שלום לכולם

שלום לכולם

ראשית הארי מזל טוב ובהצלחה עם ניהול הפורום אני מאמין מהיכרותינו הקצרה כי תנהל אותו בהצלחה
הצעת הצעה נחמדה של כתיבת משפטי חכמה(ציטטות) השאלה היא האם הם בנושא מיוחד או דברים מעניינים להציע לכולם רציתי להציע מספר ציטטות( לא שלי ) ששווים מחשבה למרות שאני מבטיח לעבוד על כמה מקוריות מוצגות כמה ציטטות ש"תפסו אותי" "ערכו של אדם הוא כערך הדברים אליהם הוא שואף" "אם תוכל לשלוט על מחשבותיך, תוכל להיות האדריכל של חייך" "כולם רוצים להגיע לגן עדן אבל אף אחד לא רוצה למות" עד הפעם הבאה

hary_i

New member
תודה רבה

אהבתי מאד את: אם תוכל לשלוט על מחשבותיך, תוכל להיות האדריכל של חייך זה בהחלט מתאים לפורם גם כן. לגבי האחרונה שכולם רוצים להגיע לגן עדן אבל אף אחד לא רוצה למות, בשביל זה מהרישי שם לו למטרה להביא גן עדן עלי אדמות.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif גן עדן עלי אדמות

הוא אכן מטרה ראוייה. לא רק ראוייה אלא גם אפשרית. כיצד משיגים גן עדן עלי אדמות? לא הייתי מתחיל למנסות לבהיא אותו לכולם. קודם כל לעצמי :) רק אחר כך הייתי מנסה להנחיל אותו גם לאחרים אבל גם זוכר שכוונות טובות מובילות לעיתים דווקא לגיהנום ולכל אחד יש את הדרך ואת הכוונה שלו... :)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif פר צעיר ופר מבוגר עמדו באחו...

מכיר את הבדיחה? "פרה-פרה". הדרך להביא את כולם לגן עדן היא קודם כל להגיע אליו בעצמך. רק אחרי שהגעת בעצמך אתה יכול להחוות דעה על אחרים (או לא). לפני שהגעת בעצמך אינך יכול להביא לשם אף אחד, על כן נאמר כי הדרך הארוכה ביותר מתחילה מן הצעד הראשון. אם תרצה לעבור מליון מילין כבר בצעד הראשון - נכשלת. אם פשוט תצעד אולי תגיע. אבל לסחוב את "כל העולם" על גבך? הרי החיים שלך יעברו רק בדיבורים ושיכנועים של אחרים לצעוד... מי שיצטרף - מה טוב. אבל השירות הכי טוב לאנושות הוא שכל אחד יעשה את המיטב בתחומו. אם כולם יהיו רופאים נניח, ה"אנושות" תתמוטט. ה"אנושות" (אם יש כזה דבר) היא הרי מושג אמורפי המתפתח מתוך ההתפתחות האישית והבלתי תלוייה של כל אחד ואחד. לך בקצב שלך, וכל אחד יגיע בקצב שלו. אין לך שירות לאנושות טוב מזה.

שששלום

New member
לאינקה : תשובתו של הרי נפלאה

וכל המוסיף גורע. מדוע לא תנסה ליישמה באופן אישי ? איכשהוא, אדם שאינו שי ולא אני פוגע בדיוק בענין ואתה בשלך. זכותך, תמשיך להוריד את הדברים לרמתך האישית. או שאולי אתה כבר מהמוארים ורק אני מפספס זאת. אם זה המקרה התנצלותי הכנה אבל משום מה לא נראה לי שזה המצב. ד.א.עייפתי מלנסות להסביר את טעותך אולי אחרים ירצו לעשות זאת אז אנא בלי המשך. והארי הראת שיש תקווה לאנושות. אולי.

hary_i

New member
תודה שלום

אכן יש תקווה לאנושות אני אשתדל למצוא עוד קישורים למפעלים חובקי העולם של מהרישי. בכל יום רביעי בשבוע נערכת מסיבת עיתונאים בה מוזמנים עיתונאים מכל העולם לשאול שאלות את מהרישי ובה גם מתאר מהרישי את המפעלים שהוא עושה בכל העולם. אחד המפעלים הגדולים שלו כרגע, הוא הקמת חקלאות אורגנית במדינות נחשלות, כך הוא מתכוון להפיץ אוכל בריא יותר בעולם ובו זמנית לקדם את הכלכלה של מדינות אלו.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif גן עדן הוא לאחד בלבד

לא לי, לא לך, לא לאנושות - אלא לאחד. אבל גם ברמה "אישית" אתה גם יכול לקרוא את תשובתי לאפרת10 באותו העניין.

hary_i

New member
קראתי את תשובתך

גן עדן מטבעו הוא לכולם ולא לאחד. שלום עולמי ניתן בהחלט להביא. עד כה יש לא מעט הצלחות אבל עדיין הדרך ארוכה. אני לא מבין מדוע אתה חייב להיות אנטי?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif להיפך

אני נורא בעד שלום עולמי. אני רק מבין שאין לו קשר אלי, הקטן, אלא לתהליכים גדולים הרבה יותר. לדוגמה: כשברהמה הבורא יגיע לשחרור סופי יגיע שלום עולמי. עד אז על האל שיווה (רודרה) לדלל את אוכלוסיית האדמה ובעיקר את יצורי הטמס. זה או מלחמת גוג ומגוג או כל חזון אפוקליפטי אחר. אם אינך מבין כי על הכוח ההורס לבצע את פעולתו באופן טבעי והנך מנסה להאחז בכוח המשמר בכל מחיר, הרי שהנך חוטא לוודות, לידע ולעולם כולו, אבל קודם כל לעצמך. אני מאמין שאם תקרא בעיון את דבריו של המהרישי על ה"שלום העולמי" תמצא כי הוא אינו מנחה את מאמיניו לפעול כדי להגיע אל מצב כזה, אלא רק מסביר על הקשר בין המדיטציה לבין אפשרות כזו. המהרישי מבין כי על הכוחות בטבע לבצע את פעולתם הטבעית. רק חסידים שלא הקשיבו לו עד תום ופועלים מתוך כאביהם הפנימיים עלולים לחשוב כי המהרישי יוצא כנגד האלים עצמם כדי לשנות את האיזון הטבעי של היקום. שלום עולמי - כן. הדרך לכך היא להביא שלום בתוך נפשך. מאחר וכל אחד יכול להביא שלום רק בנפשו זו הדרך היחידה בה תוכל להביא שלום ל"עולם". אגב, שלום מוחלט כזה יהיה גם פירוק העולם שכן יבטל את הכוחות האחרים (הבורא והורס). חשבת על כך?

hary_i

New member
כדאי שתקרא היטב את דבריו של מהרישי

מהרישי פועל ללא לאות לשלום עולמי. כנראה שלא הבנת נכון את דבריו, כדאי שתקרא שוב את דבריו ואולי כדאי שאפנה אותך לעוד כמה אתרים אם אתה מבין אנגלית ברמה טובה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לא הצלחתי לשמוע את דבריו

אבל מקסימום זה אומר שהמהרישי יכול כבר להתפנות לשלום עולמי, שכן הגיע לשלום בתוכו.

שששלום

New member
אל תטעה הארי,

זו האמת הבוערת בעצמותיו של אינקה ולא אנטי. מהי אמת זו ? איש לא ידע. זה תמיד הפוך על הפוך. יש בכך הגיון לכאורה. אבל רק לכאורה. מאחל לך בהצלחה עם נסיונותיו של אינקה חסרי הסוף להציג את האמת שלו ורק שלו וגם הקיינים לסוגם. אני נואשתי. מה דעתך לדיון מהי הטכניקה המועדפת על כל אחד בתרגול מ´ ומדוע דרך זו ? לאחרונה ראיתי שכל אחד בא עם תפיסה כלשהיא לגבי טכניקה מסויימת אני מכיר ממש וגם זה בקושי רק זן בודהיזם בשיטת הסוטו זן. ראיתי הרבה הסברים מה זה מכל מיני אנשים שלא חוו פעם אחת ישיבה. אולי כך נבין את דבריו של מר X. אולי.

למעלה