שלום לכולם!

• פותח הנושא tym10
  • פורסם בתאריך

tym10

New member
שלום לכולם!

אני חדשה כאן...
ילדתי לפני 3 שבועות פגון מתוק בשבוע 28 משקל 1300.
יש לי כמה שאלות למנוסים כאן, ואל תצחקו עליי..

מה גורם לקילופים בעור?
איך אני יכולה להיות בטוחה שהוא רואה?
מה יכולה להיות סיבה ללידה מוקדמת אך ללא הודעה מוקדמת? האם יתייחסו לכך בהריונות הבאים?
תודה
מקווה לשאוב מכאן מידע ועידוד.

קודם כל מזל טוב!!!

הקילופים בעור זה תחלופה של העור שאופיינית לכל התינוקות,
כך הוסבר לי בטיפת חלב.
יש בדיקת ראיה שעושים לכל הפגים עם הרחבת אישונים ושם יגידו לך שהוא רואה בע"ה. הבדיקה הזו היא בדיקה מקיפה לעין, לרשתית וכו'.
הסיבות ללידה מוקדמת יכולות להיות אינספור סיבות.
אחת מהסיבות שלא תמיד מגלים בהריון ראשון זה מום מולד של האם ברחם. רחם דו קרני/רחם מחיצתי וכו'. יש כמובן סיבות נוספות.
מאוד תלוי מה הסיבה אצלך לגבי ההריונות הבאים...

אישה שילדה לידה מוקדמת נמצאת כמובן בסיכון ללידה מוקדמת נוספת.

מזל טוב ושהות קלה בפגיה

לגבי הראיה: את לא יכולה כרגע לדעת, אבל אין שום סיבה שהוא לא רואה. הקשר בין פגים לבין בעיות בראיה בא לידי ביטוי במחלת ה-ROP. בשלב מסויים (לא מיד אחרי הלידה, כי עדיין אין בשלות) מתחילים לעשות בדיקות לפגים לראות שלא מתפתחת המחלה (שמתפתחת כתוצאה מחשיפה מוקדמת של כלי דם בעין לחמצן שבאויר, ולכן אין צורך לבדוק זמן קצר אחרי הלידה).

למחלה יש כמה דרגות, ולרוב רק בדרגה 3 מחליטים לעשות ניתוח לייזר. אני אמא לתאומים שנולדו בשבוע 25+3, שניהם עברו את הניתוח הזה. מי שעובר אותו נמצא בסיכון גבוה יותר לפתח קוצר ראיה ולהזדקק למשקפיים, מה שאצלנו אכן קרה לשניהם, אבל זה ממש לא אסון - המשקפיים הם מזכרת מגבורתם בפגיה ואפשר לבחור מסגרות יפות

מאחלת לכם שהות קלה עד כמה שניתן, שרק יגדל ויתחזק בפגיה, והכל יסתדר בסוף

tym10

New member
תודה לשתיכן

תספרו לי קצת על שיטת הקנגרו

שיטת הקנגורו

פשוטה כמשמעה, הצמדת התינוק אל הגוף כמו קנגורו
שנמצא בכיס אימו.
השיטה הינה גוף אל גוף כאשר את מכוסה רק בחלוק סטרילי והתינוק עירום כמעט לגמרי (מלבד טיטול על גופו) - השיטה הוכחה כיעילה מאוד לחיזוק הקשר בין הפג לאימו ובמקרים מסויימים גם הוכחה כיעילה לבריאות התינוק.

tym10

New member
צוות מדהים!

אני כל-כך לא מתמצאת בעולם הפגים והפגיות (בשביל זה נרשמתי לפורום). זה הפג הראשון בכל המשפחה המורחבת משני הצדדים... ממש לא תורשתי...
כך שאין לי מושג איך הם מבחינה מקצועית, אבל הצוות והיחס-מיוחדים במינם. גם ביולדות וגם בפגייה.

ברוכה הבאה ובהצלחה!

כיצד התפתחה הלידה? התחיל מצירים? ירידת מים? אנא תארי, כדי שנוכל לנסות לזהות את הסיבות.

מאחלת לכם שפע בריאות ומסלול פגייה קל ככל האפשר.

אורטל OSE

New member
מזל טוב!!! בוודאי שלא נצחק...

בכל מקרה,
יופי של משקל ביחס לשבוע. אני גם מניחה שמצבכם יחסית סביר אם את מתעסקת בשאלות כאלו וזה משמח אותי מאוד!!!

הקילופים נגרמים מהשהות במי השפיר, העור הרגיש של תינוקות והתחדשותו. הדבר קיים גם אצל תינוקות בשבוע מתקדם ולא רק אצל פגים.

אינך יכולה לדעת שהוא רואה כשם שאי אפשר לדעת אצל תינוק שנולד במועד. מצד שני, ברוב המקרים אין סיבה שלא למרות החשש. בזמן השהות בפגיה מתבצעות בדיקות עיניים לבדוק מחלת עיניים שעלולה להתפתח אצל פגים (ROP) וברוב דרגותיה לא מסכנת את הראיה אלא רק מצריכה סבלנות ו/ או טיפול קל.

יכולות להיות אינספור סיבות ללידה המוקדמת השאלה היא כמובן איך היא בדיוק התפתחה. בדר"כ מייחסים חשיבות ללידות מוקדמות, באופן מיוחד אם התרחשו אצל ילדים בכורים. השבוע חברים שלנו ילדו בת (3,300 גרם) בשבוע 39 אחרי שאת בנם הבכור ילדו איתנו (לפני 3.5 שנים) בשבוע 27+5 כך שברור לך שהכל פתוח...

בהצלחה רבה ותעדכני!

tym10

New member
הוא כבר יצא מהאינקובטור לעריסה, שוקל 1540.

הוא בן 25 יום. לפי השכנים בפגייה אני מסיקה כי מצבו טוב מאד ב"ה.
הוא דווקא ילד שלישי הבכור נולד בשבוע 39 במשקל 4125... הבת נולדה בשבוע 37 במשקל 3500.
הלידה פשוט התחילה מצירים ופתיחה 7 ללא הודעה מוקדמת.
יש לי שאלה למנוסות- כשהתינוק יוצא מהאינקובטור כבר לא צריך להחזיק אותו בתנוחת קנגרו?
ביקשתי היום להפשיט אותו ולהניח עליי והאחות אמרה שכשהתינוק כבר בעריסה אין צורך.
קצת מוזר בעיני...
תודה לכל המגיבות!

אין סיבה לאט לעשות קנגרו גם כשיוצאים לעריסה

מגע עור לעור טוב לשניכם.

לגבי הקילופים-העור של הקטנטנים עדין מאוד ואין לו שכבת שומן,
המליצו לכם על אמול או בלינאום כדי לעזור נגד היובש?

מזל טוב וברוכה הבאה

שלי נולד בשבוע 34

ובכלל לא היה באינקובטור אבל מאז שהתחלנו קנגרו הוא התחיל לאכול עצמאית ולא בעזרת זונדה.
ישר רואים שיפור ובאמת זו ההרגשה הכי טובה בעולם!!! הייתי יושבת איתו שעתיים לפחות.
וכן גם אבא שלו עשה לו קנגרו והוא התמכר! זה נותן להם ביטחון!

למעלה