ברוך הבא, con
אני דווקא שמייח שאנשים באים לכאן למטוח ביקורת, כי סימן שהם לא עדישים, סימן שאכפת להם, וזה כולל גם אותך. אני מעריך את זה שטרחת וקראת וניסחת את דבריך בצורה מסודרת ועניינית, אך אני לא מסכים עם האמירות העובדתיות שלך, ולא עם מסקנותיך. מאחר וכאמור טרחת, אז גם אני אטרח ואענה לך לנקודות שהעלית, אחת לאחת. ואני אשמח מאד אם תקבל גם אתה ביקורת מסויימת שיש לי על דרך פעולתך, ברוח טובה כפי שאני מקבל את הביקורת שלך. ואני אתחיל בביקורת הזאת: מאד מוזר לי שאדם שלא כתב עד היום בפורום אפילו שורה אחת, יש לו כל כך הרבה דברים שמפריעים לו בפורום. אם מפריע לך שהפורום הזה מתנהל באינטרנט, יכולת ואתה עוד יכול לפנות להנהלת הפורומים בפורום משוב ולהציע את סגירתו. אינני מצליח להבין, אם קיום הפורום מפריע לך, מדוע מצאת לנכון לקרוא בו, לדבריך. לי זה נראה נורא מוזר שאדם נכנס לראשונה לאיזה פורום וכל מה שיש לו זה להביע ביקורת. אם אני נכנס לפורום מסויים ורואה שהוא לא איכותי או לא מעניין או לא מתאים לי אישית, אני פשוט יוצא ולא ממשיך לעשות מעקב בשביל לראות מה כל אחד כתב וכמה גולשים יש בו ומתוכם כמה קבועים וכמה מזדמנים ומה כל אחד מהם רוצה. היות ואתה אוהב כל כך דימויים (אלכוהוליסטים בפאב, נגמלי עישון בדובק) אני גם אתן לך דוגמא, פה אנחנו מנהלים מטבח ומבשלים ביחד, כל אחד יכול להיכנס ולבשל, תוך שמירה על כמה כללים בסיסייים, נגיד שהוא לא שורף את המטבח ולא שופך שמן רותח על האחרים, כל אחד גם יכול לבקש עזרה מהאחרים וגם לנסות לעזור להם בבישולים, יש כאלה שמבשלים כל יום ויש כאלה שפעם בשבוע וחלק פעם בחודש ויש כאלה שרק נכנסים פעם אחת וגם כאלה שנכנסים רק כדי לטעום, אבל אתה נכנס כמה פעמים כדי לטעום ואחר כך אומר שהמאכלים כאן גרועים, אך אתה מצידך אפילו לא הכנת כאן איזה ספל קפה קטן. אז מה לעשות, זה גורם לי להרים איזו גבה. ועכשיו לביקורת שלך: הקביעה הראשונה שלך: הרבה אנשים מרגישים לא נח עם העובדה שהפורום הזה הוא באינטרנט. זה כמו שקבוצת אלכוהוליסטים ייפגשו בפאב, או נגמלים מסיגריות ייפגשו במפעל דובק. על כך יש לי 3 הערות: מי זה הרוב הזה ואיך אתה יודע על קיומו? אני מזמין אותך לעיין בסקר האחרון שבפורום, אני לא רואה את עשרות המשתתפים הפאסיביים שהביעו את דעתם שצריך לשנות את המתכונת של הפורום. בעצם אני בכלל לא רואה אותם, אז איך אתה יודע מה האנשים הבלתי נראים רוצים? לגבי שאלת הרוב, אני אפילו לא מתייחס כי ליידי אן התייחסה כבר לכך. את האמירה המצחיקה הזאת, על המכורים לאלכוהול כבר שמעתי, אז אני חוזר ואומר שעל פי המחקרים הקיימים, התמכרות לאינטרנט איננה דומה להתמכרות לאלכוהול. כבר עניתי לטענה הזאת לפחות 30 פעם ואם לא קראת את התשובה, אז תקרא אותה במאמרים, בפרק קצת תאוריה, שבכלל כדאי לך לקרוא. מעבר לכך, האינטרנט הוא מקום חופשי, מי שלא טוב לו בפורום הזה מוזמן לזפזפ ולמצוא לו את המקום המתאים או כמובן להקים אותו. בשביל זה צריך רק קצת זמן, קצת יכולת אירגונית, קצת ידע, קצת סבלנות, קצת מנהיגות,קצת אהבת הבריאות, קצת השקעה, קצת נכונות להקריב דברים אחרים,וקצת תכנים. הנקודה השניה שלך: רוב האנשים היו מעוניינים להשתמש בפורום הזה בתור מנוף לגמילה מההתמכרות לאינטרנט, בעוד שנדמה שהאוכלוסייה הקבועה בפורום אינה מעוניינת באמת ובתמים להגמל אלא הם יותר פה כדי לבכות אחד על כתפי השני אך לא מביעים כוונה רצינית לשנות את הרגלי הגלישה שלהם. שוב לא אכנס לעניין הרוב והמיעוט כי זה כבר נדון ואמרתי גם בדיוק מה התוקף של האמירה העובדתית הזאת, וגם כאן יש לי הערות. יכול להיות שאם יעשו מחקר על השאלה הזאת, היה מסתבר שאנשים שמתמכרים לאינטרנט הם אנשים שנותנים דרור לדמיון שלהם. אני גם כזה, אולם אני מנסה להיות מציאותי. גם אני הייתי רוצה שהפורום יעזור לגמילה, אולם הפורום איננו ולא יכול להיות כלי מקצועי לגמילה. הפורום הוא פורום תמיכה. או שאתה מבין את זה, או שלא. עובדה היא שיש אנשים שהפורום הזה עזר להם ועובדה שיש כאלה שלא. עובדה גם שיש אנשים שהולכים לטיפול פסיכוטרפי ומשלמים 20,000 ₪ לשנה ועובדה שלחלק זה עוזר ולחלק לא. אני כאמור רוצה להיות מציאותי. הפורום הוא פורום תמיכה שתפקידו לעזור למכורים להתמודד עם הקשיים הנובעים מההתמכרות. בדיוק כפי שפורום תמיכה לחולי סרטן אינו מרפא את החולים ופורום משפחות שכולות אינו הופך אותם ללא שכולות ופורום נפגעות אונס איננו הופך את החברות בו לכאלה שלא נאנסו. אני מקווה שהאמירה הזאת היא מספיק ברורה וחדה גם אם היא אינה נעימה לאוזן ולנפש. ולנקודה השלישית שלך: לא הוגדרה מהי התמכרות לאינטרנט ולמה היא מקבילה. כל נסיון נהדף על ידי אימג´ן אשר מאמין שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אימג´ן טורח כל הזמן להגיד שהוא לא מעוניין פה שאף אחד יפסיק לגלוש אלא הוא רוצה שנשלוט בהרגלי הגלישה שלנו... והאם זה לא סתירה בתוך המשפט (בקונטקסט של הפורום הזה) ??? זהו פורום של מכורים לאינטרנט ובדיוק כמו שבקשר לסיגריות, סמים ואלכוהול הוכר כבר שהשיטה הכי יעילה (אם לא היחידה) להיגמל היא ניתוק מוחלט, כך זה צריך להיות גם בקשר לאינטרנט. גם כאן אתה טועה, ההתמכרות הוגדרה מספר פעמים, יש לך אפילו טאגליין של מישהי שהגדירה ורץ לך מול העיניים עכשיו, אני הגדרתי את זה תוך ציטוט מהסקירה הממשלתית על ההתמכרות לאינטרנט (אם אתה יודע על מה אני מדבר) וגם הגדרתי את זה על דרך ההבחנה המבדלת לעומת ההתלהבות וגם מתוך השוואה להתמכרויות אחרות, כולל ההבחנה בין התמכרויות בריאות ולא בריאות, התמכרויות כימיות לעומת נפשיות וכד´. שוב כנראה לא ביקרת במאמרים ובקישורי הפורום. מעבר לכך לא זכור לי שמישהו שאל מהי התמכרות ולא ענו לו או שהציע הגדרה אחרת ושהיא נמחקה. אתה בוודאי לא שאלת וגם לא הצעת. באשר למה שאתה מגדיר הדיפות, שוב כנראה שאינך מבין מהו מהותו של פורום. אני כותב בפורום הזה את ההשקפה ואת האמונה שלי. אתה וכל גולש אחר מוזמן לכתוב את שלו. אם אתה חושב שהדרך הנכונה היא להתנתק מהאינטרנט לצמיתות, ולסלק את המחשבים מהבית שלך וממקום העבודה בו תעבוד, או מבית הספר ומהאוניברסיטה, אתה מוזמן להציע את זה כל פעם שאני מציע משהו אחר. אני רק אשאל אותך איך בדיוק תעשה את זה והאם אתה חושב שתצליח, אבל זה כבר וויקוח מקצועי. באותה מידה, אתה מוזמן אם תמצא פורום של מכורים לסקס, להציע להם לעבור סירוס מרצון. תבין, כל אחד יכול להביע את הדעות שלו, כל עוד שזה לא נוגד את החוק. אם אתה חושב שיש דרכים שאני לא הצעתי או שאחרים כאן לא הציעו, מדוע אינך מציע אותם? האם נמחקו לך הודעות? האם נחסמת בפורום? תבין דבר אחד, הייתי רוצה שכולנו נשלוט בגלישה (לא בהתמכרות, שוב הטעות הזאת – ברגע שיש לך שליטה, אין התמכרות) והייתי רוצה שכולנו נגלוש בכיף, אבל אני ממש לא מונע ממך לנפץ את המחשב שלך (בהנחה שאתה בוגר ולא קטין ושהמחשב הוא שלך ולא של מעביד או של מישהו אחר). אם אתה חושב שזה מה שיעזור לך, אני לא אמנע ממך, אני רק אגיד לך שלדעתי זה מעשה איוולת. ובאשר לסיכום שלך, אינני יודע אם אנשים נרטעים מלהיכנס כי הם רואים שהפורום לא עוזר, אני דווקא קיבלתי די הרבה פניות של אנשים שנכנסו ואמרו שזהכן עזר להם. יש אנשים רבים שנכנסו ואמרו, אני מכור, תגידו לי מהר מה לעשות כדי להיגמל. אז מי שמבין מה זאת התמכרות, לא יגיד להם שיש תרופת פלא כי כאן זה לא פורום מאגיה. טבעי שחלק מאכזבים והולכים הלאה. באשר לאמירה שלך, שכביכול הפורום גורם להתמכרות, אני חושב ששוב, היא נובעת מאי הבנה של הנושא. כאשר מישהו מכור, הוא צריך לחפש את הסיבות היסודיות להתמכרות, הסיבות האלה לא נמצאות באינטרנט אלא באדם עצמו. שם צריך לחפור, לחפש ו"לתקן". אנחנו לא יכולים לתקן כאן בני אדם ולמען האמת, גם לא במקומות אחרים.