שלום לכולם

יניבר31

New member
שלום לכולם

היי, שמי יניב ואני חדש כאן בפורום.
לאחרונה החלטתי שאני מעוניין לעסוק באימון אישי לאחר שלמדתי את התחום והחלטתי להתמקד בתחום הדייטינג.
רציתי לשמוע את דעתכם וניסיונכם בנוגע לסוגיות שמעסיקות אותי בזמן האחרון:
1. בשלב זה אני מעוניין להתנסות באימון. ניסיתי לשווק את עצמי דרך אנשים שאני מכיר וגם כאן בלוח מתאמנים וסטאז'רים ובפורומים נוספים אך עד כה לא פנו אלי. האם יש לכם הצעות נוספות לשיווק? ברצוני לציין כי בשלב זה פחות נראה לי לנכון להקים אתר אינטרנט עד אשר אצבור ניסיון באימון.
2. רציתי לדעת איפה לדעתכם מומלץ לאמן. האפשרויות שחשבתי עליהם הם בית-קפה, בבית, או חדר אימון מושכר לפי שעה. העדיפות שלי הוא חדר אימון מושכר כיוון שחשוב לי מקום ללא הסחות דעת אך עד כה לא מצאתי חדר מושכר באיזור מגוריי ובשלב זה פחות מתאים לי לאמן אצלי בדירה . לגבי בית-קפה אני לא בטוח שאפשר יהיה להגיע לרמת פתיחות עקב התנאים הפחות נוחים לטעמי (רעש\אנשים מסביב). האם אתם מכירים מקומות נוספים שאפשר לאמן בהם שלא חשבתי עליהם?

אשמח לשמוע ממכם רעיונות בנוגע לסוגיות שציינתי,
תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תחילת הדרך.

שלום יניב,
ברוך הבא לפורום, אני מקווה שתמצא בו מקום לשאול ולהענות.
אתה מציין שפרסמת בפורום אך לא פנו אליך. לפי משובים שאני מקבלת מסטאז'רים שמפרסמים, בדרך כלל יש הענות למודעות בשרשור הסאטז'רים. האם יתכן שהנוסח שפרסמת לא היה מזמין דיו? אתה כותב כאן שאתה "מעוניין להתנסות" באימון. אני לא יודעת איך ניסחת את המודעה, אבל הנוסח הזה מרמז לי שאתה מאוד חסר ניסיון, וספק אם הייתי פונה לאימון בתחושה שהמאמן כה חסר ניסיון.
האם עברת אימון תחת הדרכה במסגרת לימודיך, וצברת שעות לתעודת מאמן? או שאילו האימונים הראשונים שאתה רוצה להעביר? אם לא עברת אימון עם הדרכה צמודה, אני מאוד ממליצה להתחיל בדרך זו.
מבחינת מיקום, העדיפות בעיני היא תמיד היא למקום בו יש פרטיות - ובבית קפה קשה להבטיח שתהיה מספיק פרטיות, לעיתים יש רעש, ופניות מצד המלצר בדיוק ברגע הלא מתאים.
לשכור חדר אפשר בהרבה מקומות (למשל בלשכת המאמנים בהרצליה, בתל אביב יש מספר מקומות ששמעתי עליהם). עוד אפשרות שתוכל לבדוק היא לובי של מלון - הרבה פעמים אילו מקומות קצת יותר שקטים ופרטיים מבתי קפה. כמובן שלפני שתקבע במקום כזה, עליך לבקר בו בשעה דומה כדי לראות אם הוא אכן מתאים לצרכיך.

מה דעתך?

יניבר31

New member
תודה על התגובה

היי ענבל,

קודם כל אני מודה לך על התשובה המפורטת.
לגבי ההתנסות, במסגרת הלימודים אימנתי וגם התאמנתי כולל הדרכה צמודה של סופרוויזר שהנחה אותי בתהליך. הכוונה שלי בהתנסות היא לבחון את מידת ההצלחה של תוכנית האימון שפיתחתי, שאמנם מסתמכת על יסודות האימון שלמדתי במסגרת הקורס אך שונה במהותה מבחינת שיטת העבודה. יתכן שהמודעה שפרסמתי לא הייתה מספיק מזמינה. לקחתי לתשומת ליבי.
לגבי מיקום, לובי של מלון זו אפשרות מעניינת שלא חשבתי עליה . אני אבדוק גם את אפשרות זו.

תודה

ענבל כהן חמו

מנהל
איך להזמין לאימון

הי יניב,
הסתכלתי על המודעה שלך - אני חושבת שיש בה עירוב בין רמות שונות של ידע שאתה משקף - ובזה הנוסח מבלבל קצת. מצד אחד "התנסות" ולא ניסיון - מרמז על התחלה. מצד שני - פיתחת "שיטת אימון" דבר שנשמע טיפה יומרני, במיוחד שעוד לא ניסית אותה.
יתכן ועדיף להזמין לקוחות פוטנציאליים לפיילוט בשיטת אימון חדשה - אולי אפילו במחיר מוזל עוד יותר. כך ברור ללקוח מה הוא מקבל - התנסות בה אתה לומד. המחיר הנמוך מוצדק כי זה פיילוט, וברגע שיהיה לך יותר ניסיון בשיטה זה כבר לא יהיה פיילוט ותוכל להעלות את המחיר.
מה דעתך?

יניבר31

New member
בעניין העלות לפגישת אימון

היי ענבל,
כשהתייעצתי עם אנשים בנוגע לעלות פגישת אימון של שעה וחצי רובם הציעו לי לאמן
בתור התחלה ללא תשלום או לגבות סכום סמלי של עד 50 ש"ח לפגישה.
אחרים הציעו לי לגבות דווקא יותר למפגש (100-150 ש"ח) בכדי ליצור יותר מחויבות ויותר תחושה של ערך.
בסופו של דבר החלטתי על עלות של 100 ש"ח לפגישת אימון (כפי שפרסמתי במודעה ובמקומות נוספים) אך יתכן שזו אחת הסיבות
שעד כה לא פנו אלי בעוד שהמטרה שלי, כפי שציינת, היא לבצע פיילוט בכדי לבחון את המתודולוגיה ושיטת העבודה.
לקחתי לתשומת ליבי ויתכן שכאשר אציע בשלב זה מחיר מוזל יותר, תהיה יותר היענות מצד לקוחות פוטנציאליים.

תודה, וחג שמח.

ענבל כהן חמו

מנהל
עלות פגישת אימון

איך קובעים מחיר של מוצר לא מוחשי? אין לזה קריטריונים ברורים.
בתחילת הדרך באימון המצב עוד הרבה פחות ברור - עבור המאמן הערך של כל מתאמן גדול, בזכות האפשרות לצבור ניסיון ולהתמקצע. לעומת זאת, הערך של האימון עבור הלקוח גבוה פחות - הוא מקבל אימון פחות מקצועי בשלב זה. לכמה כל זה מסתכם?
הדרך שאני ממליצה להתבונן על זה:
בדוק מה הסכום מתחתיו תרגיש שהמפגש עם הלקוח אינו מכבד את הזמן שלך. האם הקו הזה עובר כרגע בחינם? כל פגישה עם לקוח שווה וראויה עבורך? או אולי ב-20 ש"ח (אתה מרגיש צורך להרגיש שהלקוח נותן סכום סמלי), או אולי ב-100 ש"ח, שהוא כבר סוג של תשלום נמוך? האם לתת אימון ב-20 ש"ח למשל ירגיש עבורך טוב וראוי (בשלב זה בהתפתחותך המקצועית כמובן), או הוזלה של זמנך ומאמציך?
באותך מידה, בדוק מה הסכום הכי גבוה שאתה מרגיש שראוי לקחת כרגע על האימון שאתה נותן. האם היית גובה 500 ש"ח ומרגיש שיש לך תמורה באימון בשווי זה? או 200? או 50?
המדידה הזו היא סובייקטיבית ורק אתה יכול לעשות אותה. היא נכונה לרגע זה בחייך. אחרי תהליך אימון אחד זה יכול להשתנות, או אחרי חמישה או אחרי עשרה. זה משתנה כי אתה מביא יותר ערך, הלקוחות מקבלים יותר תמורה ויש לך כבר קצת ניסיון, כך שמתאמן חדש לא מכפיל את סך הניסיון שלך.ואז זה מרגיש לא נכון לתת את התמורה הזו עבור ערך כל כך נמוך.
כאשר אתה בהלימה פנימית, זה יבוא לידי ביטוי בנוסח המודעה שתפרסם ובאופן בו תציג את עצמך ללקוח פוטנציאלי ורוב הסיכויים שזה יעבוד יותר טוב.

יניבר31

New member
תודה על ההכוונה

ommerl

New member
בהצלחה!

אני מקים עכשיו עסק בדיוק בתחום הזה אז נהיה אחלה קולגות

&nbsp
שיווק זה תחום בפני עצמו. זה לא אינטואיטיבי לרוב האנשים ואם זה לא עובד לך- כנראה אתה חלק מאותם אנשים.
ממליץ לך ללמוד שיווק ממומחים.
&nbsp
מבחינת מיקום- המיקום הוא הארכה של עצמך. אם תטפל בקליניקה יפה ומטופחת זה משדר רצינות ומקצועיות. אם תטפל בבית קפה זה משדר חוסר רצינות וחוסר מקצועיות. זה לא משנה כמה מקצועי אתה- מה שאתה משדר משפיע מאוד מאוד מאוד מאוד. הלקוח חייב לבטוח בך כדי לאפשר לך לעזור לו.

יניבר31

New member
אהלן

שיהיה בהצלחה גם לך בהקמת העסק!

בימים האחרונים התחלתי ללמוד שיווק באופן עצמאי ובעיקר התחלתי להכיר את תחום השיווק באינטרנט.
בהמשך, יתכן מאוד שאעזר במומחה לשיווק. אני מסכים איתך שבית קפה משדר חוסר רצינות וחוסר מקצועיות.
מבחינתי, בית קפה זה אמנם מקום זמין ונוח אך אינו מאפשר תנאים אופטימאלים לפתיחות ולכן זו האופציה האחרונה מבחינתי.

ommerl

New member
אני מבין. גם אני הייתי ככה

ניסיתי להצליח לשווק בכוחות עצמי. בהצלחה!

למעלה