^_^
הנה ההמשך :
בקשר ליומן חלומות -ככל שתכתוב יותר ככה תזכור טוב יותר חלומות
בדיקות מציאות זה משהו חשוב ,זו גם הדרך הכי קלה וטובה (לדעתי) לחלום צלול
הארכת חלום צלול- להסתובב במקום (כמו שילדים קטנים מסתובבים כדי לקבל סחרחורת) לשפשף את הידיים ,להגיד בחלום ("עכשיו החלום שלי לא יגמר" או "החצלול יהיה יותר ארוך")
mild and wild
יש הרבה מדריכים פה לאיך לעשות את השיטות האלו , בעיקרון השיטות האלו יותר למתקדמים
בשיטות האלו אתה נכנס לחלומות צלולים פשוט בדרכים אחרות מבדיקות מציאות
(זה שיטות ארוכות יחסית אז אם אתה רוצה אני אכתוב את השיטות בהודעה הבאה)
חצלול = קומבינציה של המילים "חלום" ו "צלול"
שיתוק שינה- "שיתוק שינה הוא מצב המאופיין בשיתוק זמני של הגוף מיד לאחר יקיצה. לרוב מצב זה מתרחש לאחר ההירדמות או לאחר ההתעוררות.
שיתוק השינה נגרם במהלך שנת רע"מ (REM), כאשר המוח מתעורר, אך הגוף עדיין נמצא במהלך שינה, ולכן "משותק" עקב החסימה הנגרמת על ידי מערכת העצבים, כדי שלא נבצע פעולות לא רצויות בזמן השינה (מה שאנו חווים בחלום). לפיכך לא ניתן להזיז שום איבר בגוף במצב זה, כולל אי היכולת לדבר, ובעצם העפעפיים הם השרירים היחידים הפועלים וכך ניתן לפקוח את העיניים." -וויקפדיה
אני לא יודע אם זה חומר כימי אבל אתה צודק, זה פעולה שהמוח גורם בשביל שהגוף לא יזוז במהלך החלום
מעגלי שינה (שנת rem)
"השינה שלנו מתחלקת למספר סבבים שנקראים מחזורי שינה.
המוח עובר כל מיני שלבים שנקרא להם: N1 -> N2 -> N3 -> N2 -> REM.
בשלב הראשון נחווה את השינה היפנוגוגית ואת שיתוק השינה.
בשלב השני ניכנס לשינה סדירה שלוקחת את רוב זמן הלילה.
בשלב השלישי ניכנס לשינה עמוקה.
בשלב הרביעי נחזור לרגע לשינה הסדירה מהשלב השני.
ואז ניכנס לשלב "ריצודי עיניים מהירים", REM, בו מתרחשת החלימה.
ברגע שמסתיים החלום, נחזור לשלב השני ונתחיל את המעגל שוב ושוב עד שנתעורר.
כל מעגל כזה נמשך כשעה וחצי, ובשינה ממוצעת של 7 וחצי שעות, יש כ-5 מעגלים בלילה"
-האתר "חלום"
אם הבנת-מצוין
אם לא-לא נורא
התעוררות כוזבת: "התעוררות כוזבת הינה חלימה של התעוררות. כשאדם חווה התעוררות כוזבת, הוא עלול להאמין שהוא לא ישן עוד ולוותר על ההזדמנות להיכנס לחלום הצלול, כאשר למעשה הוא ממשיך לחלום כרגיל. אנשים שמבצעים בדיקת מציאות בכל התעוררות יכולים להיכנס לחלום צלול באופן זה." -וויקפדיה
מקווה שהבנת את הכל !