שלום לכולם

קופיקו38

New member
שלום לכולם

שלום, אני חרדי נשוי ואני סוג של אנוס, אשתי לעומת זאת אדוקה מאוד, אני צריך עצות איך אני גורם לה "להתקלקל" ולהפתח.
(ניסיתי בעבר לדבר אתה דיבורי כפירה וכדומה, אבל זה רק גרם לה להסגר יותר).

השלום וברכה.

אני ממש לא מסכימה עם הגישה של לנסות ל"קלקל" אחרים, כי זה לא שונה ממחבתיו"ת או כפיה דתית לסוגיה. וזה בדרך כלל לא יעיל
הרצון לאמת צריך להגיע ממנה, כל עוד היא לא בשאיפה כזאת, כל דבריך יפלו על אוזניים ערלות.

אתה כן יכול להביא הבית ספרים מענינים לאו דוקא כפרניים, ספרי מדע בסיסים שקצת יפתחו לה את העינים על היקום, שלא ינגדו את כל האמונות שלה, אבל כן יפתחו אפיק הדברות.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה

nini132

New member
מה שהיא אמרה

אתה יכול לדבר ולהקשיב. למצוא מכנה משותף פחות אטום וסגור, למצוא נקודות איזון. אתה לא יכול וזה גם די מגונה לנסות לגרום לבן-אדם לשנות את האמונה שלו.
מה שטוב לך לא בהכרח טוב לה. מה שטוב לה לא בהכרח טוב לך. אם טוב לה להאמין אבל אתם מוצאים אפיק הידברות משותף - מה אכפת לך שתאמין?

בדיוק מאותה הסיבה אני מתעב מחב״תיה.

לדעתי אין בעיה

לשכנע כל אדם בעולם שהדת לא נכונה או שיש חיזרים או לא יודע מה שכל אחד מאמין בו . במיוחד שמדובר בבעל שרוצה לנהל חיי משפחה חילוניים ולחנך כך את ילדיו . יותר מכך כאשר את משכנעת אותם את עושה להם ולכל החברה טובה ענקית .

קופיקו38

New member
לגמרי

מסכים אתך לגמרי, מכיוון שאני חושב שהדת לא נכונה והיא רק שטיפת מח שנעשית מגיל אפס, ואין שום סיבה שאני לא ישכנע אחרים בכך, כמו שאין שום סיבה שאני לא ישכנע אחרים שאין חדי קרן או פיות קסומות.

nini132

New member
וזאת הסיבה שאני חולק על דעתך

אם בן אדם נהנה להאמין שיש בעולם חדי קרן ורודים ובלתי נראים שיהיה לו בכיף.
אם בן אדם נהנה להאמין שיש אלוהים, שיהיה בהצלחה.
אם בן אדם נהנה לשמור תורה ומצוות וזה עושה לו טוב, שיתפרע.

כל עוד זה לא פוגע באחרים - למי אכפת?

ה

ההוא ארמאה

Guest
ואם בן אדם נהנה לשכנע?...

נגד נגד נגד (אבל אני לא משתמש בדיסלייק)

בן אדם רוצה לעבור לגור בהרצליה, אל תשכנע את אישתך.
רוצה לעבור לגור בחו"ל, אל תשכנע את אישתך.
מותר לו לשכנע אותה להכין חמין במקום צולנט?

ההבדל בין מחב"תים היא, האם משהו מעוניין לשמוע אותך או לא.
אם אישתך לא מעוניינת בשום אופן ואתה מנסה לקמבן אותה בכל מיני דרכים, זה דומה למחב"תים.

עוד נקודה זה מעצבן נשים שמתייחסים לאישה כאילו היא איזה חפץ שאתה שולט לה על החיים ועל המחשבות.

אמנם בציבור החרדי ישנם הרבה נשים שהורגלו לחיות כך, אני לא הייתי ממליץ לך להמשיך לנהוג כלפי אישתך כך. לא רוצה, לא צריך.

מצורת השאלה שלו היה ברור שאשתו לא מאוד

מעונינת לשמוע וזה שימוש קל ב"לא מעונינת" בדיוק לכן טענתי שלנסות לדוג מניפולציות כאן איך לעוות את מוחה (נניח לרגע שזה אפשרי ) אינו שונה מתפקידו של כל פנגר/יצחק/זמיר....מחק את המויתר...

וסתם עוד משהו, יש הבדל בן שכנוע מנומק בעד-נגד לבין כפיה רעיונית. ההיקשים הלוגיים שהבאת לא מתיישבים לי עם הבעיה שהוא העלה,
בעוד שנסיון שכנוע של טיעוני בעד או נגד (כמו בדוגמאות שהבאת ) בויכוח רעיוני (למשל כמו ויכוח תיאולוגי ) המשחק הוא לא צדדים לרווח וצדדים להפסד זה הרבה יותר עמוק מזה.

ולא הבנתי למה אתה מתנגד? לזה שטענתי שכפיה רעיונית היא שקולה למחבתיו"ת או לרעיון לחשוף אותה לחומרי קריאה נוספים ?

זהה את נקודת החולשה

באמונה שלה . ותעבוד על זה . אל תבוא בגישה של הדת שקרית אין אלוהים זה יוצר התנגדות . תבוא מסביב תנסה להראות לה שהעולם פשוט קיים ועובד לפי החוקים החומריים שלו - אין ניסים אין משמעות לתפילות כולם חולים כולם מתים . מי שיותר משקיע ויותר חכם בדרך כלל יותר מצליח . לפעמים יש מזל . תנסה להסביר שיש לה עוד שישים שנה אולי שלושים ומי יודע אולי חודש ושתתחיל לנצל אותם

עצתי הקטנה

קודם כל, אני חושב שאתה בהחלט יכול לנסות לשכנע. זה לא מקרה של נסיון להשפיע על החיים של מישהו שאתה לא מכיר סתם כדי לקדם אג'נדה שלך. בסך הכל מדובר באשתך, בת זוגתך לחיים (בתקווה), וזה לגיטימי וראוי, לדעתי, שיהיה דיון ביניכם בכל נושא שרלוונטי לחייכם המשותפים, ואני חושב שזה ברור שדיונים בנושאי דת או חוסר דת בהחלט נכללים בקטגוריה זו.
מה שכן חשוב לזכור, זה שכדי לפתח דיון פורה, אתם חייבים, בוא נקרא לזה, להיות על אותה "פלמנטה" בנוגע לנושא הדיון. "דברי כפירה" למיניהם לא יעזרו, בדיוק כפי שסביר להניח שהם לא היו משפיעים עליך לפני כמה שנים.
אז עצתי היא, תדבר איתה על דברים שהיא תוכל להזדהות איתם, וכך להזדהות איתך. נתונים מעצבנים לא חסרים: אחוזי הנשירה בחינוך החרדי הם הגבוהים מבין מערכות החינוך בארץ, גני בית יעקב לוקחים, גם לפי הודעתם, 8% ממשכורות הגננות ומכניסים לכיס הפרטי, וכעת מתנהל מאבק משפטי כלשהו נגדם, הוצאה לפועל ביקרו היום במרכז ה"חינוך העצמאי", וכו וכו. כשמוסיפים את הסיפורים האלו לכל הפוליטיקות, השקרים, מלחמות הגדויילים, השויינאים והמחבלים, מעללי אריה דרעי ושות' בארץ התמימים, אפליה נגד ספרדים, בעלי תשובה, חרדים עובדים ועוד, אין מצב שזה לא ייצור אצלה מתישהו תחושת גועל. בשלב מסוים, תסביר לה שאתה פשוט נגעל מזה, וכבר לא מרגיש מחובר רגשית לציבור החרדי.
בשלב זה ככל הנראה תישאל השאלה: אז מה כן? והתשובה תהיה כמובן: לא יודע. מה את חושבת?
אני חושב שכאשר דעותיכם יתקרבו מבחינה רגשית, ייתכן ויהיה מקום לדיון פורה בנושאים פילוסופיים ותיאולוגיים מהותיים יותר.
המון הצלחה!!

למעלה