שלום לכולם!

ילדונט

New member
קראתי את כל התגובות

וראשית אני רוצה להתנצל אם השתמע כאילו אני מותחת ביקורת. אני מודעת לקשיים (שמונעים גם ממני לכתוב), ולא התכוונתי להאשים. רק הסבתי את תשומת הלב למה שנראה לי כבעיה שלא הייתי בטוחה שאחרים מודעים לה. גם אני לא יודעת איך לפתור אותה, אבל הכרה בבעיה היא צעד ראשון לפתרון.

e-magine

New member
קודם כל, על ביקורת הוגנת לא צריך

להתנצל. אני חושב שהביקורת שלך הוגנת ובאה מתוך אכפתיות. העניין הזה בא גם ללמד אותנו על החשיבות העצומה של החלפת דעות חפשית, שכן הנה, את חשבת משהו, אבל כל עוד שהדברים לא נאמרו, לא יכולת לדעת מה המצב. אכן הכרה בבעיה היא צעד ראשון, לטעמי חלק מהבעיה כאן היא באי הקשבה אחד לשני ובאי מתן תגובה (פיד באק) הרבה פעמים אנחנו קוראים ולא אומרים למי שכתב מה זה עשה לנו, ואם כך, למה לו לכתוב שוב? הדבר הזה הוא דו צדדי, כלומר גם מצד הותיקים לחדשים וגם ההיפך. ושוב הדברים נאמרים באופן כללי, אני לא רומז למישהו ספציפי ואני מבקש שאף אחד לא ייפגע מהעניין. אני גם מכבד כמובן את המגבלות שלך, אני בטוח שאם תרצי ותרגישי צורך, אכן תמצאי את הדרך לרשום את דברייך ולהשפיע.

Con

New member
תרשו לי להצביע על כמה בעיות בפורום:

1) הרבה אנשים מרגישים לא נח עם העובדה שהפורום הזה הוא באינטרנט. זה כמו שקבוצת אלכוהוליסטים ייפגשו בפאב, או נגמלים מסיגריות ייפגשו במפעל דובק. מה שמביא אותי לנקודה הבאה: 2) רוב האנשים היו מעוניינים להשתמש בפורום הזה בתור מנוף לגמילה מההתמכרות לאינטרנט, בעוד שנדמה שהאוכלוסייה הקבועה בפורום אינה מעוניינת באמת ובתמים להגמל אלא הם יותר פה כדי לבכות אחד על כתפי השני אך לא מביעים כוונה רצינית לשנות את הרגלי הגלישה שלהם. וזה קשור לנקודה השלישית: 3) לא הוגדרה מהי התמכרות לאינטרנט ולמה היא מקבילה. כל נסיון נהדף על ידי אימג´ן אשר מאמין שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אימג´ן טורח כל הזמן להגיד שהוא לא מעוניין פה שאף אחד יפסיק לגלוש אלא הוא רוצה שנשלוט בהרגלי הגלישה שלנו... והאם זה לא סתירה בתוך המשפט (בקונטקסט של הפורום הזה) ??? זהו פורום של מכורים לאינטרנט ובדיוק כמו שבקשר לסיגריות, סמים ואלכוהול הוכר כבר שהשיטה הכי יעילה (אם לא היחידה) להיגמל היא ניתוק מוחלט, כך זה צריך להיות גם בקשר לאינטרנט. לסיכום התחושה המתקבלת כשנכנסים פה לפורום היא: אנחנו מתחברים יום יום על מנת לתמוך פה אחד בשני אך חס וחלילה לא ננסה להפסיק את גלישתנו. זה אולי מרתיע אנשים מלהצטרף לפורום כי הם רואים שזה לא יתרום להגמלות שלהם אלא רק להפך. בתמורה, נשארת אוכלוסיית הפורום פה קטנה ואינטימית כמו שכבר נאמר, מה שאולי מפריע להם לקבל אנשים חדשים (שכבר אמרנו שיש להם את הרתיעה שלהם להכנס ממילא)... מעין גלגל קסם שכזה...

amiak

New member
קון (אסיר??)

תרשה לי לחלוק עליך. נכתב כבר הרבה על הגדרת ההתמכרות, אם תסתכל בדפים קודמים, ואולי גם בטאגליינס, תראה שהורחב בנושא. הדבר הבסיסי בכל העסק, הוא שהאינטרנט הוא כלי יעיל. הבעיה היא התלות בו, ההתמכרות. אפשר להמשיך להשתמש בכלי, רק לנסות ולמנוע את התלות. ושאלה קטנה לסיום - מאיפה לך שרוב האנשים היו מעוניינים להשתמש בפורום הזה בתור מנוף לגמילה? איזה רוב? האוכלוסיה הקבועה עוזרת אחת לשניה בחיפוש אחר פתרונות ושורשי ההתמכרות על מנת שנגמל. לא שנתנתק - אינטרנט זה לא כמו סיגריות, סמים ואלכוהול - אלא שלא נהיה תלויים בכלי. עמיה

Con

New member
תראי אנחנו לא בבית משפט.

אני לא מתכונן להביא ראיות או עדויות שיתמכו ב"רוב" שציינתי. אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר ה מ ו ן זמן וזה הרושם שהתקבל אצלי מכל אותם אורחים לרגע שעברו כאן. חוץ מזה, זה די הגיוני לא? זיהית את העובדה שאתה מכור, תרצה להגמל אני מניח (למרות ששמתי לב שההגיון הפשוט הזה לא עובד בפורום הזה). תראי, אתם כל הזמן עושים הבחנה בין ההתמכרות הזו להתמכרויות אחרות כי סיגריות וסמים זה פויה אבל אינטרנט זה לאו דוקא דבר רע. השאלה היא לא למה אתה מכור. השאלה היא האם אתה מסוגל לשלוט בכך. כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש, האם התמורה באינטרנט היא כה גדולה ששווה לי להמשיך להיות מחובר אפילו אם אני מכור. לדעתי נסיון לשלוט בהתמכרות נידון מראש לאותה הצלחה הצפויה למכור לסיגריות שינסה לעשן רק סיגריה אחת ביום (בלי קשר לזה שסיגריות זה פויה ואינטרנט זה לא).

amiak

New member
אחי, באמת לא בבית משפט, אבל פשוט

עניין אותי לדעת על איזה רוב מדובר. סתם שאלונת: למה אתה עוקצני כל כך? (אין לי מושג כמה זמן אתה עוקב, אבל אני אישית דווקא ראיתי המון הגיון בפורום הזה) עכשיו, אמרת השאלה היא לא למה אתה מכור, אלא אם אתה מסוגל לשלוט בכך. לדעתי, כדי שיהיה אפשר לשלוט בהתמכרות, צריך לדעת מאיפה היא נובעת. knowledge is power. לאינטרנט יש תמורה אדירה, לדעתי לפחות. הוא מאגר מידע אדיר, וכלי ליצירת קשר עם אנשים שנמצאים רחוק (לאו דוקא וירטואלים, גם משפחה). שוב, הבעיה היא לא השימוש באינטרנט. ההתמכרות לאינטרנט, התלות בו, היא הבעיה. לראיה - אמא שלי. (בתור הדוגמא לשימוש בלי התמכרות). במסגרת העבודה שלה, אמא יקרה לי מוצאת מידע דרך האינטרנט. מזמינה כרטיסי טיסה, ושומרת על קשר עם אנשים שאיתם היא עובדת מכל העולם. אז מה הבעיה בשימוש כזה? שהוא למטרה מסויימת? עמיה

lady_anne

New member
זה מאד יפה שאתה מצביע על בעיות

בפורום, ואם כבר נכנסנו לזה אז בוא נעשה את זה עד הסוף וביסודיות: 1. יכול להיות שהרבה אנשים לא מרגישים נוח עם העובדה שהפורום הזה הוא באינטרנט. הרבה אנשים אחרים, מאידך, מרגישים נוח מאד: האינטרנט הוא כלי אנונימי יחסית, זמין כמעט בכל עת ולא מחייב "לדפוק כרטיס" כמו בשומרי משקל או בנרקומנים אנונימיים. אין כאן מערכת מובנית של תוכנית גמילה, וכמובן שניתן לראות זאת לחיוב או לשלילה: יש אנשים שלא חשים בנוח עם מסגרת מגבילה, ודווקא כאן קל להם יותר לדבר על ההתמכרות בקצב ובאופן המתאים להם. דבר זה מוביל אותנו לנקודה הבאה 2. מנין לך שהרוב היה רוצה להגמל? ערכת סקר? משאל-עם? ומנין לך שהאוכלוסיה הקבועה (ואני מכלילה את עצמי בקטגוריה זו) נמצאת פה רק כדי להתבכיין ולהוציא אגרסיות? ביג מיסטייק. אתה אולי רואה את הדברים כך (ואין לי מושג על בסיס מה, כי לא זכור לי שראיתי את השם שלך מככב פה רבות בעבר), אבל אני, ואולי עוד שניים-שלושה מה"קבועים המתבכיינים", רואים זאת אחרת. בדיוק ברגע שנוכל להגמל זה יקרה, ולפני כן אנחנו כאן לקבל תמיכה מאנשים שנמצאים במצב דומה. זו לא שאלה של "אם" אלא רק שאלה של "מתי". 3. אין לי מושג מאיפה שאבת את הקביעה שאי אפשר להגדיר התמכרות. אפשר. תסתכל במילון. עובדה. מעבר לכך אני בטוחה שאימג´ין היה שמח לו כולנו היינו נגמלים ועוזבים את הפורום בחדווה, אלא שהמצב אינו כזה וצריך להסתדר עם מה שיש. אימג´ין ושאר האנשים שמחים בשמחתו של כל מי שמצליח לשלוט בהתמכרות, ונותנים כתף כאשר מתרחשת נפילה. אני יודעת על מה אני מדברת כי אני בדיוק במצב הזה של remission (וסליחה שאני משתמשת במונחים מתחום האונקולוגיה השימושית). גם הקביעה ש"השיטה הכי יעילה להגמל...היא ניתוק מוחלט" פסקנית מדי לטעמי ואף מנוגדת לכל מיני דברים שקראתי בעבר. גם בסמים, אלכוהוליזם ושאר התמכרויות לא כולם יכולים לעמוד בשיטת ה"זבנג וגמרנו". שיטות שונות מתאימות לאנשים שונים וזו קצת חוצפה מצידך להכליל באופן גורף שכזה. לסיכום התחושה המתקבלת היא שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אני לא יודעת מי אתה ומה אתה אבל גם אותך אשלח בנימוס לעלעל בארכיון הפורום ולרכוש מעט דעת לפני שאתה מטיף מוסר. בשמחות
,

e-magine

New member
ברוך הבא, con

אני דווקא שמייח שאנשים באים לכאן למטוח ביקורת, כי סימן שהם לא עדישים, סימן שאכפת להם, וזה כולל גם אותך. אני מעריך את זה שטרחת וקראת וניסחת את דבריך בצורה מסודרת ועניינית, אך אני לא מסכים עם האמירות העובדתיות שלך, ולא עם מסקנותיך. מאחר וכאמור טרחת, אז גם אני אטרח ואענה לך לנקודות שהעלית, אחת לאחת. ואני אשמח מאד אם תקבל גם אתה ביקורת מסויימת שיש לי על דרך פעולתך, ברוח טובה כפי שאני מקבל את הביקורת שלך. ואני אתחיל בביקורת הזאת: מאד מוזר לי שאדם שלא כתב עד היום בפורום אפילו שורה אחת, יש לו כל כך הרבה דברים שמפריעים לו בפורום. אם מפריע לך שהפורום הזה מתנהל באינטרנט, יכולת ואתה עוד יכול לפנות להנהלת הפורומים בפורום משוב ולהציע את סגירתו. אינני מצליח להבין, אם קיום הפורום מפריע לך, מדוע מצאת לנכון לקרוא בו, לדבריך. לי זה נראה נורא מוזר שאדם נכנס לראשונה לאיזה פורום וכל מה שיש לו זה להביע ביקורת. אם אני נכנס לפורום מסויים ורואה שהוא לא איכותי או לא מעניין או לא מתאים לי אישית, אני פשוט יוצא ולא ממשיך לעשות מעקב בשביל לראות מה כל אחד כתב וכמה גולשים יש בו ומתוכם כמה קבועים וכמה מזדמנים ומה כל אחד מהם רוצה. היות ואתה אוהב כל כך דימויים (אלכוהוליסטים בפאב, נגמלי עישון בדובק) אני גם אתן לך דוגמא, פה אנחנו מנהלים מטבח ומבשלים ביחד, כל אחד יכול להיכנס ולבשל, תוך שמירה על כמה כללים בסיסייים, נגיד שהוא לא שורף את המטבח ולא שופך שמן רותח על האחרים, כל אחד גם יכול לבקש עזרה מהאחרים וגם לנסות לעזור להם בבישולים, יש כאלה שמבשלים כל יום ויש כאלה שפעם בשבוע וחלק פעם בחודש ויש כאלה שרק נכנסים פעם אחת וגם כאלה שנכנסים רק כדי לטעום, אבל אתה נכנס כמה פעמים כדי לטעום ואחר כך אומר שהמאכלים כאן גרועים, אך אתה מצידך אפילו לא הכנת כאן איזה ספל קפה קטן. אז מה לעשות, זה גורם לי להרים איזו גבה. ועכשיו לביקורת שלך: הקביעה הראשונה שלך: הרבה אנשים מרגישים לא נח עם העובדה שהפורום הזה הוא באינטרנט. זה כמו שקבוצת אלכוהוליסטים ייפגשו בפאב, או נגמלים מסיגריות ייפגשו במפעל דובק. על כך יש לי 3 הערות: מי זה הרוב הזה ואיך אתה יודע על קיומו? אני מזמין אותך לעיין בסקר האחרון שבפורום, אני לא רואה את עשרות המשתתפים הפאסיביים שהביעו את דעתם שצריך לשנות את המתכונת של הפורום. בעצם אני בכלל לא רואה אותם, אז איך אתה יודע מה האנשים הבלתי נראים רוצים? לגבי שאלת הרוב, אני אפילו לא מתייחס כי ליידי אן התייחסה כבר לכך. את האמירה המצחיקה הזאת, על המכורים לאלכוהול כבר שמעתי, אז אני חוזר ואומר שעל פי המחקרים הקיימים, התמכרות לאינטרנט איננה דומה להתמכרות לאלכוהול. כבר עניתי לטענה הזאת לפחות 30 פעם ואם לא קראת את התשובה, אז תקרא אותה במאמרים, בפרק קצת תאוריה, שבכלל כדאי לך לקרוא. מעבר לכך, האינטרנט הוא מקום חופשי, מי שלא טוב לו בפורום הזה מוזמן לזפזפ ולמצוא לו את המקום המתאים או כמובן להקים אותו. בשביל זה צריך רק קצת זמן, קצת יכולת אירגונית, קצת ידע, קצת סבלנות, קצת מנהיגות,קצת אהבת הבריאות, קצת השקעה, קצת נכונות להקריב דברים אחרים,וקצת תכנים. הנקודה השניה שלך: רוב האנשים היו מעוניינים להשתמש בפורום הזה בתור מנוף לגמילה מההתמכרות לאינטרנט, בעוד שנדמה שהאוכלוסייה הקבועה בפורום אינה מעוניינת באמת ובתמים להגמל אלא הם יותר פה כדי לבכות אחד על כתפי השני אך לא מביעים כוונה רצינית לשנות את הרגלי הגלישה שלהם. שוב לא אכנס לעניין הרוב והמיעוט כי זה כבר נדון ואמרתי גם בדיוק מה התוקף של האמירה העובדתית הזאת, וגם כאן יש לי הערות. יכול להיות שאם יעשו מחקר על השאלה הזאת, היה מסתבר שאנשים שמתמכרים לאינטרנט הם אנשים שנותנים דרור לדמיון שלהם. אני גם כזה, אולם אני מנסה להיות מציאותי. גם אני הייתי רוצה שהפורום יעזור לגמילה, אולם הפורום איננו ולא יכול להיות כלי מקצועי לגמילה. הפורום הוא פורום תמיכה. או שאתה מבין את זה, או שלא. עובדה היא שיש אנשים שהפורום הזה עזר להם ועובדה שיש כאלה שלא. עובדה גם שיש אנשים שהולכים לטיפול פסיכוטרפי ומשלמים 20,000 ₪ לשנה ועובדה שלחלק זה עוזר ולחלק לא. אני כאמור רוצה להיות מציאותי. הפורום הוא פורום תמיכה שתפקידו לעזור למכורים להתמודד עם הקשיים הנובעים מההתמכרות. בדיוק כפי שפורום תמיכה לחולי סרטן אינו מרפא את החולים ופורום משפחות שכולות אינו הופך אותם ללא שכולות ופורום נפגעות אונס איננו הופך את החברות בו לכאלה שלא נאנסו. אני מקווה שהאמירה הזאת היא מספיק ברורה וחדה גם אם היא אינה נעימה לאוזן ולנפש. ולנקודה השלישית שלך: לא הוגדרה מהי התמכרות לאינטרנט ולמה היא מקבילה. כל נסיון נהדף על ידי אימג´ן אשר מאמין שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אימג´ן טורח כל הזמן להגיד שהוא לא מעוניין פה שאף אחד יפסיק לגלוש אלא הוא רוצה שנשלוט בהרגלי הגלישה שלנו... והאם זה לא סתירה בתוך המשפט (בקונטקסט של הפורום הזה) ??? זהו פורום של מכורים לאינטרנט ובדיוק כמו שבקשר לסיגריות, סמים ואלכוהול הוכר כבר שהשיטה הכי יעילה (אם לא היחידה) להיגמל היא ניתוק מוחלט, כך זה צריך להיות גם בקשר לאינטרנט. גם כאן אתה טועה, ההתמכרות הוגדרה מספר פעמים, יש לך אפילו טאגליין של מישהי שהגדירה ורץ לך מול העיניים עכשיו, אני הגדרתי את זה תוך ציטוט מהסקירה הממשלתית על ההתמכרות לאינטרנט (אם אתה יודע על מה אני מדבר) וגם הגדרתי את זה על דרך ההבחנה המבדלת לעומת ההתלהבות וגם מתוך השוואה להתמכרויות אחרות, כולל ההבחנה בין התמכרויות בריאות ולא בריאות, התמכרויות כימיות לעומת נפשיות וכד´. שוב כנראה לא ביקרת במאמרים ובקישורי הפורום. מעבר לכך לא זכור לי שמישהו שאל מהי התמכרות ולא ענו לו או שהציע הגדרה אחרת ושהיא נמחקה. אתה בוודאי לא שאלת וגם לא הצעת. באשר למה שאתה מגדיר הדיפות, שוב כנראה שאינך מבין מהו מהותו של פורום. אני כותב בפורום הזה את ההשקפה ואת האמונה שלי. אתה וכל גולש אחר מוזמן לכתוב את שלו. אם אתה חושב שהדרך הנכונה היא להתנתק מהאינטרנט לצמיתות, ולסלק את המחשבים מהבית שלך וממקום העבודה בו תעבוד, או מבית הספר ומהאוניברסיטה, אתה מוזמן להציע את זה כל פעם שאני מציע משהו אחר. אני רק אשאל אותך איך בדיוק תעשה את זה והאם אתה חושב שתצליח, אבל זה כבר וויקוח מקצועי. באותה מידה, אתה מוזמן אם תמצא פורום של מכורים לסקס, להציע להם לעבור סירוס מרצון. תבין, כל אחד יכול להביע את הדעות שלו, כל עוד שזה לא נוגד את החוק. אם אתה חושב שיש דרכים שאני לא הצעתי או שאחרים כאן לא הציעו, מדוע אינך מציע אותם? האם נמחקו לך הודעות? האם נחסמת בפורום? תבין דבר אחד, הייתי רוצה שכולנו נשלוט בגלישה (לא בהתמכרות, שוב הטעות הזאת – ברגע שיש לך שליטה, אין התמכרות) והייתי רוצה שכולנו נגלוש בכיף, אבל אני ממש לא מונע ממך לנפץ את המחשב שלך (בהנחה שאתה בוגר ולא קטין ושהמחשב הוא שלך ולא של מעביד או של מישהו אחר). אם אתה חושב שזה מה שיעזור לך, אני לא אמנע ממך, אני רק אגיד לך שלדעתי זה מעשה איוולת. ובאשר לסיכום שלך, אינני יודע אם אנשים נרטעים מלהיכנס כי הם רואים שהפורום לא עוזר, אני דווקא קיבלתי די הרבה פניות של אנשים שנכנסו ואמרו שזהכן עזר להם. יש אנשים רבים שנכנסו ואמרו, אני מכור, תגידו לי מהר מה לעשות כדי להיגמל. אז מי שמבין מה זאת התמכרות, לא יגיד להם שיש תרופת פלא כי כאן זה לא פורום מאגיה. טבעי שחלק מאכזבים והולכים הלאה. באשר לאמירה שלך, שכביכול הפורום גורם להתמכרות, אני חושב ששוב, היא נובעת מאי הבנה של הנושא. כאשר מישהו מכור, הוא צריך לחפש את הסיבות היסודיות להתמכרות, הסיבות האלה לא נמצאות באינטרנט אלא באדם עצמו. שם צריך לחפור, לחפש ו"לתקן". אנחנו לא יכולים לתקן כאן בני אדם ולמען האמת, גם לא במקומות אחרים.

אמג´ין איזה השקעה...

אני פשוט מעריצה אותך על זה.... עוד לא קראתי אבל תיכף אני אקח את הזמן שלי.... uuuuuuuuu אתה מדהים אי

amiak

New member
אימג´ין... אין לי מה להוסיף!

כתבת ממש נרחב וענית על כל הנקודות. נהניתי לקרוא. (סתם פידבק קטן. היה ארוך אבל מרתק) עמיה

amiak

New member
שלום מאנדי!

שאלת על ספרים בנושא. ובכן, אימג´ין שם בקישורים של הפורום קישורים לכמה אתרים בנושא, מאמרים ומחקרים. אז שווה להסתכל. בקשר לתגובות שהיו פה (ולא נראה לי שניסו להתקיף אותך) - הקבוצה הזאת שפה, היא קבוצה אינטימית. זה לא אומר שאלא מקבלים אנשים חדשים (כולנו פה היינו חדשים בשלב זה או אחר), אלא שלחלק לוקח יותר זמן מלאחרים להפתח, ובכל מקרה, זה בדרך כלל קורה עם אנשים שכבר "מכירים" פה. קצת מוזר, ומרתיע לענות לשאלות כל כך אישיות ממישהו שלא מכירים. השאלות לא כל כך ממוקדות. ולא יתנו לך לדעתי את התשובות הנחוצות לעבודת גמר שלך (יש לי קצת נסיון בזה, עזרתי לחברות שלי בעבודות שלהן...). יש לך זמן למחקר. תכנסי. תתערי, ואח"כ, אם את תרגישי נח וכולם ירגישו מספיק נח - אולי תצא לך גם עבודה מזה. מומלץ לך גם להסביר מה מטרת העבודה. כי משמיעה ראשונית זה לא נשמע סימפטי יותר מדי... שיהיה לך יום מקסים
עמיה

mandy

New member
היי עמיה

בדקתי את כל החומר שאימג´ין שם בדף הראשי של הפורום ובהחלט זה עזר אך כמה מהאתרים אינם עובדים. אני חושבת שכבר הדגשתי את זה בהודעות הקודמות שלי - אני מסכימה שהשאלות אינן ממוקדות (למרות שפיצפיצון הצליחה לענות עליהן בצורה פשטנית ויפה). מטרת העבודה שלי היא להבין למה אנחנו מתמכרים לאינטרנט וכיצד זה משפיע על אורח החיים, כיצד זה משפיע מבחינות פיזיות ופסיכולוגיות וכו´. אני מתכוונת עוד להגיע למסקנות משמעותיות בסופו של דבר. הפורום כאמור הוא לא המקור הראשוני שלי למחקר אלא מקום שבו אני אוכל להכיר זוויות שונות של מכורים לגבי העיניין, כי מה לעשות, אני לא דוגמה מספיקה. אולי עשיתי טעות מההודעה הראשונה אבל אני בכל זאת בן אדם. הבנתי לגבי האינטימיות של חברי הפורום. יש פורומים פתוחים יותר ויש פורומים סגורים יותר וזה לגיטימי ביותר. עם זאת, אני חושבת שלא הייתה לי שום דרך לקבוע איזה סוג של פורום זה על ההתחלה! עכשיו התחלתי לקבל תמונה יותר ברורה ואני אדע איך להמשיך מכאן, תודה.

lady_anne

New member
מאנדי

ראשית אני שמחה שחזרת בך והחלטת לעסוק בנושא אחרי הכל. מעניין מה תהיינה המסקנות. שנית אני חושבת שיש להבחין בין פורומים העוסקים במתן תמיכה לבין "סתם פורומים" (בהמשך להבחנה שלך בין פורומים "סגורים" ל"פתוחים"). בפורומים שעוסקים בנושאים קלילים יותר יהא זה קל ופשוט יותר למבקר מן החוץ להשתלב, בה בשעה שבפורומים העוסקים בתמיכה נוצרת מן הסתם איזושהי אינטראקציה קצת יותר רצינית בין המשתתפים ולכן נדמה שמדובר בקהילה סגורה. אולי כך קל יותר לדעת איך לגשת. בהצלחה,

mandy

New member
אז אני

מציעה לך לבקר בזמנך החופשי בפורום "תמיכה נפשית לצעירים" ותציגי את עצמך כחדשה בפורום ותראי מה התגובות... שוב- אני לא רוצה להעביר שום ביקורת על הפורום המקסים הזה כי הוא מיוחד כשלעצמו.

אז מה אם אנחנו לא צעירות? מותר

להיכנס לכל פורום בכל גיל זה מה שמדהים בעולם הוירטואלי לא יסלקו אותך משום מקום אם תתנהג יפה טוב אז אני ארים את הכפפה במקום ליידי אן ואלך לשם ונראה איך יגיבו ואני אחזור לספר את התוצאות

אוקיי מאנדי נכנסתי לשם עכשיו

והשארתי שלום וברוכים הנמצאים ראיתי שהניהול הוא בידי סהר תמיכה אפילו לא מישהו ספצפיפי בעל איזה שם או ניק זה יוצר הרגשה קצת מוזרה חוצמזה הם באמת עונים לכל אחד אבל ראיתי שאת התלוננת שם שנכנסת וכתבת משהו יפה וארוך ולא קיבלת תגובות...... אז מי יענה לי? בטח רק סהר תמיכה המנהלים יגידו לי בנימוס ברוכה הבאה וזהו

mandy

New member
מצטערת

הם בדרך כלל כותבים "ברוכים הבאים" לכל אחד שנכנס. ובקשר להרגשה המוזרה, למה את מתכוונת? כן, כתבתי משהו כי היתה לי עצה נורא טובה בשבילם אבל מה לעשות, לא היו תגובות ואני הולכת לבדוק עכשיו מה קורה שם. אולי הפורום הזה לא היה דוגמה טובה...לא משנה!

למעלה