שלום לכולם

שלום לכולם

משתפת אתכם.
אני מחפשת עבודה כבר חודש בתחום שילוב ילד.
עבדתי עם ילד אספרגר במשך 4 שנים מכיתה ג' ועד כיתה ו'.
בשנה האחרונה החלטתי להגשים חלום ישן ולהתחיל בהדרכה של חיות בגנים. ההדרכה של חיות בגנים היתה טובה והגננות היו מאוד מרוצות ממני, אבל הנסיעה בין גן לגן ארך זמן בין 20- 30 דקות נסיעה, וזה עצבן אותי., עד כדי כך שבסופו של דבר חטפתי דוח על אי ציות לרמזור עצור. בזה הסתיימה העבודה שלי עם הדרכת חיות.
חוץ מזה התגעגעתי לעבודה עם הילד, שאתו עבדתי 4 שנים. 4 שנים שבו קידמתי אותו גם מבחינה חברתית וגם מבחינה לימודית.
אתמול דיברתי עם מורה שהיתה אתי בתחילת הדרך ושאלתי אותה מה עם.... היא ענתה לי שהיא לא רואה אותו מחוץ לכיתה בהפסקות, כמו שהיא ראתה אותו כשאני הייתי.
ניצבט לי הלב.
מורה אחרת שדיברתי אתה לפני כחודש, היא זו שהכניסה אותי לעבודה, שאלתי אותה מה קורה אתו : היא אמרה לי שהסייעת החדשה הוציאה לו את העיפרון מהקלמר כדי שיעתיק מהלוח. מה?! להוציא לו את העיפרון מהקלמר
?!
הילד הזה יכול לשים אותי ואותה בתוך הכיס הקטן שלו מבחינה קוגנטיבית. מה את מוציאה לו את העיפרון מהקלמר
?! גשי אליו ותגידי לו להתחיל לכתוב. עשי אתו שיחה שיהיה לכם סימנים מוסכמים שהוא ידע מה את רוצה ממנו. את סייעת סמויה.
כואב לי לשמוע שכל מה שעשיתי יורד לטמיון .
טוב אני יודעת שלילדים עם אוטיזים יש עליות וירידות, אבל אני הייתי כל הזמן עם יד על הדופק. דאגתי שהירידות לא יהיו חדות, היו לנו הרבה שיחות שהועילו לו ונתנו לו הרגשה שאני אתו. מציק לי לחשוב שאולי הוא במצב של ירידה חדה.

הפחד שלי הוא שהיא מרחמת עליו.
הנקודה היא שרוב המורים מרחמים על הילדים ומקלים עליהם. זה מיותר משום שעם עזרה נכונה הם מסוגלים לעשות הכל, כמו כל ילד אחר בכיתה. נכון יש להם קשיים חברתיים, אז מה אין צורך להשליך את זה על נושאים לימודיים. הציונים שלו היו דיי טובים.

נכון אני יודעת שאני כבר לא אתו. נכון אני יודעת שאני לא צריכה להתעסק בנושא הזה, אבל רבק אני עבדתי אתו 4 שנים, קידמתי אותו.

טוב זה לא שאין לי עוד מה לומר. אבל הייתי חייבת להוציא קיטור.
מקווה שזה בסדר.

תודה
א

אני מאוד מבינה את רחשי לבך

רואים את האכפתיות שלך, אבל כפי שכתבת בסוף אין לך הרבה מה לעשות,
שהחלטת לעזוב השנה את העבודה עם הילד משהו פנה אליך וניסו לשכנע אותך להישאר?
בכל זאת יש הורים בתמונה ואם יש נסיגה חדה בעקבות עזיבתך הם כנראה שמים לב.
ועוד שאלה האם את חושבת על לחזור לעבוד איתו?

להגשים חלום של הדרכה עם חיות. כמו שסיפרתי

החלום התנפץ לי בפרצוף. ממש לא כמו שציפיתי.

גיליתי שהנסיעות פשוט לא עושות לי טוב. ההדרכה עצמה כן. הנסיעה בין גן לגן היא פשוט הטריפה אותי.

הסיבה הנוספת שעזבתי היא שחשבתי שהגיע הזמן שתגיע משהי אחרת ותחשוב על דברים נוספים שתעבוד אתו, ותחזק את הדברים שאני כבר ישמתי.
אבל, לפי מה ששמעתי זה לא ניראה כך.

עזבי, המצפון מעט מציק לי.

א

נראה לך? איך זה ייראה?

"אני אלכלך קצת כדי שתפטרו אותה ותקחו אותי"?
חוץ מזה שלמורות היה אסור לדבר עם סייעת לשעבר וזו הפרה של פרטיות...

חס וחלילה בחיים לא. אני לא חולמת אפילו

להתקשר להורים ולבקש לחזור. בחיים לא!!!
את צודקת צריך לתת צ'נס לחדשה.
אני עזבתי כי הרגשתי שחייבת להיות שם משהי נוספת שתראה דברים שלא ראיתי,(גם בגלל החלום שלי) ,שתמשיך להחזיק את מה שאני עשיתי ותמצא דברים נוספים לשפר.
אני לא התקשרתי להורים ולא אתקשר. ההתעניינות שלי היא לחלוטין מתוך דאגה אמיתית לילד. הכעס שלי הוא לחלוטין מתוך דאגה.

חוץ מזה נכון שלא נשמע שהיא מזיקה, היא כנראה מנסה למצוא דרכים להגיע אליו. הרי היא חדשה. היכרות עם אדם היא תהליך וגם הטיפול בו הוא תהליך.

לפני כשנה אני כתבתי למורים מכתב מנקודת מבטו של הילד ואמא שלו מאוד התלהבה. היא אמרה שאני מאוד מכירה אותו.

דוגמא למה שכתבתי:

1. בתחילת השנה קשה לי מאוד להכנס למסגרת הלימודית. נכון לכל הילדים קשה, אבל לי קשה במיוחד.
2. אם אתם שואלים אותי שאלה, חכו, לוקח לי זמן לענות. אני חושב מה להגיד. אל תאבדו את הסבלנות.
3 אם אתם רואים שאני לא מוציא ציוד, אימרו לי שוב ושוב, אני בטוח שאני אוציא בסוף.
4. אם אתם נותנים עבודת כיתה, תודיעו לי להתחיל. אני שומע אתכם, אבל קשה לי להניע את עצמי.

וכמובן יש עוד הרבה.
המדריכה של אמתי"ה שראתה את מה שכתבתי רצתה את הטופס למערכת. היא אמרה שהטופס לא מתיחס רק לילד שהייתי אתו, אלא לעשרות ילדים רגילים ועם PDD, אבל האם לא הסכמה ואני כבדתי ולא שלחתי.

המטרה כאן היתה לתת למורים להכיר את הילד כדי שהם יתייחסו אליו בצורה הנכונה. בעצם לעזור לו ולמורים.

מקווה שהיא נתנה את מה שכתבתי לבחורה כדי שהיא תכיר אותו.

א.

רואה 6 6

New member
אבל כל אדם הוא אחר,גם היא

ואם לקראת סוף השנה יסתבר שלא הועילה כמו הקודמת אפשר לדבר.

רואה 6 6

New member
אף אחד,לא את ולא אני לא יודעים,גם לא אילולה

אם היא גורמת לו נזק. נראה לי שלא.
כולה התחילה איתו,נמצאת איתו שלושה חודשים ואין מה להשוות עם מישהי שבילתה איתו 4 שנים ומכירה אותו מלפנים ומאחור.סיכוי סביר שיש דברים שהיא עושה יותר טוב מאילולה בזמנו. לא מציאותי? מציאותי לגמרי,כמו שבכמה דברים כרגע פחות.

צודקת. אני לא יודעת אם היא גורמת לו נזק. יכול

להיות שהיא בשלב של הכירות אתו. לא אמרתי שהיא גורמת לנזק. אמרתי ששמעתי שהיא הוציאה לו את העפרון מהקלמר. זה עצבן אותי משום שהיתה כאן תחושה של חוסר הבנה של הסייעת: (הוא נחה אז נוציא לו את העפרון ונמסור לו כדי שיבין שצריך לכתוב) לא מוצאים עפרון לילד עם PDD. הוא לא נחה. קשה לו להתארגן. אחרי שהוא מתחיל לכתוב הוא כותב יותר מהר מכל ילדי הכיתה.
עובדה נוספת של מורה אחרת. הוא לא יוצא מהכיתה. לא ראיתי אותו בחוץ. כשאת היית הייתי רואה אותו הרבה והייתי מדברת אתו.

כשאני הייתי סייעת שלו, אני נתתני לו מסימות בהתחלה. היום אנחנו מוצאים משהו לשחק אתו.
בתחילת הדרך שיחקנו בכיתה במשחקי קופסה, אני והוא ותוך כדי משחק ילדים בקשו להצטרף למשחק. כשנגמר הסיבוב של המשחק אני יצאתי מהמשחק והוא והילדים היו משחקים. כך גרמתי לאינטראקציה בינו לבין ילדים אחרים. לאט לאט זה היה גם לצאת מחוץ לכיתה עם משחקי חוץ ובסופו של דבר הוא התחבר אל אחד הילדים והילד והוא היו נפגשים אחר הצהריים.

לא אמרתי שהיא גורמת לו נזק, אני רק אמרתי שעצוב לי שלא רואים אותו מחוץ לכיתה ומעצבן שהוציאה לו את העפרון.

יכול להיות שהיא עושה דברים שאני לא עשיתי והיא רואה דברים שאני לא ראיתי, בגלל זה יצאתי. הרגשתי שאני קידמתי את הילד בצורה כזו שאני מיציתי וחשבתי שצריכה להגיעה משהי אחרת שתראה דברים שאני לא ראיתי.

ברור לי שסייעת אחרת צריכה להמשיך את מה שאני עשיתי ולמצוא דברים אחרים לשיפור.
הנקודה היא שיש תחושה שמדובר במשהי שלא עסקה בנושא. (הוצאת עיפרון) מיועדת למשהי שלא מבינה ואין לה נסיון עם ילדי PDD ואם כן, זה עוד יותר עצוב משום שהילדים האלה לא מפגרים. הם עולים עלינו באלפי מונים באינטילגנציה שלהם. יש בינהם ילדים גאונים.

אין לי ספק שהיא עכשיו לומדת אותו, השאלה היא האם הלימוד שלה יהיה מועיל או לאו.
זה מדאיג אותי. אני הייתי שם כמו אמא שלו.

נו דיייי. רק רציתי לשתף אותכם בתחושות שלי.

א.

רואה 6 6

New member
זו לגמרי טעות של חוסר ניסיון וזה קורה להרבה

משלבות בהתחלה,וזו הטעות שהכי קל לתקן ולשכוח שאי פעם קרתה אבל צ'אנס אמיתי לעבודת משלבת יינתן כשתפחת רמת הביקורתיות ותעלה רמת העניניות.
כמובן שזה לא מופנה אליך אלא הסבר כללי כי לפי מה שחלקו איתך המורות לי זה נראה די אימפוטנטי כמו שצפוי לשמוע מהרבה אנשי חינוך,שמציינים רק את מה שלא אבל יש להם אוזלת יד בלהדריך את מה ש"כן".
אני מציעה לך לא לדבר איתם בכלל ולהתנתק. אני משלבת גם כן וגם אני החלטתי לסיים תקופה עם ילד כלשהו שמאוד נקשרתי אליו וחשתי שקורים דברים מאוד יפים שם וברגע ששמעתי מקולגה שנותרה שם את תלונותיה ומררותיה ואיך מתנהלים עם הילד הפסקתי את התקשורת.זה לא יעזור לאף אחד ומררות ותלונות מעידות לפעמים יותר על אישיות הדובר מאשר על מצב הילד.

את צודקת. במקרה יש לי קשר חברי עם שני המורות

הללו. אני התעניינתי מתוך דאגה, לאיך הולך עם הסייעת החדשה. הם לא ממש פירוטו לי. הם רק אמרו לי שני דברים שהם ראו.
אני באמת צריכה להתנתק וזה גם יותר "בריא".

תודה על העצה.

א.

למעלה