שלום לכולם :)

שלום לכולם :)

אני סטודנטית שנה ג' בכלכלה ומנהל עסקים. אני וחבר שלי, סטודנט שנה ב' בפיזיקה, חושבים אולי לעשות תואר שני באירופה. אז נכון שיש עוד זמן עד שהוא יסיים אבל בינתיים אנחנו מתעניינים. איפה באירופה יש אוניברסיטאות שנחשבות טובות בתחומים אלו והמחירים נורמאלים?. לחבר שלי אין אזרחות אירופאית ואני, לפחות לפי התשובה שקיבלתי לפני כמה שנים משגרירות ליטא, צריכה לוותר על האזרחות הישראלית, מה שכמובן לא בא בחשבון.

Philip Jr

New member
לאחרונה יש כמה שאלות בפורום

שדומות לשלך, וצריך להבין - אי אפשר להתייחס לאירופה כמקשה אחת, או לענות על שאלה לגבי מחירים ״נורמליים״.. מה זה נורמלי? הכל יחסי בחיים..

צודק..

אני פשוט כרגע רק מגששת בנושא ואין לי מושג איך בכלל להתחיל לברר, אני לא יודעת מה יותר נחשב ואני כן רוצה ללמוד באותה האוניברסיטה עם חבר שלי.
לגבי המחיר, אני מתכוונת, נגיד- עד 5000 אירו לשנה.

elley

New member
ההתחלה של ההתחלה

תשאלו בפקולטות שלכם, איזה אוניברסיטאות אירופאיות נחשבות "שוות" בתחומים שלכם.

ואז תשבו על האינטרנט, ותבדקו כל אוניברסיטה מה היא מציעה (לכולן יש אתרי אינטרנט, גם באנגלית). אתרי האוניברסיטאות יתנו לכם מידע לגבי החוגים שהן מציעות, התוכניות השונות, וגם מחירי שכר הלימוד וחלקן גם יתנו הערכה של יוקר המחיה באזור שלהן. קחו בחשבון שלימודים גבוהים הם יקרים, ויוקר המחיה גם לא בדיוק זול. ועם זאת, יש מדינות שמסבסדות את שכר הלימוד - חלק ממדינות גרמניה למשל, חלק מהסקנדינביות ועוד. בכל מקרה, זה יהיה רשום באתר של האוניברסיטה.

למעלה