שלום לכולם

רוני בל

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום הורים לפגים: אמא לתאומים (בנים) בני שנה וחודשיים (אוטוטו), נולדו בשבוע 34, 1900 גרם כל אחד. גיל מתוקן - שנה. רציתי לשאול אתכם האם הרגשתם איחור התפתחותי אצל ילדיכם, שהוא מעבר לגיל המתוקן: למשל, הילדים שלי עדיין לא יודעים לענות על השאלות "איפה אמא" "איפה אבא" (אינם מפנים מבט לכווננו כאשר שואלים אותם), אין להם עדיין מילים ראשונות (יש מלמולים, כמובן), הם עוד לא מראים לנו צעצוע שהם מתלהבים ממנו (מביאים לנו שנראה גם אנחנו) וכו´. אני די מודאגת. נראה לי שבגיל מתוקן של שנה הם כבר צריכים לעשות דברים כאלה. האם משהי נתקלה בדבר דומה אצל ילדיה? אשמח לשמוע את דעתכן.

binon

New member
התפתחות

שלום רוני, יש לי תאומים (בת ובן) שנולדו בשבוע 27 במשקלים 920 ו-990 גר´ והיום הם בני שנתיים ו-10 חודשים. מבחינת התפתחות פיזית הם השלימו את החסר. מבחינת דיבור, יעל מדברת שוטף כבר מגיל שנה וחצי ברך, ואבישי בקושי הוציא מילה מהפה וגם לא הגיב כ"כ לפניות אליו. בסדרה של בדיקות הכל נמצא תקין. בערך בגיל שנתיים וחצי הוא נפתח וכאילו הוא ספג הכל והתחיל להוציא החוצה. היום הוא מדבר כמעט שוטף. אם עשיתם בדיקות והכל תקין אין מה לדאוג. בזמן המתאים הוא ייפתח. בהצלחה.

שנה זה מאוד מוקדם

שמתי לב שיערה מתפתחת בקפיצות, יום אחד היא לא עושה משהו ויום אחרי פתאום עושה 5 דברים חדשים, ואת כולם עושה טוב! שנה זה מאוד מוקדם ל"איפה אמא/אבא". אבל הם מאוד אוהבים בגיל הזה לשחק ב"קוקו" (להתחבא ולצאת מהמחבוא), מאוד עוזר לקיבעון אובייקט וכו´ וכו´. תסתכלי על ילדים שנולדו בזמן וגדולים ובריאים - גם הם מתפתחים בקצב מאוד שונה, זה עניין מאוד אישי. אם האינסטינקטים האמהיים שלך אומרים לך שמשהו לא בסדר, אפשר בהחלט לראות רופא התפתחותי. העיקר שהם ממלמלים ויוצרים קשר עין (גם לא לפי בקשה מפורשת).

לא להלחץ!

תני לילדים מרווח נשימה של חודשיים, גם אם זה מעבר לגיל המתוקן. אני מאמינה שתוך חודש חודשיים הם יסגרו את הפער. ילדים לא תמיד עושים את מה שצריך "לפי הספר", ותמיד יש טווח התפתחותי. בסופו של דבר הכל יגיע. יהיה טוב.

amadad

New member
מבחן דנבר

אני מצרף את מבחן דנבר שהוא אמור לתת את הטווח הנורמלי של התפתחות ילדים רגילים (לא פגים). ודאי תראי שהטווחים ומה שמכונה נורמה מאד גמישים. אם יהיה קושי מסוים בהבנה או בקריאת הטבלה פני אלי פה או במסר אישי ואשמח לנסות לעזור.

amadad

New member
נראה לי שלא הצלחתי לצרף את הקישור

אנסה שוב אך אם לא אצליח אנא חפשו ברשת - מבחן דנבר.

רוני בל

New member
תודה רבה! אני לא מצליחה

למצוא חומר על מבחן דנבר ברשת (ב"הורים" מזכירים את המבחן אבל אין פירוט שלו). אשמח אם תרשמי לי איפה אפשר למצוא חומר בנושא. המון המון תודה שוב.

למעלה