שלום לכולם

Wing Chan

New member
ברור שאני מגזים, בכדי להבהיר את הנקודה.

כמה מתאמנים פגשתי?
המון, למעשה. כפועל יוצא של עצם העובדה שהתאמנתי באומנויות לחימה כמעט עשור, זה מעין קטע כזה של להתאמן ולאמן תקופה מסוימת. רובם לא עושים אימוני כוח נוספים. חלקם כן.
רובם ככולם מסכימים שזה אימוני תוספת בלבד, וגם אני.

איך מתאמן מתחיל יפתח כוח?
כי NEWSFLASH - המטרה של אימון באומנויות לחימה היא לא אותה מטרה של אימון כוח.
לא עובדים על אותם דברים ולא מלמדים את אותם דברים.

"זה אימון כוח לא יעיל" ?
וואלה, טוב לדעת שחזרה על אגרופים, בעיטות, הטלות, עבודה על שק, עבודה על אגס, עבודה על גמישות, עבודת קרדיו, עבודת ספארינג ועוד כהנה וכהנה - וואלה, טוב לדעת שזה לא יעיל ושרק עם אימוני תוספת של כוח בחדר כושר ניתן להגיע ליעילות. Not.
התאמנת באומנויות לחימה? אתה עושה אומנויות לחימה?
אתה מודע לכך שהמטרה באימון של אומנויות לחימה הוא קודם כול לא פיתוח כוח אלא פיתוח הגוף למוכנות ללחימה, לימוד עקרונות לחימה וטכניקות?
שים לב - אני לא אומר שיזנח אימוני כוח.
אבל בתור התחלה, אין לו בשביל מה להתרכז בזה. עדיף שיוציא זמן על הטכניקות שלו והוצאה שלהן במצבים שונים ובמהירויות שונות ובסיטואציות שונות.
זה הרבה, הרבה יותר חשוב באומנויות לחימה והרבה יותר משמעותי מאימוני כוח של חדר כושר.
אתה לא רוצה להאמין - אל תאמין.

אין מה להאמין או לא

אם אין לך בסיס מסויים של כוח אז כל העסק זה ליצנות והוא לא יעיל ולא יעזור למרות שתהיה לך טכניקה מעולה.

ברוס לי לא עבד בחדר כושר? השרירים שלו זה בגלל שהוא בעט ועשה כל מיני תנועות מהאומנות הלחימה שלו?

אני יכול לומר לך בוודאות שלוחמי ג'ודו למשל עובדים בחדר כושר.
אומנות לחימה אחרות גם משלבת אחיזות ולא רק מכות. אז הינה הצורך באימוני כוח. אז אם לדעתך זה לא חשוב למכות, אז הג'ודו מוכיח לך שזה דרוש לכל מיני אחיזות הטלות ובריחים שגם הם חלק מאומנות הלחימה.

אתה לא חייב להרים 200 קילו. אתה צריך להרים כמה שאתה יכול ולהתקדם לפי הקצב שלך.

אין דבר כזה יותר משמעותי מ-
כי אימון כוח זה אימון בסיסי שכל מי שמתעסק באומנויות לחימה צריך לעשות אותו. וכל מי שלא מתעסק בזה זה גם יועיל לו.

חבל שאתה לא מודע לחשיבות שלו ובשבילך זה רק המלצה.

דיבבלעס

New member
יש לי חבר

שהוא שרירי וכששאלתי אותו מאיפה השרירים אם הוא מתאמן בחדר כושר או משהו,
הוא אמר שלא, הוא פשוט עושה אומנות לחימה כלשהי...

אם היית חבר יותר קרוב שלו אז היית הולך איתו

ומתאמן איתו ואז רואה בדיוק מה הוא עושה.
זה שהוא אמר לך שהוא לא מתאמן בחדר כושר לא אומר הרבה. גם אני לא מתאמן בחדר כושר.

חוץ מזה יש את הענין של היעילות. אם אתה מתאמן שנים רבות באומנויות לחימה אז תהיה לך מסת שריר מסויימת. אבל אם היית משלב אימוני כוח היית מגיע אליה הרבה יותר קודם ואפילו עובר ומתקדם יותר.

יצא לי לראות פעם מישהו שטען שהוא עושה רק תרגילים במשקל גוף כמו מתח וכאלה והוא נראה כמו אחד שבטוח משתמש בחומרים. במיוחד לאור זה שהוא אמר שהוא לא עובד עם משקולות. כי אין מצב שמתרגילים במשקל גוף הוא היה מקבל מסת שריר שהיתה לו ועוד בתקופת זמן קצרה יחסית שהוא אמר שהוא מתאמן.. אז הוא אמר לי שהוא לא לוקח חומרים. אז זה אומר שזה נכון?

savilevi

New member
למה אם אתה מתאמן

רק על מסת גוף נגיד שכיבות שמיכה בטן מתח מקבילים אין מצב שתגיע לתוצאה? גם אם ממש התאמצת בכל אימון ועשית פוש אחרון שלא יכלת? נגיד במקום 50 שכיבות עשית 52 וממש עם כל הכח?

כי שרירים בכללי בנויים משני סוגי סיבים

סיבים לבנים וסיבים אדומים.
בשביל לגרות בעיקר את הסיבים הלבנים צריך להרים משקל כבר מספר קטן של חזרות.
הסיבים הלבנים אחראיים על הכוח ועל פעולות של הרבה כוח על זמן קצר.
והם אלה גם שנותנים את המראה "המנופח" של השריר.

ואם עושים המון חזרות עם משקל יחסית נמוך אז מפעילים בעיקר את הסיבים האדומים של השריר שקשורים לסיבולת שריר.

שעובדים על משקל גוף אז בהתחלה זה נחשב משקל כבד. אבל אחרי שלושה חודשים נגיד עד חצי שנה הגוף כבר מתרגל והפעולה הזאת מפסיקה לתת גירוי יעיל לסיבים הלבנים של השריר.
ואז כל חזרה נוספת שמוסיפית בעצם תורמת יותר לעבודת סיבולת ומגרה בעיקר את הסיבים האדומים.
ואז צריך להוסיף משקל לתרגיל בשביל להכביד שוב על הפעולה.. אפשר להוסיף משקל גם לתרגילי מתח ומקבילים.

זה בכללי ובקצרה כל הסיפור. יש מאמרים שמרחיבים על זה שאפשר למצא באתר קילוגרם ובעוד אתרים.

savilevi

New member
כן אבל הנה אתה עוד פעם מדבר פה

על לנפח.. אני לא רוצה לנפח אני רוצה להתחזק ואתה אומר שאם אני יעשה נגיד יותר שכיבות ממה שאני יכול זה יחזק אבל אתב אומר שזה לא טוב וצריך להוסיף משקל. אבל אם אני מוסיף משקל זה מנפח לפי מה שכתבת

כי הכול קשור אחד בשני

כמתאמן מתחיל, אתה יכול לחזק את השריר מעט מאוד אם אתה רוצה שהוא ישאר באותו גודל.
אם אתה רוצה לחזק אותו בצורה משמעותית אז השריר חייב לגדול.

Wing Chan

New member
אני מאוד מודע לחשיבות,

ולכן בין השאר אמרתי שאני לא מתנגד לאימוני כוח כתוספת.
אבל זה מה שהם - תוספת.
מבחינת היכולות והכוח שהבנאדם צריך לתחום בו הוא התחיל - אומנויות לחימה (ולא תחרות כוח בחדר כושר) - אין צורך, בבנאדם שנמצא חודשיים בתחום והגוף שלו רק מתחיל להתרגל לאופי החזק של האימונים.
תדבר איתי על לוחם שעולה לזירה או למזרון - אימוני כוח "מסורתיים" יותר יהיו דבר שבשגרה בשבילו.
אתה ממליץ על הדבר היחיד שאתה יודע (כנראה) שזה אימוני כוח וזה בסדר, כי זה מה שאתה יודע. נדמה לי שמעולם לא דרכת במקום של אומנויות לחימה ומעולם לא התאמנת בו מעל שבועיים.
אני חוזר על אותה מנטרה שחזרתי עליה מקודם: המטרה באומנויות לחימה היא לאו דווקא לחזק אצלך את ה-"כוח", כי "כוח" לכשעצמו לא שווה כלום אם אתה לא יודע להשתמש בו.
כוח מתפרץ, גמישות, טכניקה - כול אלה נרכשים באימונים.
לאחר מכן, אתה יכול להגדיל את הכוח שלך ע"י אימוני כוח.
אין צורך להוסיף אותם בתחילת הדרך.
לוחמי ג'ודו עושים את זה, אחלה, כולם? לא. הרוב למעשה, לא.
יש גם לוחמים שיגידו לך (כמו נ- BJJ, למשל אם אתה מכיר קצת) שכוח פיזי בכלל בכלל לא משנה על הקרקע, כי הכול זה משחקי בריחים, נעילות ויציאות ממצבים וכניסה למצבים אחרים.

ברור שיש משהו יותר משמעותי, כי אתה לא מבין את המטרה של savilevi שפתח את ההודעה.
אתה מערבב לו את המטרה שלו, להתחזק באומנויות לחימה (ע"ע לדעת להילחם כמו שצריך), עם מטרה של להתחזק מבחינת כוח שריר.
אלו שני דברים שונים לגמרי ואני לא מבין למה אתה רואה אותם כאחד, כי אתה פשוט מטעה את הבנאדם.
זה שעכשיו הוא ילך ויבצע אימוני כוח סטנדרטיים - הוא באמת יתחזק.
אך בשביל מה? אתה חושב שאם אתה מרים 10 קילו או 20 קילו ביד - זה מה שיהפוך את המכה שלך לחזקה? כי היד שלך חזקה? הצחקת אותי. זה רק אומר לי, שאתה לא מתעסק באומנויות לחימה.
שוב - ההבדל יהיה ברמת הדגדוג, אם המתאמן לא יודע להוציא את המכה כמו שצריך. ראיתי מספיק אנשים מגודלים חושבים שבגלל שהם מגודלים וחזקים (ואני לא מזלזל לרגע) - המכות שהם מביאים יהיו חזקות גם. זה לא נכון, מהסיבה הפשוטה שהם לא יודעים להוציא מכות.

בקיצור, אימוני כוח זה נחמד כתוספת, אך מבחינת יעילות - הרבה יותר חכם יהיה אם פותח ההודעה המקורית ילך ויתרגל את השיטה שלו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב.

אתה חוזר על אותם דברים

וזאת השקפה מאוד מיושנת.
אתה אומר שלוחמי גודו לא כולם מתאמנים בחדר כושר.
השאלה היא לא על כולם. אתה מכיר למשל אנשים כאלה שהולכים לתחרויות בחול ולא מתאמנים בחדר כושר?
אריק זאבי לא הלך לחדר כושר? אז השאלה היא לא על כולם. השאלה היא מה יותר נכון ומה פחות נכון לעשות בשביל להתאמן נכון וברצינות.

גם הידע שלך באימוני כוח הוא לא מדוייק. אתה חושב שאם תרים בידים משקל מסויים שאתה עושה תרגיל, אז רק הידיים יעבדו ויתחזקו?
תרגילים מורכבים עובדים בעצם על כל שריר בגוף.
אז כן, אם יש לך יותר מסת שריר המכה שלך תהיה יותר חזקה. אם אתה לא מסוגל ללחוץ חזה עם 70 קילו אז מי שלוחץ 100 המכה שלו תהיה הרבה יותר חזקה.

הינה וידאו קצר מתוכנית שבמקרה נתקלתי בה אתמול
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_170164364.swf
ששם מומחה בתחום אומר בעצם אותו דבר.

כמובן שזה לא יהיה נכון לגבי מישהו שלא יודע בכלל איך נותנים מכה . אבל אנחנו לא מדברים בכלל על מצב שכזה. אתה שוב מגזים בצורה מעוותת בשביל להראות שאתה מבין יותר טוב.

לסיכום: אימוני כוח זה לא תוספת לכלום. אימוני כוח זה בסיס מסויים שכל אחד צריך בשביל לשמור על בריאות טובה, (בתוספת לריצה)
גם אם הוא לא מתאמן בשום אומנות לחימה או ספורט כל שהוא.

זאת אומרת שגם אם מישהו לא עוסק בשום אומנות לחימה או ספורט כל שהוא, ההמלצה היום זה לעשות אימוני כוח בשביל לשפר מסת שריר וחוזק עצם.
אז אם מישהו שלא מתאמן באומנויות לחימה צריך את זה, אז אין אפשר לומר למישהו שכן מתאמן שלא צריך את זה? או שלא חובה לעשות את זה? או שזה רק המלצה?

וכן, לפי ההודעה שלו, פותח השרשור צריך אימונים כאלה. הינה מה שמומחה רשם לו
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=348&messageid=170161132

Wing Chan

New member
ואם כבר הזכרת את ברוס לי, אז הוא אמר משהו

חכם פעם:
שהוא לא חושש ממי שביצע 1000 טכניקות, אלא שהוא חושש ממי שביצע טכניקה אחת 1000 פעמים.

זה גם קולע בדיוק למה שאתה אומר.
תפסת מרובה - לא תפסת.

אני לא אמרתי מה הוא אמר

אני אמרתי מה הוא עשה.
אז אם אתה בעניין של עיצות חכמות, הינה אחת:
אל תקשיב למה שאנשים אומרים. תקשיב למה שהם עושים.

כי לא תמיד זה אותו דבר.

Luke R

New member
הנה ציטוט שסוגר את הויכוח הזה:

Yeah, I lift weights for looks. Yeah, I am gonna admit it. Sometimes after I'm training, I'm gonna lift weights, but I'm not doing it because I'm gonna punch harder, or I'm gonna be stronger, because it has nothing to do with it.

אחד, ג'ורג' סיינט פייר

זה ממש תועבה!

שרירים הם יעד המטרה רק לבודי בילדרים. ולא נראה לי שהם כותבים כאן ולפחות לא כתבו בשרשור הזה.

בנושאים האחרים אימון כוח זה מטרה לשיפור הכוח והכושר לשלל מטרות.
והשרירים שנוצרים בגלל זה הם רק תופעת לוואי (לא בהכרח רעה) ולא מטרה בפני עצמה.

חדר כושר לא בהכרח יעזור למה שאתה רוצה

כמובן, אימוני משקולות יכולים לעזור לגמישות, יצירת כוח מתפרץ, השגת כוח כללי ועלייה במסת השריר (שנראה שאתה לא ממש רוצה, אם כי זה יכול לעזור לך גם בתחום ה"לחימה" [עד גבול מסויים]).

הייתי אומר תשלב בין השניים, אבל תעשה את זה חכם אחרת תהיה בעיית התאוששות ככל שיחלוף הזמן.

למעלה