שלום לכולם

savilevi

New member
שלום לכולם

רציתי לדעת איך אני מתחזק?
ושלא תטעו אני לא מתכוון ללפתח את הגודל של השריר
אלא איך אני מחזק את הכוח נגיד שאם אני יתן מכה למישהו
ועכשיו זה קצת כואב אז שאחרי שחיזקתי הוא ירגיש את זה הרבה יותר כואב?

דיבבלעס

New member
עם מי רבת??

Wing Chan

New member
אומנויות לחימה.

ברוך השד לא חסרות שיטות, מורים או קבוצות בארצנו הקטנטונת.
רק תבחר, תתנסה ותראה איך השינוי מתרחש.

לא תהיה לך ברירה

אם אתה רוצה להתחזק אז תופעת הלוואי זה שהשרירים שלך גם יגדלו.
כשלב ראשון תרשם לחדר כושר ותלמד שם איך עובדים עם משקולות.
ותלמד גם איך לשנות את התזונה שלך ולהוסיף יותר חלבון ופחממות.

savilevi

New member
כן סבבה השאלה היא

אם זה רק יגדיל ואני יוכל להרים משקלים כבדים יותר או אם זה ממש יחזק את עוצמת האגרוף או המכה?

bodycore

New member
חבר יקר

חוזק המכה תלוי בטכניקה...
תשמע לעצתו של עמר,
תירשם לחוג/קבוצה של אומנות לחימה שאתה מתחבר אליה,
מניסיון אישי ארוך ממליץ על:
דניס הישרדות/mma/מוי טאי
הנאה וכאב מובטחים.. בהצלחה.

בכללי הכול קשור אחד בשני

שתתחזק אז גם המכות שלך יהיו יותר חזקות.
אבל זה לא אומר שאחד קצת פחות חזק לא יוכל להכות חזק גם.

זה רללוונטי יותר למתאמנים מתחילים. בדרך כלל אחד ששוקל 50 קילו ירביץ חלש יותר מאחד אפילו באותו גיל ששוקל 80 קילו. אלא אם כן השמונים קילו זה רק בגלל משקל ייתר של שומן.

אם מדובר בשניים פחות או יותר באותו משקל אז נכנס גם עניין הטכניקה שמשפר את העוצמה.
אם מדובר באנשים מיוחדים נגיד כמו ברוס לי, אז זה גם טכניקה. למרות שגם הוא היה שרירי וחזק יחסית למשקלו הנמוך. אז גם במקרה שלו אפילו שלא נראה ככה, היה לו כוח והוא היה חזק יחסית למשקל שלו.

savilevi

New member
תודה על התגובות

אני כבר מתאמן איזה חודשיים באמנות לחימה הבעיה שזה נראה כאילו לכל השאר יש יותר כוח משלי

אם אתה רוצה להתאמן ברצינות באמנויות לחימה

אתה חייב במסגרת האימונים שלך להכניס אימוני כוח. או בחדר כושר או בבית. לפי איך שנוח לך.
כי מי שמתאמן ברצינות עושה את זה.

savilevi

New member
התחלתי עכשיו להתאמן

בבית על כוח יש לי רק משקולות חופשיות הבנתי שאפשר לעבוד איתם על רוב השרירים אז זה בסדר?

לא נראה שאתה מבין משהו בתחום הזה

עדיף לך לפחות 3 חודשים להרשם לחדר כושר שיבנו לך תוכנית ותעבוד שם ורק אחרי זה תוכל לחשוב על אימון בבית.

Wing Chan

New member
חודשיים זה כלום, אל תדאג זה עוד יקרה.

אם תתמיד, תתאמן בבית, תבין שאין קסמים - זה יקרה.
אם לא - זה לא יקרה.
"לכולם" - מי זה כולם? מה הם עושים ולמה דווקא הם המדד שלך?
ש-"כולם" ילכו להתעסק בדברים שלהם.
שוב אגיד - כוח הוא פונקציה שנייה לטכניקה, באומנויות לחימה. כמובן שאם תעבוד על כוח, זה רק יוסיף לעניין, אך מדובר בתוספת. מה אם יש להם "יותר כוח" כדברייך, אבל ברגע שהם מוציאים אגרוף הם סומכים על ה-"כוח" הזה? אז אחלה, זה אגרוף שידגדג קצת מי שמורגל לספארינג, גם אם הוא נראה כאילו יש לו פחות "כוח". מצד שני, אגרוף של בנאדם שיוד מה הוא עושה ויודע איך להוציא אותו כמו שצריך מהמותן ולמקומות הנכונים, ישלח אותם לראות כוכבים.
תהנה! אולי התחום שאני הכי אוהב מהבחינה של ספורט

אימוני כוח זה משהו חובה להמון נושאי ספורט

משחיה והתעמלויות ספורט שונות ועד אומניות לחימה.

מי שמתאמן ברצינות חייב לשלב בשגרה שלו אימונים כאלה.

אם הילדה שלך תבעט לך בביצים היא יכולה לגרום לך נזק. היא לא צריכה להיות חזקה. אבל זה לא תרוץ בשביל לא לעבוד על כוח.
מי שחלש פיזית, עיסוק רק באומניות לחימה לא יקדם אותו בכוח בשום דרך משמעותית.
הוא ישאר תמיד הרבה מאחור ביחס לאלה שכן עושים את זה.

savilevi

New member
סוף סוף

מישהו פה נותן כוח להמשיך ואומר שחודשיים זה כלום. ולא נותן לי להתייאש ולחשוב שאי אפשר לשנות את זה.
תודה רבה
לייק על התגובה

מי אמר לך שאי אפשר לשנות את זה?

רק אמרו לך שתצטרך בשביל זה משהו נוסף.
תרגיל את עצמך לאימוני כוח סדירים ותזונה נכונה ואתה תתחזק.
אם תמשיך רק עם אומנויות הלחימה בלי לעשות במקביל אימוני כוח, אז ההתקדמות שאתה מצפה לה תתרחש ממש ממש ממש לאט ובצורה לא יעילה בכלל.

אם יש לך מורה טוב לאומנויות לחימה הוא צריך לומר לך את זה.

Wing Chan

New member
מהיכן העניין של "לאט ובצורה לא יעילה" ?

כפי שאמרתי ממקודם - הכול תלוי מטרה.
מתאמן ממוצע שרוצה לדעת להגן על עצמו, יצטרך אימון שבנוי X ושם דגש על X.
מתאמן שמתאמן לקראת עלייה לזירה, יצטרך אימון Y.
אמנם זה פורום של חדרי כושר וממהרים להמליץ כאן על אימוני כוח, אך אני באמת ובתמים (ככה סתם בין השאר עם נסיון של כמעט עשור באומנויות לחימה) מאמין שמתאמן ממוצע לא צריך, בתור התחלה, אימוני תוספת של כוח.
אם המאמן שלו מקצועי ורואה את זה כדבר נדרש - הוא משלב את הכמות הדרושה של אימוני כוח בזמן האימונים.
כמובן, שאין מקום להשוואה בין אימוני כוח עם שלל האופציות בחדר כושר ואימון של חדר כושר. גם אין שום סיבה להשוות.

יעילות (במה? בקרב? במהירות? בהוצאת מכה? בסגירת\פתיחת טווח? בשמירה על הפנים? בבריחים?) היא לא פועל יוצא של אימוני כוח.
באימוני כוח מבצעים אימון כוח, אף אחד לא מלמד אותך בהם להילחם ושם שוכנת היעילות.
זה שתהיה לך יד ענקית או רגל ענקית, לאו דווקא יתן לך את מבוקשך.
גם אם ההמסטרינגס שלך חזקים מאוד והגסטרו שלך מסיבי - אם תוציא לואו קיק כשהגידים שלך בקושי רגילים לתנועה, אתה תפצע את עצמך לפני שתפגע ביריב וכמו שאמרתי - זה אולי קצת יפריע לו (הוא הרי חטף הרבה יותר באימונים) בעוד שהמכה שתבוא ממנו (ולו אין רגל שנראית שונה, אך "בפנים" הכול שונה, מבטיח) עוד לפני שסיימת את המכה, כבר תשלח את אחד מאיברי היריב לשמיים.
יש משוואה מאוד פשוטה באומנויות לחימה (ולא משנה כרגע השיטה): ככול שתתאמן יותר, כך תהיה יותר יעיל. ככול שתתאמן באופן רציני יותר, כך גובר הסיכוי שאת מה שאתה מבצע באימונים, תבצע גם במצב אמיתי. הרעיון והשאיפה האולטימטיבית היא להטמיע את הטכניקות לכדי טבע שני במתאמן, ולא שהוא יצטרך לחשוב על מה הוא יבצע. זה לוקח זמן, וזה לאו דווקא קשור לאימונים המתרכזים בכוח.
התקדמות בשיטה עצמה היא גם לא פקטור של אימוני כוח אלא של כמה הבנאדם ישקיע מעצמו. רמז: שני אימונים בשבוע זה אחלה, אבל בנאדם יתקדם בצורה הרבה יותר טובה אם הוא יתאמן גם בבית.

"מי שחלש פיזית, עיסוק רק באומניות לחימה לא יקדם אותו בכוח בשום דרך משמעותית." - כמה מתאמנים באומנויות לחימה פגשת? אני שואל ברצינות. כי זה לא משפט ממש נכון.
מי שחלש פיזית, יתחזק. הוא לא צריך לעשות בנץ' פרס של 200 טון בשביל להתחזק למען המטרה שהציב לעצמו, שבמקרה הזה מדובר באומנויות לחימה\הגנה עצמית\קרב\איך שלא תקרא לזה.

ולא - אני לא שולל אימוני כוח ולמעשה אני בעדם.
אני מבצע בעצמי גם אימוני כוח.
אבל במקרה של אומנויות לחימה - מדובר בתוספת. תוספת יעילה, אבל תוספת.

אימון כוח זה אימון בסיסי לכל מטרה

אם יש לך מטרה ספציפית אפשר להתאים אותו יותר ספציפי למטרה שלך.

לא חייבים להרים 200 קילו
אתה מגזים בכוונה.

כמה מתאמנים באומנויות לחימה אתה פגשת? כמה מהם אמרו לך שהם לא עושים אימוני כוח?

איך בדיוק מתאמן מתחיל יפתח כוח שיש לו יד חלשה וגוף חלש?
רק שכיבות סמיכה ותרגילי בטן 2-3 פעמים בשבוע במסגרת של אימון לחימה זה אימון כוח לא יעיל.
רק לבעוט ולתת אגרופים באימון זה אימון כוח לא יעיל שלא יעזור לפתח כוח ביעילות.

תוספת של אימון כוח זה חובה במיוחד למתאמנים מתחילים שרוצים להתקדם ביעילות.

לומר למתאמן מתחיל שהוא לא צריך אימוני כוח במקביל לאימוני הלחימה זה למעשה הכשלה שלו במכוון או שלא במכוון.
ובטח למישהו שמגיע ואומר שהוא חלש ורוצה להתחזק.

למעלה