שלום לכולם

שלום לכולם

קיבלנו שיבוץ בעקבות ועדת השמה לכיתת תקשורת ,אך הוחלט להשאיר את בני שנה נוספת בכתה ב בני יליד דצמבר כך שיהיה בן 9 (השארתי אותו שנה נוספת בגן )
מה עלי לעשות ? אני יודעת שמדובר בתל"א אך בכל זאת הילדים קטנים ממנו בשנתיים וממש אין צורך שיעשה את ב שוב כי הוא בסדר מבחינה לימודית .בנוסף הבנתי כי מדובר בכיתת תקשורת נסיונית וזוהי שנה שניה של הילדים והצוות החינוכי בבית ספר זה .יש מה לעשות או שנגזר כבר דיננו ע"י העיריה ?

שלומות0

New member
לא משאירים ילד כיתה

גם לא בחינוך מיוחד זה בניגוד לחוזר מנכ"ל, ניתן לעשות הפוך להקפיץ כיתה אבל לא להשאיר כיתה..
ועוד שמדובר בשקולים טכניים כנראה, תבקשי שיבוץ לכיתה תקשורתית אחרת אם אין ג' אז ד',
לגבי זה שזו כיתה ניסיונית זה לא אמור להפריע, יכולה להיות ניסיונית אבל עם צוות מעולה, רענן ומכיל! ויכולה להיות כיתה תקשורתית ותיקה עם צוות עייף ושחוק..

TikvaBonneh

New member
את בטוחה שהילדים קטנים ממנו בשנתיים?

יש הרבה ילדים בספקטרום שנשארים שנה נוספת בגן ויש שנשארים אפילו שנתיים.
לגבי הנושא של כיתה שנמצאת שנה שניה, הבן שלי היה השנה בכיתה שזו הייתה השנה הראשונה של הצוות החינוכי בבית הספר, וזה היה מוצלח מאוד. למורה הראשית היה המון ניסיון מעבודה בבית ספר אחר.
לדעתי בספקטרום הגיל לא כל כך משנה.בכיתה שלנו (א) הילד הכי צעיר בשנתון דווקא הכי מתקדם לימודית, הגיע כבר יודע לקרוא שוטף, ובזמן שכל שאר הילדים נאבקו עם רכישת הקריאה, הוא למד אנגלית וגאוגרפיה.

שלומות0

New member
על פי חוזר מנכל

ניתן לצרף עד פער של שלוש שנים בין הילדים, אבל כאן מדובר בילד שאמור במפורש להישאר כיתה אחרי שכבר היה בכיתה ב', וזה לא תקין ומנוגד לתקנון!

אבל אם בשום מקום לא נפתחת כיתה חדשה

אז אין ברירה והוא יצטרך לעשות את ב' שוב.
לא נורא, הוא יתחזק בחומר או שיש אפשרות נוספת שיראו שהוא חזק ואז תוך כמה שבועות
יתחילו איתו שילוב יחידני בהתאם לרמת הלימוד שלו וגם זה לטובה.

שלומות0

New member
אין כזה דבר

בשום מקום לא נפתחת כיתה ג'.. ואם יש כזה דבר יש תקנון שמקפיצים כיתה.. ומלמדים על פי תל"א והילד סוגר פער,,

אם יש לך ילד שסוגר פערים זה מצוין

אז הוא יכול להכנס לשילוב יחידניט ושוב תלוי מה מחליטים אצלו בביה"ס אם הוא מסוגל ומתאים לכך.

TikvaBonneh

New member
יש כיתת תקשורת אחרת שאת מעדיפה

על פני הכיתה הזו?
הכיתה שאת מעונינת בה נמצאת בעיר שלכם?

כן יש שתי כיתות תקשורת מצוינות בעירנו

ובפירוש יו"ר הועדה אמרה שהוא ישובץ לאחת משתיהן אך בפועל הוא שובץ לביה"ס אחר וכאמור יעשה שוב את כיתה ב עם ילדים שסיימו כיתה א לגבי שילוב יחידני זה נכשל איתו כי הקשר עם הסייע היה ממש גרוע ובני זקוק לכיתה תקשורתית עם צוות מכיל ותשומת לב מירבית ..

שלומות0

New member
אז אפשר להבין שיש מקום אחר לשבצו

אז עליך לדרוש מקום שיתאים לו, אין להם זכות להשאירו כיתה במיוחד לאור העובדה שיש להם עוד 2 כיתות אחרות..

הם יטענו שאין מקום בכתות האחרות

הכי מוזר זה שבני אובחן באוקטובר האחרון ואז הגשנו בקשה לועדת חריגים ובמתיא הציעו את הכתה הנוכחית ואז נאמר לי ע"י המתיא כי מדובר בכתה א ובני כבר התחיל כתה ב' וכמו כן התפקוד של הילדים בינוני קחבלנו סירוב ונאלצנו להשאר באותו ביה"ס עם סייע גרוע שיותר עזר למחנכת מאשר לבן שלי ..ועכשיו פתאם כן אפשר לשבץ אותו שם..ממש תמוה בעיני כל ההתנהלות של העיריה + המתיא ..משהו לא תקין מתרחש על חשבון הבן שלי..

שלומות0

New member
וזה המקום לפנות

לפיקוח על החינוך המיוחד במחוז שלך ותדרשי את השמתו של בנך בכיתה ללא השארתו כיתה,,
התחושה שלך שמשהו לא תקין מתנהל על גב ילדך יכולה להיות מאוד נכונה, יתכן שכיתות התקשורת האחרות יותר מבוקשות ולכן מנסים לסגור את הכיתה הפחות מבוקשת..{זו אחת ההשערות שלי}

שלומות0

New member
התכוונתי שרוצים לסגור

תקן על מנת לקיים את הכיתה הפחות מבוקשת.., בעוד שהכיתות האחרות יותר מבוקשות וגם אם הם התמלאו עד סוף התקן{8 ילדים} ניתן להוסיף באישור הפיקוח ילד תשיעי..

למעלה