שלום לכולם

GreenMamba

New member
אני קוראת אותך באופן קבוע

ואצל הרבה מאיתנו זה התחיל בדיוק ככה- מין התקוממות פנימית לחוסר הצדק הזה.
&nbsp
אגב, אולי יעניין אותך לדעת שעצם הביטוי "לשרוף חזיות" הוא ביטוי שנולד מתוך הראיה השוביניסטית, ומקורו בהפגנה פמיניסטית מול תחרות מיס עולם ב-68, שם התבקשו נשים לזרוק לתוך פח סממנים של דיכוי פטריארכלי- בין היתר נזרקו לשם נעלי עקב, חזיות, ליפסטיקים, ירחוני פלייבוי וכו' (וכנראה לא נשרפו)
אך הכתב שהיה שם דיווח על האירוע בתור האירוע של שורפות החזיות (בראייתו, זה היה הפרט ה"פיקנטי" ביותר) - וכך התקבע הביטוי, שכנראה לא היה מעוגן בשום מציאות (וממילא אם נשרפו שם דברים- אלו לא היו רק חזיות)
&nbsp
ברוכה הבאה!

תודה על תגובתך גרין ממבה

אני באמת חשבתי שהיתה כנראה איזו הפגנה בה הנשים שרפו את החזיות שלהן. אבל אני בטוחה שאלה שלבשו חזיות מספר 4 לא שרפו כלום - מי רוצה להלך עם ציצים על המדרכה?
&nbsp

Berethor

New member
כאשר אישה מתרגלת להיות תלויה בחזיה, אז כבר קשה לה להיגמל מזה

שרפת החזיות בין אם הייתה ובין אם לא הייתה, היו האביזר הראשון שצריך היה לשרוף, אחרי נעלי עקב.

"מאז העת העתיקה, נשים משתמשות בפריטי לבוש שונים על מנת להרים ולייצב את החזה. ב-2008, צוות ארכיאולוגים אוסטרים מצא פרטי הלבשה תחתונה בני 600 שנה, כגון לבנים ואביזרים הדומים לחזייה המודרנית, שתוארכו בבדיקת פחמן-14 לסוף המאה ה-14 ותחילת המאה ה-15."

"אולם מחקר שנערך ב-15 השנה האחרונות על ידי פרופסור ז'אן-דני רויון, מומחה לרפואת ספורט בבית החולים של אוניברסיטת בזנסון בצרפת, מעמיד בספק את יעילות החזייה. במחקר נבדקו כ-320 מתנדבות, שממדי שדיהן נבחנו ונרשמו כדי ללמוד על התפתחות החזה ללא חזייה."

"המחקר מתבסס בעיקר על קבוצה של 50 נשים בין הגילים 18 ו-35. "אצל נשים שלא לבשו חזייה בתקופת המחקר, נצפו 7 מילימטרים בממוצע של 'הרמה' בשנה ביחס לכתפיים, ושדיהן היו מוצקים יותר ובעלי פחות סימני מתיחה", ציין פרופסור רויון והוסיף כי אותן נשים דיווחו על "שיפור ניכר בנשימה ובנוחות, ורובן המשיכו לא ללבוש חזייה"."

"לפי השערת המחקר, "אם אשה לובשת חזייה מהגיל שבו צומחים שדיה, אביזר התמיכה מונע צמיחה של רקמת שד שמובילה לפירוק השרירים שתומכים בחזה". לדידו של מוביל המחקר, החזיות גורמות לתלות של האשה באביזר "שלא באמת נחוץ לה"."

[URL]http://www.haaretz.co.il/news/science/.premium-1.1997882[/URL]

GreenMamba

New member
יש פה כמובן עניין אנטי פמיניסטי מובהק

אקט של שריפה הוא כמובן מיליטנטי הרבה יותר מאקט של זריקה לפח. היה אינטרס להציג את זה דוקא ככה.
חזיות הן פריט הרבה יותר מעורר מחלוקת מליפסטיק, נגיד- גם כאן היה אינטרס להציג את הפמיניסטיות כהרבה יותר מיליטנטיות ומאיימות מאשר היו באמת
ואחרון- הימים ימי המחאה נגד מלחמת ויאטנם. צורת מחאה נפוצה ומעוררת מחלוקת וזעם היתה שריפה של צווי גיוס. שוב- נעשתה כאן הקבלה מכוונת בין ההיפים האנטי מימסדיים ומערערי המוסר לבין הפמיניסטיות.
&nbsp
ובקשר לחזיות מס' 4 - עזבי את המדרכה, את יודעת כמה עולה כזו אחת?

catchet

New member
כתבת יפה מאד

שמחה שהצטרפת אלינו

גם אצלנו בבית היו תרוצים דומים, איכשהו אף פעם לא הגיע תורו של אחי לשטוף כלים, הוא עשה דברים אחרים כמו להוציא את הכלב, אבל בחיים לא "מטלות של נשים". האמת שגם אמא שלי לא הייתה מסוג הנשים שעושות דברים של נשים. סבתא שלי (אמא שלה) הייתה אחראית בעיקר על ביצוע מטלות שוטפות בבית, ואני ואחותי עזרנו לה.

למעלה