עצתי הקטנה
קודם כל, אני חושב שאתה בהחלט יכול לנסות לשכנע. זה לא מקרה של נסיון להשפיע על החיים של מישהו שאתה לא מכיר סתם כדי לקדם אג'נדה שלך. בסך הכל מדובר באשתך, בת זוגתך לחיים (בתקווה), וזה לגיטימי וראוי, לדעתי, שיהיה דיון ביניכם בכל נושא שרלוונטי לחייכם המשותפים, ואני חושב שזה ברור שדיונים בנושאי דת או חוסר דת בהחלט נכללים בקטגוריה זו.
מה שכן חשוב לזכור, זה שכדי לפתח דיון פורה, אתם חייבים, בוא נקרא לזה, להיות על אותה "פלמנטה" בנוגע לנושא הדיון. "דברי כפירה" למיניהם לא יעזרו, בדיוק כפי שסביר להניח שהם לא היו משפיעים עליך לפני כמה שנים.
אז עצתי היא, תדבר איתה על דברים שהיא תוכל להזדהות איתם, וכך להזדהות איתך. נתונים מעצבנים לא חסרים: אחוזי הנשירה בחינוך החרדי הם הגבוהים מבין מערכות החינוך בארץ, גני בית יעקב לוקחים, גם לפי הודעתם, 8% ממשכורות הגננות ומכניסים לכיס הפרטי, וכעת מתנהל מאבק משפטי כלשהו נגדם, הוצאה לפועל ביקרו היום במרכז ה"חינוך העצמאי", וכו וכו. כשמוסיפים את הסיפורים האלו לכל הפוליטיקות, השקרים, מלחמות הגדויילים, השויינאים והמחבלים, מעללי אריה דרעי ושות' בארץ התמימים, אפליה נגד ספרדים, בעלי תשובה, חרדים עובדים ועוד, אין מצב שזה לא ייצור אצלה מתישהו תחושת גועל. בשלב מסוים, תסביר לה שאתה פשוט נגעל מזה, וכבר לא מרגיש מחובר רגשית לציבור החרדי.
בשלב זה ככל הנראה תישאל השאלה: אז מה כן? והתשובה תהיה כמובן: לא יודע. מה את חושבת?
אני חושב שכאשר דעותיכם יתקרבו מבחינה רגשית, ייתכן ויהיה מקום לדיון פורה בנושאים פילוסופיים ותיאולוגיים מהותיים יותר.
המון הצלחה!!