שלום לכולם

שלום לכולם

הנה קצת פירוט על עצמנו ועל המחקר...
אנחנו סטודנטיות שנמצאות כרגע בשנה השלישית לתואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללת עמק יזרעאל. אנו עורכות סמינריון איכותני בהנחייתו של פרופ' ויקטור פרידמן. הסמינריון חוקר את האקדמיה כמרחב מפגש טבעי בין קבוצות שונות מבחינה תרבותית, אתנית, דתית. במסגרת הסמינריון, אנו, הסטודנטים, מנסים ביחד לאפיין ולהבין את היחסים בין סטודנטים מקבוצות שונות, שאלת הזהות, איך ניתן להתמודד עם מתחים וקונפליקטים ועוד.
הנושא שאנחנו בחרנו לבחון במסגרת הסמינריון הוא החוויה של זוגות מעורבים (ערבי ויהודי) במדינת ישראל. אנו רוצות לשמוע את סיפורם של הזוגות, שהם יספרו לנו את סיפורם האישי.
אנו מעוניינות לראיין זוגות מעורבים (ערבי ויהודי). כמו כן יש לציין שהפרטים נשארים חסויים וקיימת סודיות מוחלטת.
מקוות שעכשיו הצלחנו קצת להעמיק על הנושא.
נשמח לשיתוף פעולה מצדכם!
תודה!
 

randyloo

New member
עכשיו זה ברור


כפי שהבנתם, רוב הזוגות כאן בפורום הם של ישראלים וזרים. יתכן שגם כאלה יעניינו אתכם. באופן אישי הייתי מנסה להרחיב את המחקר ולהבין האם אנשים שהחברה מקטלגת אותם ומתייגת אותם בצורה שונה הם באמת שונים.
בעצם הצגת הבעיה כפי שניסחתן אתן עושות את הקיטלוג הזה שלטעמי בעייתי. מה היה קורה למשל לו רישום הדת ו/או הלאום לא היה מתבצע (כפי שקורה במדינות רבות). מדוע במאה ה-21 זוג של נוצרי (או מוסלמי) ויהודי בישראל הוא חריג למרות ששניהם אזרחי המדינה ומדוע זוג כזה אינו חריג בארה"ב? ללא ספק נושא מעניין אם אכן פותחים את הדיון למגוון השאלות שעולות ממנו. בהצלחה!
 

gata10

New member
גם אני !

לפני 5 שנים הכרתי בחור... והחיים שלי השתנו ... כן כן מאז הם לא מפסיקים להשתנות .

לפני 5 שנים התחלתי ללמוד מה זאת אהבה אמיתית בין שני אנשים .אהבה שהמון אנשים רואים רק בסרטים,כזאת שממלאת אותך והופכת את העולם לחי וטוב יותר !

אהבה שמבינים אחד את השני גם בלי לדבר,מקבלים אחד את השני למרות השוני ולומדים אחד מהשני כל רגע , כל יום .אהבה כזאת שלא מוותרים עליה בשום מצב .
אהבה , שהיא נדירה !.

כל כך הרבה דברים לימדה אותי האהבה של הגבר שלי . כל כך הרבה דברים צריך רק להודות עליהם .

למדתי כמה מעט נדרש כדי להרגיש חיה , שלווה , מוגשמת , שלמה ומאושרת

אנשים מדברים על דת יהדות וגזע כאילו זה העניין. זה לא העניין . העניין הוא אהבה ! ❤️העניין הוא שזכותו של כל אדם לבחור את האדם שאיתו הוא יחיה את שארית חייו .. שאיתו הוא יתחתן .. יקים משפחה ... את אותו אדם שאיתו הוא ילך לישון בלילות ויקום בבוקר! אני לא מבינה ולא הבנתי את ההתייחסות של אנשים לשפוט ( ומה הקשר בין זה ) לבין זה שעכשיו אני מאוהבת וטוב לי ��

בזמן שאנחנו נלחמים להיות יחד .. יש לנו זמן גם לחשוב על החיים שלנו ומה אנחנו רוצים . אנחנו חולמים .. ויודעים שנגשים!!

לפני 5 שנים בורכתי בכל הטוב שבעולם .
אדם שרואה בי הכל ומעבר אדם שמחבק אותי מקבל אותי דוחף אותי להגשים את החלומות שלי - מטורפים וגדולים ככל שיהיו

לפני 5 שנים מצאתי את האדם לו אני שייכת . האדם ששייך גם לי .
אדם שמוציא ממני את הטוב שבי , אדם שמעריך את כל מה שיש לי לתת לו , אוהב את האהבה שלי אוהב את הדרך שלי אוהב את מה שיש בתוכי .

לפני 5 שנים החיים שלי השתנו !
 

gata10

New member
וכן אנחנו זוג מעורב

הוא מוסלמי ואני יהודיה .. זוג שהחברה הישראלית לא מקבלת בקיץ אנחנו חושבים להתחתן .. השלמנו עם העובדה שרבים מאוד לא מקבלים את הזוגיות הזו ( כולל המשפחות ) וכן זה לא קל אבל למזלנו הרב יש לנו אחד את השני והאהבה והחברות הטובה בסופו של דבר ינצחו את הכל
 

gata10

New member
וכן אנחנו זוג מעורב

הוא מוסלמי ואני יהודיה .. זוג שהחברה הישראלית לא מקבלת בקיץ אנחנו חושבים להתחתן .. השלמנו עם העובדה שרבים מאוד לא מקבלים את הזוגיות הזו ( כולל המשפחות ) וכן זה לא קל אבל למזלנו הרב יש לנו אחד את השני והאהבה והחברות הטובה בסופו של דבר ינצחו את הכל
 

gata10

New member
וכן אנחנו זוג מעורב

הוא מוסלמי ואני יהודיה .. זוג שהחברה הישראלית לא מקבלת בקיץ אנחנו חושבים להתחתן .. השלמנו עם העובדה שרבים מאוד לא מקבלים את הזוגיות הזו ( כולל המשפחות ) וכן זה לא קל אבל למזלנו הרב יש לנו אחד את השני והאהבה והחברות הטובה בסופו של דבר ינצחו את הכל
 
סמינריון

שלום לך!
קודם כל תודה על השיתוף!
דבר שני, רצינו לדעת האם תסכימי/ו להשתתף במחקר שלנו?
אנו סטודנטיות שנה שלישית לתואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללת עמק יזרעאל. אנחנו עורכות סמינריון בהנחייתו של פרופ' ויקטור פרידמן העוסק במרחבי מפגש טבעיים בין אנשים מקבוצות שונות מבחינה תרבותית, אתנית, דתית וכו׳. במסגרת הסמינריון, אנו, הסטודנטים, עוסקים בסוגיות כגון זהות, קונפליקטים ועוד.
הנושא שאנו בחרנו לחקור במסגרת הסמינריון, הוא החוויה של זוגות מעורבים (ערבי- יהודי) במדינת ישראל. היינו שמחות לשמוע את סיפורכם האישי על מנת להבין את חוויתכם ואת הסוגיות שאתם מתמודדים. חשוב לנו לציין שהמחקר ישמור על כל כללי האתיקה, כולל אנונימיות.
נשמח מאוד אם תסכימו להשתתף!
 
למעלה