שלום לכולם

עדן של 2

New member
שלום לכולם

אני אמא לשניים, ילדה מקסימה בת 11 אוטוטו וילד בן 3.

שאלתי היא לגבי הגדולה - חברה שלה הביאה לה מספר חצאיות שקצרות עליה, וכשהבת שלי מדדה אותן, לא אהבתי אף אחת מהן. אמנם הן נראות טוב עליה אבל הן קצרות ממש חצאיות מיני ואני לא רוצה שהיא תלך איתן. כרגע בגלל מזג האוויר היא לא לובשת אותן.

בשבת האחרונה רצתה ללבוש את אחת החצאיות, בעלי ואני התנגדנו נחרצות ולמרות שהתעקשה, בסופו של דבר לא לבשה.

אני רוצה בכלל להעיף לה את החצאיות אבל גם לא להעלים את זה, אלא שזה יבוא מתוך שיחה בינינו והבנה שלה שזה לא מתאים לה חצאיות כאלה. אשמח לדרך הדיבור שלי והסבר כדי שזה לא יגמר בויכוח ובצעקות....

iris mom of two

New member
החצאיות מוצאות חן בעיניה?

תני לה ללבוש אותן. כך לא יהיה שום ריב. הכי טוב לשמור את הריבים לנושאים עקרוניים.

הקטע, אני קניתי לבת חצאיות ומכנסיים שאבא שלה חשב שהם קצרים מדי. היות והוא היה במיעוט לא היתה לו ברירה. לדעתי הם כיסו את מה שצריך לכסות. הילדה היום בת חודש ל19, עם ראש בריא, הגיון טוב ומתנהגת בהתאם לגילה. עדיין לבושה חושפני מדי פעם, אבל נוח לה עם גופה, וזה לא אומר שהיא לא מכבדת את הגוף שלה. ההפך, דיר באלאק למי שייגע בה בלי רשותה, אני חושבת שאני ארחם עליו יותר מעליה.

איך שילדה מתלבשת אומר רק שזה איך שהיא רוצה להתלבש. את המיניות אנחנו משליכים.

אני בעד להעיף.

ולפעול בצרוה קצרה ומהירה. לא לעשות מזה סימפוזיון משפחתי.

"את יפיפיה, אבל בעיני זה מזעזע ללכת ברחוב כשחצי ישבן בחוץ. אני לא מסוגלת לראות אותך ככה". (אפשר גם לרמוז משהו על זה שהחברה ויתרה על החצאיות האלה. כנראה גם החברה או הוריה חושבים כמוכם)

אגב - האופציה אצלנו כשהבת רוצה חצאית או מכנסון - טייץ.
אופציה אחרת - ללבוש רק בבית, או כשמבקרים את סבא וסבתא או הדודים.

אני בדרך כלל אמא מאד זורמת וחופשיה. שיקבלו את הבחירות שלהן. אבל אני חושבת שמותר לך כאמא שיהיו לך כמה קווים אדומים. לרובנו יש. חלק חושבות שגרביון כהה זו חובה, חלק חושבות שאסור לבנות ללבוש מכנסיים, חלק חושבות שזה בסדר ללבוש ביקיני בחוף אבל לא ברחוב... לכל אחת הקווים שלה. וכל עוד הילדה בת 11 - היא צריכה לקיים את הכללים האלה.

באיזזשהו גיל היא כנראה תלבש מה שהיא רוצה ולא תקשיב לך. ובגיל הזה - אני לא בעד לעשות מלחמות. אבל כל עוד אפשר לפתור העניין באמירה קצרה - אני בעד.

BrightEye

New member
הילדה שלך עדיין צעירה ואת צריכה לתת לה אמת

מידה, והשאלה האם זה קצר חושף תחתונים או קצר לטעמך. המבחן הוא בישיבה, התכופפות.
אני הייתי מציעה לאפשר עם לבישה של טייץ, זה אופנתי ויפה ובמיוחד בחורף/ימים קרים, ובקיץ אפשר לשלב עם טייץ קצר.

רוני810

New member
גם אני חושבת שכדאי עם טייץ, ארוך או קצר בהתאם

לעונה.
לדעתי זה פתרון שיכול להתאים לשתיכן. Win win situation.
אפשר להגיד לה שככה היא תוכל להתכופף ולזוז ולשבת בלי הצורך להיות מודעת ולשים לב כל הזמן שלא יראו לה את התחתונים.

האמת שאת הבת שלי אני מלבישה בטייץ קצרים מתחת לחצאיות ושמלות, כבר מגיל צעיר (אחרי הגמילה מחיתולים), בגלל השיקול הזה. כדי שלא תצטרך להיזהר ולהיות מודעת.
שתהיה חופשיה, ותוכל לשחק בחצר של גן/בי"ס ולשבת בנוחות ולעשות כל דבר בלי מחשבה, ומצד שני שלא יראו את התחתונים, שזה לא דבר נעים לטעמי.

כך שאפילו אם הילדה לא היתה בת 11 אלא צעירה הרבה יותר, עדיין הייתי מבקשת ממנה שתלבש טייץ מתחת לחצאית קצרה. אפשר לקנות לה טייץ חמודים לפי טעמה, יש בהמון צבעים, ויש קצרים.

לאונידס

Active member
רק שאלה, למה החצאיות האלה בארון?

כמו לשים ממתקים בויטרינה ולהגיד לה: "את רואה את זה? לא תקבלי..."

אימם

New member
הצעה

את יכולה לומר בפשטות שהחצאיות של החברה קצרות עליה?
אם זה לא יעבוד, אז אולי תציעי לה כתחליף לקנות לה חצאיות מיני "שוות" חדשות, ישר מהחנות?

למה היא צריכה פיצוי ? אם האמא מחליטה שזה לא

מתאים - זה לא מתאים וזהו.
אני לא בעד לנסות לפצות אותה או להסיח את דעתה בדרך של קנייה של משהו אחר במקום החצאיות.

אימם

New member
זה לא פיצוי

זה לקנות חצאית אחרת עם אורך יותר מתאים, תחת החצאית המאוד קצרה
הרווח של הנערה = חצאית חדשה
הרווח של האמא = שהבת לא תלבש חצאית קצרה מידי

זה לא להיות צודק אלא להיות חכם.

זה לא שהאמא התכוונה לקנות חצאיות והן קיבלו

חצאיות לא מתאימות אז כדאי לקנות אחרות.
אני לא מוצאת שום סיבה לקנות חצאיות כי מישהי נתנה לבת שלי חצאיות לא מתאימות.
ואם יתנו לה איפור שלא מתאים בעיני לבת שלי - את מציעה לקנות לה איפור אחר שכן מתאים?

לא דובר פה על נערה שחסרות לה חצאיות והאמא התכוונה לקנות כאלה ואולי היתה הזדמנות בדרך לחסוך את הקנייה.
קיבלה, לא מתאים - הלאה, מעבירים או מוצאים דרך לבוש עם טיץ , אבל לדעתי אין פה שום מקום לקניית חצאיות במקום אלו רק כי אלו לא טובות ומתאימות.

אימם

New member
ובכל זאת האם מחפשת פתרון בצורת גישה אחרת

אני מצטטת: "אשמח לדרך הדיבור שלי והסבר כדי שזה לא יגמר בויכוח ובצעקות...."
הרי כולנו רוצים להיות אסרטיבים ושהילדים יקשיבו לנו אבל לא תמיד זה הולך, לפעמים זה משיג מטרה הפוכה...
אני בעד פשרה. להציע פתרונות אחרים. זה לא אומר שאני נכנעת לכל גחמה. הבעיה היא אורך החצאית ולא רכישת חצאית.

קניית חצאית אחרת מיותר לטעמי ובטח לא עוזרת

לאמא ללמוד דרך דיבור חדשה.
יש הרבה דרכים לדבר עם הילדים בלי שיגמר בויכוח וצעקות. לא צריך להתחיל בכלל בויכוח וצעקות ואם הילדה היא זו שמעוררת את הצעקות - עוצרים את השיחה וממשיכים לקיים אותה בפעם אחרת.
אני הגבתי לך כי הצעת לקנות חצאיות אחרות ואני לא מוצאת שום סיבה לקנות חצאיות בכלל . חסר לילדה חצאיות? זה משהו אחר (שלא הוזכר בשרשור פה ואם הוזכר ופספסתי אני מתנצלת)קיבלה משהו - לא מתאים - לא צריך למהר ולקנות לה משהו חלופי רק כדי שלא תלבש את אלו (ובנינו - אם היא תרצה ללכת עם חצאיות מיני בלי שאמא שלה תדע - יש איך לעשות את זה - לקחת בהשאלה מחברות ולהחזיר להן לפני שחוזרים הביתה, תאמיני לי - עשיתי את זה פעמיים עם נעלי עקב שהלוותי מחברות בגיל 17) .

עדן של 2

New member
תודה על כל התגובות שלכם

אני עדיין שוקלת מה לעשות. טרם דיברתי איתה על זה.

בסופ"ש אני מתכננת לשבת ולבדוק איתה כל חצאית (סך הכל 4) ולראות מה מתאים לה ואיך אני מקבלת את זה ולהסביר לה איזו חצאית כן לגיטימי שתלבש ואיזו חצאית לא. מקווה שלא יהיו צעקות ומריבות.

iris mom of two

New member
כמה קצרות החצאיות?

אין סכוי שהבת שלי תלבש משהו שחושף תחת - האופי שלה, לא דרישה שלי, אבל אני מודה על כך. אבל אמצע הירך למשל, אין בעיה.

אימם

New member
אפשר להיות צודק וקשוח עם הילדים

ושאותם הורים שמתעקשים להיות צודקים וקשוחים לא יתפלאו שפתאום יום אחד יתגלה שהבת חוזרת מבילוי עם שקית ובה חצאית מיני או בגדים אחרים
שהם לא הרשו בתקיפות ללבוש.

נומלה

New member
את רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

זה לא יקרה. תחליטי מה יותר חשוב לך. שהילדה לא תלך במיני, או שהילדה תחליט החלטות בעצמה. לפי מה שיותר חשוב בעינייך תפעלי. שתי הדרכים לגיטימיות. הפעלת מכבש על הילדה כדי שתגיד מהפה ולחוץ "בסדר", לא נראית לי בלשון המעטה.

למעלה