שלום לכולם.

ארנבים

New member
שלום לכולם.

ערב טוב בנות ובנים! יש לי מספר שאלות: בפעם האחרונה, אבל באמת, מה אמנות הלחימה הכי אפקטיבית ללחימה ברחובבב!!!111 ושנהיים בה חיות!!!11 וגברים?!!? אהמ. סליחה. אחרי מחאתי הקטנה על נושאים אוף טופיק שחוזרים פה בפורום, רציתי לדעת בעיקר מהמורים פה (בגלל הנסיון שלהם, כמובן), מה דעתכם לגבי הנושא הבא: אני מתאמן כבר 6 שנים באותה שיטת לחימה (הכי טובה ואפקטיבית, כן? ;)) ובזמן האחרון חזרתי לעזור למורה שלי בהדרכה של הקבוצות החדשות יותר. ראוי לציין שאני התלמיד הכי ותיק של המורה שלי (שהוא הכי חזק ויותר גיבור מהמורה שלכם, אז לא מפרררריע, כן?!). התופעה שמעניינת\מטרידה אותי היא שכאשר אני מסתכל על החבר´ה שנמצאים עכשיו אחרי שנה וחצי, נאמר, אני לא זוכר את עצמי ברמה כזו נמוכה באותו זמן (אני מתכוון מבחינת הרמה הטכנית). מצד שני, ידעתי פחות תרגילים ונבחנתי אחרי זמן יותר קצר במבחן הראשון. שאלתי היא כזו: בהנחה שבאמת קיים הבדל (למרות שאני לא יכול לזכור ממש איך הייתי לפני 5 שנים), מה לפי שעתכם יכולות להיות הסיבות לכך? האם אתם רואים שוני בין ההתקדמות של התלמידים הותיקים לתלמידים החדשים יותר שלכם בנקודות זמן זהות? האם זה בגלל שכאשר אנחנו מדריכים מתחילים אנחנו מקדישים יותר זמן לקבוצה (או שהולך ופוחת הדור)? יכול להיות שאלו נראות לכם שאלות טריוויאליות, אבל אני מנסה עכשיו לגבש לעצמי דיעה לגבי עבודת ההדרכה ובעיני יש להן משמעות עמוקה. האם לקחת תלמיד ולתת לו "לטחון" תרגילי עמידה-בסיסית זה הפתרון? ואיך מצאתם את האיזון בין הרצון לחזור על הבסיס שתמיד יש צורך לחזור עליו לבין הרצון שלכם והרצון של הקבוצה ללמוד עוד? מה עושים עם תלמידים חלשים בקבוצה ספציפית שפשוט לא מבינים? אקס. וחוצמזה, רק רציתי להוסיף שבימים האחרונים אין פה אמנות לחימה, יש פה דיונים משפטיים (שזה יותר טכניקת דים-מאק למוח, אם אתם מבינים למה אני מתכוון). אני אישית לא נהנה מזה, אבל תעשו מה שאתם מוצאים לנכון. נ.ב. קרב מגע זה לא שווה, כן? וקפואירה זה רק ריקוד, כן?!?! סתם רציתי לצעוק את זה גם. נראה לי כיף. ;)

שאלה חשובה מאוד, אבל השוואה בעייתית

גם כי מאוד קשה לזכור איך הייתי לפני חמש שנים, וגם כי *אני* לא *מישהו אחר*. השאלות עצמן חשובות מאוד, והאיש הראשון שאליו אתה צריך לפנות בשאלות הוא המורה שלך, כדי להבין לאיזה כיוון הוא מושך את התלמידים. זכור שהוא קצת יותר מנוסה ממך, אבל אל תתן לזה להפריע לך לנסות להבין את העקרון המנחה אותו - אתה אמור לעזור לו, כדאי שתדע במה בדיוק הוא רוצה עזרה. אני לא יודע בדיוק איזה שיטה אתה לומד, אבל רוב הישראלים שאני מכיר צריכים חשיפה הדרגתית מאוד לתרגול עמידות סטאטיות - זה אחד התרגילים הקשים והבלתי-מובנים ביותר, ונראה לי שמורה שקצת יגזים בו, עלול למצוא את עצמו בלי תלמידים... ומי שלא יתרגל אותו בכלל, לא יבין את השיטה. איזון, אמרנו?... ודרך אגב, הדוד של השכנה שלי יותר גדול מהדוד של השכנה שלך...

krav maga IMI

New member
עצה ידידותית

כמי שהיה בעברו העתיק מתחיל(אבל אל תספר!), ואח"כ מתקדם, אני מכיר את התופעה שהעלית. לדעתי היא נובעת בעיקר מכך שצורת החשיבה שלנו אינה מורגלת בכישלונות, ולכן כל דבר שהצלחנו לעשות אנו מייד מקטלגים כ"בוצע", ושוכחים שפעם גם הוא היה קשה. למה אני מתכוון? נסה לצלם את עצמך מבצע טכניקות שונות בוידאו. שמור את הקלטת בכספת של אתי אלון, וצפה בה לאחר שנים מספר. מזהה את עצמך? כן? אז איך זה שמה שאתה כבר עושה כמה שנים מצוין נראה כ"כ רע אז??? אל תשכח שמבט מהצד ותחושה אישית בתרגול הם שני דברים שונים לגמרי!!! ולגבי שאלתך- לא ציינת במה אתה מתאמן, ולכן אענה ע"ס השיטה שלי לפתרון בעיית "הרצון המתגבר". כל פעם שהם מבקשים עוד ועוד חומר חדש, והם תמיד יבקשו, תחשוב על צורת תרגול המכילה בתוכה את הטכניקות שהם כבר למדו, אך בסיטואציות קשות יותר(עצימת עיניים, חושך, חלק גוף מנוטרל, שתי טכניקות במקביל וכו´)עם קצת דמיון תגלה עולם של תרגולים, והם גם יהנו כי זה קצת סוטה מהשיגרה של האימון, וגם יבינו איכשהו שלא חסר תירגול לפני שיוכלו להתקדם הלאה... בהצלחה!!

avima

New member
מענין

התחושה לגבי איכות הביצוע של תלמידים חדשים היא נושא מענין בפני עצמו (רוצה לומר - יצא לי להתקל בסיטואציה בעצמי). התשובה שנתתי לעצמי היתה ב 2 חלקים 1. אחרי מספר שנים כושר האבחנה שלי גדל - אני שם לב יותר לפרטים שקודם לא הייתי שם אליהם לב ולכן המתחילים נראים קצת פחות טוב (אגב גם אני נראה אז פחות טוב כי אני שם לב להמון טעויות שצריך לתקן) 2. במבחן לחגורות שחורות (שיצא לי לראות מהצד) הגעתי למסקנה שלאף אחד מהמשתתפים לא מגיעה חגורה שחורה כי הם נורא גרועים. לאחר זמן קצר יצא לי להשתתף במבחן בעצמי. הביצועים שלי היו גרועים לא פחות ואם הייתי צריך להחליט - לא הייתי מעביר את עצמי את המבחן. דה עקא הביצועים במבחן שיקפו פחות מ % 50 מיכולתי האמיתית. יש משפט שאומר - אל תדון אדם עד שתצעד מייל בנעליו - הם אולי נראים גרועים מהצד אבל זה לא בהכרח כך. שאלה אחרת - האם יש כאלה שנראים יותר טובים מכפי שאתה זוכר את עצמך ? (ומה זה אומר).

בכל תלוי ברמה של המתאמנים

אם הקבוצה היא חדשה, אז מן הסתם רוב התרגול יהיה מושתת על עבודת יסוד, ועבודת יסוד טומנת בחובה הרבה מאוד עמידות שחייבים להקפיד על דיוק. במשך הזמן, רמת התלמידים עולה, ויש לימוד טכניקות שלמראית עין לא כ"כ דומות לתרגילי הבסיס. אולם, גם כאן חייבת להיות הקפדה על עמידה ויציבה נכונה - בקיצור בסיס! גם מאסטרים בני 70 ומעלה, עדיין מתרגלים טכניקות בסיס - אז מי אנחנו שלא נקפיד על זה...

למעלה