שלום לכולם!

mandy

New member
שלום לכולם!

אני עושה עבודת גמר בסוציולוגיה/פסיכולוגיה (כיתה יב´) ונורא שמחתי לגלות שיש פורום העוסק בעיניין. אם מישהו מכיר ספרים בנושא-אני אשמח לדעת
וכחלק מהעבודה אני אבקש מכם לענות לי מי שרוצה כמובן על השאלות הבאות:
מדוע אתם נמשכים לאינטרנט?
כיצד האינטרנט תורם/לא תורם לחיי החברה שלכם?
כיצד האינטרנט תורם/לא תורם לחיים האישיים שלכם? תודה רבה רבה ואם תוכלו לכתוב את גילכם זה יהיה נפלא ולאנשים שמבינכם שאולי הולכים להתנפל על ההתפרצות שלי- אני גם מכורה זה בסדר
ושוב-
רבה רבה

lady_anne

New member
אולי כדאי שתדפדפי קצת אחורה

כבר היו פה דיונים בסגנון הזה ושירשורים שכללו פרטים אישיים ועיונים מעמיקים בסיבות להתמכרות. כמכורה אני די מתבעסת לחזור שוב ושוב על הסיבות שגורמות להתמכרות ולדון שוב בהשפעתו המקסימה של האינטרנט על חיי. הקהילה פה די מצומצמת ואינטימית ורובנו כבר שיחררנו לאחרים את האינפורמציה שיכולנו לשחרר. אני בטוחה ששאלות קונקרטיות יותר תזכנה לתשובות קונקרטיות ומעמיקות. בהצלחה בעבודת הגמר.

ילדונט

New member
בלי שום כוונה לפגוע

ליידי, ולא רק ליידי, אני חושבת שיש בעיה לפורומים בכלל בזה שהם מפנים להודעות קודמות, אבל הבעיה היא חמורה יותר בעיקר בפורומים של תמיכה. אני בהחלט מגדירה את עצמי כמכורה לאינטרנט, עם כל העליות והירידות, וככזו אני נכנסת לכאן לעיתים די קרובות וקוראת, אבל אם אני זוכרת נכון שיחררתי לכאן בערך שתי הודעות. כל כך הרבה פעמים קראתי כאן תגובות שאומרות "כבר דנו בזה לעומק", שאני מרגישה שאין כל דבר שאני יכולה "לחדש" לחברי הקהילה המצומצמת והאינטימית הזו. הקהילה נראית כל כך מצומצמת ואינטימית, שהיא לא פתוחה מספיק בשביל לקבל חברים חדשים, מכורים גם הם, שבאים לשתף בהרגשותיהם ולשמוע קצת מאחרים. בקיצור - לקבל תמיכה. ובעצם ככה גם הפורום נראה. הודעה חדשה אחת ביום, ולעיתים פחות מכך. מי שמרגיש שהוא מעוניין לשמוע ולהישמע נדחה בתשובה הלקונית "חפש בשרשורים קודמים". התשובה הזו נראית לי לגיטימית כשמדובר במי שמחפש חומר למחקר, כמו בשרשור הזה, אבל היא לא נראית לי לגיטימית - שוב, בפורום *תמיכה* - כאשר בא מישהו שמתלבט האם הוא מכור, או מי שמנסה לצאת מההתמכרות. ברור לי שזה לא תמיד כיף לחפור בכל האיכסה שקשור להתמכרות, ליחס הסביבה, לסימפטומים הפיזיים, אבל רנאה לי שלפעמים עדיף פשוט לא להגיב, מאשר לתת תשובה מרפת ידיים שמפנה לחומר קריאה במקום לאפשר דו שיח שכל כך חשוב למי שנמצא במצוקה. אני לא בטוחה שהבהרתי את עצמי מספיק, ואני לא טוענת שזה תמיד ככה, אבל אני מקווה שתבינו את עיקר כוונתי. ואם אימג´ין יחליט שזה לא שייך - למחוק.

actress

New member
תראי שבאים לפה כ"כ הרבה אז מכוונים

אותם לעמ´ הספציפים שיחפשו כי נכון באמת דנים ודנו פה אבל אי אפשר לחרוש כל פעם ולטחון את אותו נושא זה כבר נהיה מסטיק. כל 1 וההרגשה שלו האישית לגבי הפורום. וליידי בעצם ניסתה לעזור כי באמת מגיעה לכאן כמות גדולה של אנשים ומבקשת פרטים או מידע אז בכל פורום ולא רק פה מכוונים אותם לחזור אחורה לבדיקה באריכיון וזה בהחלט עובד!

ילדונט

New member
כמו שאמרתי

כשמחפשים מידע זה לגיטימי לגמרי בעיני להפנות. מה שניסיתי להדגיש זה שבפורום תמיכה מחפשים (לפחות אני מחפשת, ונראה לי שאני לא היחידה גם מה"קבועים") איזה שהוא סוג של דו שיח או רב שיח. כן מחפשים לפתח. הטענה היחידה שלי היא שאם עוד אאוטסיידרים מרגישים כמוני בקשר לפורום הזה, אז נמנעת כניסה של דם חדש, וגם הפורום לא ממלא את מטרתו שהיא תמיכה.

lady_anne

New member
כנראה שיש גבול לכמות הנושאים

שאפשר לדון בהם לא רק בפורום הזה, אלא בכל פורום שהוא. כמו כן יש גבול לדיונים שאפשר לייחד לכל נושא בלי שהוא יצא מהאף. מה עושים? באמת שאין לי מושג. שאלה קשה, ואני מתחבטת בה גם לגבי הפורום שלי. הדברים שאמרתי בהודעתי הקודמת היו מהרהורי ליבי הפרטיים בלבד, וכמובן שאינם מייצגים או מחייבים מי ממשתתפי הפורום. המטרה האקדמית אכן מקודשת, אבל לצערי לא מתחשק לי לעסוק שוב בדברים שכבר נאמרו. אני לא מחזיקה מעצמי "קבועה" או מובילה חברתית מכל סוג שהוא בפורום הזה, וכמובן שההנהלה יכולה להנהיג פה כל מדיניות אחרת שתראה לנכון.

mandy

New member
../images/Emo51.gif

לפחות קיבלתי כמה תגובות...גם אם זה לא קשור לשאלות של העבודה שלי. הבנתי מה אמרתם ולקחתי לתשומת
ואני בהחלט אדפדף אחורה ואקרא את כל עמודי הפורום כי זאת עבודה רצינית של יחידה שלמה אז תודה ליידי אן. בכל זאת קצת נפגעתי מה"שליחה" החסרת סבלנות לדפדוף בדפי הפורום אבל לא נורא. אני רגילה שבפורומים אחרים, כאשר מגיע מישהו חדש, כולם מקבלים אותו ב"ברוכים הבאים" ולא ב"מצטערים, אנחנו קהילה סגורה". אני לא מבינה את זה אבל אני בטוחה שזה לא בכוונה... תודה בכל זאת
ו-

ברוכה הבאה מאנדי ובוקר טוב...יש

כמה דברים שאת פשוט מערבבת ולא מבינה פה אני מרגישה צורך להגן על ליידי אן ההשתתפות בפורום הזה היא מאד קטנה וחוץ ממני כמעט אף אחד לא נכנס לפה על בסיס יומי אז פשוט לא הספיקו להגיד לך ברוכה הבאה נוסף לזה אדם כמוך והיו כבר לא מעט כאלה שנכנס למטרה נקודתית - לאסוף חומר על ולא מצהיר שהוא רוצה להיות משתתף מן המניין קבוע בתוך הדיאלוגים פה אולי ישכחו להגיד לו ברוך הבא כי יראו בו עובר אורח לרגע מה שמתסכל מאנדי שאין בפורום שלנו שום קביעות רוב האנשים נכנסים לשאול על ההתמכרות שלהם שתיים שלוש פעמים ונעלמים מספר הקבועים בפורום הזה הוא כמספר אצבעות היד האחת שלך אולי סיפקתי לך בעקיפין גם חומר על הפורום שלנו לעבודה שלך ומה שמתסכל הוא שבאים הרבה כמוך לעשות עלינו עבודה אבל לא להשתתף איתנו ולא לחיות איתנו פה בפורום ולברר את הבעיות האלה של ההתמכרות לרשת את צריכה לקרוא את מכתב הפתיחה ולהבין שהפורום לא הוקם במטרה לענות על עבודות של סטודנטים ותלמידים שעושים עבודות על התמכרות הפורום הזה הוא פורום תמיכה הוא נועד לתמוך באנשים שההתמכרות לרשת גורמת להם סבל נפשי ואולי גם פיזי גדול ושהם אבדו את השליטה על הגלישה שלהם.... הוא לא הוקם כדי לתמוך בסטודנטים שעושים עבודות.... הוא פעיל בצורה חלקית כי יש בו כאמור מעט מדי משתתפים קבועים ורוב המשתתפים הם עוברי אורח לרגע וככה נוצר מעגל סגור.... גם ילדונט שכתבה פה אני בכלל לא זוכרת מתי היא נכנסה בפעם הקודמת וילדונט - אני מאד אשמח אם תשוחחי איתנו פה באופן קבוע ואולי נתחיל מזה שתספרי לנו על אופן ההתמכרות שלך והאם את סובלת ממנו ולמה

mandy

New member
ידעתי

שיבואו התקפות באיזשהו שלב אבל מה אפשר לעשות. לא באתי כאחת חסרת רגישות שמצפה שתשפכו בפני את הלב שלכם סתם ככה! זו לא הייתה הכוונה ומצטערת אם חשבתם ככה. אני יודעת שאם אני אבוא כמכורה בעצמי, אני לא אהיה שונה מאף אחד מחברי הפורום ואני יודעת שאני לא אקבל תשובות בשביל עצמי. אז לכן בחרתי לעשות על זה עבודה, כדי להגיע לפתרון בשביל עצמי בעקיפין. אני מודעת לכך שהפורום "לא הוקם כדי לתמוך בסטודנטים שעושים עבודות". מה גם שזה נורא פוגע שאמרת את זה כי קודם כל אני תלמידת תיכון ולקחתי את זה ברצינות ואני לא סתם עושה עבודה, אני באמת משקיעה בזה ולכן פניתי לאנשים שבאמת חווים את זה כדי שאני אוכל להזדהות ולהרחיב את ידיעותי בנושא. חבל שזו קהילה סגורה מצד אחד כי זה מקשה לאנשים חדשים להכנס אבל מצד שני זה טוב שזו קהילה סגורה למי שנכנס כבר. אז אני לא יודעת עוד מה להגיד... אם אתם רוצים שאני אלך-אני אלך. לא ביג דיל
ולא הבנתי למה את מרגישה צורך להגן על אנשים- לא ניסיתי לריב עם אף אחד ולא ניסיתי לגרום לצדדים ולוויכוחים.

שוב לא הבנת אותי...אני עניתי לך

ובכלל לא התקפתי אותך את בעצמך רואה את כמות הכניסות של אנשים לפורום הזה נכון? מזה את יכולה להבין בעצם הכל את לא צריכה להיפגע מזה שאמרתי שהפורום לא הוקם במקור כדי לעזור לסטודנטים לעשות עבודות על הוא הוקם כדי לתמוך נפשית אחד בשני שוב - ההשתתפות בימים אלה לא מאד פעילה די רדודה לכן הדבר הכי פשוט בשבילך הוא להשקיע קצת עבודה וללכת אחורה לדפי הפורום הרי כל מה שאת מחפשת בעבודה שלך נמצא פה בדפים הפורום הזה קיים יותר משנה אז אני לא מבינה איפה הקאצ´? את צריכה שאנשים שבקושי כותבים פה וכל אחד מהם נכנס פעם בשלושה ימים חוץ מהמנהל וממני יעשו לך את העבודה ויסכמו לך את החומר? תשמעי מאנדי - אני לא יודעת איפה אימגין המנהל היום הוא נכנס לפה בדרך כלל יום יום והוא יענה לך מה שנראה לו אני מדברת על דעת עצמי בלבד ובשמי בלבד אבל אני בהחלט יכולה להבין את התחושות של ליידי אן שהיא קבועה פה אבל גם היא נכנסת לעתים מאד רחוקות אני מבחינתי מוכנה לעשות בשבילך דבר אחד פשוט בואי ונעזוב את כל ה כן להיפגע ולא להיפגע....אנחנו רוצים להתקדם נכון? בואי תכיני לי עכשיו עשר שאלות נניח אולי יותר שאת רוצה לשאול אותי על ההתמכרות לאינטרנט אני אענה לך עליהן כמיטב יכולתי ואולי גם אחרים ירצו לענות לך אוקיי? פשוט תכיני שאלות ממוקדות ותשאלי אותן....

mandy

New member
זה בסדר

אין טעם כבר. מחר אני צריכה להגיש הצעה ואני לא מעוניינת כבר לעשות על הנושא הזה. אני כבר אובדת עצות תודה בכל מקרה.

lady_anne

New member
חבל שכך החלטת, מאנדי

אבל זו, כאמור, ההחלטה שלך. ההצעה של מאדאם היתה מאד קונקרטית ומדוייקת, ובדיוק לכך התכוונתי כאשר אמרתי ששאלות ספציפיות תענינה במלוא תשומת הלב. בנוסף לכך במינוח "קהילה מצומצמת ואינטימית" לא התכוונתי ל"קהילה סגורה ומבוצרת", ולו כך חשבתי אלו בדיוק המילים בהן הייתי משתמשת. חבל שבחרת להבין את שנאמר לעיל בצורה עדינה ומנומסת כל-כך ע"י מאדאם כטריקת דלת.

היי מאנדי

את סופגת, ולא בצדק, הרבה תיסכול שיש בפורום הזה על אנשים שבאים "לוקחים" והולכים. לא בצדק, כי אני באמת מאמין שבאת בכוונה אמיתית לעזור לעצמך ובדרך לעשות עבודה (או לעשות עבודה ובדרך גם לעזור לעצמך להתמודד עם ההתמכרות שלך). אם היית באה ואומרת "אני מכורה. ההתמכרות שלי מתבטאת ב- א. ב. ג. ואני מעוניינת להתחיל לשלוט בהתמכרות שלי" או כל ניסוח אחר שהיה מדבר עלייך היית מקבלת כאן תגובות מאוד חמות והרבה הזדהות. העניין הוא שמגיעים לכאן כל מיני אנשים בגישה של "אני עושה מחקר על החיות מעבדה האלו שנקראים מכורים לאינטרנט" ואחרי שאנחנו באים ופותחים בפניהם את הלב והנשמה, הם לוקחים לנו את הלב והנשמה והולכים. (הלוואי שלפחות היו משאירים לנו את העבודות שלהם כדי שהבאים בתור יוכלו לפחות ללמוד מהן). ולנו כבר די נמאס שמתייחסים אלינו כחיות מעבדה מזן מוזר. ברור לי שלא הייתה לך שום כונה לגרום למישהו כאן להרגיש כמו חיית מעבדה שעושים עליה תצפיות, ולכן אמרתי שאת "חוטפת" את כל האש הזו לא בצדק. אבל עדיין תנסי לראות את הדברים מהצד שלנו. איך את היית מרגישה אם אחרי כל העבודה שעשית וכל החומר שקראת וכל העמודים שכתבת בעצמך אנשים היו באים פעם אחרי פעם ומבקשים ממך לכתוב את העבודה שלך שוב ושוב כל פעם מחדש. בלי שהיו בכלל טורחים לקרוא את מה שכתבת? לא הית מרגישה שמזלזלים בעבודה, במאמץ ובזמן שהשקעת? אני אישית מאוד אשמח אם מישהו יעשה עבודה על התמכרות לאינטרנט וגם יטרח לשים אותה כאן בפורום. את מוכנה להרים את הכפפה? עכבר

ש י ר ז 1

New member
קהילה סגורה..

עקבתי אחר ההודעות כאן במשך השבת וחכיתי לראות לאן זה יתפתח. אני לא מבינה מאין ההרגשה שהקהילה בפורום סגורה ולא נותנת מענה לשאר החברים שמבקשים זאת?. הרי היו כבר לא מעט מקרים שאנשים ניגשו אלינו לשאול שאלות ואף לקבל יעוץ ועדיין לא ראיתי שטרקו בפניו את הדלת כאן, מאנדי הדברים שכתבת כאן אני בטוחה שכל אחד מאיתנו יקח לתשומת ליבו למה נוצר רושם של מקום סגור ולא מאפשר לקבל חברים חדשים כאן. הפורום הוא פורום חופשי כל אחד יכול להכנס אליו , לצעוק "אני מכור" ולהעלם אחרי זה , מאדאם צודקת בכך שהפורום אינו מאכלס בתוכו משתתפים רבים אולי בגלל החיסרון שהוא מדבר על בעית ההתמכרות וחלק גדול מהגולשים כאן אינם מודים בכך עדיין, או שמודים וממשיכים הלאה ללא טיפול ויחס מצידם לבעיה שקיימת אצלם מכל מיני סיבות, חלקם יכול להיות אי מתן כלים מספקים להתמודד עם הבעיה עצמה, חוסר יכולת חברתית לעזור לאלה שמבקשים זאת. ואי פיתוח יכולת מקצועית שלא נותנת בארצנו מענה לבעיה הקיימת, נכון שקמו גופים שונים שמייעצים תומכים ומטפלים בצורה וירטואלית אבל אף גוף מקצועי כזה לא שרד במשך זמן ואף לא העבירו את היחס הזה של הבעיה לעולם המציאותי. אנו כאן בתור חברי הפורום באמת מנסים לתמוך ולהבין את הצורך של כל אחד מהכותבים כאן ולנסות לעזור במידת האפשר, בגוף הפורום מצורפים הודעות ניבחרות, מאמרים בנושא, הודעת מנהל, ואף קישורים שונים לגבי ההתמכרות עצמה ומה שאנו מצפים דווקא מאלה שעושים עבודות בנושא ההתמכרות הוא לדפדף קודם כל בכל הקישורים האלה ולא לנסות לדוש בזה כל פעם מחדש אולי דווקא שאנו צוות כותבים מצומצם כאן זה מקשה עלינו לדבר על זה כל פעם מחדש לפחות פעם בשבוע על אותם הדברים , תחשבי לבד על זה אם הייתי מלווה את הפורום באופן קבוע שנה שלמה היית יכולה לענות על אותם השאלות שוב ושוב ?... בלי שאותו אחד יבדוק את מהות הפורום לפני כן?. אני בטוחה שאם חלק מהכותבים כאן ילמדו חלק מהניכתב כאן זה יכול להקל על השאלות שאת יוצרת אותם כאן, ועל צורת השאלות שאת תשאלי כאן, כך גם תקבלי מענה בצורה שונה, אוליאותם שאלות אבל קצת מתוחכמות יותר זה יראה אחרת ואולי תקבלי תשובות שונות ועיניינות לכך. בעיקרון אני מאוד שמחה שניכנסים אלינו ללמוד, לחקור, להכין עבודות גמר, זה מראה שהמודעות לכך מתפתחת בקרב הציבור ועם הזמן אולי שנים, זה יכנס במודעות האנשים ואף אנשי מקצוע שיחייב אותם להתחיל לעבוד בצורה אחרת בארץ ולא לחכות שאותו אדם יקרא איזה מאמר בנושא דווקא מאלה שחיים בארצות זרות, אנשי המקצוע שלנו בארץ מודעים לבעיה שיש אבל אף גוף לא קם לטפל בצורה מקצועית בכל אלה שמבקשים זאת, אומנם קמו מ"ס גופים בארץ אבל כולם קרסו ונפלו עוד לפני שהחלו לטפל באותם אנשים . אין צורך להרגיש כאן ניפגעת כי לא ניראה לי שזו כוונת חברי הפורום , אני רוצים לפתח את חוג החברים כאן, שימשיכו לכתוב ולעלות מושאים משמעותיים באמת שקשורים לנושא ההתמכרות. לכן אנו כאן לכאן אני משקיעים לא מעט כוחות לכתיבה הזאת . בגלל כמות מעטה של כותבים כאן אותם הקבועים נישארים בתור חבורה מצומצת כאן לכן נוצר רושם של מקום סגור , אני בטוחה שאם היו כותבים בפורום אליפו הודעות אחרות כמו בשאר הפורמים הרושם הזה לא היה נוצר , הפורום הוא פורום תמיכה לכל דבר ואנו כאן לתת מעינה לכך לפי מיטב הכלים שניתנו לנו , וזה היכולת של כל אחד מאיתנו כאן לעזור ואולי לגרום לכך שהבעיה תיפתר בצורה הכי טובה שרק אפשר. כולנו כאן למטרה אחת כולנו כאן למטרת עזרה, תמיכה , יעוץ לאלה שמבקשים זאת. זה בסדר לבוא לצעוק ולהעלם, זה גם בסדר לבוא לבקש עזרה לכתוב עבודה. זה בסדר הכל כל עוד מכובד נהלי הפורום. את יכולה להבין מזה שהפורום קצת שוחק מידי פעם את הכותבים כאן , את מנהל הפורום, ואת המלווים הקבועים שאין לנו בעצם חברים חדשים שיחליפו אותנו וימלאו את מיטב האנרגיות שלהם מול החברים החדשים שניכנסים כאן, אני בטוחה שאם המקום היה מאכלס בתוכו כותבים חדשים הם יכלו לענות על השאלות האלה שוב ושוב ולא דווקא מצד הותיקים שנימצאים כאן כבר מעל שנה. כמו בכל דבר אחר גם כאן נוצר עיניין שחיקה ועייפות מסויימת של כתיבה חזרתית על אותם הנושאים שוב ושוב לכן המקום כן פתוח לקבל חדשים ולנסות להשאיר אותם כמה שניתן שיעזרו דווקא לאנשים כמוך מול העבודת והמטלות שניתנות להם. הההודעה הזאת שלי כאן יכולה לתת כמה תשובות ואף לחלוק עליה. אבל אנו כאן תמיד עד כמה שניתן והמצב מאפשר לנו. שיהיה לך יום קסום ומקווה שנהיה כאן לעזר הלאה.
וברוכה הבאה

mandy

New member
כמה דברים....

קודם כל, אתם מסכימים איתי שאני לא יכולה לנחש לאן אני נכנסת בפעם הראשונה? ואני לא יכולתי לדעת בשום אופן מה קורה בפורום או מה קרה בפורום? אתם מסכימים איתי? דבר שני, אני לא חושבת שעברתי על אף מחוקי הפורום, אני מקווה שלא פגעתי באף אחד. קראתי את הודעת המנהלת ולא ראיתי שום דבר הקשור לעבודות גמר. בכל זאת אם שמתם
אני אמרתי
כמה פעמים. ושוב...הסכמתי כבר קודם עם ליידי אן שאני בהחלט אקרא את הפורום מתחילתו ועד סופו כי הבנתי שאתם לא רוצים לחזור על עצמכם שוב ושוב. אל תשכחו- אני גם כן מכורה אבל כבר אמרתי (והנה אני חוזרת על עצמי)- אם הייתי באה כמכורה, הייתי מרגישה שהבעייה שלי כבר מוכרת לכולם ואין בזה שום דבר חדש ולדעתי, הבעייה שלי לא הייתה נפתרת בדרך הזאת. אבל אני מאוד מקווה שהפורום מסייע לכם להתגבר על כך. אולי הייתי צריכה לנסח את עצמי אחרת בשאלות. אולי הייתי פשוט נלהבת להתחיל את העבודה על הנושא המעניין הזה ולא ידעתי פשוט מאיפה להתחיל. במקום להתנפל עלי אולי הייתם יכולים לעזור לי להתנסח מחדש אבל כל זה לא חשוב כבר! עוד משהו, בחיים לא הייתי חושבת עליכם כעל "עכברי מעבדה"...זה פשוט נורא לחשוב ככה כי גם אני מכורה ואני לא מרגישה כמו חייזר או משהו כזה! זה פשוט נורא ואיום ואם מישהו התייחס אליכם ככה- אני לא מאחלת לו בהצלחה במחקר שלו או מה שזה לא יהיה. אבל אתם ישר הכללתם והכנסתם אותי לקטגוריה הזאת של החוקרים חסרי הרגישות שבאו לקבל את מה שהם רוצים, להעלות דברים על פני השטח ולהסתלק. ממש אבל ממש לא!!!! תנסו לקרוא את ההודעות שלי כשלעצמן מבלי לשפוט.
בכל מקרה, אני כבר מבולבלת לגמרי ואני לא יודעת כבר אם זה יהיה הנושא שעליו אני אעשה את העבודה כי גיליתי שזה מכאיב לי יותר מידי.
ו...מאחלת לכם רק חוזק נפשי לעבור את זה. אם תצליחו-תודיעו לי איך עשיתם את זה...
ב-

כולם נא להיכנס-

שלום קוראים לי עדי- אני עקבתי אחרי הדיון הנ"ל והפורום בכלליות. אני לא רצה להישמע רעה או משהו אבל- אני יודעת שקשה לכם להיפתח בפני אנשים שוב ושוב, אבל- יכולתם לפחות להשיב על השאלות....! אני גם כן מכורה לאינטרנת.. יומיים בלי אינטרנת ואני על סף היתאבדות... אז הנה-
אני נמשכת לאינטרנט כי.... ממממ.... כי אני אוהבת לראות מה חדש, מה קורה... להכיר אנשים ואף אחד לא יכול לזהות אותך אלה אם אתה נותן פרטים!
האינטרנט תורם לחיי החברה שלי כי אני מכירה אנשים חדשים וכיפים! אבל במידה מסויימת הוא לא תורם לחיי החברה שלי כי הוא תוקע אותי בבית....
אמממ לחיים האישים שלי? הוא תורם מאוד! כיוון ששיש לי בעיות (לא חשוב איזה) ובמקום ללכת לקבוצות תמיכה ולהיחסף, אני יכולה לגשת לאינטרנט (במקרה לפורומים של תפוז..) ולהעזר באנשים עם אותם הבעיות! מקווה שעזרתי! עדי (בת).

לפיצפיצון - ברוכה הבאה למעוננו הדל

מקווה שתמצאי עניין להישאר אצלנו לשוחח על ההתמכרות לעזור ולהיעזר....

e-magine

New member
רוכה הבאה, פיצפיצון, אפשר לשאול

אותך שאלה? איך את יודעת שיכולנו לפחות לענות. אולי לא יכולנו? איזה כלים יש לך שאת יכולה לשפוט אחרים? אני מבין שאת בחורה צעירה מאד, אז אולי כדאי שתלמדי כבר עכשיו, שבגריניץ´ ליד לונדון, יש מטר שהוא הסטנדרד העולמי ויש שעון שלפיו מכוונים את כל השעונים בעולם, אבל בני אדם הם לא זהים, ואת לא בדיוק המטר שאיתו מודדים את כל האנשים בעולם. אז בבקשה, בלי קביעות כאלה. תמיכה מבוססת על כך ששומעים את השני ומנסים להבין אותו, מנסים להבין מה הוא מרגיש ולא שופטים אותו. תחשבי על זה.

למעלה