שלום לכולם

M o n t i

New member
שלום לכולם

אני לא יודע אם זה הפורום המתאים,אבל אנסה את מזלי.
הייתי מעוניין ללמוד אופנה בחו"ל. וכשאני אומר אופנה,אינני מתכוון לעיצוב אופנה,אלא לסטיילינג/קניינות אופנה/ניהול באופנה וכו'...

בית הספר היחיד ששמעתי עליו הוא "מרנגוני". רק ששנת לימוד שם עולה בערך 100 אלף שקל.
איך עושים את זה?
מכירים עוד בתי ספר? איך מתמודדים עם סכום כזה בשנה?
אשמח לקצת יעוץ והכוונה.

Boston Guy

New member
"מרנגוני" לא גובה שכר לימוד בשקלים

הוא גובה שכר לימוד במטבע "יורו" - ומדובר בכ 20,000 יורו לשנה. ומעבר להוצאה הזו צריך גם לשלם על מחייה בארץ זרה, מה שמוסיף עוד סכום נכבד.

יש לא מעט בתי ספר שמלמדים גם מסלולי אופנה בעולם - באירופה, בארה"ב וגם במזרח הרחוק.
בשליפה לגבי עיר אחת (ניו יורק סיטי) בארה"ב - יש את פארסונס, יש את FIT, יש את PRATT... ואם מרחיבים את הקריטריון לכל ארה"ב יש עשרות רבות של בתי ספר.
ומחוץ לארה"ב יש לא פחות. לונדון, פריז, מילאנו - בכל עיר כזו יש יותר מבית ספר אחד שמלמד מה שאתה מחפש.

אבל די בטוח שכל בתי הספר האלו יקרים. מאוד. לא פחות מהמחיר שנקבת, ולגבי אלו שבארה"ב - תכפיל את המספר שאמרת ותתחיל להתקרב לעלות.
לימודים בחו"ל זה חלום יקר מאוד למימוש. ומי שלא יכול לגייס את הכסף - פשוט לא עושה אותם...

הישראלים שהולכים ללמוד אופנה בחו"ל מתחלקים בגדול ל חלקים:
1. ילדים של משפחות סופר עשירות, שלהוריהם יש את הכסף.
2. אנשים שממשכנים את עתידם ולוקחים הלוואות ענק (לרוב כמשכנתאות על נדל"ן שיש להם \ להורים) כדי לממן את הלימודים
3. אנשים מבריקים עם "קבלות" שמצליחים לקבל מילגות מצויינות - לרוב מדובר בתארים מתקדמים לאנשים שיכולים להרשים את וועדות המילגה עם השגים, תיקי עבודות וכיוצ"ב.

אספרסו2

New member
זה ממש לא נכון

אתה רגיל מאמריקע למחירים מטורפים.
כאן באירופה הלימודים נגישים לכולם
ולא רק ל"אצולת" הממון.

forglemmigej

New member
תלוי באיזו מדינה

תלוי אם יש לך אזרחות "אירופית" ,בהרבה מדינות היום ביבשת דורשים שכ"ל מפונפן לגמרי ממי שאינו בעל אזרחות מאחר והלימודים ממומנים על ידי משלמי המסים ,אין שום סבה שאדם שלא שילם גרוש לכך כל חייו יהנה מהאפשרות הזאת.
הוא צודק גם בהקשר של מחיה אפילו במדינות שיש בהן מלגות קיום נדיבות בנוסף לשכ"ל זה לא מספיק לקיום והסטודנטים לווים מהבנקים ומשלמים החזרים עד ימות המשיח אחרי כן מי שאינו אזרח אין מצב לקבלת הלוואה. אתה יודע טוב מאד שהחיים באירופה מאד יקרים (למעט ברלין
)
בטח שמעת על תיירות הלימודים וההטבות הסוציאליות ממקומות שונים ביבשת לצפונה ומערבה, כנראה גם את הדברים האלו יבטלו בסוף .
ובסוגריים ,הרעיון הוא באמת שלכולם תהיה נגישות להשכלה גבוהה זה האינטרס של המדינה שלא תהיה בורות וכולם יקדמו אותה כל אחד בדרכו הוא ואותו הדבר בבריאות ,זה גם צריך להיות אינטרס במעלה ראשונה שכולם יהיו בריאים ותהיה להם אפשרות להגיע לכך ולא רק כי מקום העבודה משלם עליך (יותר או פחות תלוי ברמה שלך ומה אתה תורם לאותה חברה
)

אספרסו2

New member
הוא לא צודק

ומדבר מנקודת מבט חומרנית בעוד שבאירופה יש מניעים תרבותיים בקבלת סטודנט זר למוסדות האקדמיה.

M o n t i

New member
יכול להביא לי דוגמאות?

להיות טיפה יותר ספציפי? אני אשמח ללמוד באירופה.

למעלה