ברור שאני מגזים, בכדי להבהיר את הנקודה.
כמה מתאמנים פגשתי?
המון, למעשה. כפועל יוצא של עצם העובדה שהתאמנתי באומנויות לחימה כמעט עשור, זה מעין קטע כזה של להתאמן ולאמן תקופה מסוימת. רובם לא עושים אימוני כוח נוספים. חלקם כן.
רובם ככולם מסכימים שזה אימוני תוספת בלבד, וגם אני.
איך מתאמן מתחיל יפתח כוח?
כי NEWSFLASH - המטרה של אימון באומנויות לחימה היא לא אותה מטרה של אימון כוח.
לא עובדים על אותם דברים ולא מלמדים את אותם דברים.
"זה אימון כוח לא יעיל" ?
וואלה, טוב לדעת שחזרה על אגרופים, בעיטות, הטלות, עבודה על שק, עבודה על אגס, עבודה על גמישות, עבודת קרדיו, עבודת ספארינג ועוד כהנה וכהנה - וואלה, טוב לדעת שזה לא יעיל ושרק עם אימוני תוספת של כוח בחדר כושר ניתן להגיע ליעילות. Not.
התאמנת באומנויות לחימה? אתה עושה אומנויות לחימה?
אתה מודע לכך שהמטרה באימון של אומנויות לחימה הוא קודם כול לא פיתוח כוח אלא פיתוח הגוף למוכנות ללחימה, לימוד עקרונות לחימה וטכניקות?
שים לב - אני לא אומר שיזנח אימוני כוח.
אבל בתור התחלה, אין לו בשביל מה להתרכז בזה. עדיף שיוציא זמן על הטכניקות שלו והוצאה שלהן במצבים שונים ובמהירויות שונות ובסיטואציות שונות.
זה הרבה, הרבה יותר חשוב באומנויות לחימה והרבה יותר משמעותי מאימוני כוח של חדר כושר.
אתה לא רוצה להאמין - אל תאמין.
כמה מתאמנים פגשתי?
המון, למעשה. כפועל יוצא של עצם העובדה שהתאמנתי באומנויות לחימה כמעט עשור, זה מעין קטע כזה של להתאמן ולאמן תקופה מסוימת. רובם לא עושים אימוני כוח נוספים. חלקם כן.
רובם ככולם מסכימים שזה אימוני תוספת בלבד, וגם אני.
איך מתאמן מתחיל יפתח כוח?
כי NEWSFLASH - המטרה של אימון באומנויות לחימה היא לא אותה מטרה של אימון כוח.
לא עובדים על אותם דברים ולא מלמדים את אותם דברים.
"זה אימון כוח לא יעיל" ?
וואלה, טוב לדעת שחזרה על אגרופים, בעיטות, הטלות, עבודה על שק, עבודה על אגס, עבודה על גמישות, עבודת קרדיו, עבודת ספארינג ועוד כהנה וכהנה - וואלה, טוב לדעת שזה לא יעיל ושרק עם אימוני תוספת של כוח בחדר כושר ניתן להגיע ליעילות. Not.
התאמנת באומנויות לחימה? אתה עושה אומנויות לחימה?
אתה מודע לכך שהמטרה באימון של אומנויות לחימה הוא קודם כול לא פיתוח כוח אלא פיתוח הגוף למוכנות ללחימה, לימוד עקרונות לחימה וטכניקות?
שים לב - אני לא אומר שיזנח אימוני כוח.
אבל בתור התחלה, אין לו בשביל מה להתרכז בזה. עדיף שיוציא זמן על הטכניקות שלו והוצאה שלהן במצבים שונים ובמהירויות שונות ובסיטואציות שונות.
זה הרבה, הרבה יותר חשוב באומנויות לחימה והרבה יותר משמעותי מאימוני כוח של חדר כושר.
אתה לא רוצה להאמין - אל תאמין.