שלום לכולם

annabell Lee

New member
שלום לכולם

יש לנו חמוס מתוק בשם מופסה. נמצא אצלנו כבר שנתיים. אמנם הוא חושב שהוא תינוק..אבל עדיין חמוס
.

הבעיה היא שאני לא מצליחים להרגיל אותו לליטר בוקס שלו. תהיתי אולי הליטר בוקס לא נוח לא? אנו מתיזים ספריי להפגת ריח במקומות שהוא עושה את צרכיו, אבל לא עוזר כלום.

בהתחלה כמובן שנתנו לו חטיף אחרי כל פעם שהוא עשה את הצרכיו בקופסה, אבל זה לא עוזר.

יש רעיונות? זה הפך להיות למטרד, ומיכוון שיש לנו איתו לפחות עוד 10 שנים, חייבים לפתור את הבעיה המאוד מעיקה.

Snuki

New member
נסו לשים בדים

שימו בדים וסדינים באיזורים שהם מחרבנים בהם שאתם לא רוצים.
הם יראו בזה מקום של שינה והתכרבלות ויפסיקו (לרוב)
אם עדיין יש פספוסים, כל פעם שהם מחרבנים במקום לא טוב תרימו את הצואה ותשימו בארגז חול.
עוד דבר חשוב, לא לרסס ולנקות עם חומרים כמו אקונומיקה, הריח של זה מזכיר להם שתן ורק מעודד אותם להשתין שם.
אני גם עוד לא מצאתי תכשיר טוב לניקוי, אם יש למישהו פה רעיון מוצלח זה יהיה מעולה.
וכן, צריך לקחת בחשבון שאולי לא יהיה מאה אחוז הצלחות, לחמוסים יש שלפוחית וקולון (מעי גס) מאוד קטנים, קשה להם להתאפק. לפעמים הם פשוט מחרבנים איפה שהם נמצאים כי זה מהיר ונח להם.

hatale

New member
לגבי חומרי ניקוי

לאחר שלנו בהתחלה היו כמה תקלות אז בהתחלה ניקיתי את המקום עם חומר ניקוי רגיל ואחרי שהמקום היה מתייבש הייתי מעביר עליו מטלית עם חומץ (מה שהיה כתוב באחד האתרים שזה מה שאמור להוריד את הריח שהם יכולים לזהות כשתן (לא עבד יותר מדי) אחרך ניסיתי במקום חומץ להעביר על מקום אלקוהול - כן עבד

Snuki

New member
זה לא מדויק!

יש גם חמוסים שמגיעים ל8-9.
אני פגשתי לפני כשנה חמוסה שהייתה כבר בת 9!

WTR

New member
זה נדיר

משיחות שלי עם מס' וטרינרים מנוסים וחלקם מומחים בחיות אקזוטיות, הממוצע הוא בד"כ 5, ויש כאלה שמגיעים גם ל-7. מעל זה כבר בגדר נדיר.
כמובן שממוצע נע מטווח של מינימום למקסימום ויש חמוסים שנפטרים בגיל 3 ופחות ויש חמוסים שחיים יותר מ-7.

annabell Lee

New member
תודה על הלינק. הוא כבר בן שנתיים וחצי

מקווה שהוא יעבור את הממוצע.

למעלה