שלום לכולם

מיכל ט

New member
שלום לכולם

קודם כל מגיע לי מזל טוב. יש לי מחשב חדש!! רציתי להתיעץ בקשר לקריאה. סיפרתי כבר שהתחלתי ללמוד וכמובן שבלימודים צריך לקרוא. כשאני קוראת וצריכה לעבור מסוף שורה לתחילת השורה הבאה אני מאבדת את המקום וזה מפריע לרצף. חוץ מזה אני קוראת בדרך כלל בערב כשאני בלי ריטלין ואז רמת ההבנה שלי כמובן יורדת. יש לכם רעיונות לשיפור? שבת שלום מיכל

r66

New member
כן, בטח. ניסית לקרוא עם סרגל?

קודם כל - מזל טוב
בעבודה שלי הסרגל הוא הכלי היקר ביותר לי. יש בציוד המשרדי טיוטן: מין לוח פלסטיק שצמוד אליו סרגל. שמים מתחתיו את הדף או הספר ויורדים כל פעם שורה לאחר שמדפיסים אותה. כדאי לך לנסות את זה לקריאה. רמת ההבנה שלך יורדת כנראה בגלל שאת עייפה. לא נראה לי שריטלין משפר הבנה. אולי אני טועה??.

נסי לקרוא עם סרגל או סימניה

שאת מניחה מתחת לשורה שאת קוראת. כך את שומרת על המקום שבו את אוחזת, ובסוף השורה את פשוט מורידה את הסרגל שורה אחת, ולא נאבדת. תתחדשי על המחשב החדש, ובהצלחה בלימודייך! שבת שלום

דליה.ד

New member
פטנט נוסף:

שורות חשובות מדגישים במדגיש זוהר. וניתן גם לכתוב את המשפט במלים שלך בשולי הכתוב. כך את גם מעבדת את החומר תוך כדי קריאה, וכשתצטרכי לסכם, יהיה לך כבר חומר בסיסי לעבודה.

מזל טוב

מעבר לרעיונות המצוינים שהועלו כאן. יש גם שעות ביום שאת יותר מרוכזת נכון עם הכדור וכו´. לפעמים כשאתה סטודנט יש לך אפשרות ללמוד לבד גם בשעות אחרות דהיינו לא בשעות הערב אלה בשעה אחרת. דהיינו למשל השכם עם שחר,בהפסקות ארוכות בין שיעורים בחדר שקט שלא לומדים בו כו´. ואז זו רק שאלה של ארגון זמן.

מיכל ט

New member
ארגון זמן...

את צודקת משהו בארגון הזמן שלי צריך להשתנות. אני מגיעה לקריאה רק ממש מאוחר משהו כמו 22:00 בלילה ואז זה כבר הופך להיות בלתי אפשרי. הבעיה היא שאני לומדת ועובדת ועושה עוד הרבה דברים כמו לנגן, להתאמן באיגרוף תאילנדי ואני גם רוצה לשמור על החיים החברתיים. בקיצור קצב החיים שלי גם ככה מטורף ואני יודעת שאני חייבת לוותר על משהו (אני רק לא יודעת על מה). חוץ מזה שאני גם נוטה לדחות את ענין הלימודים די לרגע האחרון (אבל זה לא רק אני נכון?) הרעיון של ללמוד בבוקר נשמע לי לא רע. אני אנסה את זה תודה מיכל

thevil

New member
הנוירולוגית של הילד אומרת

שכל עוד הילדה הפרטית שלה לומדת היא מקבלת ריטלין, ואם את לומדת בלילה וחשוב שתהיי מרוכזת כדי שמשהו יכנס ויקלט אז שווה לנסות לקחת ריטלין ולראות אם זה משפר את הקליטה. וחוץ מזה - סרגל או גומיה שכורכים סביב הספר זה רעיון טוב לשורות "בורחות" המון הצלחה בלימודים ורק טוב

בדיקת מיקוד ראיה

התופעה שציינת אופיינית גם לבעיה במיקוד. שווה לגשת לאופטומטריסט ולבדוק את זה. היום קל מאוד לטפל בבעיות מיקוד כיון שיש תוכנה פשוטה שמתקינים במחשב בבית והיא מאמנת את העיניים עד להסדרת העניין.

יש לך עוד פרטים על התוכנה והיכן נית

ניתן להשיג אותה?....... שלום לכולם לא הייתי כאן כבר מלא זמן אך מרגישה בבית פה תודה לכולם על שהם פה .

לגבי התוכנה

אני אבדוק בבית את השם של היצרן והיבואן ואמסור אותתה פה על גבי הפורום.

gabibaham

New member
תוכנה למיקוד הראיה

גם אני מעוניין בפרטים אודות התוכנה אשמח לחפש בפורום

מיכל ט

New member
הי אפרת מה שלומך?

אני לא חושבת שמדובר בבעית מיקוד כי יש לי משקפיים עם צילינדר וזה אמור לפתור בעיה של מיקוד. חוץ מזה שהמצב הרבה יותר טוב כשאני עם ריטלין. לא כל כך הבנתי מה זה הענין עם הסרגל.. סתם לשים סרגל מתחת לשורה? אני אנסה. למי שמכיר סטטיסטיקה יש פטנטים לעבודה עם טבלה של פונקצית Z. המיספרים מתבלבלים לי. (צריך לקרוא אותם לסדר) להתראות מיכל

היי מיכל - אין קשר לצילינדר

צילינדר הוא בעיית עיוות בראיה, ולא בעיית מיקוד. העניין עם הסרגל בא לסדר לך את רצף השורה ודי עוזר במקרים של דיסלקציה למשל, ובעיות מיקוד (כמובן..
). לגבי נושא הסטטיסטיקה, נסי לברר בקמפוס אם במרכז התמיכה יש חונך או מדריך או מישהו שיכול לעזור לך בנושא, אפילו באופן חד פעמי העיקר שיהיה לך קל יותר.

למעלה