו המתנחל וכן הלאה?

שום דבר לא באמת חובה ולמערכת יחסים מותר שתיגמר אבל אלה וגם אלה לא כנים עם עצמם או עם בני הזוג שלהם.
מי אמר שזה חובה להעריך אחד את השני ולכבד אחד את השני באהבה? אולי בעצם מישהי נורא אוהבת את בעלה אבל חושבת שהוא אפס מאופס וחתיכת תולעת, אבל היא מתנהגת כלפיו בכבוד והערכה אחרת יקום וילך והעמדת הפנים הזו היא חובה מעיקה שזה לא צודק שהיא צריכה לסבול? הרי טריויאלי שכל אדם צריך לנהוג באבירות נפש וביטול עצמי ולהשאר לצד מושא אהבתו ולהמשיך לאהוב אותה ללא תנאי גם אם צורתה של האהבה שפעם היתה ביניהם שינתה פניה, נכון?

אני מאוד אוהב את בת הזוג שלי. ברור לי שהיא אוהבת אותי וברור לי שמערכת היחסים והאהבה בין בני אדם תלויה בדבר. ברור לי שיש דברים שאם יקרו ישנו את פני הדברים כך שלא נרצה יותר לחיות יחד. למשל חזרה בתשובה של אחד מאיתנו, למשל אימוץ דעות שיגרמו לאובדן הערכה הדדית ויש עוד דוגמאות. על הצד ששינה את כללי המשחק אין חובה להעמיד פנים שדבר לא השתנה. זו לא חובה. זו בחירה. זה לגמרי בסדר שאם התנאים השתנו זה לא יתאים למישהו להשאר בקשר. בעיני שמישהי תעמיד פנים שהיא נמשכת לבן הזוג שלה כדי שלא יעזוב אותה זה ניצול לכל דבר. היא לא רק אונסת את עצמה, היא גם מרמה אותו כדי שלא ילך. כי טוב לה שהוא שותף לחיים אז היא מרמה אותו.

סקס הוא לא חובה אבל גם אהבה היא לא חובה וגם להשאר זה לא חובה. עבור מי שמשיכה מינית היא חלק מהתפישה שלו לאהבה, היעדר משיכה זה היעדר אהבה והעמדת פנים של משיכה היא העמדת פנים של אהבה.

אהבה רומנטית היא הרבה יותר מסקס. נכון. היא מכלול תנאים ורגשות שכל אחד תופש אחרת ובהיעדר אחד מהתנאים הללו הוא כבר לא תופש את זה כאהבה רומנטית.

בא נסכים על זה שאם דברים משתנים

ממש ממש ממש כדאי לדבר על זה.
אבל אנשים צריכים להרגיש בנוח להגיד את האמת ורוב האנשים מפחדים. בטח כשזה נוגע בנושאי טאבו כמו סקס. למען השם אנשים אפילו לא אומרים יותר מדי פעמים מה עושה להם טוב ולא טוב. ואגב אין שום סיבה ללכת להורים שלו שהיא לא סובלת ולא לקבל בחיבה את אחיו המתנחל. הפוך. כמה שיותר כנות בנושאים הללו בין בני הזוג כך יותר טוב.
למשל בן זוגי היקר לא מגיע כמעט להורים שלי כי לא נוח לו שם כי כולם מדברים רוסית. וזה בסדר לגמרי. אף אחד אגב לא נעלב ואם מישהו היה נעלב היינו מדברים על זה ופותרים את זה.
אגב לא מאמינה שאפשר נורא לאהוב מישהו שחושבים שהוא אפס וחתיכת תולעת. לא באמת יכולה לדמיין את זה. ומה הקשר בין להמשיך לאהוב מישהו לבין ביטול עצמי? בקיצור לא מבינה את כל הפסקה הזו שלך.
&nbsp
אני בכלל מגדירה מה שאתה מכנה אהבה רומנטית כהתאהבות וזה בעיני תמיד או כמעט תמיד נגמר כי זה הורמונלי. בשלב כשלהו ההתאהבות הופכת לאהבה של היקשרות, של חיבה עמוקה וחום. אבל זו ההגדרה שלי. ואני מודה שיצטרך להיות שינוי קיצוני בבעלי כדי שאני אעזוב אותו. זה לא יהיה תלוי סקס ולהערכתי אפילו לא תלוי חזרה בתשובה, כל עוד הוא יקבל את זה שאני לא מתכוונת לעשות את זה. ואני די בטוחה שאהבה שלי אליו או לילדים שלי מתקרבת למשהו שלא תלוי בדבר. גם אם הוא יחלה וגם אם לא יהיה לו כסף וגם אם הוא יתנהג בצורה שלא מקובלת עלי (הרי יש לזה תמיד סיבה שאפשר לברר). אני באמת לא רואה ענין בזוגיות אחרת שכן תלויה בדבר. עדיף כבר להיות לבד. בשביל זו משפחה. וזה הביטחון שהיא נותנת ושאני נותנת לה. אבל כן זה אישי לגמרי.

כלומר

אם מישהו לא אוכל שבועיים ומקרקרת לו הבטן והוא מסיק מזה שהוא רעב- זו רק הפרשנות שלו בעצם (כי יכול להיות שאם הוא לא היה נקשר לרעיון שאוכל ושובע קשורים אחד עם השני אז הוא היה יכול לשחרר את זה)

כמובן בציניות אבל, זה נראה לי כל כך ברור שאהבה רומנטית קשורה עם סקס ומשיכה וכל כך מובן מאליו שאם אין את זה לאורך זמן בבית אז זה גורר רגש של דחיה. יש מליון סוגי אהבה ויש גם אהבה אפלטונית אבל רוב האנשים מקשרים אהבה רומנטית אם משיכה. נכון שיש גם מיניות נטולת אהבה אבל מדובר כאן על זוג אוהב שחסרה לו אנטימיות.

לדעתי פתרונות לא יגיעו מבחוץ (אם כי אין שום בעיה כן לפתוח ואולי זה ירענן אצלם משהו).
חסך בביטוי של אהבה רומנטית בתוך הבית לא יכול להתמלא בחוץ.
חסך של אחד מבני הזוג באהבה רומנטית נקודה דווקא כן יכול להיפתר עבורו אם ימצא מישהי בחוץ, אבל זה בטח לא פותר את הבעיה שנשארת בתוך הבית.

לדעתי, לדעתי בלבד.

לא כל כך הבנתי את האנלוגיה

אנשים יכולים מאוד לאהוב ולא להימשך. מה הקשר לדחיה? דחיה זו פרשנות. ללא ספק. רעב גם לפעמים פרשנות (כשמדובר למשל ברעב רגשי ולא פיזי) אבל כמובן לא בצורה בה תיארת את זה בהגזמה וציניות. אז זה לא ברור מאליו שאהבה רומנטית קשורה בסקס. למשל כמו שתיארתי לליברטאס יש אנשים א מיניים שכן חווים אהבה רומנטית. יש אנשים שהליבידו שלהם סופר נמוך והם כן חווים אהבה רומנטית. למה בכלל ללכת להגדרות המוזרות הללו? אנשים רוצים לחיות יחד וטוב להם ובכל זאת יש להם או לאחד מהם חוסרים. אז מה? מה זה משנה איך מגדירים את זה בכלל? ולא רק סקס מוביל לאינטימיות. יכולה להיות אינטימיות גדולה מאוד גם בלי סקס. בשיחות, בכירבולים, בחיבוקים, בביחד. כמובן סקס תורם לאינטימיות מאוד אבל לא מחוייב כדי שזו תתרחש. בקיצור לא בטוח שיש בעיה בבית. אתם מגדירים את זה כבעיה. הם לא מגדירים את זה ככה. בסופו של דבר זה כן ענין של פרנשות. מה שחסר לו זה מיניות. ולא בהכרח עם אישתו לפי מה שהוא מתאר. וזה בסדר.

אני התרשמתי

שהוא כן הגדיר את זה כבעיה אבל אם זו לא בעיה בשבילו אז אני מאוד שמחה עבורו .

כשם שאת כותבת בכזו נחרצות שזה דבר טבעי שיש דעיכה משמעותית בתשוקה בזוגיות ארוכת שנים (למרות שידוע לך שלא אצל כולם..) כך אני מאמינה שמרכיב מרכזי בביטוי של אהבה רומנטית הוא במיניות (למרות שידוע לי שלא אצל כולם..)
אולי כל אחת מאיתנו שבויה באמונות שלה ומכאן פערי התפיסה ואולי לכל אחת מאיתנו חשובים דברים אחרים ואנחנו מחילות את זה על השאר.
אז אני אדבר בשמי: לי, באופן אישי, סקס/עשיית אהבה/תקשורת מינית הוא חלק חשוב במערכת היחסים שלי בבית על מנת שתהיה שלמה ומספקת ובהחלט לא מספיק לי להרגיש "רק" חברות או "רק" שותפות .
באותה מידה, אם הייתי חיה עם מישהו שהסקס איתו היה מצויין אך מצב השותפות או החברות היה רעוע למשך הרבה מאוד זמן זה גם היה בלתי נסבל עבורי.
דברים שאני חווה בקשר הנוסף, טובים ככל שיהיו, לא יכולים ולעולם לא יוכלו להחליף אף אחת מהפונקציות שחשובות לי בתוך מערכת היחסים בבית.
אני אומר יותר מזה, בתקופה שבה הם כן החליפו , כי היה רע בבית (ודווקא בתחום החברות) זה עשה לי מאוד לא טוב למרות שמצאתי מענה ואוזן קשבת בחוץ.
לשמחתי, אהובי הנוסף היה מספיק חכם ורגיש כדי לזוז הצידה כשצריך וכשהוא ראה שאני עושה העברה כזו (בריחה) הוא תקשר את זה מולי וחיכינו בסבלנות עד שדברים הסתדרו בבית.
באופן כללי, למען תחושת החיבור והשיכות , אני מעדיפה להתמודד אם זוגיות שאינה מושלמת אך שלמה כי יש בה את שלושת המרכיבים העיקריים במינון זה או אחר מאשר שיהיה לי בצורה מושלמת את כל אחד מהמרכיבים האלו כאשר 3 אנשים שונים מספקים אותם.

אני מניחה שאת צודקת ויש לנו תפיסות שונות

מיניות בעיני זה דבר חשוב אבל לא הציר שסביבו סובבת אף אחד מהזוגיויות שלי
אצלי הציר המרכזי הוא קודם כל חברות ושותפות והיכולת שלי להיות אני ברמה מאוד גבוהה. איכשהו אצלי סקס אף פעם לא היה מהותי בזוגיות (הוא כן מהותי לי באופן כללי). אני גם לא מאמינה בזוגיות מושלמת אני חושבת שבכל זוגיות יש חוסרים או דברים שהם לא בדיוק מתאימים או דברים ששם קשה להתפתח עם בן הזוג הספציפי הזה וזה בסדר גמור. ואת הדברים הללו אין סיבה לא להשיג בחוץ. למעשה עבורי זה חלק מהסיבה שיש את הבחוץ בכלל. כי אי אפשר לצפות מבן הזוג האחד שימלא לי כל הזמן את כל הצרכים שלי. וזו גם חתיכת עול. ודווקא בגלל שיש תפיסות כל כך שונות להגיד לבחור הזה שאם הוא ישלים חוסרים בחוץ מתכון לחוסר הצלחה. אולי כן ואולי לא. אין לנו שום דרך לדעת מה יצליח לו ואולי מה דווקא יהרוס לו. אולי המונוגמיה, אולי הפתיחה, אולי הטיפול. כבר ראיתי זוגות "אידאליים לפתיחה" שהתפרקו וזוגות שהתחלו הכי "לא נכון" שמצאו את דרכם בחוץ. לכן כל הכללה פה תהיה לא נכונה.

מסכימה עם כל מילה

ברוך הבא

לא חפרת בכלל

בגדול, אני בדיעה של ליברטאס.
אני רוצה להוסיף שמאוד אהבתי לקרוא את מה שכתבת, בת הזוג שלך חשובה לך, אתה אוהב אותה ונשמע שיש לכם מערכת יחסים נהדרת מלבד נושא הסקס.
לגבי איך להעלות את הנושא מבלי לפגוע - אני ממליצה לקרוא במאמרים ובקישורים של הפורום.
הנה שניים לדוגמה:
1
2

newcharm

New member
הוא מעונין לחוות בחוץ, להשלים חוסרים וכד'

שלכן הגיוני בעיניי לפרסם על כמה שיותר במות.
&nbsp

newcharm

New member
הלו

לא חשבתי גם לא לרגע שהמפרסם בענין של זוגיות פתוחה או אפילו רק מתענין.
אין סיבה לעקם פרצוף כי זה לגמרי 'שלו' :)
&nbsp

newcharm

New member
מה?

את גרפולוגית? :)
&nbsp
(כמובן, ובעד תני. למקרה שזה לא ברור מהכתב..)
&nbsp

אני מתנצלת מראש

אין לי מה לתרום לך בשאלות החשובות שהעלית (בהצלחה)
רק רציתי להגיד שזין זאת אות. לא זה.
אם כבר בחרת כזה ניק.
וזה.
&nbsp

למעלה