שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדשה מאוד בעסק הטבעונות.
אשמח אם תמליצו לי איפה אפשר לקרוא על מה מותר ומה אסור לאכול בטבעונות.
יודעת שלא בשר, דגים, ביצים וחלב
אני בנתיים אוכלת ירקות ופירות.

תודה רבה לכם

beltal8

New member
>

"אסור" כל דבר שבא מהחי - לרוב כולל דבש, גם צבעי מאכל מהחי שזה קצת יותר מסובך למציאה בהתחלה..
מותר ורצוי גם קטניות ודגנים

merav999

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב על ההחלטה

בטבעונות לא אוכלים כל דבר שבא מהחי - בשר (כולל עוף ודגים), ביצים, חלב ודבש.

ממליצה לך לא להסתכל על זה במונחים של אסור ומותר אלא פשוט כבחירה לא לקחת חלק בתעשייה שהופכת בעלי חיים למוצרים :)

יש המון מה לאכול חוץ מפירות וירקות, בלינק השני שלי יש אוסף של בלוגי אוכל טבעוני.

שמעת על אתגר 22 ? קבוצת תמיכה של אנונימוס למי שמעוניין להתנסות בטבעונות בליווי של טבעונים/יות ותיקים/ות וכן תזונאיות. הכל מתנהל באווירה מאוד נעימה ותומכת, אפשר לשאול שאלות, לשתף, לעלות מתכונים ולבקש מתכונים, מאוד מומלץ

שלום וברוכה הבאה

מוזמנת להישאר- יש פה בית חם ותומך עם עצות במתכונים, שאלות בריאות, עזרה במציאת מוצרים ומסעדות, וגם סתם אנשי שיחה טובים
[סליחה שזה נשמע כמו פרסומת].

בקשר למותר ואסור, רק חשוב לי להגיד שזה לא מותר ואסור, כי אין חוק חיצוני ואין עונש, יש בחירה לאכול מזה ומזה ולא לאכול מזה ומזה. זו לא סתם סמנטיקה- זה חשוב כשאת נמנעת מלאכול מוצר מסויים שלא תרגישי "בעונש", ש"אסור לך", אלא תביני שזו בחירה שלך ותהני ממנה [וזה קל שהרי יש שלל אוכל ממש טעים, בריא, קל, משביע, מזין וצבעוני].

טבעונים מטעמי החלטה מוסרית של אי פגיעה בבעלי חיים נמנעים מאכילת כל מה שבא מהחי, כגון בשר [גם דגים הם בשר], חלב של חיות אחרות [ומוצריו כמובן], ביצים ודבש. טבעונים כאלה גם ימנעו מתכשירים שנוסו על בעלי חיים או מכילים רכיבים מהחי, וקל להצליח למצוא דברים כאלה- פשוט את שואלת: באיזה שמפו אתם משתמשים? אנשים עונים לך כמה חברות [נגיד דוקטור פישר] ואז אפשר לקנות את אותו השמפו כל פעם.
יש מוצרים שיש בהם רכיבים מהחי, אבל הם יותר נסתרים- כמו לדוגמא סוכריות עם צבעי מאכל מהחי, רוטב דגים במסעדות יפניות, ביצים בעוגות קנויות... ואיך נמנעים מאלו? בהתחלה שואלים פה בפורום, וגם קוראים רכיבים [למשל על עוגות קנויות כתוב אם יש שם ביצים או לא], ולאט לאט כבר יודעים בקלות מה ידידותי ומה לא.

בנוסף יש את אתגר 22+ בו טבעונים ותיקים ובעלי מקצוע עוזרים לאנשים שרוצים לנסות טבעונות בכל הקשיים יד ביד, זה ממש מענה צמוד לכל השאלות והקשיים [וכמובן ההצלחות הרבות מספור, ההנאות, האוכל הטעים שיש...
].

לטבעונים מטעמי בריאות יש לעיתים כללים מחמירים אף יותר- כמו לא לאכול מוצרים שנחשבים מעובדים מדי, דברים כאלה. אני אינני טבעונית מטעמי בריאות [אם כי הטבעונות שיפרה את בריאותי מאוד], אלא מטעמי החלטה מוסרית.

מה כן?
כמו שאת עושה- ירקות ופירות, גם דגנים כגון חיטה [ומוצריה], שעורה [וגריסים], שיבולת שועל [קוואקר], תירס [וקורנפלקס, ופופקורן בלי חמאה, ופריכיות תירס ופסטה מקמח תירס...], אורז על עשרות סוגיו [ואטריות אורז, ופריכיות אורז, ודפי אורז...], דוחן, קינואה [גם קינואה אדומה] וכו'. וגם קטניות כגון: שעועית [אדומה/לבנה/שחורה/מש/ירוקה/צהובה וגם אטריות שעועית], עדשים [אדומות/חומות/ירוקות/שחורות], חומוס [כולל הממרח ובמסעדות ופלאפל], פול, אפונה, במיה, וסויה [על שלל מוצריה המדהימים].
בנוסף זרעים: זרעי חמניה, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, גרעיני דלעת, בוטנים ועוד ועוד, ואגוזים/שקדים: מקדמיה, לוז, מלך, פקאן, ברזיל ועוד היד נטויה. כמובן גם חלבים צמחיים שעשויים מאגוזים/שקדים/סויה/אורז/שיבולת שועל ואפילו בננות!

ויש גם אוכל מעובד טבעוני, חטיפים טבעוניים, שוקולד טבעוני, מתוקים ועוגות טבעוניים, גלידות טבעוניות, פיצות טבעוניות, ואפילו המבורגר ושניצל טבעוניים. הכל מהצומח ללא פגיעה בחיות.

למעלה