שלום לכולם

שלום לכולם

אז חזרתי מיפן. הייתי שם סה"כ 5 שבועות לאורכה ולרוחבה - טוקיו, פוג'י והסביבה, האלפים היפניים, קיוטו, אוסאקה, מאצואה, הירושימה, אוקאיאמה ועוד...

מאוד התאהבתי במדינה והתרשמתי ממנה. על הדרך גם למדתי פה ושם את השפה.
עכשיו לצערי ולשמחתי אני חוזר ללימודי סינית ולא ממשיך להעמיק ביפנית.

אם מישהו רוצה קצת טיפים על מקומות פחות שגרתיים או בכלל בכיף.
שמח לראות שיש קהילה מגובשת כל כך.

mishel s

New member
יאללה! שפוך טיפים :)

אני נוסע עוד חודש וחצי ומחפש מקומות לא שגרתיים.

Kagg6

New member
למה סינית?

מה רעה בשפה היפנית היפה והמיוחדת?

שום דבר לא רע

היפנית שפה נחמדה מאוד וגם קלה בהרבה ללימוד מסינית (קריאה ודיבור). אבל פעם התחלתי ללמוד סינית וזה מתיישב לי טוב עם כל מיני צרכים מהעבודה ועם הצפי שלי למה שכדאי לדעת עוד 10-20 שנה.

לגבי המלצות אז לדעתי אפשר לעשות הרבה מעבר ל-3 שבועות הטיפיקאליים שהישראלים בדר"כ מטיילים בהם (שזה בערך 10 ימים טוקיו, 4-5 פוג'י והסביבה, ועוד כשבוע בקיוטו).

מקומות מומלצים ופחות מתויירים: החוף הצפוני - מאצואה, דיונות החול המדהימות בטוטורי. הירושימה מאוד מגניבה גם ליותר מיום ביקור סטנדרטי בפארק הזיכרון של ה-A-BOMB. בקיוטו יש הרבה דברים נחמדים שהם קצת פחות על הbeaten track כמו עלייה לתצפית על הר שצופה לעיר עליו מדליקים משואות באיזה חג או סיור עם ג'ו אוקאדה הסמוראי האחרון (לפרטים - https://www.govoyagin.com/activities/cool-kyoto-walking-tour-with-the-last-samurai/575)
באיזור פוג'י אפשר ורצוי להיות קצת זמן על שפת אחד מ-5 האגמים. אני הייתי כמה לילות בימנקקו (הגדול מבין ה-5) ויום שלם עשיתי טיול אופניים נחמד מאוד באיזור.
באופן כללי הייתי מוריד קצת מכמות הביקורים במקדשים לטובת חוויות אחרות.

זהו כרגע :)

Kagg6

New member
בגדול

שילוב של סינית-יפנית זה מצויין. יכול לעזור לך מאוד בפרקטיקה של מזרח אסיה. בהצלחה

למעלה