שלום לכולם

picket73

New member
שלום לכולם

והפעם - כמי שנשוי לשישראלית בעלת אזרחות גרמנית, ולנו ילדים אשר גם להם אזרחות גרמנית - ורק לי אין הרבה מלבד דרכון ישראלי, יש לי מספר שאלות.
דווקא אני היחידי מבין כולם אשר דובר קצת את השפה הגרמנית, ומנסה לחשוב ולהבין - כיצד ניתן להמיר חיים מכאן לשם.

מעבר לקשיים שבשפה, שאותה כמובן ניתן ללמוד - יש לי את האפשרות לעבוד בגרמניה על בסיס של רילוקיישן הקשור למקצוע בו אני עוסק. כאמור - כל משפחתי בעלת אזרחות גרמנית, כלומר - להם יש את כלל הזכויות המאפשרות להם לעבוד/ללמוד וכולי.

אני מניח שהרוב המוחלט בוחרים לגור בערים הגדולות, ואילו - אני דווקא פוזל לאיזורי הפרוורים היותר כפריים - מתוך חשיבה של חיים שקטים ורגועים.

השאלות שלי :
1) האם יש מבין הכותבים כאן משפחות אשר גרות באיזורים כפריים יותר ?
2) ואם יש - כיצד מתנהלת שגרת החיים ואיך ההשתייכות לקהילות המקומיות אשר בפרוורי הערים ? האם הקהילות המקומיות ביישובים הקטנים יותר פתוחות בפני זרים ?
3) מה לגבי בתי ספר ? האם קיימת האפשרות של בתי ספר בשפה האנגלית באיזורים הללו ?
4) ובכלל - האם קיימת תחושת בדידות באיזורים הללו יותר מאשר בערים הגדולות ?

אני לא מתכנן לעבור כרגע, אך מתחיל לקחת האפשרות כריאלית.

תודות.

elley

New member
האזרחות הגרמנית

אינה מגבילה אתכם למעבר לגרמניה בלבד. כל אירופה פתוחה בפניכם, כולל ארצות דוברות אנגלית. אתה תקבל אשרת שהיה ועבודה מתוקף היותך בן זוג של אזרח אירופי, באופן די אוטומטי, בכל אחת מארצות האיחוד האירופי.

picket73

New member
אכן כך

העובדה בהחלט ידועה לי - תודה רבה.

למרות חיבתי העמוקה למדינות הלטיניות - גרמניה היא המדינה המרכזית והמשמעותית באירופה המערבית.

elley

New member
משמעותית מאיזו בחינה?

כלכלית? חברתית? אישית? משפחתית?

אופציות יש בכל אחת מהמדינות, והסיבות להגירה אינן רק אחת אלא מגוון מורכב.

picket73

New member
גרמניה היא המדינה המובילה באירופה

ונמצאת חזק מאד במרכזו של גוש האירו מבחינה פיננסית.

גרמניה העניקה הלוואות ליוון ולספרד ע"מ שייצאו מהמשברים במדינות הללו, וכדי שלא יגרמו לפירוקו של גוש האירו.

אופציות קיימות בכל מדינה, אך האופציות בגרמניה הם הטובות ביותר במערב אירופה.

elley

New member
אוקי, אז אתה מתכוון מבחינה פיננסית

רק קח בחשבון שיש עוד נקודות חשובות במעבר למדינה אחרת, מלבד חוזקה הפיננסי.

picket73

New member
חוזק פיננסי, יציבות מדינית ומה לא

לכל מדינה יתרונות וחסרונות. עם זאת, ולמרות הכל - אני פסימי לגבי ההמשכיות של גוש היורו המצרף אליו מדינות כושלות, וטוען בתוקף כי הנ"ל לא יחזיק שנים ארוכות נוספות.
ולמרות כל זאת - גרמניה כיום היא המדינה המשמעותית ביותר באירופה המערבית.

בדיוק כמונו

עברנו לגרמניה כאשר לי ולבנות אזרחות גרמנית ולבעלי לא. כפי שכבר כתבו מעליי- הוא קיבל ללא בעיה אשרת שהיה ועבודה ולאחר כמה שנים גם אזרחות גרמנית.
גם אנחנו רצינו לגור בכפר ואכן עשינו זאת בשלוש תחנות שונות - כפר קטן מאוד ליד פרייבורג , עירה קטנה ליד פרנקפורט, ולאחרונה כפר קטן הסמוך לאותה עיירה - כל כולו 1500 תושבים.
בכל אחד מהמקומות הייתה תחושה שונה מאוד וזה הרבה מאוד עניין של מזל וגם של המדינה בה גרים (אומרים, למשל, שב-NRW האנשים ידידותיים יותר ), הכפר הנוכחי שלנו הוא ללא ספק הידידותי ביותר וגם הפעיל ביותר- כמעט על בסיס שבועי יש כאן איזו פעילות או מסיבה או שוק או משהו שבו כולם נפגשים ושותים ורוקדים והתחושה הקהילתית חזקה מאוד.
לעומת זאת בכפר הראשון שלנו, ליד פרייבורג, מבחינה חברתית הייתה לנו בעיה כפולה, לא רק שהאנשים היו סגורים יותר אלא גם השפה הייתה בעייתית יותר - אנחנו דיברנו פחות גרמנית והמקומיים לא דיברו אנגלית כלל (השפה השניה שם היא צרפתית בגלל הגבול הקרוב ).

מבחינת בית ספר - האופציה היחידה היא בית ספר גרמני, אין בכלל מה לחשוב על בתי ספר באנגלית- אלו קיימים רק בערים הגדולות ועולים כ-15.000 אירו לילד לשנה. מצד שני אם יש לכם כוונה להשתקע בגרמניה עדיף להכניס כמה שיותר מהר למערכת הלימוד המקומית ממילא, אין טעם ללמד את הילדים בשפה שבה לא יוכלו להסתדר כלל ברחוב.

picket73

New member
תודה

כמה רחוק היישוב מפרנפורט ? מה מצב התעסוקה שם ?
מהם מחירי הנדל"ן שם ?

מאיזה גיל הילדים שם ? ואיך התעכלה אצלם השפה הגרמנית ? האם למדתם את השפה בצורה עצמאית ועם הזמן ? האם הלכתם ל'אולפן' או דרך מורה פרטי ?

אנחנו

כחצי שעה משדה התעופה, למרכז העיר יכול לקחת גם שעה, תלוי בתנועה.
עבודה תלויית מקצוע, בעקרון לא חסר באזור הזה, אבל יש בהחלט מקצועות ותחומים בהם ישנם אזורים עם יותר אופציות. השאלה היא במה אתה עוסק.
באשר למחירי הנדל"ן - בית מרווח יכול לעלות בין 1500 אירו בחודש ועד 3000. תלוי בהרבה דברים. דירה נחמדה אפשר בקלות למצוא גם פחות מ-1000. פלוס עמלה למתווך פלוס פקדונות.
בית לקניה זה כבר משהו אחר אבל אני מניחה שזה לא עומד עדיין על הפרק.

עברנו לכאן כשהגדולה עחתה לכתה ב' והשניה בגן חובה , אבל לפני כן גרנו בהולנד ולפני כן הייתה שהות נוספת בגרמניה, כך שרכישת השפה הייתה יחסית קלה בשבילן, בית הספר שיתף פעולה יפה ונתן בכל בוקר שיעור פרטי בגרמנית.
אני ובעלי למדנו את הגרמנית שבפינו לבד, הוא מדבר נפלא ואני ממש לא ומתכננת ללמוד בצורה מסודרת במהלך 2014 כי חסרות לי המון מילים ובעיקר הדקדוק הורג אותי.
ללכת כאן לקורס שפה מסובסד זו לא הבעיה, אם אתה רווק, כשיש לך משפחה לכלכל זו לא אופציה שפויה, אלא אם יש לך חסכונות לבנות עליהם.

picket73

New member
אז אתם במקום מאד מרכזי

ואני מבין שכוונתך לשדה התעופה אשר בפרנקפורט.

מהם המחירים (פחות או יותר) לרכישה של בית שם בסביבה שלך ? ולו רק שאקבל פרופורציות ?

וסליחה שאני חופר ומציק
אבל למה אי אפשר לקחת בחשבון קורס מסובסד לשפה הגרמנית ? כיוון שמדובר בקורס של בוקר ?

בדיוק

מכיוון שמדובר בקורס יומי אינטנסיבי שלא מאפשר לך לעבוד כראוי. מהסיבה הזו מומלץ בחום להתחיל ללמוד בישראל, ולא לחכות עד ההגעה לכאן. בינינו- גם השכנים לא תמיד יהיו נאים בעיניך בקורסים האלו.

לגביי רכישת בית, ללא הוצאות נלוות (והן עצומות- עשרות אלפי אירו ) מדובר על כחצי מליון אירו לבית כפרי גדול. דירה קטנה אפשר לקנות בחמישית המחיר בערך.

picket73

New member
תודה

הענקת לי המון מושג.

מהו שמו של היישוב בו אתם מתגוררים ?

למעלה